חוזרת לעדכן על הבת מצווש של הבת דודה...

ornme

New member
מסכימה איתך לגבי צרכי האדם לפני הכל. השותף, במקרה הזה,

הוא די חסר אונים.
גם הוא צריך להתמודד עם הסבתא הזו, וגם הוא נמצא בעמדה שלא מאפשרת לו להעמיד את הסבתא הזו על מקומה.
הוא פתר את הבעיה הספציפית שלו בדרכו, נותר לדבריה לעבור בלי להיכנס. "אין לו את הגן של ההעלבות"... או , הוא פשוט, בלית ברירה, למד עם השנים להתמודד עם התופעה.
לדעתי הפתרון חייב לבוא הרבה לפני כן - ללמוד לחסום את החיצים.

mother cat

New member
תודה ללי

אכן הגעתי לשלב שאני לא מוכנה לספוג יותר ולהגיד שיורד גשם כשיורקים עלי.
וכן, אני חושבתאל איזה דוגמא זה מהווה עבור כל ילדי...

אדמiנית

New member
כנ"ל

אנסה משהו, אבל באמת בלי כוונות רעות

קראתי הרבה מהפוסטים שלך , התרשמתי שאת פגועה , כאובה והכי חשוב חסרת יכולת לשנות ולהשפיע.
אני כותבת לך עכשיו כי אני חושבת שהמצב הזה לא טוב , לא לך ולא למערכת הזוגית שלך.
ישנם הרבה דברים "חיצוניים" שלא בשליטתך, אבל יש גם הרבה דברים שאת יכולה לעשות ומהתרשמותי נראה שאת מעדיפה להעלב להפגע להבליג להתחשב לתרץ את זה בבריטיות שלך ועוד כל מיני קיש קיש בלאגינא.
אני חושבת שדרכך היא פתח לאסון בזוגיות וכל מה שאת צוברת בסופו של יום יפרוץ החוצה ולא תחת בקרה.
תרשי לי להיות טיפה יומרנית ולהציע לך ללכת לטיפול פסיכולוגי שאולי משולב בהעצמה אישית על מנת להעזר במקצוענים ולא בבנות הפורום( עם הרבה כבוד ) שלא יכולות לתת מענה אמיתי לפתרון ונותנות רק חום וניחום ( שחשוב מאוד ) .
הסאגה שאת מתארת היא ארוכת יומין וחלק מהדפוסים כבר התקבעו , לכן צריך מקצוען אמיתי שיכול לפרום את הקשר הגורדי הזה.
סליחה אם נשמעתי בוטה , אבל זו דעתי.

mother cat

New member
ממש לא בוטה...

פעמים רבות אנחנו מצעים פה למי מבין הכותבים לפנות לעזרה מקצועית מסוג כלשהו, וזה לגמרי לגיטימי.
&nbsp
במקרה שלי - הייתי בתקופות מסויימות בחיי בטיפול, כרגע אני לא, אבל אני בהחלט שוקלת את זה.
&nbsp
תודה לך.

ראשית
נשמע יום ממש מעצבן. שנית אני רוצה להגיד לך משהו

כשאני למדתי להציב את הגבולות *לעצמי* במקום שהם מתאימים לי- ורק לדווח לאחרים, אם צריך בכלל, לא לצפות מהם שיעשו זאת עבורי- נהיה לי הרבה הרבה יותר קל בחיים. לפני זה הייתי כל הזמן מתעצבנת על אירועים שונים עם חמותי וזה. גם היום בדרך כלל כשאני מתעצבנת על משהו שקרה אני רואה שיכולתי לקטום את זה מוקדם יותר בתכנון נכון (יש לי חברה שהיא ההשראה שלי בדברים האלה...)
ברור שהם מעצבנים ושמראש לא התאים לך לבוא ובצדק. ברור שהיית בכל זאת חייבת להגיע. אבל נניח שהיית "מרשה לעצמך" להגדיר מראש מה גבול הסבל המתאים לך, כנראה שהיום הזה היה נראה אחרת. משהו ברמת ה"להיות שעה בשביל הפרוטוקול ושהילדים הגדולים/הגדולים והבעל ישארו עד הסוף".
כשאת נוהגת לפי לו"ז וצרכים של מישהו אחר, שלא מתאים לך, ולילדים, יש לזה מחיר בעצבים והתנגשויות. גם אם המישהו היה נחמד פי אלף מגיסתך המעצבנת והאמא שלה ה#$^.
עם הגיל והזקנה
אני לומדת להבין טוב יותר מה הצרכים שלי וגם לנהוג לפיהם בלי לריב. פשוט לקבוע עובדה. "אני אלך עם הקטנים ב..12:00 כי זה אירוע ארוך והם יתחרפנו וגם לי לא בא להשאר עד הסוף. אז תתאם דרך לחזור עצמאית. "
היתה תקופה שהתעצבנתי בקביעות על חמותי שהזמינה אותנו לארוחת ערב, ושהתחילה את האוכל בשמונה בערב. כמובן שעם קטנטנים זה היה מעיק נורא, הרי קמתי חמש פעמים בלילה והתעוררתי סופית בחמש וחצי. אז לגמור ארוחה וביקור ב22:00 זה לגמרי מוגזם. ביקשתי להקדים וכל שבוע בפועל הארוחה היתה באותה שעה מאוחרת, שחירפנה אותי,ואת הקטנים. הייתי תמיד נורא עצבנית, וזה היה מייצר תאקלים עם הילדים, עם חמותי, עם בעלי. היה לי לא נעים לצאת מייד אחרי האוכל -סביבות 21:00= כי רק אז חמותי מתפנה להנות מהאורחים(אנחנו) ולהגיש קפה ועוגה. גם בעלי כמובן לא נהנה. יום אחד גיסתי(שתמכה בי בעצבים על השעה וגם לה היו קטנטנים) אמרה לי, תקשיבי. היא לא תשתנה. היא עושה מה שמתאים לה ובשעה שנוח לה. היא זוכרת איך זה להיות עם ילדים קטנים? תדייקי את המעשים שלך למה שמתאים לך-ויהיה לך יותר קל איתה. את לא חייבת לעשות מה שמתאים לה אבל אל תצפי שהיא תשתנה.
והיא צדקה לגמרי.
במקרים המעטים שהיה לי שכל לנהוג לפי זה, למשל- לבוא בשבת בבוקר כשלחמותי פחות נוח אבל לי מתאים בדיוק (כי אני קמתי עם הילדים בחמש שש ובשבת חמי וחמותי פנויים יותר לשחק איתם ואני יכולתי לנוח)... או לבוא לארוחה בשישי אבל להאכיל את הילדים בשש, לתקוע אותם מול הטלויזיה בלי להלחם בזה ולהגיד לבעל- אני אצא עם הילדים עוד עשר דקות, תעזור לי לאוטו. גם אם הוא נשאר אחרי עוד. בלי להתבאס עליו. פשוט לצאת כשמתאים לי. כשהצלחתי, והמאבק העיקרי היה מול עצמי, לא מול החמות ולא מול הבעל... אז ההרגשה היתה הרבה יותר נינוחה והרבה פחות מתוחה. פשוט- קבעתי עובדה. עשיתי בדיוק כמוה, את מה שמתאים בשבילי ולנסיבות חיי ולאופי שלי.
במצב המורכב שאת חיה בו, זה די הכרחי להתחיל לפתח את היכולת הזאתי...וזה חוסך הרבה צורך בעוד עור.
ועוד משהו- כרגע התינוק הכי קטן שלי בבטן וזה שלפניו בן שבע בקרוב. ההודעה שלך הבהירה לי שפשוט שכחתי איך זה להיות אמא לפעוט! אולי גם אני הייתי אומרת שלום לקטנה, מתבאסת שאת ובעלך נותנים לה לאכול על השטיח בסלון שלי כשאני מארחת אירוע חשוב, כי אני דוקא זוכרת טוב כמה פעוטים יכולים ללכלך... הייתי מעדיפה שאחד מכם יקח אותה על הברכיים ויאכיל אותה ליד השולחן. לא כי אני רעה במיוחד. סתם דבילית עם אמנזיה לשלב הזה. ולא היה עולה בדעתי שמישהי תתבאס עד כדי כך מכמה "ששש" חסרי טקט של סבתא שבמקום להגיד לה- זה מה יש, ילדים את יודעת- תיקח אותה ותיסגר בחדר לשעתיים.
לא כל אירוע יכול להתאים לבני שנתיים, ואם יורד גשם אפשר לשלוח את אבא שלה שישחק איתה קצת בחדר עם משחקים או לחתוך מוקדם -בנימוק המנצח שה - natives are getting restless...
בקיצור גיסתך ואמא שלה נשמעות מעצבנות אש , אבל יהיה לך יותר קל ונעים אם תתנהלי לפי עצמך ולא לפי אף אחד אחר.

&nbsp

ולצד זה אני רוצה להבהיר שאני חושבת שהם מאד מעצבנים

אבל אותם לא תוכלי לשנות ואת ההתנהגות שלך לגביהם דוקא כן.

mother cat

New member
כן.. כבר אמרתי שהרבה עבודה על עצמי...

איך שהוא אני לא מצליחה וחוזרת תמיד לנקודה שאני נפגעת.

אני חושבת שהנקודה לא צריכה להיות לעבוד על הרגשות שלך

אלא על ה*מעשים* שלך- עליהם יש לנו הרבה יותר שליטה מאשר על הרגשות.
מה עושים כשקשה איתם, האם נשארים וחורקים שיניים או שמחכים רבע שעה ואז אומרים, היה נחמד, הקטנה לא ישנה טוב בלילה, אז נזוז מוקדם. להתראות. גדולים אבא יבוא לאסוף אתכם בעוד שעתיים אבל תשאלו את דודה X אם יכולה להסיע אתכם. ביי! מזל טוב!
האם כשהסבתא מגיעה בלי להודיע -את עוזבת הכל, או עושה לה קפה אבל ממשיכה בעניינייך כמקודם ,כולל לפעמים להגיד- אוי חבל שלא ידענו שאת באה, אנחנו בדיוק יוצאים לקנות X/לחוג/לחברים. נפגש ביום אחר.
כשהמעשים מתאימים למה שנוח לנו - יש פחות חיכוך. הרגשות פחות עסוקים במי שלא באמת חשוב לנו.

mother cat

New member
המממ... לא ממש אפשרי...

הבעיה היא לא בבקורי פתע שלה - כי היא לא באה אלי אלי ולא מצפה ממני לכלום. היא פשוט נכנסת, והולכת לנכדיה. אין לי פה מה לעשות או לאמר...
&nbsp
מבחינת הלקום ולכת מארועים - ניסיתי. באנו ברכב של בעלי. מפתחות אצלו. כנראה שהפעם הבאה אני צריכה שהמפתחות יהיו אצלי.
&nbsp
ומה אני עושה אם ארועים אצלינו שהוא מתעקש להזמין אותם?

רגשי1

New member
כשבעלך מתעקש להזמין אותם

וכשהם בטריטוריה שלך - הם גם מעליבים אותך?זה קורה הרבה?
את לא מרגישה יותר חזקה בבית שלך? הרי היא לא יכולה להגיד לקטני שלך איפה לאכול וכאלה...
את יכולה לגייס את בעלך ש"יגן" עליך?

mother cat

New member
כן....

אין לה ברקסים לה הפה והיא בהחלט כבר העליבה אותי גם בביתי. שלאלדברעל דברים שבקשתי שלא תעשה ועשתה בכל זאת... ושלא לדב על האחות שמאשרת הגעה למסיבת יום הולדת עם כל משפחתה ומחליטה לסע לגלבוע במקום ומגיעה לבד, באירור של שעתיים, לעשרים דקות...

רגשי1

New member
מעצבן

אבל כשבאים אליך, ויש עוד הרבה אנשים"מהצד שלך" את יכולה להתמקד בהם ...
מה ז"א עושה גברים שביקשת לא לעשות???
ואם לא תצטרפי לבעלך כשהיא מזמינה, איך הוא יגיב?..ואם זה קשה מדי, תני לבעלך לתקשר איתה. אם היא אומרת לך משהו מגעיל, "תעבירי את זה לבעלך", תפני אליו את מבטך, ותתעלמי ממנה...
אם יהיה פיצוץ, שיבוא ממנה...

mother cat

New member
דברים שבקשתי לא לעשות...

"אל תזרקי את התינוק באויר הוא הרגע אכל והוא יפלוט"... לוקחת את התינוק עם חיוך גדול ואומר "לא אכפת לי, שיפלוט". עד שהוא פולט ואז היא צווחת "אוי, איכס" ומושיטה לי אותו חזרה ובורחת...
&nbsp
"אל תתני לו לשתות מים קרים מהמקרר, הוא לא רגיל לזה. והוא שותה בכוס פלסטיק ולא זכוכית". דקה אחרי זה תינוק בן שנה מחזיק בידיו כוס זכוכית מלאה במים קרים... וכיוון שזו כוס בלי מכסה, דקה נוספת אחרי זה הוא לבוש בבגדים רטובים במים קרים....
&nbsp
מתעקשת להאכיל את התינוק בן השנה ומושיבה אותו בכסא האוכל בלי לקשור את הרצועות. אני מעירה לה על כך ואומרת שהוא יפול אז היא אומרת "זה בסדר, אני שומרת עליו". דקה אחר-כך משהו מדבר אליה, היא מסתובבת ואני תופסת את הילד שלי שניה לפני שהוא נוחת על הרצפה...
&nbsp
אני יכולה להמשיך אבל למה?
היא חושבת שהיא יודעת הכל יותר טוב מכולם....
&nbsp
ובעלי לא תמיד לידי. אם אני מארחת משפחה של 20 איש ליום ההולדת של מי מהילדים אז כולם מפוזרים. הוא לא יכול להיות דבוק אלי כדי שהיא לא תגיד משהו מטופש....

poly1982

New member
לא הייתי נותנת לה להתקרב לילד שלי בכלל

סליחה על הבוטות, אבל אישה שמשאירה תינוק לא קשור בכסא אוכל למרות שמעירים לה על כך, לא נשמעת לי מספיק אחראית בשביל להחזיק תינוק קטן.

poly1982

New member
והתגובה נשלחה לפני שהספקתי להוסיף הבהרה -

כן, הייתי אומרת את זה גם לאמא שלי, או לחברה טובה, לא רק לחמות. מי שלא אחראי מספיק בשביל להבין שיש כללי בטיחות בהתנהלות מול תינוק לא יתקרב אליו בלי התיווך שלי. אני מעדיפה להעליב אם צריך, ושלא יהיה לי נעים, מאשר להתחרט אח"כ בגלל תאונה.

mother cat

New member
מסכימה איתך, ועל כן נשארתי לידה...

אגב השלב שהיא בקשה לקחת אותו אליה היה הרבה יותר מאוחר כשכבר לא חשבתי שהיא ממש יכולה לעשות לו נזק... וברור שהיא קבלה תדריך לפני על מה מותר ומה אסור...

poly1982

New member
אבל עובדה שהתדריך לא מספיק

כי היא מתעלמת ממה שאת אומרת לה. וזה הילד שלך, לא של ביתה המנוחה.
מכיוון שבהחלט חסרים גבולות במערכת היחסים הסופר-מורכבת הזו, אני במקומך הייתי מתחילה בדיוק במקום הזה, של הילדים שלך. זה שהיא נכנסת אליך באופן חופשי הביתה כדי לנהל מערכת יחסים עם נכדיה - אוקיי, אפשר להתווכח אם זה לגיטימי, אבל בכל מקרה לא מתפקידך לנהל את המאבק הזה. אבל הילד שלך הוא שלך, והבטחון שלו הוא מעל כל האי-נעימות שאולי עשויה להיגרם לך בגלל עימות איתה.
אגב, בכל גיל אפשר לעשות נזק לפעוט בגלל רשלנות או חוסר זהירות או סתם חוסר מזל. לא רוצה להלחיץ אותך או משהו כזה, אבל זה נראה לי מסוג הדברים שאסור להתפשר לגביהם.

קשה ומתסכל

נשמע נורא מבאס.
אני חושבת שיש מקום לדון עם בעלך על כך שקשה לך איתם ויש להקטין חיכוך. קודם כל באירועים שהם מזמינים אתכם. שנית - באירועים של הקטנים שלכם.
אם הם בכל זאת באים, יש מקום שתבקשי ממנו להיות מאד נוכח וצמוד לסבתא במשך כל האירוע אם פוטנציאל החיכוך איתה כה גבוה.
עוד דבר- באירועים שתארת,הצבת לעצמך גבול לא להעליב את הסבתא. גם כשביקשת ממנה דברים והיא התעלמה. אולי יותר קל/נכון *להגביל* אותה בכל מצב שאת לא סומכת שתעשה מה שביקשת.
היא לא קושרת: שניה אני אקשור אותו בכסא. אבל אני שומרת עליו! מצוין. אז תשמרי עליו קשור. אני רוצה להרגיל אותו שאין להיות בכסא בלי להקשר.
או- בבקשה אל תזרקי אותו באויר. הוא הרגע אכל.
סבתא- לא אכפת לי, שיפלוט...זורקת את התינוק באויר (גרררר!)
חתולה- (מנסה לא להראות רצח בעיניים) תני לי רגע...(לוקחת את התינוק ומתרחקת, עם או בלי חיוך ו/או תירוץ).

הקטנים עוד קטנים ומה שתכתיבו עכשו יקבע את הטון להמשך.
&nbsp

ornme

New member
את ביקשת לא לעשות, "לבקש" שונה מ"לאסור", ומדובר בילדים שלך.

הסבתא יכולה לנהוג כאוות נפשה עד גבול מסויים. ילדייך הם מעבר לגבול הזה, וכאן אין "מצב רגיש" וכל מיני כאלו.
כאן מדברים בצורה ברורה, נימוסים בצד. ואת קובעת, לא אף אחד אחר.
ולא קיים מצב של רתיעה מהעלבות של הסבתא או הצגות של היפגעות.

בזמנו אסרתי על המשפחה לזרוק תינוק באוויר.
עשיתי כאלו צעקות כשמישהו ניסה להמרות את פי, שאיש לא העז יותר.
אז אמרו שאני היסטרית ומגזימה. אז מה. שיזרקו את התינוקות שלהם באוויר, לא את שלי.

ומצב בו הושיבו תינוק בכיסא ללא חגורות הוא מצב בו העמידו את התינוק בסכנה. מספיקה פעם אחת כזו בכדי שיהיה ברור שלעולם לא להשאיר אדם כזה עם התינוק ללא השגחה.
גם אם היא אומרת "זה בסדר אני פה", זה לא בסדר ואסור לקבל את זה.

נראה לי שבמקומך הייתי פוקחת עיניים על התנהלותה בקרבת הילדים שלי.

למעלה