חיסונים לבנות שנה וחצי

חיסונים לבנות שנה וחצי

מקווה שתוכלו לעזור לי.
יש לי חמישה ילדים.
2 הגדולים חוסנו מלא עד גיל גן
השלישי חוסן רק עד גיל שנה (לא כולל גיל שנה) היום בן 4.5.
ויש לי תאומות בנות שנה וחצי- שלא חוסנו לכלום.
רקע- כל הילדים שלי (חוץ מאחת התאומות כנראה) סובלים מתסמונת גנטית (BRRS)- בעקרון אין בה התבטאות של מערכת חיסון. בגלל שהיא תסמונת נדירה היה לי קשה למצוא מידע שקשור. אבל- היא כוללת היפוטוניה, ראש גדול, נטייה לגידולים ויכולה לכלול גם פיגור ואוטיזם.
את הבן השלישי לא המשכתי לחסן היות והיתה לו תקופה שהיה לו חום במשך חצי שנה (כן, כל יום במשך חצי שנה היה לו חום)- ובעצם בעקבות אשפוזים חוזרים לבירור מקור החום אובחנה התסמונת- שאגב- בספרות לא מוזכר משהו שקושר בין החום לתסמונת אבל הגנטיקאית חושבת שזה קשור (הפגם הגנטי הוא בגן שמשתייך למערכת הinflammatory בגוף)
אף פעם לא האמנתי בכך שחיסונים הם "מושלמים" כפי שמתארים זאת כל הרופאים, עם זאת חיסנתי כרגיל.
היום, שאני יודעת שהילדים שלי עם התסמונת הזו, אני פשוט מפחדת לחסן אותם, אבל אני בכל זאת לא שלמה לגמרי עם זה שהם לא מחוסנים.
למה אני מפחדת? אני מרגישה שאני לא מצליחה לקבל מידע אמין לגבי החיסונים, שבעקבותיו אוכל לקבל החלטה מושכלת האם לחסן או לא.

ועכשיו להתלבטות שלי-
לגבי התאומות (כאמור בנות 1.5)
אני כן מעוניינת לחסן אותן, אבל ממש לא להכל.
השאלה מה עדיין רלוונטי?
על מה בהחלט אפשר לוותר?
ומה לא כדאי לוותר עליו?
שעלת- אחת מהן בוודאות חלתה בשעלת בגיל חצי שנה. אני מניחה שגם השניה אבל אצלה זה לא מוכרח מעבדתית.
נראה לי שכן הייתי רוצה לחסן לטטנוס, פוליו ודיפטריה. אפשר לחסן רק נגדם או שזה מחייב זריקה אחת שכוללת עוד כמה מחלות?
הMMRV הכי מפחיד אותי, בגלל הקשר של התסמונת לאוטיזם. האם הפחד שלי מוצדק, או שאולי אפשר לוותר על החיסון הזה? לפחות בגיל הזה שלהם?

מה עם רוטה ופנוימוקוק? עד איזה גיל הם רלוונטים?וכמה הם קריטיים?
ו-Hib- הוא עדיין רלוונטי? אם כן- כמה הוא נחוץ (אם אפשר בכלל להפריד בין הזריקות?)
צהבת B- נראה לי שאפשר לוותר, נכון?
מה עם A? זה פקו אורלי, קצת יותר מדאיג אותי...

ואם יש לכם עוד כח לענות: מה עם בן ה4.5? צריך להמשיך לחסן אותו למשהו? (הוא גם ככה בחינוך מיוחד, והאבחנות שלו עוד לא ברורות...- אם זה קשור בכלל)

מקווה שתוכלו לעזור לי לקבל החלטה...
 

zlp

New member
שלום לך

הפורום לא מיועד לייעוץ רפואי.
למיטב הבנתי, אין בפורום כותב בעל השכלה המאפשרת לו לייעץ באופן חוקי המזדהה בשמו המלא ונוטל אחריות על הייעוץ.

הייעוץ צריך להתבצע מול אנשי מקצוע, בפרט אם יש מצב פתולוגי נדיר.

רק בריאות.

נ.ב. רופאים לא מתארים את החיסונים כ"מושלמים", אולם זה אינו נושא הדיון.
 
חיסונים לילדים עם תסמונת גנטית

שלום הפתעה מוחלטת וברוכה הבאה לפורום שלנו!

אין ספק שאת צריכה להתייעץ עם רופא לפני קבלת החלטה על חיסונים לכל הילדים שלך. אני מבין את הדילמה שלך, בהיעדר רופאים "רגילים" המוכנים לספק לך ייעוץ אובייקטיבי בנושא החיסונים, מתוך ראיית טובת הילדים שלך.
לדעתי את צריכה לפנות לאחד הרופאים העוסקים גם ברפואה משלימה, מטפילם בנפגעי חיסונים ומייעצים פרטנית בנושא (הם רופאים בעלי הכשרה רפואית רגילה לכל דבר, ובנוסף, רכשו השכלה וניסיון בתחומי רפואה משלימה, כמו הומיאופטיה, נטורופתיה וכד'). למיטב ידיעתנו, הם הרופאים היחידים שמייעצים באופן אובייקטיבי, לפי טובת הילד בלבד, בכל הקשור לחיסונים. זה אמנם ייעוץ פרטי שיעלה כסף, אבל במקרה שלך, אני חושב שזה מחוייב המציאות.

באתר העמותה את יכולה למצוא מידע רב שיעזור לך בקבלת ההחלטה המושכלת. כמה נתונים הקשורים לחלק מהשאלות ששאלת:

שעלת - ידוע היום שחיסוני השעלת תרמו להתפתחות זנים חדשים של החיידק, כנגדם החיסון אינו יעיל כלל. בצירוף העובדה שהתוקף שלו כנגד הזנים הישנים קצר ביותר (3 שנים), לא נראה שיש לו תועלת. להלן כמה ציטוטים מהמחקרים האחרונים המאששים זאת:
"מאז שנות התשעים, נרשמות עליות משמעותיות בהתפרצויות שעלת במדינות בעלות כיסוי חיסוני גבוה" 2
"היכולת של חיידק הפרטוסיס להתקיים למרות חיסונים אינטנסיביים – מאתגרת ... מחקרים רבים הראו שינויים גנטיים באוכלוסיית הפרטוסיס לאורך 40 שנים, מאז החלו החיסונים"1
"אישררנו והרחבנו את ההבחנה שזנים מודרניים של פרטוסיס שונים מהותית מזנים טרום תקופת החיסונים"3
"אני סבור שחזרתו של הפרטוסיס הוא תוצאה של פיתוח עמידות גנטית בשילוב עם דעיכת נוגדנים מהחיסון"1

הוספת מנות חיסון בעשור האחרון לתכנית המומלצת בישראל בניסיון להתמודד עם עליות אלה בתחלואה לא הפריעו לתחלואה להמשיך לעלות ביתר שאת. נראה שהחיסון נגד שעלת סיים את הקדנציה שלו.

אם את רוצה לחסן נגד פוליו, טטנוס ודיפתריה ללא חיסונים אחרים, יש לך אפשרות לעשות זאת בשני חיסונים: פוליו בזריקה אחת, וטטנוס-דיפתריה בזריקה שניה.

אכן, ה MMRV לא סימפטי מבחינת הדיווחים על תופעות לוואי, מה גם שמבחינה מדעית לא ניתן לעמוד על הבטיחות שלו - אין מחקרים ראויים שבדקו זאת - להלן ציטוט מסקירת מחקרים על חיסון ה MMR לאחר 30 שנים שבו הוא ניתן לציבור:
"התכנון והדיווח על בטיחותו של חיסון ה MMR במחקרים, לפני ואחרי שיווקו לציבור, הם במידה רבה בלתי ראויים. אי אפשר להתעלם מהעדויות על תופעות הלוואי של החיסון לאחר שיווקו לציבור כאשר מעריכים את תרומתו במניעת המחלות האלה"4

לגבי האבעבועות רוח (ה "V" בחיסון ה MMRV) - מאז החלו לחסן בישראל בינואר 2008, ממוצע התחלואה השנתי גבוה מממוצע התחלואה השנתי בעשור שקדם לחיסון. כלומר, נראה שתרומתו של החיסון איננה חיובית, מה גם שמדובר במחלה קלה עבור הרוב המכריע של הילדים.

החיסון נגד דלקת עוצבה מסוג B (HIB) - רלוונטי עד גיל שנתיים, נראה שאת עוד מעט כבר שם, כך שלא בהכרח שהוא יספק הגנה בכל מקרה. למרות שהחיסון הוריד את התחלואה בשיעורים דרמתיים, התחלואה בזנים אחרים של דלקת עוצבה עלתה, כך שנראה שגם כאן יש שיחלוף זנים, כפי שרואים עם השעלת ועם הפנוימוקוק. כמו כן, פרופיל הבטיחות שלו בעייתי (הוצא מהתכנית של יפן בשנת 2011 בשל דיווחים על תופעות לוואי רבים מדי).
רוטה - מיועד כנגד וירוס אחד מני רבים הגורם לשלשולים. הסיכון העיקרי מהמחלה - התייבשות בשל איבוד נוזלים, לא סיכון משמעותי בעולם המערבי, שבו נגישות לשירותי בריאות מתקדמים. יש הסבורים שיש לשקול המלצה על חיסון זה רק במדינות מתפתחות, שם הסכנה מהתייבשות משמעותית.
צהבת B - עשוי למנוע תחלואה לא נעימה בכלל, אולם הסכנה העיקרית היא בגילאים מאוחרים יותר, בהם סכנה לקיום יחסי מין עם נשאים או העברה באמצעות מחטים וכד' לא סטריליים.

על מרבית המחלות הללו את יכולה לקרוא בהרחבה בדף על החיסונים השונים. אבל במקרה שלך, כפי שכתבתי, ייעוץ פרטני הוא קריטי - לא מציע לך לקבל שום החלטה לפני ייעוץ שכזה.

---
1.Bordetella pertussis and vaccination: the persistence of a genetically monomorphic pathogen.Mooi FR.Infect Genet Evol. 2010 10(1):36-49
2. Comparative genomic profiling of Dutch clinical Bordetella pertussis isolates using DNA microarrays: identification of genes absent from epidemic strains.King AJ, van Gorkom T, Pennings JL, van der Heide HG, He Q, Diavatopoulos D, Heuvelman K, van Gent M, van Leeuwen K, Mooi FR.BMC Genomics. 2008 9:311
3. Comparative genomics of prevaccination and modern Bordetella pertussis strains.Bart MJ, van Gent M, van der Heide HG, Boekhorst J, Hermans P, Parkhill J, Mooi FR.BMC Genomics. 2010 11:627
4. Demicheli V, Jefferson T, Rivetti A, Price D, Vaccines for measles, mumps and rubella in children, Cochrane Database Syst Rev. 2005 Oct 19;(4):CD004407
 

zlp

New member
הערה חשובה

חלק מהרופאים המטפלים גם ברפואה "משלימה", המהוללים כל כך על ידי מור, כלל אינם רופאים מומחים.
ואם הם מומחים, הרי שמומחיותם אינה עולה על זו של רופא הילדים הרגיל שלך, כך שחבל לך על הכסף (העובדה שמישהו קורא לעצמו "רופא חיסונים" לא הופכת אותו למומחה והעובדה שהוא "התמקצע" בתחום שאין לו כל נגיעה מדעית, כמו הומיאופתיה, בוודאי לא הופכת אותו לרופא טוב יותר).

לכן- שבי עם הגנטיקאית, עם מומחה למחלות זיהומיות בילדים, עם אימונולוג קליני.

אל תתפתי לשלם כסף רב על ייעוץ עם רופאים שהכשרתם לא רלוונטית.
 
תודה על תגובות המהירות

קודם כל תודה.
וכמה נקודות:
אינני מכירה את הנפשות הפועלות בפורום הזה, אבל

כשאני אומרת שהרופאים מציגים את החיסונים כמושלמים, אז כן הם עושים זאת.
במקרה אני אחות בהכשרתי, עובדת בבית חולים, בזמנו כמה שנים בפגיה, כך שאני נתקלת בהרבה רופאי ילדים.
ואין אף אחד מהם שאמר לי שאולי כדאי לבדוק את עניין החיסונים מול התסמונת.
ההיפך הגמור- כולם אומרים שאם יש תסמונת אז איך אני לא מפחדת שלא לחסן, הרי עם התסמונת הם הרבה יותר פגיעים
מיותר לציין שאף אחד מהרופאים האלה בכלל לא ידע מה זו התסמונת הזו... (סליחה- רק אחד ידע).
גם הרופאת ילדים שלנו אומרת את זה. בכללי אני מאוד סומכת עליה, אבל כנראה שגם היא עברה את "שטיפת המח" של טובת החיסונים.
ובגלל זה ציינתי- שאני מפחדת לחסן כי אני מרגישה שאין לי מספיק מידע רלוונטי ע"מ לקבל החלטה מושכלת.
ולא מדובר ברופאה אחת או שתיים. כולם אומרים את אותו דבר. וכשאומרים לי שחובה לחסן ילדים עם תסמונת X, כשהרופא בכלל לא יודע מה התסמונת הזו כוללת, אז כן, זה גורם לי לפחד.
ובעיניי זה ממש בדיחה להציע לי להתייעץ עם מומחה למחלות זיהומיות.
לגבי הגנטיקאית- סביר להניח שהיא תומר לחסן, כמו כל הרופאים

ולכן פניתי לפורום הזה. אני יודעת שפה לא מקבלים ייעוץ רפואי, ובדיוק מהסיבה הזו אני פונה לפורום. כי אני לא רוצה שרופאים ייעצו לי- לפחות מהסוג של אלה שהתייעצתי איתם עד עכשיו.
בסופו של דבר אלו הילדים שלי, ואני (עם בעלי כמובן) מקבלת את ההחלטה מה לעשות.
בין השאר גם קראתי את הספר על החיסונים "האמת על החיסונים" ולכן אני מתלבטת.

אשמח בכל מקרה אם תוכלו לתת לי שמות של רופאים קצת יותר אובייקטיבים, כפי שקראתם להם. מאזור ירושלים.(נראה לי שיש רופאה אחת, וגם עוד רופא במוצא או משהו כזה)
ולא, לא איכפת לי לשלם על זה, אם זה משתלם.
אבל למומחה למחלות זיהומיות- אפילו דלק של האוטו לא אבזבז עליו
 

zlp

New member
ראי, זו ההחלטה שלך וטובת הילדים שלך

אבל אם את מראש פוסלת אנשי מקצוע כמו מומחים למחלות זיהומיות בילדים וגנטיקאים- אז למה בעצם באת לכאן?

אני לא מאמין שאת חושבת שמומחים מטעם עצמם בפורום הזה יביאו לך יותר תועלת ממומחים אמיתיים.

לגבי הרופאים עליהם הומלץ- שוב, כשרופא גובה מאות שקלים לפגישה שרופא אחר, מומחה בתחומו, יתן לך בחינם, קצת קשה לומר שהוא ,אובייקטיבי".
 

nightriders

New member
2 הסנט שלי

ניסית אולי להתייעץ אם מומחה לנוירולוגיית ילדים והתפחות הילד? אני מניח שיש סיכוי טוב שרופא כזה דווקא כן מכיר את התסמונת.

הערת אגב - לדעתי יש טעות בהסקת המסקנות שלך. זה שרופא תומך בחיסונים (גם אם מדובר בתמיכה שאינה מבוססת ידע) זה לא אומר שהוא חושב שחיסון הוא מושלם. ייתכן שהוא פשוט חושב שמתן חיסון עדיף על האלטרנטיבה של אי התחסנות. במלים אחרות שהסיכון מתופעות הלוואי נמוך מהסיכון שבזיהום.

גם רופא ששטפו לו את המוח מבין היטב שאין אף התערבות רפואית ללא שום סיכון, השאלה שתמיד נשאלת היא האם התועלת עולה על הסיכון.

האזהרה הכללית בתסמונות של מערכת העצבים המרכזית היא האם מדובר בתסמונת מתקדמת או האם היא כבר הגיע למצב סטבילי. כיוון שמדובר במחלה נדירה, אני חושב שיש מקום לדבר עם נוירולוג ילדים.
 
זיהומולוג "מתון"

נסי את ד"ר הלפרין - מנהל היחידה למחלות זיהומיות בבי"ח ביקור חולים. הוא רופא מומחה למחלות זיהומיות, אבל הוגדר על ידי אחרים כרופא "מתון".
יש לו אפילו פורום חינמי באתר דוקטורס, והוא עונה יחסית מהר.
http://www.doctors.co.il/forum-312
 

Cahill

New member
4 הסנט שלי

1) הפורום הזה מתחלק ל-3:
1.1 קב' א' הם טרולי חיסונים שינסו להפחיד אותך להתחסן בכל מצב ויישלחו אותך לרופאים שעצם ההליכה אליהם היא רטורית, כי תשובתם ידועה מראש.
1.2 קב' ב' הם מתנגדי החיסונים שמסתתרים תחת מעטה דיפלומטי, שיישטפו אותך בהרבה מלל מבלי להשיב לך על שאלתך, כי מפחדים מתביעה משפטית.
1.3 קב' ג' הם מתנגדי החיסונים שלא ייפחדו לכתוב ולגבות את מילותיהם.

כנראה שלא יהיה לך קשה לזהות מהתגובות, מי נמנה עם כל קבוצה



2) מצבך הוא כשל חיסוני, קרי מצד אחד הם יותר פגיעים למחלה שמחסנים נגדה ומצד שני הם יותר פגיעים לתופעות הלוואי של החיסונים וגם בסבירות יותר גבוהה שהגוף לא יקלוט את החיסון.


3) החסיונים ששאלת עליהם:
3.1 דיפטריה וטטנוס אפשר לקבל בזריקה אחת ואת הפוליו בזריקה שניה.
3.2 שעלת הם כבר עברו את הזמן המסוכן.
3.3 HIB את צריכה רק מנת חיסון אחד לתאומות בנות השנה וחצי.
3.4 MMRV תתרחקי כמו שאת מתרחקת מאש.
3.5 צהבת B דיי מיותר בגיל שלהם ואת יכולה בשקט להמתין לגיל מאוחר יותר.
3.6 צהבת A מצד אחד זוהי מחלה קלה אבל מצד שני זוהי מחלה שקל לחטוף אותה בגן, אז את צריכה ללמוד על המחלה ולהחליט ממה את פוחדת יותר.

4) רופאים שהציעו כאן גולשי הפורום:
4.1 זיהומולוג: יש את דר' הלפרין שהוא נראה לי הכתובת אם את רוצה לפנות לאחד כזה, אבל אל תשאלי אותו בפורום שלו, אלא בייעוץ פרטי, כי לא תקבלי את אותה תשובה.
4.2 גניטקאי: לכל תסמונת, הוא הכתובת, כי לו יש את הידע לגשת לכל תסמונת וללמוד עליה אבל לגבי חיסונים, הוא לא הכתובת, כי בסבירות מאוד גבוהה (ייתכן אפילו במאה אחוז) לא מתועד בספרות המקצועית כל קשר בין החיסון לתסמונת.
4.3 נוירולוג: נראה לי מיותר, אלא אם כן הגניטיקאי יפנה אותך אליו.
4.4 התפתחות הילד: אם את רואה בעיה התפתחותית, אז הוא הכתובת, אבל בנוגע לנושא החיסונים או התסמונת אין לו כל ידע.
4.5 רופא ילדים: מיותר לחלוטין בשביל לקבל המלצה על חיסונים, כי כמו שכתבתי זו המלצה רטורית וסביר להניח שכבר נשלח לכל בדיקות הדם האפשריות שיש ואת בין כה וכה במעקב.

הערה: תגובתי היא בעיקר לפותחת השרשור ובחרתי להשיב לך היא כי גם השבתי לך וגם תגובתך היא האחרונה.
 

Cahill

New member
היתה אחרונה והספיקו להקדים אותי בזמן שכתבתי

את התגובה
 

zlp

New member
מותר לשאול מה בהשכלה שלך מכשיר אותך

למתן עצות רפואיות?
 

Cahill

New member
אם היית שואל בצורה תמימה, אולי היית מקבל

מקבל מענה, אבל ברור לי שמטרתך היא לעשות לי דה-לגיטימציה ועם זה לא אשתף איתך פעולה.

אם הפתעה תרצה לדעת את התשובה לשאלתך, אענה לה במסר לגבי השכלתי, מקצועי ועיסוקי.
 

elraviv

New member
Cahill שכחת קבוצה רביעית

קבוצה ד': טרולי החיסונים (כי הרי כל מי שהוא "בעד" חיסונים הוא טרול) שמגבים את מילותיהם.
(כלומר נותנים סימוכין חיצוניים למה שהם אמרו)

דרך אגב לא זיהיתי לאיזו קבוצה אתה שייך?
- אתה גם מייעץ נגד חיסונים ללא התפתלות מכאן אתה לא שייך לקבוצה ב'
- אבל אתה גם לא מגבה את דבריך,(על סמך מה הגעת למסקנות אותן כתבת?) אז אתה גם לא שייך לקבוצה ג'

אני חושב שאתה שייך לקבוצה א' - אם נקצר קצת את ההגדרה:
"קב' א' הם טרולי חיסונים שינסו להפחיד אותך."
(מצידי מי שעוסק בהפחדה ללא גיבוי מדעי הוא טרול ולא משנה אם הוא בעד או נגד חיסונים)
 

Cahill

New member
מה לא ברור בתגובתי?

אם יש שאלות, יותר מאשמח להבהיר את עצמי ואם צריך להפנות לקריאה.
אני לא חדשתי כלום בתגובתי והכל מגובה ברשת, באתרים רישמיים של רופאים, משרד הבריאות וגם במאמרים אקדמים.

בנוסף, ברור לי מהיכן הכשל שלך ואנסה להבהיר לך את ההבדל בין הקבוצה ד' לקבוצה א' והוא שקבוצה ד' לא ממומנים ואילו אצלכם בוודאות, אחד מכם, מבלי לנקוב את כיונויו הוא ממומן ועוד 4-5 בפוטנציה.

בנוסף2, טרם ראיתי טרול שבעד חיסונים שמגבה את דבריו אלא רק ראיתי סיסמאות ומניפולציות סטטיסטיות.

האם אתה משתייך לחבר'ה בפוטנציה?
 

elraviv

New member
Cahill אתה רואה מה שאתה רוצה לראות

התלוננת " טרם ראיתי טרול שבעד חיסונים שמגבה את דבריו"
תעבור לדוגמה על הדיון על בליילוק ותראה שמספר "טרולי" חיסונים הביאו קישורים חיצוניים לדבריהם.

כמובן אתה פוטר את עצמך מלהביא סימוכין לדבריך כי "אני לא חדשתי כלום בתגובתי והכל מגובה ברשת, באתרים רישמיים של רופאים, משרד הבריאות וגם במאמרים אקדמים."
נחמד - אז אם לא חידשת כלום מה עזרת? בשביל מה הגבת , הרי אם כבר הכל מגובה וכתוב ברשת באמת לא צריך אותך. ומה לעשות להגיד "מגובה ברשת" זה לא סימוכין - גם הטענה שכדור הארץ שטוח מגובה ברשת, ל the flat earth society יש אפילו איזה פיזיקאי אחד. לכן אתה צריך להביא מאיפה זה מגובה ברשת כדי שנדע אם זה הפיזיקאי מ the flat earth society או אולי מישהו קצת יותר אמין.

מעניין שאתה מסביר לי מה ההבדל בין קבוצה א' ל ד' ושוכח שמי שהגדיר את ד' זה אני... ובזה אתה בעצם מצדיק את הקביעה שלי ששכחת קבוצה (אחרת הייתה מכליל את ד' בתוך א' או כל קבוצה אחרת ולא מבדל אותה), יש עוד מקומות שאתה רוצה להסביר לי איפה צדקתי? כי אולי לא שמתי לב או לא הבנתי שצדקתי...

לגבי לאיזה קבוצה אני משתייך - כבר הסברתי את זה כמה פעמים, אני מחפש דיוק מדעי. אני לוקח את טענה שנראת לי מופרכת ובודק אותה, אם היא נכונה סבבה, אם היא לא נכונה אני מתקן.
היות והטענות כאן רובן נגד חיסונים - התוצאות בהתאם, כמובן אף אחד לא שם לב כשאני מתקן טענה שמביא מישהו שהוא בעד חיסונים...(חפש חסינות עדר בחיסון פוליו, לא רק שהבחור קיבל את התיקון שלי הוא גם הרחיב - כמו שאיש ישר צריך לעשות)
 

Cahill

New member
הוא לא מוכר לי ואין לי את היומרה להכפיש אדם

מבלי שהתעמקתי בנושא.
כמו כן, לא התעמקתי בחילופי דברים שלך עם מור, כי היה מלל רב וכבר הבנתי מנסיוני הדל כאן בפורום, שבד"כ בא לכסות על חוסר מענה.
מה שכן הצלחתי לדלות מהתכתובת ביניכם שהוא שהפנת לאתר שהוקם להכפשת מתנגדי חיסונים ואין לי מושג איך אתה אומר בפה מלא שזה קישור חיצוני לדבריהם של הטרולים?

2) יפה לך שבחרת לצטט את המשפט שלי והתעלמת מחלקו הראשון "אם יש שאלות, יותר מאשמח להבהיר את עצמי ואם צריך להפנות לקריאה"
אם אתה לא מסוגל לנתח ציטוט שלי, אז לא נראה לי שאתה האיש שיכול להבין דיוק מדעי מבלי לעוות אותו למשאלת ליבו.
 

cומcו

New member
לרוב מתנגדי החיסונים מציינים את החוזקות

בלחלות במחלה שאליה מתחסנים ולא בהפחדות של תופעות הלוואי, למעט האוטיזם שנהיה סלבס.
 
אפילו הנוירולוגית שלנו לא ידעה מה זה

התסמונת הזו שאובחנה.
ולגבי החיסונים- כשאני אומרת לרופאה שאני מפחדת מתופעות לוואי של החיסונים והיא אומרת לי שהן מזעריות אם בכלל קיימות- אז מה אני אמורה לחשוב?
 

nightriders

New member
לא מכיר את הרופאה שלכם באופן אישי

אם את מדברת על נוירולוגית (מבוגרים) היא לא אמורה להכיר את התסמונת. לעומת זאת, לאחר שמתמחים ברפואת ילדים יש תת התמחות שנקראת נוירולוגיית ילדים והתפתחות הילד (מהתגובה של Cahil אלי וההפרדה שהיא בצעה ניתן להסיק שהיא כנראה כלל לא מכירה את מסלולי ההתמחות, לכן נמנעתי מלהמשיך את הדיון שם).
מדובר בתת התמחות של 3 שנים לאחר ביצוע התמחות ברפואת ילדים של 4 וחצי שנים.

אני בהחלט מצפה מנוירולוג ילדים להכיר את התסמונת גם אם היא נדירה.

לפעמים התשובה שתקבלי תלויה באופן השאלה. כאשר את אומרת לרופאה שאת מפחדת מתופעות לואי ייתכן שהיא מפרשת את זה כחשש טבעי שיש להרבה הורים, חשש שהוא לא תמיד מבוסס. ואז היא עונה לך בהתאם. ברגע שתשאלי שאלה יותר ספציפית יש יותר סיכוי שתקבלי תשובה יותר ספציפית.

מה שלי עדיין לא ברור הוא איזו תשובה תספק אותך? האם רק רופא שיגיד לך לא להתחסן ישמע לך אמין/מקצועי? כי אם כך , אין טעם שתפני לאף רופא. פשוט אל תחסני.
האם רק רופא שמכיר את התסמונת ויגיד לך שעדיין מומלץ לחסן ישכנע אותך?

אם כבר קבלת החלטה מראש ואת רק מחפשת את איש המקצוע שיאשר לך אותה- את מבזבזת את זמנך. אם מבחינתך באמת שתי האופציות פתוחות - כדי שתגדירי מראש קריטריונים אוביקטיבים לאיש מקצוע שממנו תקבלי את התשובה - תהיה אשר תהיה.
 
למעלה