חוצפה
בין מובילי המאבק לדמוקראטי-

אגב, הסבירה לי לאחרונה נערה דתיה בת 20 בערך

ש(לדבריה שלה)"ההבדל בינינו לבין החילוניים זה שאצלנו עושים את זה בפגישה העשירית ואצלכם בפגישה השניה".
 

חגיתלה

New member
החינוך הדתי הינו בי"ס מיוחד../images/Emo35.gif

עיריית רעננה בהחלט דואגת לתושביה הלומדים בבתי ספר דתיים, וסדר העדיפויות הוא קודם כל לתושבי רעננה. במידה ונשאר מקום פנוי תלמידי חוץ מתקבלים ללמוד בביה"ס הדתי. שוב לא מיוחד. דתי. ואגב - לא רק בתיכונים הדתיים יש תלמידי חוץ. גם בתיכונים לא דתיים... כדאי לבדוק עובדות. עיריית רעננה מתוך רצון שתושביה הדתיים ימצאו מסגרת הולמת בעיר מגוריהם מציעה גם לתושבי חוץ להצטרף, בתשלום שונה אגב מתושבי העיר עצמם, על מנת לוודא שיהיו מספיק נרשמים, הכיתות ימשיכו וביה"ס יתקיים. התיכון הדתי, בכלל והחינוך הפרטי בכלל שייכים למגזר חינוך ממלכתי דתי. יש חינוך ממלכתי ויש ממלכתי דתי.
 

ATAF151

New member
ויש חינוך דמוקרטי

ולכן לא צריך לתקוף את הדמוקרטים על העובדה שיש שם גם תלמידי חוץ.
 

חגיתלה

New member
אבל החינוך הדמוקראטי הוא פרטי

אתה נתת דוגמא את החינוך הדתי כמשהו מיוחד. הוא לא מיוחד. הוא ממלכתי. ולכן ההשוואה אינה במקומה.
 

ATAF151

New member
אבל הם לא רוצים להיות פרטיים

כיום ברעננה הם פרטיים כי לא הכירו בהם. הם מאוד רוצים להיות ממלכתיים ולקבל מימון מלא.
 
אתה טועה ומטעה

נציגיהם הכריזו כאן במפורש שהם רוצים להמשיך להיות בדיוק מה שהיו עד כה, רק על חשבוננו במקום על חשבונם.
 

רוני192

New member
הם כל הזמן כותבים רוצים הכרה

גם אני עוקבת אחרי השרשור, אנשי הדמוקרטי כותבים כל הזמן שהם רוצים הכרה ולהיות ממלכתיים. הם אומרים שהם רוצים להיות דמוקרטיים ומוכרים. כמו בכפר סבא, חדרה, אולגה ועוד הרבה כמוהם בכל הארץ. נדמה לי שיש 25 בתי ספר כאלה כבר 20 שנה. ורובם מוכרים ונהנים מתלמידים רבים, ומבנים שהעירייה בונה להם. ראיתם איזה בית ספר יפה דמוקרטי יש בכפר סבא ? ממש מעורר קנאה. גם אני רוצה כזה ברעננה. ואז אני אוכל לרשום את ילדי.
 
הם לא כותבים את זה

אלא נותנים ערים אחרות כדוגמא תוך שהם מדגישים שכל מה שהם רוצים זה מבנה (כלומר "הכרה" להמשיך להיות מה שהם - סמל מוסד ללא כל התערבות ממלכתית...ואין חיה כזו). אני מקווה עבור ילדייך שלא תגדלי אותם בחינוך פרטי ומתבדל. ולמען עיקרון השוויון, צדק חברתי ופלורליזם אמיתי.
 
אנחנו כן כותבים את זה זו עובדה

אני לא מסכימה שתכתבי בשמי. אנחנו רוצים הכרה אנחנו רוצים ממלכתי. אנחנו מאמינים שזכותו של כל מי שבוחר יכול לבחור בבית הספר שלנו. ולכן אנחנו צריכים מבנה שאז נקבל הכרה וממלכתיות כמו בערים אחרות. ואת וילדיך מוזמנים ללמוד אצלינו.
 

ATAF151

New member
את הטועה

הם רוצים להמשיך ללמד לפי השיטות שלהם, אבל לא רוצים להיות פרטיים, אלא לקבל מימון מלא ולהיות כחלק מהחינוך הציבורי. הרי גם היום אין שם שום מבחני קבלה, ולכן אין להם שום מוטיווציה להמשיך להיות פרטיים סתם לשם ההכרזה שהם פרטיים.
 

חגיתלה

New member
לא ידוע לי שיש לי בעיות בהבנת הנקרא

ועד עכשיו נמנעתי מהבעת עמדה בנושא - אבל למיטב הבנתי את השרשור ואת השיחה שתפס אותי נציג ביום שישי לפני שבוע וחצי הם מאוד לא מעוניינים להפוך לממלכתיים אלא רק רוצים מבנה מהעירייה. והכרה בהם כיישות נפרדת. ומכאן ההשוואה לחינוך הממ"ד ממש לא נראית לי במקום.
 
הבנת הנקרא והנשמע מאוד רוצים הכרה

אחד העקרונות של הדמוקרטי הוא שאנחנו פתוחים לכולם. ובגלל שזה אחד העקרונות שלנו אנחנו שואפים להכרה. בית הספר מרחב הדמוקרטי מאז שהוקם כל רצונו הוא שיהיה מוכר ובשום פנים ואופן לא פרטי. אנשי הדמוקרטי רוצים מבנה כדי שתהיה הכרה כדי שיהיה ממלכתי . אני כותבת שוב מרחב דמוקרטי רוצה הכרה מאז הקמתו. כמו בכפר סבא, חדרה, אולגה, תל-אביב, יפו ועוד רבים בארץ.
 

ATAF151

New member
לא משנה להם ההגדרות, משנה המהות

הם רוצים בית ספר ללא מבחני קבלה ועם תוכנית הליבה ועם מימון מלא ופיקוח בדיוק כמו הממלכתיים. אבל אם ממלכתי זה אומר שאסור להם ללמד באופן שונה מאשר בבתי הספר הרגילים, אז באמת הם לא רוצים להיות ממלכתיים. אני חושב שהמושג ממלכתי כן יכול להכיל אותם, כי העיקר שאין מבחני קבלה והילדים שם יודעים את החומר הלימודי ולא כל כך משנה איך לימדו אותם ואם יש שם ועדות שקובעות כל מיני דברים כגון איך בדיוק מענישים ילד אלים.
 

מיקי 242

New member
רציתי להעמיד דברים על דיוקם

תמי שלום, רק נדייק מעט: א. את פנית אליי בהפגנה והצעת לעזור לנו. לא פנינו אלייך ובטח שלא ביקשנו ממך "לתווך". ב. כשבית הספר מוכר, העירייה מקבלת את הכספים מהעיריות מהן מגיעים הילדים. ג. פתקי ההצבעה לבוחר יגיעו גם הפעם אליי ואל בת זוגי לכתובתנו שברעננה, ובה גם נצביע לראשות העירייה... בברכה, מיקי
 
למעלה