חיסון נגד שפעת?

debby12

New member
מנהל
אני מסכימה איתך ב-80%

כלומר אני מסכימה, אבל אני טיפה יותר נמוך ממך בסקאלה של התפיסה הזו.

אני ניצלתי את ההזדמנות וילדתי שתיים מבנותי מחוץ לכותלי בית-חולים (אחרי חישוב סיכונים אישי שלי, שכלל מעקב הריון מפורט ומיילדת מוסמכת). והיה מדהים .[יאללה עגבניות על דבי ...
כולם מוזמנים לפצוח במקהלת "את לא נורמלית"]

טיפה רחוק מזה אבל עדיין בקטע של הזדמנויות, זה גם מזכיר לי איזו אימרה בעברית שהיא משהו כמו: אתה יודע שאתה מתבגר כששלולית כבר לא נראית לך כמו הזדמנות"
(יש גם איזה קצר-שיר, נדמה לי של דני אטלס. משהו כמו:
"תראי אמא איזה יופי -
שלולית וחלזונות ונוריות....
אז למה את מתרכזת
רק בבוץ שעל הסוליות?"

xbuffalomen

New member
אני לא אזרוק עגבניות כי

אחת מבנותיי נולדה בלידת בית וכך גם שני נכדיי

debby12

New member
מנהל
הו, מעולה

הכי טוב בבית
(אם רק אפשר), לכל אורך הדרך: להיוולד, להיות, ולמות. שונאת מוסדות אנכי....

danakama10

New member
לא בטוח שלזה הוא התכוון...

כי איזו הזדמנות ניצלת? עשית בחירה בין שתי אופציות, ואני די בטוחה שהקדשת להחלטה הרבה מחשבה והרבה מאמץ על ניהול סיכונים מחושב ולא עשית זאת בספונטניות.

danakama10

New member
לַכֹּל זְמָן, וְעֵת לַכֹּל חֵפֶץ תַּחַת הַשָּׁמָיִם

יש זמן להיות ספונטנים ולנצל הזדמנויות שנקרות על הדרך וזמן להיות שקולים ומחושבים ולייצר הזדמנויות.
העובדה שלא יודעים לצפות מה תלד הדקה הבאה לא אומרת שצריך לחיות את כל החיים בצורה פטאליסטית, מבלי לתכנן ומבלי לשאוף. בכל זאת יש לנו השפעה לא קטנה על ההווה והעתיד שלנו.

KallaGLP

New member
לא מסכימה. בעיניי החיים נוחים כשיש בהם איזון

ולא כשנופלים לקיצוניות זו או אחרת. אני מכירה אנשים שפעלו בלי מחשבה מראש בדברים שבהם כן ראוי היה לחשוב, שמשלמים על כך ביוקר במהלך שארית חייהם. זה אולי היה כיף ונוח באותו רגע, אבל אחר כך היו הרבה רגעים של הרבה אי נוחות. נכון שהכול עלול לקרות בכל רגע לכל אחד, אבל אי אפשר לחיות את החיים רק מתוך המחשבה הזו.

xbuffalomen

New member
איזון זה טוב ... לא חם לא קר - כמו שתן

לא עמוק לא רדוד - כמו שלולית , לא גבוה לא נמוך כמו תלולית אשפה , לא מרגש לא מדכא - פשוט משעמם ...
או בדומה לאמירה האל מותית של מלכת האמבטיה - חם מסריח וטוב ...
. וברצינות זה עניין של גישה גם זוגתי חושבת שמשהו נידפק לי במוח

KallaGLP

New member
אני יכולה להבטיח לך שהדבר האחרון שאפשר להגיד

על החיים שלי הוא שהם משעממים. לפעמים גם כדי לעשות דברים מעניינים לא צריך לתכנן ולפעמים צריך. ולא כל דבר קיצוני הוא מעניין. אלה לא מושגים נרדפים/סותרים.

דונודו

New member
זו תופעה מוכרת

שאנשים חולים מיד אחרי שהם מקבלים את החיסון. נדמה לי שהמכניזם שגורם לזה לא ממש מובן. היה גם איזה מקרה מפדח של מנחה טלוויזיה שהתחסן בשידור כדי להפריך את ה״מיתוס״ שזה גורם לחלות... ואז חלה בעצמו.

placid1

New member
השאלה היא מה זה מיד, כי לחלות בשפעת בתוך

שעה לא נשמע לי הגיוני ומתאים לאיך שהדבקה עובדת.

vinney

Well-known member
כמובן שזה לא מיד

במקרה שלי זה לקח בערך יומיים, והשבית אותי לכמעט שבועיים.
&nbsp
לא הייתי חולה בצורה כזאת אף פעם לא לפני ולא אחרי. אמפירית אני מאשים את החיסון

&nbsp
עברו מאז אי אילו שנים, אולי אנסה שנה הבאה עוד פעם, לאמת את ההשערה

metm98

New member
זאת לא בדיקה אמיתית

עם כל הרצון הטוב, המוח שלנו פשוט טוב מדי בלחבר את הנקודות בדיעבד. נסה לשכנע את המוסד המחסן לזרוק מטבע בשביל להחליט אם לשים במקרר חיסון אמיתי או מדומה (שלא יהיה קשר בין מי שמזריק לך למי שיודע אם זה אמיתי עד שתצא משם). ואז כתוב דו"ח מפורט על מצב בריאותך בשבועיים הבאים. ורק לאחר שהדו"ח יהיה כתוב וחתום בקש מהם לגלות לך מה קיבלת (מרגע זה, אסור לך להוסיף הסתייגויות או הבהרות לדו"ח). וכמובן שבדיקה אחת, גם אם אינה מוטה יותר, היא בעלת שונות גבוהה מדי להסקת מסקנות.

במחשבה שניה, הרבה יותר קל להחליט שהחיסונים אשמים ושלום על ישראל.

vinney

Well-known member

אני יודע איך עושים ניסוי קליני אמיתי, זה בסדר, זה היה יותר בצחוק.
&nbsp
אני לא חושב שחיסונים אשמים ושלום על ישראל, ואני מתחסן כנדרש נגד כל הטטנוסים וhepים וכד׳ כמו שצריך.
&nbsp
לגבי שפעת - גם כך היעילות של החיסון לא בהכרח גבוהה (שנה שעברה הCDC הבטיח כמה, 40% הצלחה?), ולכן בעיניי זה לא הפסד גדול לא להתחסן. השנה דווקא חשבתי להתחסן, אבל הייתה לי נסיעה מתוכננת קרוב לזמן שבו היו מחסנים בעבודה, אז וויתרתי ולא רציתי לקחת סיכון. שנה הבאה ננסה שוב

Fellowship

New member
אי אפשר לחלות מחיסון מומת, נקודה.

מחיסון מוחלש, אפשר (בעבר בישראל היתה אפשרות להתחסן בתרסיס שהוא חיסון מוחלש),
לא זוכר כיצד זה בארה"ב והאם זה אותו הדבר בכל ארה"ב, למרות שהתחסנו גם כאן.
&nbsp
אז יתכן שהוא חוסן בחיסון מוחלש והמערכת החיסונית שלו לא הצליחה להתגבר היטב,
יתכן שהוא חוסן בחיסון מומת ובמקרה קצת לפני כן הוא כבר נדבק,
יתכנו גם סיטואציות מוזרות יותר כאשר מדברים על מספרים גדולים.
&nbsp
בכל אופן, לא רואה שום מקום לנסות לנתח כדאיות של חיסונים, גם לא של שפעת.

liat1271

New member
בעבר היינו מחסנים את הילדים

האסמטיים, לשמחתי, אין להם בעיות נשמיות אז הפסקנו ללכת לרופאה לקבל חיסון לשפעת.
כשגרנו בארץ, בעלי קיבל חיסון שפעת, והיה חולה בשפעת, כתוצאה מהחיסון. בשנים האחרונות, הוא מקבל את החיסון, כי מקום העבודה שלו מחייב אותו לקבל את החיסון. אני לא מתחסנת לשפעת.

מתחסנים ומחסנים ודואגים שגם הסביבה הקרובה תתחסן

ועם הדור הצעיר לא רק שמחסנים גם מדייקים בלא לחסן מוקדם מידי בסתיו . ולא מאוחר מידי אחרי שילדים לא מחוסנים יפיצו את השפעת.
החיסון במיטבו רק לתקופה מסוימת (לא זוכרת אם שלושה או ארבעה חודשים) ולכן מקפידים להתחסן בשבוע הראשון של דצמבר לכל המאוחר. ועוברים את החורף בשלום טפו טפו טפו. להוציא פעם אחת שהיה לקטנה בת הארבע טיפה חום ביום שאחרי ואף דולף ליומיים. לא נרשמו אצל אף אחד מאיתנו שום תופעות לוואי שאינן רשומות. (האיזור בו ניתן החיסון נוקשה ונפוח טיפה. ). מקבלים דקירה וממשיכים בחיים. היום בגיל 10 הקטנה כבר אפילו לא מבקשת עוגיה אחרי. מעדיפה לחסן מאשר לחשוש.

Anat Shemer RDI

New member
חס וחלילה

חליתי בשפעת בכיתה ג' (לאכזבתי לא היגעתי ל-38.5 אז אמא אמרה שלא מגיעה לי תרופה) ומאז יוק. אז בשביל מה להתחסן?
התחסנתי פעם אחת בגלל הדרישות לגרין קארד.
חיסון בעיני זה למחלות ממש קשות או עבור אנשים בקבוצות סיכון.

למעלה