וזה הבעל שהתחתנת אתו למרות הכל. אני מאמינה שהיה לך מידע
לא הייתה רעלה על פניו וחייו.
ומה הקשר לחמותך בשם השם???
גם חמותי וחמי לא ממש גידלו את הילדים שלהם. גם הם "קרעו" את התחת בעבודה ודאגו לנסוע ולעשות חיים והניחו לילדים לגדול אחד עם האחר ועל ידי הסבתא. ראיתי בחור נחמד שדם הוריו זרם בעורקיו. הוא ידע את מולידיו ובשם אהבתי אליו וכבודו אליהם זרמתי ונהניתי מכל רגע.
את לא מפסיקה לחפש ולנסות למצוא מה לא טוב בחמותך. כלום! היא פשוט מכשפה בעינייך. גם שעבדה לא טוב? ואם הייתה מובטלת, היה טוב יותר? מה אז היית אומרת? שהייתה דבוקה לתחת של ילדיה ומפנקת ולא מניחה להם חופש ופרימיטיבית שלא יוצאת מן הבית ומבזבזת כספים על הילדים? תמיד אפשר למצוא משהו לא טוב על מישהו. השאלה, אם את רוצה ולא נראה לי שאת רוצה. הדבר היחיד שאותך מעניין זה את! לא אכפת לך כלום. לא טובת החמות, לא טובת הבעל ולא טובת הילדים.
בדיוק כמו בעלי. בעלי ואחיו התחנכו על ידי הסבתא. אבל חמותי הייתה אדם נפלא. אהבה אהבת נפש את כל נכדיה. עבדה וקרעה את עצמה לפרנס אותם כשרק חמותה הייתה מנויה על חינוכם. למה צריך לעניין אותי אם היא רוצה את אהבתי, אהבת ילדיי והבן שילדה? מה מפריע לי שפעם בשבוע הוא אכל אצלה שישי צהרים? קבוע. ולא היא בישלה לפחות לא תמיד. הזמינה מוכן, הביאו לה, עד שחמותה נפטרה, חמותה בישלה. חמותה מנויה הייתה על מתנות וממתקים לילדים אני זוכרת עד היום שספדו אותה היה שיח על הממתקים שהחביאה בארון מיוחד. חמותי מעולם לא התערבה במה שחמותה עשתה. זוכרת שהייתי מבקרת והחמות הייתה בתוך הבית כאילו היא האימא. מה קשור אלי ולאהבת ילדיי? זה הם ובעלי בסדר והיא סבתא שאוהבת את נכדיה ובנה מה אני קשורה???
בחיים לא נתתי גבולות לילדים שלי (וכן, הם מפונקים אבל טובים מידי ועם כל הקושי אני מעדיפה להתמודד עם זה ולא עם רוע וקשיחות) בכלום מלבד מעשים רעים שמזיקים לרכוש ולאנשים. אכלו ממתקים מכל אחד וגם ממני כמה שרצו, למדו מה שרצו, השתוללו ועשו ואמרו מה שהתחשק להם וכל יום כל יום אני מודה לאלוקים עליהם כי הם מוצלחים בטרוף ואנשים אוהבים אותם. נשים וגברים וצעירים ומבוגרים. והם זה הם ולא אני. הם אוהבים, חופשיים ללכת ולקחת מה שבא להם ואת מי שבא להם. והם בתפקידי מפתח במשק היום והכל בסדר. מעולם לא התערבתי בכלום חוץ מלהקנות להם כבוד לאחר!!! כולל משפחת בעלי ומשפחתי. חוץ מלגרום להם להבין שלא מזיקים לאדם ולרכוש וגם דוגמא אישית של לא להיות מרירה ולקבל אדם כמו שהוא. בטח אם הוא משפחה. כשרצו ללכת לחמותי ולי לא בא הלכו לבד כשבגרו או עם בעלי כשהיו צעירים. כשרצו לישון שם, ישנו (אגב, סבתא רבה הייתה בחיים). מה קרה??? גאוותי והרכוש שלי נפגע? נהפוכו.
יש לי גם סייגים מאנשים מסויימים שהם במשפחתי אבל גם אם כותבת, מרכלת כדי לפרוק, עובדת על עצמי לעשות משהו. ועשיתי וזה שיפר פלאים. הגישה שלי השתנתה, האדם האחר שינה גישה גם כן. במקום לבכות שוב ושוב ולהמציא מה לא טוב, שיניתי גישה וניסיתי לחשוב מה אני יכולה לתרום כדי לגרום לו להתייחס אחרת.
ואת צריכה לשמוח שבעלך פתאום רוצה את אימא. אחרת, את לא מבינה את הערך שלה. את לא מבינה את הערך של אימא אם את מיתפלאה שבעלך רוצה פתאום את אמו.
כל תגובה שלך תסלחי לי ספוגה רעל על אישה מסכנה שילדה בן שהתחתן עם משהיא שלא סופרת אותה ואותו. וחושבת שאם היא ילדה, איש לא ילד ואיש לא גידל ילדים, ואיש לא התערבו לו והסתדר.
תהיי בריאה.