בדמות הסבתא הזו, אני מזהה קווי דימיון רבים (מידי)
לחמותי לשעבר...
ולי דווקא כן היה מפריע שהיא ניכנסת כשאני לא נמצאת. ממש לא הייתי מעוניינת בביקורות שלה בעניין סידור הארונות בבית או הרגלי קיפול הכביסה... כי זה מה שעשתה אצלי, חיפשה בעיקר מה לא בסדר.
ולא נצברו לי אצלה נקודות זכות בשל משרה מלאה, שלושה ילדים והמון אירוחים בבית.
וגם העזרה שלה לא היתה מי יודע מה.
אם לא מפריע לך שהיא ניכנסת כשאתם לא נמצאים, בעצם אין בעיה - כשאתם בבית ולא נוח לכם שהיא תגיע, פשוט תנעלו מבפנים, ברוב הדלתות כיום יש בריח ידני.
הבעיה, אם הבנתי נכון, היא הרבה יותר מזה. פשוט נכפתה עליכם עוד חמה, בלי הצד המרסן. בד"כ חמה היא גם אמא של אחד הצדדים ואז לאותו צד שהיא אימו ישנן זכויות ריסון כאלו, שהוא יכול להגיד לה מתי הגזימה.
אצלכם הצד הזה איננו.
ולא זו בלבד, חסרונו של הצד הזה מעמיד אותה, את החמה הזו, במצב כביכול סופר רגיש שמקנה לה זכויות יתר בזיהום הסביבה שלכם. ובפועל אין לכם הגנה. גם בעלך לא ממש יכול לפעול, כי בנוסף לכל הדברים האחרים, ניתוק או הרעת יחסים איתה עלולים לפגוע בילדים. וזו אמא של האמא החסרה.
בעיני, השאלה המרכזית כאן היא כמה כוח יש לה, לאשה הזו. ואת הכוח הזה, במידה וישנו, אתם נותנים לה. אתם מתייחסים לדבריה בכובד ראש, אתם ניפגעים ממנה. כי בתכלס, את גם יכולה להעביר את דבריה "ליד האוזן". אז היא מדברת, אז מה?
אם זה גולש להסתות הילדים - הם כבר גדולים. אפשר גם לשוחח איתם, ולפי מה שכתבת, לילדה יש כושר שיפוט מעולה משל עצמה והיא יודעת היטב מתי נגרם לך עוול.
והיא גם יודעת להגן.
העלבות והיפגעות הם הרבה מאוד עניין של החלטה. צריך להשקיע מאמץ בעבודה על עצמך על מנת להבין את זה.
עברתי מסכת של התעללויות עם חמותי לשעבר... היא היתה מגיעה אלינו עם אחיותיה, יושבת אצלי ומעבירה ביקורת בלחשושים ארסיים לכיווני האחיות או לבעלה, או לגיסתי לשעבר, מי שהיה נוכח בסביבה.
הייתי מגיעה מהמטבח עם כיבוד שהיה נסקר בהבעת ביקורת ומבטים מלאי משמעות שהועברו לנוכחים בחדר.
הייתי מקבלת ממנה הוראות הפעלה לילדיי, כי היא ידעה יותר טוב ממני, הכל. היא גם ידעה שהילד שסבל מאסטמה, סבל בגללי כי אני גרמתי לו להיות חולה (האוכל, הכביסה, הארונות, שעות השינה, מה לא)
והאקס לא ידע להגן. ניסה, לא בהצלחה.
עד שהבנתי שאת הכוח הזה לפגוע בי אני נותנת לה.
לא הצלחתי לנטרל את זה לחלוטין, אבל בהחלט למדתי למזער את הפגיעות.
אגב, שיחות איתה לא היו ממש עוזרות - אולי היו גורמות לה לתחושת חשיבות גדולה... אז אני לא ממליצה לדבר איתה.
רק לנסות להדוף.
וכשהילדים יהיו בוגרים, להחליף את שיטת נעילת הבית.