זה לא מה שטענתי
או לפחות נכון יותר להגדיר את ההבדל הזה כיחסי, כחלק ממה ששונה בין אדם אחד לאחר, מה שמאיר את ההצעה הכה שגורה שלכן באור בעייתי כי זו מבטאת אמפטיה המבוססת על הכחשת שונות, אז לא, זה לא.
ומה שטענתי, שלפחות בשבילי הוא הכי עובדתי ומוחשי וקונקרטי, שגם מהתנסותי וגם ממה שאני חש מדומים או מקבוצת ההזדהות, האינטגרציה בין השכלי לרגשי, בין הפרט למערכת, הדרך שבה הרגש משתלב בתפישה רחבה, כוללת, אצל אוטיסטים מעוררת כעס ורוגז ועלבון כי בעוד שהנ"ט נוטים להשעות את השיפוט האינטלקטואלי לטובת שיקול רגשי ולהפך בשביל האוטיסט המערכתי הוא חלק בלתי נפרד מהרגשי,
וזה מה שמעורר למשל מטומטמים כמו בארון כהן לתייג אוטיזם כאובר גבריות, כמערכתיות קיצונית,
ומה שאחרת מאפשר לאוטיסטים רבים לתפוש מערכות מאוד מאוד מורכבות בצורה ספונטנית לחלוטין,
אז מה שאתן, ובעצם כולם, אומרות ואומרים, אוקיי, אתה רוצה לעזור, להשתתף, להשתלב, לקחת חלק בהקשר החברתי, תעשה את זה כמונו בדיוק או שתסתום את הפה,
אז שוב,
אתן יכולות לקפוץ לי, אם אתן רוצות כמובן, כי אין, ולא יתכן, הכרה חד צדדית בהקשר,
מהות ההקשר, ויותר כך כשהרגשי משולב בשכלי, מבטא את המשקל הנוצר מריבוי פרשני,
עמדה חד צדדית, ולכן לא אמפטית, היא כזאת שקובעת מראש שיש רק 2 דרכים, או להיות כמוני או להיות כמוך, זו עמדה שמכחישה את קיומו של המרחב, של הדרך, ורואה במרחק אוייב ולכן לא מנסה לעבור אותו אלא להכחיש אותו,
מה שמוביל למצב שבו דווקא העימותי, האלים, החד צדדי נתפש כאמפטי ( כי בהיותו כזה הוא מתבטא רק דרך הזדהות עם הזולת תוך הכחשה, מדומה, כוזבת, מניפולטיבית, של העצמי, הכחשה שכמובן מן ההכרח שתביא לנסיונות שקופים להסתיר את התנועה הנגדית ( כתבת "אאאאההה!!! כמה את מסכנה אני כל כך משתתפת בצערך בלא בלא בלא " וזה באמת לא עלה לך יותר מדי כי מייד אחר כך חזרת והשתבללת לאגו שלך בחזרה) בזמן שלרגישות הכוללת בתוכה גם תובנות מערכתיות אין בכלל תנועה חזרה, היא שמה את עצמה בחוץ, כולה, מלכתחילה, ודווקא בגלל זה מועדת כל כך לקריסה, כמו שאכן ולכן קורה לאוטיסטים כל הזמן, בגלל זה.
היינו בוויכוח הזה אין סוף פעמים בגלל זה, כי את באמת לא מבינה, שחזור ההקשר הקוגנטיבי-רגשי של האחר לא אומר שמשעה שזה נעשה את חייבת להיטמע בתוכו לחלוטין, להדהד ודי,להפך, זו ההזדמנות לתגובה יצירתית שאולי תחשוף תנועה מההקשר הזה, בזמן שהגישה שלכן רק נועלת את האדם בהקשר שממנו הוא מדבר.