אהה, ואתה קראת במקרה את ספר הרכב
של סיטרואן, מדגם קסארה? או שזוטות מעין אלה לא מעניינות אותך? סתם, כדי לסבר את האוזן - כרית האויר של הקסארה ניתנת לניתוק באמצעות מפתחות הרכב. כן. כמו שאתה שומע. זה "פיצ´ר" של היצרן, שמודע לצורך בהסעת ילדים בקדמת הרכב, והוא מקובל ולגיטמי וכנראה גם בטוח דיו, אחרת לא היו נותנים אותו כאופציה. זה היווה גם את אחד השיקולים שלנו ברכישת רכב, וכאמא שנסעה עם ילדה במושב הקדמי משך כמעט שנה אני מודה לאלוהי מתכנני הרכב שחשבו על האופציה הזו. ואם דברתם על "הסחת דעת" (כי הרי "נשים, דעתן קלה"....) - מעבר לבוז התהומי שאתם חשים לכל מי שהוא הורה ותשומת ליבו לא במאה אחוזים על הכביש, האם דנתם גם בשלטי החוצות שמסבים את תשומת ליבם של הנהגים? ואם כבר שוביניזם נמוך מצח כמו שהפגנתם - תאמר לי בלב שלם שבחיים לא הסתכלת על בחורה שנסעה ברכב לידך ולא היית מרוכז במאה אחוז בנהיגה? (אם לא - מאיפה הסטטיסטיקות המופרכות על יכולת הנהיגה של נשים? איך בכלל אתה יודע כיצד נשים נוהגות?). ואם אתם מתהדרים ביכולות הנהיגה וההשרדות המופלאות שלכם, בואו ואספר לכם את היסטוריית התאונות שלי. שלוש. ב-12 שנות נהיגה. אף לא אחת מהן באשמתי. הראשונה - נהג (יש המכנים אותו גבר-שוביניסט במלוא הדרו) שלא שם לב שהאור ברמזור מתחלף מירוק לצהוב והמשיך לנסוע. ישר לתוך הרכב שלי. השניה והשלישית - שתיהן בזמן שהייתי בהריון (!) באשמתם של שני שחצנים, בדיוק כמוכם, שחשבו ששמירת מרחק הוא רעיון חביב אך לא ישים, בכביש ירושלים ת"א. אני, ששמרתי מרחק, הצלחתי לא לפגוע בזה שלפני. הרכב הראשון שלי הפך לטוטאל לוסט, והשני נפגע לא מעט. אבל העיקר הוא שהנשים לא יודעות לנהוג....