מקווה שזה מספיק יצירתי
אחרי שניסתי כמה דברים מספיק יצירתיים כדי שאני לא אדע לחשב אותם
נגדיר על היקף המעגל נקודה o. מנקודה o נוריד קוטר לצד השני. עכשיו נבנה משולש ראשון מהקוטר, ועוד קרן מנקודה o שתיצור זווית X (שואפת ל0). משולש שני נבנה מהקרן, וקרן נוספת גם היא בווית X (וזווית 2X מהקוטר), וכך הלאה. בסופו של דבר נקבל חצי פי חלקי X משולשים (כי נגיע עד זווית חצי פי מהקוטר, במשולש האחרון כשהקרן שואפת להיות משיק). עכשיו לחישובים: עבור X שואף ל0, אנחנו נזניח את ההבדל בין שתי השוקיים, מאחר שהוא קטן ככל שנרצה (נוכל תמיד להוסיף שוק באמצע שתיהיה בעלת הבדל קטן יותר, מקווה שזה יספיק). כל שוק שווה לרדיוס כפול קוסינוס (X כפול מספר המשולשים עד כה) כי הזווית הנשענת היא 90 מעלות. השטח הוא סינוס X כפול השוק בריבוע חלקי 2. = X כפול 4R^2 כפול קוסינוס (X כפול מספר המשולשים עד כה) בריבוע חלקי 2.. התמזל מזלי וX נע בין 0 עד חצי פי (משיק). ציפור קטנה לחשה לי, שהממוצע של קוסינוס בריבוע בין 0 לחצי פי הוא חצי
עכשיו יש לנו X כפול 4R^2 כפול חצי חלקי 2=XR^2. עכשיו בין 0 לחצי פי, נכנסים חצי פי חלקי X משולשים. נכפיל במספר המשולשים ונקבל R^2 כפול חצי פי. עד כה חישבנו את השטח מהצד האחד של הקוטר, מטעמי סימטריה זהו השטח גם בצד השני, ולכן נכפיל ב2 ונקבל: R^2 פי. אני חושב שבסופו של דבר הצורה שסכמתי את שטחה היא אותה הצורה (מצולע משוכלל שמספר צלעותי שואף לאינסוף והוא חסום במעגל), אבל די התקשתי לסכום משהו אחר (היו לי כמה נסיונות עם מעין ריבוע-כוכב בעל 8 שפיצים, 16 שפיצים וכן הלאה).