וווואוו וווואוווו לאן הכנסת את עצמך
בתור מישהו שעובד עם המשטרה (אני מתנדב של משטרת התנועה, אני שוטר תנוע על מדים כשאני במשמרת) בואי ואני אגלה לך סוד (והוא לא סוד בכלל) לא קל לבוחן תנועה לסכם דוח תאונה, זו משימה מורכבת, אז מה עושים, מאשימים את המהירות. תרשי לי לחדש לך, לא המהירות היא שגרמה לתאונה, היא מה שגרמה לה להיות קטלנית, שימי לב, את מצטטת נתונים אז נא דייקי, המהירות המופרזת גרמה להרוגים, לא לתאונה
על זה אף אחד לא התווכח (או יתווכח) איתך שכשקוראת תאונה אז המהירות מחמירה את התוצאה. אבל מה שגרם לתאונה מתכתחילה היה משהו אחר לגמרי ברוב המקרים
ואפשר לספור אותם מאוד בברור, נהג שאיבד שליטה על הרכב. נהג שעקף בדרך לא פנויה. נהג שנרדם בעת נהיגה. כל אלה נכנסים תחת מהירות מופרזת
במקום למקום הראוי. אני אגלה לך עוד סוד, תאונות שנגרמות כי נהג דיבר בטלפון ולא שם לב שהוא סוטה מול משאית שדוהרת מולו יכנס לסטטיסתיקה כמי שנרדם על ההגה למשל. עוד
את יודעת למה כולם הולכות לקטגורית מהירות מופרזת
כדי שיהיו להם מספרים יפים להציג, כדי שיוכלו להפחיד אותך עם פרסומות מטומטממות (שהוכח מחקרית פסיכולוגית שעובדים בכיוון הפוך ד"א) כי שתוכלי להצדיק את מכונת שאיבת הכסף מהאזרח שנקרא "ליזר" כדי להסתיר ממך את האמת שהמדינה לא עושה כלום כדי לבלום את נושא התאונות בדרכים. אין אף מקום באירופה בעל תשתית גרוע כמו שלנו, בכל אירופה המהירות על פי חוק גבוהה מהמהירות בארץ ומספר תאונות הדרכים קטן יותר, תסבירי לי איך זה
איך זה שבגרמניה נהג שנתפס נוהג מהר הולך לבית משפט וזוכה כי הוכיח שבקט שנתפס לא ארע תאונת דרכים מזה זמן רב ולכן לא מסוכן לנהוג שם
ורק בארץ תופסים אותך בקטעים הכי בטוחים כי שמה קל לתפוס
(מי שיכול להצביע על תאונה אחת קטלנית באילון בשנה האחרונה בגלל מהירות גבוהה נטו שיקום) עוד
איפה הסטטיסטיקה כי נשים עושות פחות תאונות
בואי אני אגלה לך את הסטטיסטיקה המלאה (כי את התחלת) נשים עושות פחות תאונות עם הרוגים, זה נכון אבל הן עושות הרבה יותר תאונות פח
, מה יש לך להגיד עכשיו
עם סטטיסטיקה אפשר לשחק לאן שבא לך ... עוד
תאמיני לי שיש עוד הרבה אבל ממילא אתם לא קוראים עד לפה אז למה להמשיך, אתם נעולים בחרא שהמדינה הזו מאכילה אותכם ואומרים שזה טעים, אני קורא לכם להתעורר מהקיבעון בו שמו אתכם וליצור יחד איתנו שינוי בתרבות ובתפיסה
!
!
!
!
!
!
!
!
!|
דרור זי, ממוצע זה הרע של הטובים וטוב של הרעים.