חמותי נכנסת לי לרחם!!!

BrightEye

New member
לכי תדעי, אולי זה בכלל מגיע ממנה

יש די והותר נשים שעושות טרור הנקה.
הן יכולות, והן התאמצו, והן עשו כל מאמץ כדי להניק, ולהן חשוב התינוק והבריאות שלו, והן עושות הכל באופן טבעי וכו', ומגיע להן פרס האמא האולטימטיבית ולך (שלא התאמצת...) לא.

אפתיע אותך, דווקא כן הנקתי מה שלא משנה את העובדה

שאצא נגד כל טרוריסט הנקה באשר הוא

ayaht

New member
ולמה זה חשוב לציין את העובדות הללו דווקא כאן?

הרי יש עוד הרבה עובדות שידועות לכולן.
למשל, שהשמש זורחת במזרח ושוקעת במערב.
או שבחורף קר ובקיץ חם.
זה אפילו הוכח מדעית.

avi5199

New member
כי כפי שאת רואה יש כאלו שמתכחשות לזה

יצרני הפורמולות דוחפים את המוצרים שלהם בצורה מאד אגרסיבית, ואישה יכולה לחשוב שהיא לא צריכה בכלל להתאמץ להניק גם אם היא יכולה, הרי יותר קל לתת פורמולה.
לפי חלק מהתגובות אני חושב שיש כאן כאלה שלא ממש מודעות לכמה חלב אם יותר בריא לתינוק, וכמה רע יש בפורמולות האלו.

גם אתה לא יודע "כמה חלב אם יותר בריא לתינוק"

כי זה פשוט לא ידוע (וגם, כפי שכתבתי בהודעה קודמת, תלוי כנראה באם הספציפית ובילד הספציפי). אתה מניח כל מיני הנחות, אבל הן לא ממש מבוססות. התעשייה לא יודעת מה להכניס לתמ"ל שיהפוך אותו לבריא כמו חלב אם, ואולי לא יכולה גם להכניס חומרים ביולוגיים מסוימים - אבל גם אתה לא יודע.
והנה דוגמא מאוד מאוד פשוטה לבעייתיות בהנקה - האפשרות להדביק את התינוק הרך במחלה שהאם חטפה, כי רק היא יכולה להאכיל אותו. גם וירוסים וחיידקים הם חומרים ביולוגיים... וכאמור, יש כל מיני דברים כמו תרופות וחומרים אחרים שעוברים בחלב ועלולים להזיק לתינוק - ואפילו הרגלי תזונה של האם ודברים אחרים הקשורים לבריאות עלולים לעבור דרך החלב, וכו' וכו'. אבל אתה מציג את זה כאילו אין ספק שכל בקבוק תמ"ל תמיד פחות טוב מכל סשן יניקה - נקודה. יש באמת משהו מין המיסיונרית בגישה שלך. חיפה שבחרת בתחום שבו אי אפשר להאשים אותך בכך שאתה לא מיישם את מה שאתה מטיף לו בפנאטיות, כי הרי אתה לא מסוגל להניק בהיותך גבר...

mykal

New member
לא ברור לי מה אתה מתכוין

במשפט שלך, "כל אשה צריכה לזכור שהיא בעצמה תהיה חמות בעוד כמה שנים"
לכן--היא אמורה לא להתיחס לענין? או הכלה צריכה להבין שזכות החמות להגיד?

עוד משהו--אתה מדבר על הנשים מסורבות ההנקה--
וכאילו כל מי שלא מניקה--היא גורמת עול-לתינוק, והיא לא בסדר.
אתה יודע שזה לא נכון?
אומר לך--את בכורי הנקתי 3 חודשים בגבורה גדולה ובעקשנות --התעלפתי כל הנקה והילד היה לא מרוצה, כשהפסקתי להניק הפכתי אמא רגועה ובטוחה והילד היה מרוצה--
נשבעתי שלעולם לא אניק יותר--וכך עשיתי, אף ילד אחר חילדי לא נופל לא בגדלו הפיזי ולא בכשרונות, ולא בהשגים אחרים מהבכור.
ההתעלמות מכאלה שאינן יכולות--והעול לילדיהן בדבריך, מעצבן ממש.

mykal

New member
ועוד מילה--

באופן אישי אינני מעריצה את המניקות--
זו בחירה שלהן ויכולת שלהן, --זה הכל.
&nbsp

avi5199

New member
לא התכוונתי לכלום רק קבעתי עובדה, שהמבין יבין.

ואני מתכוון לאלה שלא רוצות להניק בגלל נוחיות או שמפחדות מבעיות קוסמטיות.
אני לא מדבר בכלל על כאלה שאין להן ברירה בגלל דלקות חוסר חלב וכאבים.
הפורמולות יועדו מלכתחילה רק לאלה שבגלל בעיה לא יכולות להניק ולא לבחירה חופשית של כלמי שבא לה, אבל בגלל שיקולים מסחריים וגרידיות של התעשייה דוחפים את המוצר הסינטטי הלא בריא הזה לכל האמהות והתינוקות.

ayaht

New member
יצא המרצע מהשק..

"הפורמולות יועדו מלכתחילה רק לאלה שבגלל בעיה לא יכולות להניק ולא לבחירה חופשית של כלמי שבא לה"...

שרשור שלם לקח לך להודות שאתה מאלה שכן תוקפים את החלטתן של נשים להשתמש בפורמולה.
שאתה כן חושב שמי שלא מניקה צריכה לתת לך דין וחשבון.

איך אמרתי לפותחת השרשור?
"זה לא נושא לדיון".

או בקיצור,
האם אני מניקה או נותנת פורמולה???
חייג 1-800-לא-עניינך

avi5199

New member
מצטער לא הבנת כלום ! התכוונתי לצד של תעשיית המזון

הפורמולות בהתחלה כשהמציאו אותן הומצאו כתרופה לבעיה רפואית שבה אם לא יכולה להניק.
התרופה הזאת הפכה למוצר שמכניס הרבה כסף ליצרנים האלה והם התחילו לדחוף אותה לנשים שיכולות להניק.
לא התיחסתי בכלל לבחירה שיש לאישה , ההפך אני חושב שלאישה צריכה להיות בחירה חופשית, אבל מצד שני צריך לתת את כל האינפורמציה על ההבדלים בין חלב אם לפורמולה, ואת זה לא רק שלא נותנים, אלא עושים שטיפת מוח בפרסומות כאילו שזה טוב באותה מידה.
זה כמו התרופות נגד כאבים (אקמול אדוויל אופטלגין וכ"ד) שפעם נתנו רק למי שיש חום גבוה או כאבים בלתי נסבלים... ועכשיו נותנים אותם בלי מרשם לכל ילדה עם מחזור או תינוק עם חום ומפרסמים אותם כמו כל מוצר מדף, אבל לא מספרים איזה רעל איום ונורא יש בזה שהורס את הכבד, ואת המערכת החיסונית.

mykal

New member
זה בהחלט מוצר מדף,

כי גם אקמול או הרשימה שנקבת --הן תרופות עוזרות ואינן מסיבות נזקים קשים,
לשימוש חד פעמי או קצת יותר.
ככימאי, אתה גם מבין שמי שמשתמש באופן גורף בתרופה רק אז היא מסיבה נזק.
ואף אחד לא חושב שאקמול או אדויל וכד' הם סוכריות ונלקחות כממתק.
אבל בהחלט אם יש חום או כאב נעזרים במשכך, ועדין ברוב המקרים--אין נזק.
&nbsp
עוד הארה (הא' בכונה) --הידעת שתרופות מצילות חיים גורמות נזקים--
אבל משתמשים בהן בכ"ז, ואז לוקחים תרופה להקל על הנזק.
בכ"ז משתמשים בהן.
&nbsp
כן, החיים מסובכים.

avi5199

New member
אופטלגין נאסר לשימוש בארה"ב ובארופה

רק בישראל היא ממשיכה להיות תרופת מדף.
אקמול ההוראות הן לקחת 1 עד 2 טבליות ביום כל שש- ארבע שעות .
הכמות שגורמת לפגיעה בלתי הפיכה בכבד היא 8 טבליות ביום. אם תקחי 2 טבליות כל ארבע שעות כמו שהעלון מרשה , תעברי את המנינון המסוכן...
שלא נדבר על ילדות שלוקחות אופטלגין בלי שום בקרה כי זה חופשי .
יש נזקים עקיפים, ונזקים משניים, ונזקים לאורך זמן מתרופות שהמשתמש לא יודע עליהן. חברות התרופות לא ששות לדווח על זה.
תרופות מצילות חיים וחשובות מאד כצריך אותן אבל גורמות נזק אםלוקחים אותם בלי בקרה.
הקשר לפורמולה הוא שלדעתי מקרה רמדיה הוכיח חד משמעית שאל פורמולה לתינוקות צריך להתיחס כמו אל תרופה, אפילו כאל תרופה מסוכנת.

קליספרה

New member
נו בוודאי

כי דורות של ילדים שגדלו על פורמולה אכן נדפקו
משנות החמישים מתפעלים את העולם המערבי רק ילדים שגדלו על חלב אם - בתקופות מסוימות הם היו המיעוט שבמיעוט כי אז המטיפנים היו נגד חלב אם -
אין ספק שאלה שינקו הם היחידים שנורמליים כל השאר בתת תזונה או העודף משקל נורא ולוקים בפיגור מינימום - נו באמת לא נמאס לכם עם השטויות שלכם.
&nbsp
אתה מתפרנס מתעשיית המון ללא כל ספק - התעשיית מאמא-לצ'ה
מינסיונריות מתישה ומיותרת

mykal

New member
יש בשיחה איתך,

משהו קשה לשיחה--והוא 'הקנאות',
אתה קנאי לרעיונותיך--ולא מקשיב.
ואתיחס רק למשפט אחד כאן בפוסט. והנה הציטוט:"תרופות מצילות חיים וחשובות מאד כצריך אותן אבל גורמות נזק אםלוקחים אותם בלי בקרה."
צר לי להודיעך--שגם כשלוקחים עם בקרה יש תופעות לואי. וכן אפילו לא יודעים שהתרופות ממש מצילות חיים, אלאמקוים שמאריכות, ואכן יש תופעות לואי ונזקים.
אבל בכ":ז ממשיכים לתת כי אין אלטרנטיבות.
הפורמולות לתינוקות הן תחליפי מזון שמנסים לחקות את חלב האם הטבעי.
ולהפוך זאת כתרופה לא נכון.

ayaht

New member
אתה נכנסת לדיון על נושא א'

אבל נדחפת עם האידיאולוגיה שלך בנושא ב'.

פנתה לפה בחורה והתלוננה על כך שחמותה מתערבת בעניינים לא לה.
תוקפת אותה על החלטתה (או אילוצה) לא להניק, ולא בצורה נחמדה.

ואז באת ובמקום לנסות לסייע לבחורה, עשית את אותו דבר.
לקחת את הויכוח לכיוון של כן או לא הנקה.

מה שמנסים להסביר לך פה, שזה לא עניינך, וזה לא נושא הדיון כרגע.

אז..
אל תתפלא על כך שלא כולנו מתעלפות מחוכמתך האדירה ושומו שמיים, מעזות לחשוב אחרת. אפילו שאתה מומחה.

avi5199

New member
ממש לא מענינות ילדות שרבות עם החותנת שלהן

בטעות נכנסתי לכאן בכלל.
אשמח אם מנהלת הפורום תמחק את כל ההודעות שלי מהפורום הדבילי הזה

mykal

New member
הפורום דבילי? למה?

כי לא עוסק בתחום הנכון/לא נכון--אלא במערכות יחסים?
בקשת שלא נגיב לך--כיבדנו את בקשתך,
למה אתה מגיב ומעליב.
&nbsp
מותר לך לומר--טעיתי התיחסתי והזהרתי בנושא ספציפי--
אבל לומר פורום דבילי כי לא הסכימו איתך? לא נחמד שמע תגובה כזו.

למעלה