חזרה לדיון על חן אלקובי וג'נדר

barak001

New member
חן אלקובי - סכנה חמורה לזכויות האדם

במדינת ישראל, למי שיודע או לא, כשלושה אחוזים מן האוכלוסייה אינם מזדהים באיזשהו אופן עם המין בו נולדו. זאת אוכלוסיית הטרנסג'נדרים המיוצגת על ידי האגודת ההומואים-לסביות-בי-טרנס. כזכרים או נקבות מצפים מאיתנו להתנהג כ"גברים" או "נשים", אילו הגדרות חברתיות לחלוטין. לכאורה, לא היה אמור להיות קשר כלשהו בין איברים פיזיים לבין לתפקיד חברתי, אך העולם התפתח בצורה מאד דיכוטומית מבחינה זו, דבר הפוגע אנושות באדם שלא חי בנוח עם המין. חן אלקובי הוא אחד מהאנשים שנולד בגוף הלא נכון. הוא מרגיש גבר בליבו ובנפשו. אותם אנשים שחשים כי הם שייכים למין הלא נכון חווים בחייהם חוויות קשות ביותר של סבל, ניתוק וקשיים בהרבה תחומי החיים. חן, מעבר לכך שנולד עם אותה נכות פיזית וסובל מכך, סובל גם מהבורות בסביבה, במשפחה וגרוע מכל - מהמדינה ומערכת המשפט. חן אלקובי הואשם באונס מבלי שאנס כלל ומבלי שפגע באיש. חן פשוט היה עצמו - גבר. הנערות התאהבו בו בגלל מי שהוא - גבר. חן הוא הקורבן של השנאה והבורות החברתית כלפי אנשים המערערים ולו במעט את הנורמות הנוקשות של גבר-אישה. חן לא חטא ולא עבר על שום כלל מוסרי. הוא כבר שילם וכנראה ימשיך לשלם מחיר כבד. מחיר של אטימות חברתית. קשה להאמין שמדובר בשנות האלפיים. האם לא מגיע גם לטרנסג'נדרס לחיות חיים סבירים? מבחינת טרנסג'נדרס רבים עדיף למות ורק לא לקיים את הסטריאוטיפים של המין המולד. אף אחד לא רוצה להתחפש לאדם שהוא לא. גם חן לא יכול ולא רוצה להתחפש לאישה. למי שמכיר את הסרט "בנים אינם בוכים", ניתן למצוא קוי דמיון ברורים מאד. המאבק הזה הוא מאבק של טרנסג'נדרים, של קהילת הגייז (המתאפיינת בשונות מגדרית), של כל אדם שרוצה לחיות את חייו על פי טבעו וצרכיו כל עוד הוא אינו פוגע באיש ושל כל אדם התומך בכבוד האדם וזכויות האדם.

iceviper

New member
אבל באהבה

יש את האספקט הרגשי והאספקט הגופני. חן אלקובי החליטה לרמות בחורות ולגרום להן להתאהב בה,בלי שום קשר למה הן מרגישות על קשר כזה,האם הן מעוניינות בקשר כזה. אין שום קשר לאטימות חברתית. היא לא יכולה לבוא ולגרום למישהי להתאהב בה,ולאחר מכן להגיד "אה,כן.שכחתי להגיד שאני אישה".זו פשוט רמאות ומניפולטיזם. האם היא שאלה את עצמה איך מרגישות הנערות? האם הן רוצות בקשר כזה?

barak001

New member
התגובה הזאת ממשיכה את קו הבורות

אני אתן כמה דוגמאות- אם גבר אומר לך שהוא שרירי ולאחר הורדת הבגדים מתברר אחרת? אם גבר לא מספר לך שכרתו לו את איבר המין כתוצאה ממחלה? כל ההבדל הפיזי בין גברים ונשים מסתכם בחתיכת בשר. נשים לא מתאהבות באיבר כזה או אחר. הן מתאהבות באופי, בגבריות פנימית או חיצונית (ובחור שהיה אישה נראה בדיוק כמו גבר רגיל). הוא אמר את האמת - שהוא גבר. חיצונית הוא נראה כמו גבר. הדבר היחיד שלא אמר זה לגבי איבר כזה או אחר. לדעתי זאת זכותו של כל אדם להסתיר פרטים מחייו (כולל שהוא נולד נקבה). את הדבר המהותי הוא לא הסתיר - זהות המגדר שלו. בתור סטרייטית זהות המגדר הוא הדבר היחיד שחשוב.

iceviper

New member
הבורות היא כולה שלך

ההתייחסות היא למבנה הפיסיולוגי של האדם.לא למה שהוא חושב על עצמו.ככה,במקרה,נהוג ב-100 אחוז מהמקרים. מה שהיא חושבת על עצמה זה לא ענייני. זה שהיא נולדה נקבה אוטומטית גורם לכך שההתייחות אליה באמצעות השפה תהיה כמו לנקבה. אם אגיד לך שאני מרגיש כמו אשה,תתחיל לפנות אלי בלשון נקבה? ואם אגיד לך שאני מרגיש כמו קבוצת אנשים,תפנה אלי בלשון רבים? אם תתלה את הפנייה לאדם בתחושה שהוא מרגיש-אתה הופך את החיים לבלתי נסבלים. יבוא לך מישהו שמבחינתו אתה מתנהג כמו נקבה,והוא יתחיל לפנות אליך בלשון נקבה.היית מקבל את זה? ובהתייחס לעניין עצמו,אסביר שוב. באהבה יש שני אספקטים: גופני ורגשי. אם מישהו מבטל את האספקט הרגשי,ומשתמש רק בגופני כדי להתקרב למישהי,היית קורא לזה אונס,נכון? אז למה אתה מוכן לקבל שמישהו גורם למישהי להיקשר אליו ולהתאהב בו,מתוך ידיעה ברורה שהבחורה לא מעוניינת לקיים קשר כזה,כי היא מעדיפה בנים ולא בנות? אחד החטאים הכי גדולים לפי היהדות,זה לשכב עם אשתך כאשר יש בכוונתך להתגרש ממנה. מאותה סיבה: זהו ניצול.אתה מנצל את רגשותיה כלפיך ומספק את יצריך,מתוך ידיעה שהיא לא היתה מסכימה לשכב איתך אם היתה יודעת את האמת.

barak001

New member
אם אתה לא מבין מושגים

לשוניים, אקדמיים ומוגדרים היטב, באמת אין על מה לשוחח. הערכתי לא נכון את האנשים שיופיעו בפורום. (אגב, כשהזכרת את המילה "יהדות" כבר הבנתי אם מי יש לי עסק)

אבל iceviper צודק

הבעיה היא לא אם מדובר על גבר או על אישה. הבעיה היא שהוא הסתיר מאדם אחר משהו כדי לסםפק את צרכיו, ולא התחשב בצרכיו וברגשותיו של האדם האחר.

barak001

New member
קצת פרטים

כל הסוגיה המשפטית לא קשורה למין כי חן לא שיקר לגבי מינו - כלומר לא טען שיש לו איבר מין זכרי ולכן לא קיבל דבר במרמה ע"י שקר הנוגע לגוף. חן לא ציין פרטים לגבי איבריו, כפי שלא ציין הרבה פרטים אחרים מקורות חייו (ולכל אחד יש פרטים מהעבר שקרוב לודאי לא ימצאו חן בעיני אדם אחר בין אם באופן אובייקטיבי או סובייקטיבי). אולי היתה פה הסתרה אך הוא לא שיקר ולא היה יכול לדעת כי לבחורות יהיה חשוב דוקא איברים מסויימים (אני מניח שלנשים אין התנגדות גורפת לצאת עם נכים כי העדפה היא נפשית בבסיסה). כאמור, כל הסוגייה נבעה מ"שקר" שנאמר כביכול באשר למגדר שלו והרי זאת פגיעה חמורה בזכויות טרנסג'נדרים. אם חן הוא מתחזה, המשמעות היא שאדם לא רשאי לבחור את זהות המגדר שלו אלא חייב לקבל אוטומטית את המגדר הנגזר מהמין. לכפות על אדם רצונות, תכונות והעדפות המנוגדות משמעותית לטבע הנפשי שלו זאת פגיעה בסיסית בזכויותיו. כלומר, דנה אינטרנשיונל, ברנדון ושאר הטרנסג'נדרים בארץ ובעולם (ויש הרבה מאד כאלה, הם פשוט לא נחשפים) נחשבים למתחזים ועצם קיומם מהווה עבירה על החוק. חן אמר שהוא גבר ורצה ליצור מערכת יחסים כנה של גבר ואישה. המטרה לא היתה לספק את צרכיו. המטרה היתה קשר זוגי על כל מרכיביו. אם חן היה טוען שהוא אישה, למרות שזהות המגדר שלו היא גבר, אז היה מתחזה ללסבית בלי התחשבות בהעדפותיה המגדריות של בת הזוג.

iceviper

New member
דוגמא שגויה

דנה אינטרנשיונל החליפה את מינה ולכן אני לא קורא לה ירון כהן. בעניין אלקובי,המצב הוא שונה.היא לא החליפה את מינה. אני מאמין בלב שלם שהיא באמת רואה עצמה כגבר,ואין לי ספק כלל שהיא צריכה לקבל בדיוק אותן זכויות כמו שכל טרנסג'נדר אחר היה מקבל. הנקודה היא שאתה לא יכול לצפות מהחברה להתייחס לאדם ע"פ הגדרתו את עצמו,ולא ע"פ הכללים הנהוגים באותה חברה! ברגע שיש שינוי חיצוני-אז כל ההתייחסות משתנה,כי אלה הכללים הנהוגים בחברה.והרי חן אלקובי ניסתה לחבב עצמה על הבנות בהתאם לנהוג בחברה בה היא חיה ובהתאם למה שהיא יודעת. למה אותם כללים לא יחולו עליה כאשר היא צריכה לנהל דו-שיח עם החברה? ובעניין אחר,אם הובהר לבנות שאכן מדובר בגבר בגוף של אשה אין לבחורות מה להתלונן על ניצול.הן ידעוט במה מדובר,וביודעין בחרו להמשיך בקשר. אבל אם אותה בחורה לא ידעה שמדובר באשה,ע"פ ההגדרה המקובלת לאשה,לחן אלקובי לא היתה שום זכות לשחק ברגשותיה.

barak001

New member
אתה לא ממש תומך בזכויות האדם...

ההתייחסות למגדר נובעת מהמראה החיצוני. זה ממש לא משנה לצורך העניין אם לדנה עשתה ניתוח או לא, אתה תתייחס אליה על פי המראה החיצוני. יש גם גברים ביולוגיים שאין להם איבר מין זכרי מכל מיני סיבות, זה לא הופך אותם לנשים. אם כללי החברה מפלים, אין שום צורך להתייחס אליהם. המשמעות של הפורום הזה הוא "זכויות האדם" ולא כפיית החברה על הזהות הבסיסית של האדם. חן לא צריך לפגוע בגופו על ידי ניתוחים כדי לדבר בלשון זכר ולהציג עצמו כגבר כל עוד יש לו נפש של גבר.

iceviper

New member
כמעט נעלבתי

אבל כמעט. ניסיתי להתעמק בשאלה מה יש לך נגדי אבל זה לא קשור לנושא השירשור אז אחסוך ממך את מסקנותיי. בכל מרה אענה לך,למרות שזה מגוחך לקבל הטפות מוסר ממי ששטוף דעות קדומות כלפי מי שלא חושב *בדיוק* כמוהו: 1.טענת שזה לא משנה אם דנה עשתה ניתוח או לא,אני אתייחס אליה ע"פ המראה החיצוני. ואכן אעשה זאת.אין לי מושג מה האדם הזה חושב על עצמו,אני גם לא ממש חושב שזה עסקי.אם הוא נראה כמו אשה-אתייחס אליה כמו לאשה.אם היא תבקש מפורשות שאתייחס אליה כמו לגבר אז אעשה זאת כי אחרת זה יהיה זלזול בכבודה כאדם. 2."אם כללי החברה מפלים" ----> אם כללי החברה מפלים אז יש חוקים נגד זה.לא מדובר כאן על אפליה אלא על פניה לאותו אדם. 3."חן לא צריך לפגוע בגופו על ידי ניתוחים כדי לדבר בלשון זכר ולהציג עצמו כגבר כל עוד יש לו נפש של גבר." -----> מצויין,באמת שאין לי בעיה עם זה.אבל שלא יבוא בטענות כלפי החברה שיש לה הגדרות מסויימות לאשה והיא מחילה אותם על חן. אתה לא יכול לצפות מהחברה לעקם את כל מערכת הדימויים והשפה שלה כי זה לא מתאים לפרט מסויים.חשוב להבין שאין כאן היתר לאפליה,אם הפניה כנקבה תגרור גם אפליה לא אצדיק זאת. 4.

לא דיברתי על סוגיה משפטית

דיברתי על סוגיה מוסרית. גם אם מישהו היה מסתיר מבן-זוגו שיש לו 6 אצבעות על רגל ימין או שיש לו נקודת חן על המצח, וכתוצאה מזה בן-הזוג היה מרגיש מרומה (כי הוא במקרה לא אוהב אנשים עם 6 אצבעות או עם נקודות חן על המצח), הייתי אומר את אותו הדבר.

barak001

New member
כן, אבל

שני דברים - 1. אדם א' לא יכול לדעת מה מפריע לאדם ב' 2. חיים של כל אדם מלאים בפרטים מהעבר שחורגים בצורה כזו או אחרת מן הנורמה 3. יותר הגיוני שאדם ב' ישאל אם משהו מפריע לו עד כמה שאני יודע החוק לא אוסר על הסתרה, החוק אוסר על מרמה - כלומר שקר. במקרה זה לא היה שקר כי חן דיבר על זהותו המגדרית ולא על הגוף שלו. חן אכן הסתיר את העובדה כי אין לו איבר מין זכרי, אך לא שיקר לגבי זה.

למעלה