חברה אידאלית

Gilliana

New member
אוקיי, עכשיו הבנתי ../images/Emo13.gif

נגד מיסוד דתי אני בהחלט נגד.

Gilliana

New member
כנראה שלא ירדתם לסוף דעתי

אני מדברת על דתות כקונספט, ולא נכנסת לדת כזו או אחרת.

JiyuuKi

New member
לא דתות. מסגרות

כל מסגרת היא במהותה דתית. אם את מבטלת את הדתות, אנשים פשוט יעברו לאטימות ולקיבעון שבמסגרות אחרות. זו בעייה שמהותה בחוסר החופש ובכפייה של האנשים בעולם הזה. הפיתרון הוא לא לבטל או להילחם בדתות, אלא פשוט לעזור לאנשים להיות חופשיים.

Gilliana

New member
כל מסגרת היא במהותה דתית???

מה זאת אומרת? איך הגעת לזה? ומי אמר בכלל שצריך להילחם? צריך להביא את החברה למצב של התפתחות מנטלית ותפיסה אינטלקטואלית שתגרום לאנשים להבין כי דת היא דבר מיותר ובלתי מועיל. הרי בסופו של דבר אם נבחן את המצב לאשורו, הבורות משרתת את הדתות וברגע שהבורות תיעלם מן העולם, גם אם לא יגרום הדבר להיעלמותן כליל, הדבר יגרום להחלשת כוחן של הדתות באופן משמעותי.

0Pandemonium0

New member
לא כל הדתיים בורים ובהחלט יש משכילים גם בקרב

המאמינים בדת זו או אחרת. אני מוחה על ההצהרה הזו.

Gilliana

New member
בוא נעשה סטטיסטיקה קצרה ונראה...

... כמה מתוך המאמינים האדוקים הם אנשים אינטילגנטים, וכמה לא. אני מהמרת על יחס של 9-1 לטובת הבורים...

Gilliana

New member
מוחלט, מוחלט וחצי

כפי שאמרתי - מה שכל אדם מאמין לעצמו, מצויין ואין בכך שום בעיה. ברגע שהאמונה הזו הופכת לדבר שיש לאותו אינדיווידואל צורך להשליט גם על סביבתו, כפי שקורה תמיד, זהו דבר רע.

0Pandemonium0

New member
זה לא קורה תמיד. ראי את היהדות, לדוגמא:

אולי הדת הכי פחות מיסיונרית מבין כל הדתות הגדולות, ואפילו תהליך הגיור דוחה כמעט את כל מי שרוצה להצטרף לדת הזאת, כך שרק מי שבאמת מאמין בה בעצמו מצטרף בסוף. ושוב: מה עם בודהיזם? מה עם שינטואיזם? מה עם דתות פוליתאיסטיות?

Gilliana

New member
היהדות הכי גרועה מכולן

משום שהיא מחליטה מיהו יהודי ומי לא, וגרוע מכך - כופה עליך להיות יהודי גם אם אינך מעוניין בכך. למען האמת אני די מופתעת ממה שאמרת, מכיוון שזהו דבר שאולי היה מתאים לאדם שלא חי כאן בארץ לומר ולא למי שאמור להכיר את הילך העניינים בישראל - מדינה דתית, הנשלטת ע"י דתיים. אני חוזרת ואומרת - אני מדברת על קונספט של דת, לא נכנסת לדת X או Y.

Gilliana

New member
קונספט של דת

אמונה שאין לה בסיס לוגי אלא טקסי/שבטי ואשר לה שותפה קבוצה של אנשים הסבורים שאמונתם היא הדרך הנכונה היחידה הקיימת וכי יש להפיץ את התורה ברחבי העולם. זה כמובן על רגל אחת ועל קצה קצה המזלג...

0Pandemonium0

New member
אז את טועה, כי יש דתות שמאמיניהן לא חושבים

שדרכם היא הנכונה ביותר ומנסים לכפות אותה על שאר אזרחי העולם. מה שאת מגדירה כ"קונספט של דת" לא כולל את כל הדתות, ולכן הוא לא תופס. מה שהגדרת כ"קונספט של דת" הוא משהו שאני חושב שרובנו, אם לא כולנו, מתנגדים אליו. אני יודע שאני מתנגד אליו, ובכל-זאת אני לא טוען שדתות הן שורש כל הרע.

Gilliana

New member
לא כולם מנסים לכפות, נכון

אבל כולם בטוחים שהדרך שלהם, ורק שלהם - היא הנכונה, דבר פסול מראש. וכמו שאמרתי כבר קודם, אף אחד לא מנסה לשכנע אותך כך או אחרת, בסה"כ עניתי על שאלה והבעתי את דעתי, שכאמור אינך חייב לתמוך בה. אני למשל לא אומרת שרק הדרך שלי היא הנכונה - אתה כן?

0Pandemonium0

New member
ואם אדם חושב שדרכו, ורק דרכו, היא הדרך הנכונה

היחידה, אבל אינו כופה אותה על אחרים, האם הוא עדיין רע? אדם שחושב שהדרך שלו היא הדרך היחידה הוא או חכם מאוד, או יהיר מאוד. אין קשר לדת או אמונה.

0Pandemonium0

New member
ואם מספר "אדם אחד"ים כאלה מתאגדים לכדי קבוצה,

קבוצה שמאמינה שדרכה היא הדרך הנכונה היחידה, אבל אינה כופה אותה על אחרים. האם אז היא רעה?

Gilliana

New member
לדעתי כן

זה לא עניין של כפיה - לא רק כפיה בכל אופן. בעיקרון צריך לשמור על ראש פתוח ולא להנעל על עניין אחד, אנו חיים בעולם שמשתנה מרגע לרגע ולומדים מדי יום עשרות דברים חדשים. החיים הם דינמיים ולא ניתן לכלוא אותם בתוך מסגרת קבועה כלשהיא.

miss mcmillan

New member
גילי

לא הייתי פה ולא עיינתי אולי בשרשור מספיק. כמו כן, אני האדם האחרון שניתן להאשים אותו בחיבה לדת או לדתות. אז רק שואלת- את מחשיבה את עצמך לאדם בעל תפיסת עולם מדעית? גלילאו, ניוטון, אפילו איינשטיין- כן, עם כל הקוונטיקה שלו- נחשבים בעיניך למשהו? חשבת פעם באיזו מידה המדע הוא הדת של העידן המודרני (פוסט מודרניזם בצד כרגע), כאשר המחקר הוא הפולחן וההאלוהים הוא ההוכחה? ובאיזו מידה- כנובע מכך- זוהי עבודת אלילים מטורפת...?

למעלה