חברה אידאלית

MetalSinagouge

New member
OMG פוסטמודרניזם

ניוטון אם אני לא טועה עסק באלכימיה שזה, מעבר לעבודה המעשית, עבודה עם סמלים מוזרים שהיא ממש לא מדעית (ווי זמיר). אם מוכיחים את קיום אלוהים לא מאמינים בו כי הוא קיים. הבעיה שאנשים שוכחים, בדיוק כמו במטריקס, שגם למדענים יש צד סובייקטיבי וגם להם יש דעות לא משוחדות, ויותר חשוב- שגם מעליהם יכולה להיות קבוצה של אנשים שתגיד להם מה לחשוף בפני העולם ואיך. נכון שזה לא ממש משנה לאדם הפשוט האם השמש סובבת סביב כדה"א או ההפך, אבל אם ניקח את ההתחממות הגלובלית למשל. למה זה לא אפשרי שמאחורי זה עומדת חברה ליצור מכוניות היברידיות בעצם ששמה לעצמה בתור מטרת שיווק להפחיד את ציבור כדור הארץ?
 

Gilliana

New member
אל תבלבל אמונה באלוהים עם דת

אלו שני דברים שונים לחלוטין.
 

Gilliana

New member
קודם כל - כן

אני מאמינה שישנו כח עליון שמנהל את היקום, אם אפשר לקרוא לזה כך (ע"ע תאורית הקוד) ויחד עם זאת, אני לא מבינה מה הקשר בין להאמין באלוהים או כח עליון בכל צורה שהיא, לוגית או לא לוגית, לבין דת.
 

Gilliana

New member
מי אמר שהוא נראה?

מי אמר שהוא "אלוהים"? קראת פעם את "תאוריית הקוד"?
 

Gilliana

New member
הכנס לטאגליינס

יש שם שרשור ארוך שפתחנו בזמנו בנושא, כבר די מזמן למען האמת...
 

Gilliana

New member
בודאי

המדע הממוסד בהחלט מפגין סממנים של דת ולא סתם דת - אלא דת קנאית ואטומה. חשבי על כך שאפילו איינשטיין נחשב בזמנו ע"י האקדמיה הממוסדת למטורף או במקרה הטוב לשוטה, ועד היום, חלק לא קטן של אותה אקדמיה ממוסדת מנסה בכל כוחו להלחם במחקר שאינו עולה בקנה מידה אחד עם תפיסות עולמה המיושנת, וזאת בעיקר מתוך הפחד לאבד מכוחה. יחד עם זאת, אי אפשר לעשות השוואה בין דת למדע מכיוון ש-א. המדע לא מנסה לכפות על עצמו על שאר העולם, בדיוק להיפך - הדתות הן אלו שמנסות לערער על המדע בדרכי כפיה ברוב המקרים (ע"ע "משפט הקופים" המפורסם). ב. המדע בכל זאת נוקט בדרך של מחקר, שאילת שאלות ולא קבלת "תורה מסיני" מבלי לערער עליה. ולסיום, לשאלתך האם אני מחשיבה את עצמי לאדם בעל תפיסת עולם מדעית? בהחלט כן, רק שאני גם מבינה שהמדע בהתפתחותו הנוכחית אינו יכול לענות על שאלות רבות אשר אין לי ספק כי בעתיד הן הקרוב והן הרחוק, תמצאנה להן תשובות במסגרת מדעית לחלוטין. האבולוציה הציווילזציונית העכשווית שלנו נמצאת עדיין בחיתוליה ובתכל'ס? אנחנו עדיין לא יודעים כלום.
 

Free Smile

New member
תורה מסיני של מאמיני המדע

מלבד המדען עצמו שמצא נוסחא מענינת ליקום (שגם הוא בעצמו מי יודע אם הבין) נראה לך שכל השומעים ולוקחים את אותה נוסחא/תאוריה בחשבון או אף מאמינים בה הם אנשים שעברו את אותו תהליך גילוי ווידוא בעצמם? או שפשוט ראו תכנית בערוץ 8 ואמרו - וואלה כה נאמר במדע? כבשים אנחנו בלי קשר למי מנהיג את העדר.
 

Gilliana

New member
כל כך, אבל כל כך לא נכון!

אם אתה יודע מתמטיקה, אין לך שום בעיה לבדוק את הנוסחה ולהגיע בעצמך למסקנה אם היא נכונה או לא, מה שכמובן אתה לא יכול לעשות לעולם כאשר זה מגיע לדת. איך אתה יכול לודא אם אלוהים אכן אסר לנסוע בשבת או לא? הרי זו פרשנות מטופשת של איזה רב משועמם ותו לא, לא דבר שניתן לבדיקה ואישוש. למען האמת - אני די מופתעת מכך שאינך מסוגל להבדיל בין דברים כ"כ שונים וכ"כ בלתי קשורים. איך בכלל אפשר להשוות בין השניים? נשגב לחלוטין מבינתי.
 

Free Smile

New member
פרשנויות

האם כל המדענים חושבים אותו הדבר בדיוק?האם כולם מאמינים ודוגלים באותן התאוריות? האם יש 10 מימדים או 11 מימדים או שזה לא משנה מה רב, אה סליחה, מדען משועמם המציא לעצמו בשעת לילה מאוחרת? אני משתדל שלא לשלול מדע ולא דת כי שני העולמות הללו דורשים חקירה למען הבנה. מה שאני בא לאמר זה שהמון אנשים מסתמכים על אחד מאלה (לא משנה איזה) מבלי באמת לעבור את כל התהליך. אם את צופה בטלוזיה ואת לא באמת יודעת איך היא עובדת, כי לא חקרת את כל תורת החשמל והממצאים המסחריים שלה, אבל היא עובדת ואת משתמשת בה. את בטח מכירה את רעיון הפרד"ס שביהדות, שאפשר לקחת את מנהגיה ל4 רמות שונות כשהראשונה היא פשט (פשוטה, שטחית) והראשונה היא סוד (הבנה עמוקה שדורשת מאמצים ותשוקה אני מניח להגיע אליה). אנשים רצחו ושרפו בשם הדת, ואנשים רצחו ושרפו מתוך חוסר אמונה בדבר - סביר להניח שאם היו מתמקדים במה שנראה להם חשוב יותר מלרצוח - משמע חקר העולם הפיזי או הרוחני, אולי באמת הגלובליזציה העתידית היתה מגיעה כבר מוקדם יותר. לדת ולמדע אין טוב או רע אלא לשימוש שנעשה בהם. שיפוט לאחד מהם לא יעזור. אני בעבר גם חשבתי שהדת מפריעה לסדר הטוב של הקיום אבל בעצם מהו אותו קיום בלי הקנין הרוחני - שבין היתר מציעות הדתות, על מאות / אלפי הפלגים שבהן. חברה אידיאלית? חברה שבה אין את כל הרע שיש היום, ואיזה טוב יש, איזו מטרה יש?
 

Gilliana

New member
דת היא לא קניין רוחני

ואין לבלבל בין דת ורוחניות. רוחניות היא דבר חשוב, מפתח, ומקדם - דת עושה בדיוק את ההיפך.
 

Free Smile

New member
untrue

unless you got Proffessor Xavier's mental powers, connected to every religious human in the world, and used your overwhelming judging characteristics to decide that none of them is doing his religious spiritual work in a sufficiently acceptable routine. I knew some pretty cool harmless religious people. I think RAMBAM was one
 

Gilliana

New member
זכותך לחשוב מה שאתה רוצה

אבל אל תנסה לשכנע אותי במה שלעולם לא תצליח לשכנע - מבחינתי הדתות, וכל הדתות באשר הן, הן שורש הרע בעולם. אני חושבת שהסברתי כבר מספיק מדוע אני רואה את הדברים כך ואין טעם להמשיך להתווכח.
 

Free Smile

New member
אם היתה מחר מלחמה

אני ואת היינו באותו צד. אמנם במלחמה שתבוא אחריה, את ואני נערוף זה לזו את הראש!
 

Gilliana

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אני בטוח לא אערוף לך את הראש. אין לי שום בעיה עם הדעות שלך כל עוד אתה לא מכריח אותי לחשוב כמוך.
 
למעלה