חברה אידאלית

MetalSinagouge

New member
מה איתה?

כדי להאשים מישהו בכפירה למשל, התורה מבקשת כל כך הרבה תנאים, רק כדי לא לפגוע בחף מפשע. אני לא מדבר על זה שלדעתי כל הרעיון היהודי מגוחך. בואו נחשוב על זה: חבורה של בערך שש מיליון תימנים קטנים וצעקניים יוצאים ממצרים, בעזרתו של אלוהים- שהוא Omni-everything. אותו אלוהים נותן להם אשכרה מזון שיכול לשנות טעמים בעזרת כוח המחשבה. אותם תימנים קטנים וצעקנים מעיזים להתלונן ולכתוב ספר, שבו הם קונים מונופול על מה שאלוהים (שהצליח, כנראה לייצר את דגני הבוקר הכי מגניבים שיש) רוצה. ככה זה.

MetalSinagouge

New member
מה? אני מדבר על דיני אישום כנגד אדם

שכפר בדת, או אם תירצי עבר על דינים או שסתם התחכם או שהוא באמת חכם יותר. כפיה זה אולי מה שהוא רואה מהצד שלו, כן.

Gilliana

New member
אני לא מבינה מה הקשר לדיון שלנו

מה עניין הכפירה לויכוח בעניין היותן של הדתות דבר טוב או רע?

MetalSinagouge

New member
אני מנסה להבין מה רע ביהדות?

הטענה שלך זה הכפיה. יש כפיה, אבל מה הלאה? מה זה הקונספטהזה של דת שאת מדברת עליו?

Gilliana

New member
הסברתי את הקונספט לפנדמוניום בשרשור מעל

וכפי שציינתי גם שם - זה רק על קצה המזלג. לגבי היהדות - זה בדיוק מה ההבדל בינינו, אני לא מבינה מה טוב בה. מספיק לבחון את היהדות מאז שחר ימי ההיסטוריה כדי להבין מדוע - "אלוהים" של היהודים היה למשל זה שצווה על השמד העם הראשון בהיסטוריה (יריחו), מספיק לך? ושוב, זו רק דוגמה קטנטנה. אני כבר לא מדברת על כך שהיהדות היא דת מתנשאת המעלה קבוצה אחת של בני-אדם מעל לאחרים (העם הנבחר) כאשר האחרים הם בבחינת יצורים נחותים. גישה שאגב הביאה אסונות לרוב על העם היהודי.

MetalSinagouge

New member
את יודעת שהוא העתיק ממני את השאלה, כן?

אני לא מתווכח בעד היהדות חלילה. נניח. בקשר לקונספט של הדת: יש דת שהיא לא מבוססת על משהו שהוא לא לוגי? ז"א, יש את הדיסקורדיאניזם שהיא טוענת שהיא לא-לוגית ספציפית: READ: http://en.wikipedia.org/wiki/Discordianism יש דת אחרת, שגם היא במקרה או שלא במקרה נוסדה במאה הקודמת, כנסיית כל העולמות. אין שם אמונה בשום דבר, רק חופש: http://en.wikipedia.org/wiki/Church_of_All_Worlds מה שמביא אותי לשאלה: יש דת שיש לך חיבה מיותרת כלפיה? זה סתם מעניין, כי יכול להיות שפיספסתי דת שאף פעם לא הכרתי.

Gilliana

New member
אתה שואל בציניות?

כי אחרת, אני לא מצליחה להבין את השאלה - לא ברור כבר כי אין לי חיבה יתרה לשום דת? היחידים שאולי מתקרבים למטרה, הם הבאהיים, התומכים בגלובליזציה עולמית ובאוניברסליות. כמובן שיש בדת הבהאית בעייתיות, כמו בכל דת אחרת ולכן אני אומרת את הדברים בהסתייגות. מתוך ערך "הדת הבהאית" בויקיפדיה: המסר של הבאב ובהאא אוללה הוא שיש אל אחד, שמתגלה בפני האנושות לאורך השנים וחושף את רצונו. כל הדתות הן בעלות מוצא אלוהי משותף, וניתנו על ידי נביאים שהינם שליחי האל, ביניהם משה, בודהה, מוחמד, קרישנה, ישו, זרתוסטרא והבאב. הם מייצגים שלבים עוקבים בהתפתחות הרוחנית של האנושות. בפי השליח האחרון ברצף, בהאא אוללה, הייתה בשורה למתחבטים מול האתגרים המוסריים והרוחניים של העולם המודרני, ובשורה זאת, על פי האמונה, תעמוד למשך אלף שנים. היא מדגישה שלום כלל עולמי, התקדמות מדעית והתנהגות מוסרית. הבהאים מאמינים באחדות האלוה; אחדות המין האנושי; חיפוש אחר האמת; חיזוק היסוד המשותף של כל הדתות; אמונה בהרמוניה בסיסית בין דת למדע; התנדבות; שוויון בין גברים לנשים; מונוגמיה; שלילת דעות קדומות ואמונות טפלות; ציות קפדני לממשלה המקומית, אי נשיאת נשק ולוחמה ואיסור על השתתפות בכוח צבאי של מדינה כלשהי, למעט כוחות או"ם; חינוך חובה בכל העולם; חיפוש אחר פתרון לבעיה הכלכלית העולמית; שימוש בשפה עולמית (בעבר אספרנטו וכיום אנגלית) וחתירה לשלום עולמי תחת ממשלה בינלאומית שתקבל לידיה חלק מסמכויות של המדינות. ולגבי "כנסיית כל העולמות" - לא הבנתי איך הם יכולים להיות דת אם הם לא מאמינים בשום דבר, זו כבר לא דת. לכן, טרחתי וקראתי את הקישור והבנתי שהם רחוקים מלא להאמין בכלום, והם דת ככל דת אחרת. לגבי הדיסקורדיאנים - אותו סיפור בעצם.

MetalSinagouge

New member
LOL זה לא ציניות.

מה עם הראלים? די מבוסס על איש אחד וזה חבל, אבל אחרת.. זה לא רע.

Gilliana

New member
מבוסס על איש אחד - כן

אבל זו כת שלמה! לא רע? אפילו רע מאד, מכיוון שהראלים הם אחת הכתות שדוחפת יותר את האמונה שלהם ברחבי העולם באמצעים שונים ומשונים. אמנם לא כפיה, אבל הרבה מאד שטיפת מח.

MetalSinagouge

New member
אבל יש לראל תיספורת מגניבה.

וגם הבגדים הכסופים LOL. יש סניף בארץ שהמנהיג שלו נראה מוזר OMG

Gilliana

New member
אמרתי כבר

אל תתחילו להתפס לדת מסויימת - אני מדברת על הקונספט שנקרא "דת" והוא שורש כל הרע בעולם.

Gilliana

New member
אתה לא חייב ../images/Emo13.gif

זה כל היופי. ואני אסכם את העניין בציטוט שחברה שלי משתמשת בו כחתימה במייל שלה (מקור לא ידוע): "זה לא אלוהים שאני שונאת - זה מועדון המעריצים שלו שאני לא סובלת"

Free Smile

New member
קיצר את נגד מיסוד

פשוט לדת יש מיסוד מאד עוצמתי איפשהו אני משער שאם לא היו ממסדים עמים למדינות, המצב היה לא רע ביחס למה שנדמה לנו לפעמים שהוא כיום. כמובן שמצב כזה הוא בלתי הגיוני, וגם עולם ללא דת מופרך באותה מידה. עולם ללא מדע היה יכול להיות נפלא כי הרבה פצצות לא היו מומצאות. אז האם הפורום הוא על פנטזיה, לעת עתה? שכל אחד יאמין במה שהוא רוצה מבלי שיהיה לו מה ללמוד ובמה להיאחז באמונתו? נחמד מאד. וג'ון לנון יקיר ליבנו איננו הנביא הראשון לחזון העולם החופשי. אני מתאר שהיו מספיק רבנים חכמים גדולים שהיו בעד תדמית עולם כזאת אם היו עסוקים בלדמיין ולא בללמוד וללמד את המציאות. אגב אם כבר פורומטריקס, לסוכן סמית' היתה דעה מענינת בנוגע לעולם המושלם. בלתי מתקבל על הדעת האנושית כפי שהיא כיום בצורתה הבלתי מפותחת. אני רוצה להאמין שבדת- בגרעינה וברצון הטוב שלה ולא במיסודה ובמיכון שלה- היתה השפעה מאירת עיניים לפיתוח התודעה האנושית, ואף יצירת עולם טוב יותר מבחינה חברתית, רק שערכים סולפו במשך הזמן בידי האדם, שהוא אם כבר בסיס הרוע ולא הדת שהוא ניסה לכלוא את כוונתה בכוונותיו. אך אל נסיים דברינו עם לאמר נואש על האדם המבורך בפוטנציאל משובח !

Gilliana

New member
לא, אני ממש לא נגד מיסוד

מה הקשר? הבעיה בדת היא לא המיסוד, - הבעיה היא שהיא גורמת למה שנקרא Ireconsilble differences בין עמים ומדינות מכיוון שכל צד בטוח שדרכו היא הדרך הנכונה היחידה וזו כמובן שטות מוחלטת. עולם ללא מדע לא רק שלא יהיה נפלא, אלא פשוט... לא יהיה, נקודה - משום מה אתה בוחר להסתכל רק על הצד השלילי בדמות נשק ושוכח את הרפואה למשל. ומה אם אגיד לך שאלמלא הדתות הצורך בנשק היה מתייתר כמעט לחלוטין משום שכמות המלחמות היתה מצטמצמת באופן ניכר אם לא נעלמת לחלוטין? אגב, לא דיברני על מצב הגיוני או לא הגיוני, השאלה המקורית היתה "מנהי חברה אידאלית בעיניך" - וזו היתה תשובתי, אז מה הקשר לפנטזיה? אולי בעוד מיליוני שנים כשהציווילזציה האנשוית תעבור עוד כמה מדרגות אבולוציוניות, הדתות תחדלנה מלהתקיים אבל עד אז ברור שמדובר במצב לא הגיוני - ואז מה? ולסיום - גלובלזיציה לא רק שאינה מופרכת כפי שאתה נוטה לחשוב, אלא שתהיה כורח המציאות בתוך כמה מאות בודדות של שנים. ברגע שבני האדם ינהלו קשרים ממוסדים עם תרבויות נוספות במרחבי החלל, לא תהיה ברירה אחרת וכדור הארץ יצטרך להוות חטיבה אחת מאוחדת, ללא חלוקה למדינות - הפדרציה של כדור הארץ. אני גם בטוחה שאם האנושות לא תשמיד את עצמה לפני כן, זה גם יקרה.

Free Smile

New member
hmmm

read your first line here and a line you wrote in the message I responded to: "וכאשר אני מדברת על חברה ללא דת - אני כמובן מדברת על דת ממוסדת"

למעלה