חידה פילוסופית, האם האל רציונלי

ԱԲԳԴԵ კ&#

ԱԲԳԴԵԶԷԸԹԺԻԼԽԾԿՀՁՂՃՄՅՆՇՈՉՊՋՌՍՎՏՐՑՒՓՔՕ აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰჱჲჳჴჵჶ​

התשובה שגוייה. רמזים נוספים.

רמז למומחים באתאיזם ודת, לשורה העליונה: זה כתב של אחת העדות הנוצריות העתיקות. אפשר לראות אותו בקבר האל בירושלים, במספר כנסיות ומנזרים עתיקים, למשל ביפו. עדה זו מזוהה עִם עַם מסויים, וזה הכתב שלו. השורה השנייה היא הכתב של עם מסויים. קיימת בארץ קהילה גדולה של יהודים יוצאי ארץ זו (הארץ של העם הנ"ל), אפשר לראות עיתונים ושלטים בשפה זו, אם כי לא כל כך הרבה. שתי הארצות בעלות שני הכתבים האלה, שכנות. בקשר לכתב הראשון קיימת מסורת המייחסת את חיבורו למנהיג לאומי מהמאה הרביעית לספירה, אך המדענים נוטים לשער שהוא התפתח כנראה מהכתב שבשורה השנייה. הכתב שבשורה השנייה התפתח מהכתב האשורי, ושמשווים אות אות עם הכתב העברי אפשר למצוא הקבלות.

נכנעים?

רמז נוסף. הכתב בשורה השנייה הוא הכתב "הפונטי ביותר" הידוע, כלומר קיימת תאימות חד-משעית הדדית גבוהה ביותר בין צלילי שפה זו ובין אותיותיה. יש בו מספר קטן יחסית של תנועות פשוטות, אבל גם שורת עיצורים יחודיים לשפה זו. הכתב בשורה הראשונה יותר "אירופי": קיימים צירופי תנועות המבוטאים כתנועה אחרת, והגיית האותיות לא תמיד זהה. קיימים גם עיצורים יחודיים כמו בכתב השני, וכן משהו דומה לשווא נע העברי: תנועה קצרה שאינה יוצרת הברה.

lolibror

New member
אני, כן.

הגעתי עד ממלכת אשור ונטפלתי לשומרונים... ביקרתי ביוון ובהודו. אפילו עם יידיש היה לי פלירט קטן בדרך. נאדה! תגלה לי?

פתרון החידה

השורה הראשונה: האלפבית הארמֶני. השורה השנייה: האלפבית הגרוזיני. הכתב השומרוני והאשורי-המודרני כבר יותר מזכירים את הכתב הערבי מאשר את הכתב האשורי העתיק בו משתמשים אנחנו.

preacher

New member
מוזר. כתבתי כאן תשובה

והיא היתה נכונה, רק איכשהו לא הגיעה לפורום. את התשובה מצאתי בעזרת חיפושעל ה-character codes שמצאתי ב-HTML, דרך אגב. אני אפילו לא יודע איך נראות האותיות, אצלי זה נראה כמו שורת ריבועים.

preacher

New member
תשובות

1. ארמנית 2. גרוזינית ואין לי מושג איך הם נראים (אני רואה רק ריבועים אצלי) אבל לחפש html character codes אני דווקא יודע.

לעתים קרובות ההודעות מתעכבות.

חבל שאתה לא רואה את האותיות (לגמרי לא?), הן נחמדות מאוד, לדעתי לפחות. לא הבנתי איך פיענחת. הרמזים שנתתי לא עזרו? לי אין מושג איך הייתי מפענח באמצעים טכניים, אם לא הייתי מכיר את הכתבים.

preacher

New member
בקוד ה-HTML האותיות הנ"ל כתובות

במין קודים 4-ספרתיים כמו: &#1352, &#4320 וכו'. (זה לא יצא כאן נכון בגלל העברית, ה"&" וה-"#" אמורים להיות שניהם לפני המספר) פשוט חיפשתי ברשת דף שאומר לאיזו שפה שייך כל קוד כזה.

הבנתי. דווקא רואים נכון את שתי

האותיות שהבאת. הקודים לאו דווקא 4-ספרתיים. אני "חקרתי" אותם בסדר הפוך: הוצאתי לקובץ את כל הקודים האפשריים (כמובן עד גבול מסויים) וראיתי מה יוצא. לא שמרת במקרה את כתובת הדף המפרש מה נמצא בכל טווח קודים?

התכוונתי לומר

שישנם אנשים המסתפקים בתיאור האל כישות, עם צלם ועם קולות. {ניסיון עשירי ואחרון להעביר הודעה זו}

למעלה