חברים יקרים אני צריכה גיבוי ממכם!!

רותי ע

New member
חד משמעית-סלקל

כי הוא קשור לרכב בחגורה. ועם מנשא במקרה של תאונה את תעופי עליה והיא יכולה להימחץ.

קבלי ממני ../images/Emo24.gif והמון תמיכה

הם עדיין צעירים ולא מבינים בתינוקות ובילדים

פלסטיק

New member
סתם מבלבלים את המוח

לחלק מהמכוניות זה מגיע בתור חלק מאופצית המכונית למשל פז´ו 306, אני חושב שגם סיטרואן למשל הניטרול נעשה באמצעות מפתח המכונית וזה מצורף להוראות הרכב רכב זה איננו פחות בטוח מרכב אחר אלא יותר בטוח ועומד בכל תקן בטיחות זה לא דומה לנסיעה במהירות לא סבירה או לעברינות מין. מה ההבדל אם הילד נמצא קשור יפה בספסל האחורי ללא כרית אויר או הקידמי? לדעת מהנדסי הרכב אין הבדל אבל המון מומחים מטעם עצמם יודעים שיש.

ran levi

New member
קראת פעם ספרות רכב?????????????????

אני בטוח שלא אז בחייך תפסיקי לבלבל לי במוח

אהה, ואתה קראת במקרה את ספר הרכב

של סיטרואן, מדגם קסארה? או שזוטות מעין אלה לא מעניינות אותך? סתם, כדי לסבר את האוזן - כרית האויר של הקסארה ניתנת לניתוק באמצעות מפתחות הרכב. כן. כמו שאתה שומע. זה "פיצ´ר" של היצרן, שמודע לצורך בהסעת ילדים בקדמת הרכב, והוא מקובל ולגיטמי וכנראה גם בטוח דיו, אחרת לא היו נותנים אותו כאופציה. זה היווה גם את אחד השיקולים שלנו ברכישת רכב, וכאמא שנסעה עם ילדה במושב הקדמי משך כמעט שנה אני מודה לאלוהי מתכנני הרכב שחשבו על האופציה הזו. ואם דברתם על "הסחת דעת" (כי הרי "נשים, דעתן קלה"....) - מעבר לבוז התהומי שאתם חשים לכל מי שהוא הורה ותשומת ליבו לא במאה אחוזים על הכביש, האם דנתם גם בשלטי החוצות שמסבים את תשומת ליבם של הנהגים? ואם כבר שוביניזם נמוך מצח כמו שהפגנתם - תאמר לי בלב שלם שבחיים לא הסתכלת על בחורה שנסעה ברכב לידך ולא היית מרוכז במאה אחוז בנהיגה? (אם לא - מאיפה הסטטיסטיקות המופרכות על יכולת הנהיגה של נשים? איך בכלל אתה יודע כיצד נשים נוהגות?). ואם אתם מתהדרים ביכולות הנהיגה וההשרדות המופלאות שלכם, בואו ואספר לכם את היסטוריית התאונות שלי. שלוש. ב-12 שנות נהיגה. אף לא אחת מהן באשמתי. הראשונה - נהג (יש המכנים אותו גבר-שוביניסט במלוא הדרו) שלא שם לב שהאור ברמזור מתחלף מירוק לצהוב והמשיך לנסוע. ישר לתוך הרכב שלי. השניה והשלישית - שתיהן בזמן שהייתי בהריון (!) באשמתם של שני שחצנים, בדיוק כמוכם, שחשבו ששמירת מרחק הוא רעיון חביב אך לא ישים, בכביש ירושלים ת"א. אני, ששמרתי מרחק, הצלחתי לא לפגוע בזה שלפני. הרכב הראשון שלי הפך לטוטאל לוסט, והשני נפגע לא מעט. אבל העיקר הוא שהנשים לא יודעות לנהוג....

ran levi

New member
לא דיברתי על ספר הרכב

דיברתי על ספרות הרכב וכן קראתי את סיפרי הרכב של המכוניות שהיו בבעלותי בנוגע לסוג הרכב אז כבר הצעתי לה להחליף את הרכב לרכב שיש בו כפתור או מתח לביטול וכמו כן להפעלת הכרית ביחד אם נורת אזהרה כי אז אני מוכן לקבל את זה,זה נכון וצודק אבל כאשר היא רוצה לבטל את הכרית לצמיתות אני לא מקבל את זה כי אז התינוק שיש מקום חילופי להושיבו יהיה מוגן ואילו אדם בוגר שישב באותו כסא יהיה חשוף לאותה סכנה שבביטול כרית האויר אז תפסיקי לתקוף ואם את רוצה באמת לענות תשובות לעיניין תעייני בצורה יותר טובה בשרשור

kitt

New member
כאשר מבטלים את הכרית הימנית בקסארה

יש מנורה בלוח החוונים שמתריעה על כך, וכאשר לא יהיה תינוק במושב הקידמי ייזכר הנהג להחזיר את הכרית לפעולה כדי להגן על הנוסע הבוגר שיושב במושב. על זה בדיוק אנחנו מדברים שמסוכן לבטל כרית ברכב שלא נועד לכך!!!!!

תשובה עניינית....../images/Emo43.gif

כדי לבטל כרית אוויר צריך לגשת למוסך מוסמך. כנהג אמבולנס אני מאד מעריך את תרומתה של כרית האוויר בהקטנת הנזק מתאונה אבל ...50 שנה נסעו בלי... יחד עם זאת אני דוחה בשאט נפש את היחס לגולשים בפורום "מכוניות" . זהו פורום מתנשא, שוסיניסטי והתגובות לשאלתך היו טיפשיות ולא עיניניות. כמנהל פורומים ב"תפוז" אפנה למנהלת הפורומים (נטע) בנושא. גם את יכולה "להגיש תלונה" ועושים זאת בפורום :"תפוז online ". הרבה בריאות
אמנון מרגלית

ran levi

New member
אם גברים היו יכולים להוליד

ילדים וגבר היה שואל את השאלה ,או שהיה פורום אבות הוא היה מקבל בידיוק אותן תשובות ולפני כריות האויר לא היו כריות אויר ולא היה מה שיתרום לבטיחות. עכשיו יששששששששששששששששששששש

לאה_מ

New member
רגע של עברית:

גברים יכולים להוליד. מה שהם לא יכולים זה ללדת.

רחלי27

New member
למה הכריות האלו לא תמיד ניפתחות??

ולמה מאחורה אין כאלו? מישהוא יוכל לענות לי כאן.?

ran levi

New member
הכריות הן "מכשיר" ברכב

וכולנו יודעים שמכשירים יכולים להכשל ברוב תאונות החזית הן כן נפתחות וכשהן נפתחות הן תמיד מפחיתות את הפגיעה בנוסע. בחלק האחורי של הרכב אין כריות אויר מאחר ואין לא שמשה ולא איזשהוא משטח קשיח אחר אל מול הנוסעים אומנם ישנן את כריות הצד שמורכבות בדרך כלל במכוניות יוקרה אשר אמורות להגן גם על הנוסעים בחזית וגם על הנוסעים מאחור מפני פגיעות צד וארחיב ואומר בנוגע לתינוקות, שברכב שישנה כרית צד אז המקום היחידי שבטוח להושיב תינוק הוא מאחור במרכז המושב מאחר והוא יוכל להפגע גם מכרית הצד.

רחלי27

New member
תודה.

ואני הולכת עכשיו לברר משהוא בקשר לרכב שלנו-ז"ל. אנלא מבינה איך זה לא עלה בדעתי עד עכשיו...

חוסר ברירה, או סתם פינוק?

נכון, כשמישהו גר ביישוב מבודד, אין ברירה אלא להשתמש במכונית הפרטית. אבל כל אותם הורים הגרים בעיר ובמקום לקחת מונית או לנסוע באוטובוס משתמשים ברכבם הפרטי ואז "אין להם ברירה" אלא לשים את התינוק במושב הקדמי, פשוט מתפנקים על חשבון חיי ילדיהם.

סליחה, לקחת מונית? זה בטיחותי?

ואיך אתה מתכוון שניסע עם תינוק במונית? הרי במונית (לפחות באלו שאני נסעתי בהן) אין כסא בטיחות - אז יותר בטיחותי לנסוע במונית ללא כסא בטיחות מאשר ברכב פרטי עם כסא בטיחות? לא נראה לי. שירלי (אמא עירונית שנוסעת במוניות - אבל בלי התינוקת שלה)

noa_f

New member
לא לא , הוא התכוון לקשור את התינוק

באחד ממושבי הבטיחות המפוזרים בהמוניהם באוטובוסים של דן.... או אולי על אופניים? הנה לנו נסיעה בטוחה עם תינוק, בכרך השלו.

למעלה