חמותי נכנסת לי לרחם!!!

לי אין רגשות אשמה כי אני לא מסיונרית כמוך

חמותי היא לא אדם כמוך ככה שאנחנו מסתדרות מצויין, היא לא מתעמרת בי ולא מנסה לשנות אותי ואני מכבדת אותה ואפילו אפילו.....אוהבת אותה.
לו חלילה וחס שלא נדע מצרות חמותי היתה דומה לך זה היה מצער מאוד

אפילו לגבי ג'אנק פוד לא כולם מסכימים...

http://www.nrg.co.il/online/55/ART2/694/285.html

אישית, אמא שלי לא הניקה אותי כלל. אני הנקתי כל אחת מהבנות שלי עד גיל שנתיים בערך, ואני לא יכולה להגיד אם זה תרם או הזיק להן - מגיל 6 חודשים, כשהתחילו לזחול, שתי הגדולות צנחו באחוזונים, ועד היום הן קטנות. לא יודעת אם זה היה המצב אם היו מקבלות תמ"ל, למשל.
בעניינים האלה שום דבר לא ברור. יכול להיות שהאמא עם החלב הכי משובח מנצחת את התמ"ל הכי טוב, אבל אני בכלל לא בטוחה שהאיכות של חלב אם של אמא אקראית הוא בהכרח טוב יותר עבור הילד שלה מתמ"ל טוב. אני מניחה שגורמים כמו תזונת האם ובריאות האם משפיעים, למשל (וזה עוד בלי להיכנס לכל מיני דברים כמו תרופות וחומרים אחרים שאמהות לפעמים משתמשות בהם).

מאוד נחמד להיות נחרץ. אבל בכלל לא ברור שמה שאתה אומר נכון לכל מקרה ומקרה.

avi5199

New member
חבל שאת לא קוראת עד הסוף. קראי שוב את השורה האחרונה במאמר

זה משהו שהכתב הכניס, ולא קשור למחקר

ואפילו הוא כותב רק "יש סיכוי" כי בדברים האלה שום דבר לא בטוח. יש סיכוי גם שייפול עליך פסנתר - זה לא אומר שידוע בוודאות משהו על זה שעומד ליפול עליך פסנתר, אבל להגיד יש סיכוי תמיד אפשר...

ayaht

New member
למזלנו אנחנו חיים במדינה דמוקרטית.

שזה אומר שלהורים יש את הזכות לגדל את ילדיהם לפי ראות עינהם,
ואף אחד לא מתערב בזה כל עוד הם לא עוברים על החוק.

פעם אפילו נתנו לנו מרגרינה.
ועוד היו בטוחים שזה הרבה יותר בריא מחמאה.
היום כבר יודעים אחרת.

אם הפורמולות להנקה היו כל כך איומות ונוראיות,
אז העולם לא היה סובל מפיצוץ אוכלוסין ומתוחלת חיים כל כך ארוכה.

כדאי לזכור את זה כשנלחצים מג'אנק פוד ובכלל.
עוד לא ראינו תמותה המונית של בני אדם.
כנראה שהאוכל שאנחנו אוכלים לא כזה גרוע, למרות שלא הכל מושלם.

לא צריך לחיות רק על ג'אנק, אבל גם לא צריך לצאת למסע צלב נגד מי שלא מניקה.

בואו נשמור את אש הצדקנות להורים שקונים לילד בן 14 אופניים חשמליים.

ayaht

New member
מגיפת ההשמנה יותר קשורה לחטיפים ממתקים

משקאות מוגזים ועוד ג'אנק שאנשים דוחסים לעצמם במהלך החיים.

להאשים את משקל היתר שלך בעובדה שהזינו אותך בפורמולה כשהיית תינוק בזמן שאתה בולס אוכל בכמויות של משאית זה קצת ראש קטן...

מה זה "יותר קשורה"?

השאלה היא אם תמ"ל מגדיל את הסיכוי, ואם כן בכמה. בלי קשר למחקר הנ"ל, זכור לי מחקר אחר שבו בדקו אנשים שגדלו על תמ"ל בטעם וניל, ונתנו להם בבגרות לטעום קטשופ עם ובלי טעם וניל - ואלה שגדלו על התמ"ל העדיפו קטשופ עם טעם וניל. כך שאפילו מבחינת דברים כמו טעם יש לתמ"ל השפעה גם בבגרות - ויכולה להיות, כמובן, השפעה על המון דברים אחרים, כמו קצב חילוף חומרים, דחף לאכול מאכלים מסוג מסוים, השפעה על מנגנון הרעב והשובע, וכו' וכו'.
אני לא מנסה להגיד שזה לא בסדר לתת תמ"ל, אלא שלהגיד שבוודאות אין לכך השלכות שליליות זה פשוט לא נכון. כלום לא ודאי בעניינים האלה.

קליספרה

New member
נו באמת

אין תינוקות שינקו והפכון למבוגרים שמנים - כמובן - כולם אכלו מפורומולה
כמה שטויות
משמנה שינקה עד דיל שנתיים !

מדובר על משהו שמגדיל את הסיכוי

להשמנת יתר וסוכרת - אף אחד לא טוען שזה הגורם הבלעדי, ושמי שינק בוודאות לא יהיה שמן או יחטוף סוכרת (או שלהפך, מי שאכל תמ"ל בהכרח יהיה שמן או יחטוף סוכרת) - הטענה היא שתמ"ל מעלה את הסיכויים.

קליספרה

New member
הטענה היא כי זה מה שהחליטו עכשיו להאכיל אותנו

מזמן מזמן הפסקתי להאמין ל"מחקרים ממומנים" מטעם
אני מאמינה רק בדבר אחד באינטרסים אישיים של חברות כוח ובהבנייה חברתית.
&nbsp
כמי שהספיקה במשך חייה
לשמוע שלאכול מרגרינה זה מצויין רק לא חמאה וההפך
שביצים זה כולסטרול וההפך
שבשר רוצח וההפך
שהנקה מונעת מילדים שהאמא שלהם לא מייצרת מספיק חלב למות מרעב וההפך
שסיגריות זה מעולה שסיגריות זה רוצח
שקבניס זה רוצח שקבניס זה מעולה
הפנמתי הבנתי
בקיצור לא מאמינה לאף אחד -
&nbsp
מה אני כן יודעת - שמאז ומתמיד יש תינוקות שלא קיבלו חלב אם ומאז שנות החמישים וד"ר ספוק ויציאת הנשים לעבודה החוצה - דורות גדלו בלי הנקה והכל בסדר איתם
&nbsp
שתי האופציות מעולות הכל תלוי באפשרות של האם להניק או לא - זה הכל

למה את חושבת שהמחקרים בנושא

הם מחקרים ממומנים מטעם? הרי לא כל המחקרים הם כאלה.
ושוב, כשיש מגיפת השמנה וסוכרת אי אפשר להגיד ש"הכל בסדר איתם". זה לא נקרא שהכל בסדר.

לגבי למה להאמין ולמה לא אני דווקא איתך. גם אני לא סומכת על הנחיות תזונה כאלה ואחרות, כי באמת כל הזמן מתפרסמות הנחיות חדשות שסותרות את הקודמות (וגם מחקרים סותרים) - לאו דווקא בגלל אינטרסים אלא בגלל בעיות במחקר - קשה, למשל, לנטרל גורמים משפיעים אחרים, כי במחקרים האלה אף פעם לא מחלקים לשתי קבוצות אקראיות ואומרים להם, נניח, את תניקי ואת תתני תמ"ל - אלא מסתכלים על מי שהחליטו בעצמן לעשות כך, וכך נכנסים לעניין המון גורמים נוספים - ואפילו כשמחלקים אקראית יכולים להיות גורמים שמבדילים בין הקבוצות במקרה ולא הובאו בחשבון. כל מה שאני טוענת הוא שלא ידוע בוודאות שתמ"ל לא מזיק, ומצד שני (בהודעות אחרות שלי בשרשור) גם לא ודאי שהנקה עדיפה על תמ"ל באופן גורף - כי זה תלוי במצבה של האם (בריאות, תרופות, חומרים אחרים שעוברים בחלב, וכו'), במצבו של התינוק, וכו'.

קליספרה

New member
פעם גם אני חשבתי כך

עד שישבתי באקדמיה וראיתי מה עושים עם נתונים שלא נוח איתם
נתתי לך סקירה שלמה של נושאים שפעם היו "תוצר מחקרים" והיום האג'נדה סובבה את פניה. לא מאמינה במחקים האלה כי הם מטופשים. הם מתעלמים מהחיים בעולם המערבי - הם מתעלמים מהשינויים במזרח בעקבות הפלישה המערבית.
החיים מוכיחים שכולנו עבדים של הבנייה חברתית שמותאמת למטרה - סורי לא קונה את כל "המודה החדשה" והמטיפים בשמה. מתאים לי אניק לא מתאים לי לא אניק פשוט ולעניין.
&nbsp

גם אני באקדמיה...

המחקרים לא מתעלמים מהחיים בעולם המערבי - הם הרי משווים שתי אוכלוסיות באותו אזור בעולם המערבי - כאלה שינקו, וכאלה שקיבלו תמ"ל - ורואים מה קרה להם. הדבר שהם לא מביאים בחשבון, כאמור, הוא ההבדל בין האוכלוסיות באותו אזור שמניקות לבין אלה שנותנות תמ"ל - שאני לא יודעת מה הוא, כמובן (אפשרויות לדוגמה הן, למשל, הבדלים בהכנסות, הבדלים בשעות העבודה של האמהות, הבדלים בהרגלי הבישול של האמהות, וכו' וכו'). כך שבסופו של דבר להגיע למסקנה שההנקה או התמ"ל הם שגרמו להבדלים בבגרות זה כנראה באמת לא נכון - אבל לא כי עיוותו את הנתונים או כי התעלמו מהחיים בעולם המערבי, אלא כי לא הצליחו לשקלל את ההבדלים האחרים בין מי שנותנת תמ"ל לבין מי שלא - ולכן יכול להיות שאין בכלל השפעה של תמ"ל מול הנקה, וההשפעה היא רק של גורמים אחרים באוכלוסיות שבוחרות בכל אופציה, אבל בתוך האוכלוסייה הספציפית אפשר כן או לא להיות בקבוצה שחיה "לא נכון" ומובילה אנשים לסוכרת ולהשמנה.
אבל, שוב, זה לא אומר שהמסקנה הנכונה היא "מתאים לי אניק לא מתאים לי לא אניק", כי אולי אכן יש השלכות רעות של בחירה באחת האופציות עבור אם וילד ספציפיים. רק שהבעייה היא שלא ברור איזו בחירה היא הטובה יותר לאותו זוג, כי המחקרים לא חד-משמעיים... כך שהמסקנה הנכונה היא "כלום לא ברור, אני אגריל משהו וזו כנראה תהיה האפשרות הלא נכונה
".

BrightEye

New member
ויש גם שאלות נוספות שקשורות לאוכלוסיות

מי חוזרת לעבודה מיד אחרי חופשת לידה, מי לא ולמה.
מה זה אומר מבחינת הרגלי התזונה בבית. (בישול בייתי או אוכל מוכן)
זה משפיע גם על כמה זמן מניקים. הרי כאלו שחוזרות לעבודה אחרי חופשת הלידה ולא שואבות, הניקו 3 חודשים וזהו. ואחר כך הילד כבר אוכל דברים אחרים.
לעומתן יש כאלו שמניקות הרבה זמן.
בקיצור, לי נראה שהתמ"ל הוא הנתון הזניח כאן...

avi5199

New member
דווקא ראינו לא כלכך מזמן תמותה המונית של תינוקות מפורמולה

בגלל חומרים שהכניסו החליפו לא בדקו מספיק ... לא משנה.
בגלל טעויות וגרידיות של תעשיית המזון.

באתר של ה FDA (משרד הבריאות האמריקאי) את יכולה לראות עשרות דוגמאות של תמותה ונזקים שנגרמו לאנשים כתוצאה מתעשיית המזון ,מפעלי מזון שנסגרו מוצרים שהורדו מהמדפים בגלל שגרמו לנזק או היו עלולים לגרום לנזק....

חוץ מזה מי רוצה להפוך את הילד שלו לשפן נסיונות של תעשיית המזון ? מה שלא קרה , או מה שכמעט קרה ולא סיפרו לציבור, לא אומר שלא יקרה.

avi5199

New member
מסכים מאד בנוגע לאופניים החשמליים.

גם לא מדובר על מסע צלב רק על סדר עדיפויות נכון.

יש את הפרסומת הזאת לפורמולה בלי שמן דקלים.
כשאני רואה את זה עובר לי בראש - אם שמן דקלים זה דבר מזיק, עד כדי כך שאתם טורחים לטרטר את כל עם ישראל בפרסומת המעצבנת הזאת שחוזרת על עצמה עשרות פעמים, אז איפה היתם עד היום ? למה בכלל שמתם את זה עד היום בפורמולות?

mykal

New member
שני דברים לדבריך

הענין הראשון--חבל שככימאי זו הבשורה, היתכן שאנשים שעוסקים באוכל לתינוקות,
'אין להם אלוהים' אין מעט מוסר--שבשביל רוחים פוגעים בתינוקות חסרי ישע?
אינני חושבת שעליהם לעבוד בהתנדבות--אבל להיות נאמנים וזהירים (לתינוקות--דור העתיד)--זה המעט שאני מצפה. תינוקות זה עם חסר ישע, זה לא קבוצה עם 'לובי' בכנסת.

הענין השני--לא שאלו על הצדק של החמות, והאם דעתה ראויה אם לאו,
השאלה היתה מה לעשות כדי לא לסבול מחמות נודניקית ופולניה. ועל כך לא השבת. היא לא פרסה את משנתה על מה ומדוע איננה מניקה. אלא קבלה
על התנהלות החמות.

למעלה