חידה גאומטרית...

"בלטריסטיקה" (כאן) = קשקוש

במקומך הייתי שותק כמו דג, ואילו אתה משתוקק לפרסם ברבים את "גאונותך". היית לפחות סופר עד 10 קודם.

niv1990

New member
אולי זה יותר קרוב להוכחה בלי שטח מעגל

אנחנו יכולים להראות שX תמיד גדול מסינוס X, וקטן מטנגנס X (אני כשx שואף ל0 הקוסינוס שואף ל1.

niv1990

New member
נשלח מוקדם מדי...

אנחנו יכולים להראות שX תמיד גדול מסינוס X, וקטן מטנגנס X (אני לא בטוח איך עושים את זה, אבל אני חושב שניתן להראות שהרבה כאלה יוצרים מצולע חוסם\חסום). כשx שואף ל0 הקוסינוס שואף ל1. ולכן טנגנס X יורד כשהגבול שלו הוא סינוס X. ועל X נגזר להיות גדול מסינוסX, אך קטן מטאנגנס X (ולכן מתקרב לסינוס X בתור הגבול, כשX שואף ל0).

niv1990

New member
בבקשה ../images/Emo13.gif

ניקח משולש שבנוי על קשת ושני הרדיוסים, שיוצרים זווית X. *לצורך הנוחות הקשת תיהיה כזו שמספר שלהם של קשתות יצור מעגל, ואכן בהוכחת שטח מעגל הסתמכתי על זווית כזו (אם כי המשפט יהיה נכון גם לקשתות אחרות). צ"ל: המיתר שווה לקשת כשהזווית בין שני הרדיוסים שואפת ל0. הוכחה: בנייה - קו אנכי לאחד השוקיים (הרדיוסים). נמשיך גם את הרדיוס השני שיחתוך את הקו האנכי. מכאן גודלו של הקו הוא R טנגנס X (זווית של חצי פי בין האנך לרדיוס - משולש ישר זווית). נעתיק את הקשת, האנך והרדיוסים, מספר פעמיים כך שיצרו מעגל שלם (בשפה יותר מתמטית נבנה אותם, ונוכיח שהם חופפים לפי צ.צ.צ והקשתות נשענות על אותה זווית מרכזית, יש צורך לפרט פה הוא שזה מובן?). עכשיו קיבלנו מכל המיתרים מצולע חסום, ומכל האנכים מצולע חוסם. מאחר שהיקף המעגל החוסם גדול מהיקף המעגל החסום, טנגנס X כפול n גדול מגודל הקשת כפול n ולכן גם: טנגנס X גדול מX. כמו כן, היקף המצולע החסום הוא סינוס X כפול n קטן מגודל הקשת כפול n ולכן: סינוס X קטן מX. עכשיו מה שנשאר זה להשאיף את X ל0. סינוס X ישאף לטנגנס X כשX שואף ל0 (כי קוסנינוס X ישאף ל1). X יהיה קטן מסינוס X, ולכן יש שתי אופציות: 1. ישאף לטנגנס X. 2. ירד מתחת לטנגנס X. בכל מקרה אחר הוא יהיה גדול מסינוס X (ושטח מצולע חסום יהיה גדול משטח המעגל, ולכן האפשרות נפסלת). אפשרות 2 גם נפסלת (כמה שורות קודם). מאחר שסינוס X שואף לטנגנס X, וקטן מ Xששואף גם הוא לטנגנס X, סינוס X שואף לX כשX שואף ל0. מש"ל. אם יעזור אם אני אצרף שרטוט. קצת קשה לכתוב מתמטיקה כמו שצריך בהודעות כאן אבל אני חושב שההוכחה ברורה, אשמח להסביר אם היא לא.

המשפט

הזה "המיתר שווה לקשת כשהזווית בין שני הרדיוסים שואפת ל0" חסר כל משמעות מתמטית. זה סתם גיבוב של מילים. אם אתה מנסה לכתוב משהו הקשור למתמטיקה, עליך להתבטא בשפה מתמטית. האורך של אף קשת בעולם לא יהיה שווה לאורך המיתר שקשת זו נשענת עליו. אלא אם כן נדבר על זווית מרכזית שווה 0, הנשענת על מיתר באורך 0 ועל קשת באורך 0 - ואכן 0=0

niv1990

New member
אכן טעות (אבל קלה לתיקון אני חושב)

די קשה לי לכתוב שילוב על עברית ומתמטיקה (בייחוד במערכת של תפוז). בכל מקרה אני סומך עליך שתוכל להבין למה אני מתכוון (ועובדה שהצלחת, כי ראית שהמשפט שגוי). מה שאני חושב שהוכחתי הוא שהגבול של אורך המיתר כשהזווית שואפת ל0 הוא אורך הקשת.

בינתיים עוד לא ניסחת

מה בעצם אתה מנסה להוכיח. יש כלי פשוט מאוד לשילוב של עברית ומתמטיקה. מתחת לתיבת הקלט (כשמקלידים הודעה) יש "תחילת קוד". יש להשתמש בו מתחילת שורה חדשה, ואז הקלדת השורות הבאות מתבצעת משמאל לימין. כנ"ל, "סיום קוד" (יש להשתמש גם בו מתחילת שורה חדשה) מעביר אותנו בחזרה להקלדה מימין לשמאל. ובנוסף, "מדעית" פותח מקלדת וירטואלית להוספת תוים מיוחדים:
π/2 ∫ sin(x) dx = 1 0​
כפי שאתה רואה, אין שום בעייה.

כמה מעגלים יש לך שם?

מה זה "מאחר שהיקף המעגל החוסם גדול מהיקף המעגל החסום"? מנין צצו שני מעגלים? את מי הם חוסמים ובמי הם חסומים? ומה זה "סינוס X שואף לX כשX שואף ל0"? איך אפשר לשאוף ל...משתנה?
אם רצית לומר ש:
lim sin(x) = 0 x → 0​
אז זה נכון. מה הלאה?

niv1990

New member
מעגל 1

היה צריך להיות היקף המצולע הגדול, טעות בהקלדה
לא,רציתי לומר ש(ההפרש בין X לסינוס X ) כפול פי חלקי X שואף ל0. בשואף התכוונתי שהוא לא חותך אותו, אבל המרחק שלו ממנו יהיה קטן ככל שנרצה.

טלמון אליך התגעגעתי הכי הרבה!

הייתה לי בעיה נוראית עם המחשב ואח"כ גם עם ספקית האינטרנט.

niv1990

New member
אני חושב שזו הוכחה בלי הקירוב

נחלק אותו שוב למצולע משכולל מהאמצע. הגובה שואף לR כשמספר המשולשים - n שואף לאינסוף. גובה הבסיס שווה 2פיRחלקיn. כל משולש שטחו שווה לRכפול2פיRחלקיn חלקי 2 (גובה כפול בסיס כפול חלקי 2). כלומר R^2כפול פי חלקי n. נכפיל בn משולשים וזה הכל אני חושב...

לא נכון ../images/Emo31.gif

כתבת את מידות המשולש הקטן רק בערך, עם סטייה מסוימת, ואחרי זה אתה מכפיל ב-n גם את הסטייה! איך אתה יודע איזו סטייה תתקזז בסופו של דבר? הוכחה מתמטית, כאמור, אינה יכולה להתבסס על "בלטריסטיקה" כזו. אם נכתוב את שטח המצולע בצורה מסודרת, מלאה, ונחשב את הגבול של שטח זה כאשר n שואף לאינסוף, נגיע לגבול של היחס בין x לבין הסינוס שלו, כאשר x שואף ל-0, ובשביל להוכיח שהגבול הזה שווה 1, צריך להשתמש בנוסחה לשטח עיגול. מתקבלת לולאה לוגית.

niv1990

New member
לא הסתמכתי על זה (איפה?)

הסתמכתי רק על זה שגבול של מצולע משכולל כשמספר הצלעות שואף לאינסוף הוא מעגל (ולכן ההיקף הוא אותו היקף, ומכאן גודל כל צלע במשולש). ושהגובה הוא הרדיוס (נובע מכך שהיקף הוא המעגל). נכון שעבור כל חישוב מפסר שופי של מצולעים תיהיה לי סטייה, ובאמת יוצאת הנוסחה הנכונה רק כשאני משאיף את מספרם לאינסוף.

niv1990

New member
אם לא כתבתי שום דבר, איך יכול להיות שעשיתי את

זה לא נכון? http://www.tapuz.co.il/TapuzForum/main/Viewmsg.asp?forum=631&msgid=101540628

"לא נכון" התייחס למילים שלך "זו הוכחה".

זו, כמובן, אינה הוכחה. זה אפילו לא דומה להוכחה. אפילו לא התחלת לכתוב הוכחה. אפילו לא הצלחת לנסח, מה בעצם אתה רוצה להוכיח.

למעלה