חמות שעושה מה בא לה

בת האש

New member
הקשר עם הסבים לא השאיר אצלי לא צלקות ולא חותם

הם פשוט היו אנשים כאלו, שצריך לבוא לבקר אותם פעם בשבוע שבועיים, לשבת, ולא לעשות כלום. אה, היו אצלם ממתקים טעימים. באמת טעימים. וכשהייתי ממש קטנה (גן ותחילת היסודי) אז כנראה עוד נהנתי.
אבל אחרי זה אלו היו פשוט אנשים זרים שאצלם אני יושבת ומקשיבה לשיחות משעממות של מבוגרים ותוכניות טלוויזיה משעממות של מבוגרים.
&nbsp
קשר עם הסבים לא אמור להיות רק ממתקים. חוץ מזה שזה מה שהיה לסבים שלי להציע... אז למה להביא אותי לבקר? כדי שאני אשב כמו עציץ בצד ואשתעמם?
&nbsp
אני לא אומרת לנתק קשר לחלוטין - ראיתי את הסבים בכל ההתאספויות המשפחתיות הרחבות. אבל בהתאספויות האלו בזמן שהמבוגרים דיברו בינם לבין עצמם, הילדים שיחקו בינם לבין עצמם, הלכו לגן שעשועים, שיחקו במחשב, קראו ספרים. והסבים יכלו לסמן וי על לראות שהנכדים קיימים.
&nbsp
אני חושבת שהסבים הם אלו שקובעים מה יהיה היחס של הילדים אליהם. יש סבים שהילדים שמחים לראות ואוהבים אותם מאוד, ויש כאלו שלא. והסבים הם אלו שקובעים את זה - לפי איך שהם מתייחסים לילדים.
&nbsp
אני רוצה שהילדים שלי ילמדו להיות רק במערכות יחסים בהם הם נהנים.שלא יהיו במערכות יחסים רק כי צריך. ואם כשאני אזדקן אני אאבד את האינטיליגנציה שלי ואחשוב שזה הגיוני להביא את הנכדים רק כדי שיתפקדו כעציצים, אז אני מקווה שהילדים שלי ילמדו ממני שזה מטופש ממש. והנכדים שלי יראו אותי בכל מיני חגים, ולא יצטרכו לפגוש אותי אם הם לא רוצים.
מכאן - הכל תלוי בי. אם אני אהיה סבתא שנהנית לשחק עם הנכדים (ובכלל לא ברור שזה מה שיקרה), אז תהיה בינינו מערכת יחסים חמה, להנאתנו ההדדית. אם לא, אז נפגש במפגשים משפחתיים נרחבים, בחגים, וזהו.
&nbsp
אני אישית חושבת שללכת לחמה שגרמה לך נזקים רבים זה ללמד את הילדים שלך שמותר לפגוע בהם, ושהם צריכים להשאר בחברת אנשים שמתנהגים אליהם רע, "כי צריך" וזה חינוך רע. דוגמא אישית שמלמדת אותם קורבנות, ותגרום להם לנזקים בעתיד. לא מה שאני מאחלת לילדים שלי...
&nbsp
&nbsp

סיגלית 2014

New member
מנהל
עצוב לקרוא את מה שכתבת

טוב תשמעי, מותר לך לחשוב מה שאת רוצה וללמד את הילדים שלך (והנכדים שלך בעתיד, בעזרת השם
) מה שאת מבינה לנכון. אני לא חושבת שזה נכון, אבל זכותך.
אני לא חושבת שיש להשוות כל קשר עם כל אדם לקשר משפחתי.
חינוך מבחינתי הוא ללמד שיש לכבד אנשים מבוגרים, במיוחד כשהם משפחה, לא משנה כמה הם משעממים וקרים.
חינוך מבחינתי הוא ללמד שיש גם מריבות במשפחה אך עדיין יש מקום לסליחה. עדיין יש מקום לקבלה ולהכלה.
חינוך מבחינתי הוא להבין שיש להשקיע בקשר עם סבתא, במיוחד כאשר הם איבדו לא מזמן סבתא שנייה שהייתה מאד קרובה אליהם. אני הבנתי שהכל בחיים זה זמני ויכול להיות שהם יתחרטו ולא תהיה דרך חזרה.

ללמד ילדים שהם צריכים לקחת חלק רק במערכות יחסים שהם נהנים בהם?
אז למה לא ללמד אותם לכבד רק אנשים שהם אוהבים?

זה כנראה קשור מאד בבית שגדלנו. אני גדלתי בבית שלימד אותי שסליחה היא ערך עליון, כבוד הוא ערך עליון, קשר משפחתי הוא קשר שלעולם לא יפרם.

אצלי, לא יצא לי להכיר סבא וסבתא מצד אמא כי הם נפטרו עוד לפני שנולדתי. וצר לי שלא יצא לי להכיר אותם. מאד!
סבא מצד אבא נפטר שהייתי ילדה בת 8. בסופו של דבר בחיי היה לי קשר רק עם סבתא מצד אבא שהיה חם ואוהב למרות שלא ידעה לדבר מילה בעברית ולא נתנה לי אף ממתק. כשנפטרה, כשהייתי בת 17, בכיתי כמו ילדה קטנה!
גם אימי הייתה סבתא לעשרה נכדים בלי הרבה ממתקים, עם המון המון המון אהבה וחום. היו כאלו (במיוחד הבנות) שהתקרבו אליה מאד והיו להם שיחות נפש והבנה. הן ידעו שיש להן אוזן קשבת בנוסף להורים.

לגבי חמתי, לא הבנתי איך את מסיקה שכשהילדים שומרים על קשר עם סבתא שלא הסתדרה עם כלתה, זה מלמד אותם שהם צריכים להשאר עם אנשים שמתנהגים אליהם רע. היא לא מתנהגת אליהם רע. היא אוהבת אותם ומפנקת אותם בלי סוף. הם כל חייה.
תאמיני לי שהקשר איתה לדעתי לא מועיל לי במאומה. אני לא הולכת אליה(יש לי את סיבות לכך ולא אפרט כרגע), בעלי הולך אליה עם הילדים מדי שבוע, היא מוזמנת אלי מדי פעם ואנו נפגשות בחגים ובימי הולדת במשפחה. לא סיפרתי לילדים שלי שסבתא שלהם היא הזוייה ושהיא בטמטום שלה כמעט הרסה לי את החיים. אני חושבת שכרגע זה מיותר. כשיגדלו וירצו לדעת אספר להם, אבל לא אחליט בשבילם היום שבגלל שאני לא הסתדרתי איתה הם לא צריכים להיות איתה בקשר. מה הקשר???
הקשר ביני לבינה לא דומה לקשר בינה לבין הנכדים שלה. הם שאלו כמה פעמים למה אני בדרך כלל לא מצטרפת כשהם הולכים לבקר וסיפרנו שאנחנו לא קרובים במיוחד. רק הגדולה יודעת קצת יותר ועדיין אני מבקשת ממנה לכבד את סבתא כמו שאני משתדלת לכבד את אמא של בעלי.

yeshpitaron

New member
לא תמיד הקשר חיובי עם כולם. אבל גם לא עם ההורים

את כל כך מסויגת מקשרים משפחתיים שאני נוטה לחשוב שאולי המסר שהעבירו לך לא עבר נכון או שהבנת את זה לא נכון. לתת כבוד לאדם זו לא השפלה ולא דריסה (אם נתייחס לפותחת השרשור) זה לא להביט בה בעיניים של אנטי על כל דבר ולהבין שיש גם לחמותה רגשות ובסך הכל כוונותיה טובות. לתת כבוד לאדם זה מינימום לא להתלונן שהוא לא בסדר ולא עוזר כשאתה לא אוהב אותו מלכתחילה. דהיינו לנצל אותו ולהעיף אותו לכיבינימאט מי שצריך להיעלב ברמות כאן זו החמות ולא הכלה....
&nbsp
ואם יש מיתוס סבא וסבתא אז יש גם מיתוס הורים ואהבתם לילדים (ראה ערך הורים שלא אוהבים את ילדיהם והורים שמאצים ילדים וכו'). יש גם מיתוס שייכות להורים.
&nbsp
החוק נברא גם מן הטבע. אם טבעו של ההורה לאהוב את ילדו מלכתחילה (לנורמלים), טבעם של הסבים והסבתות לאהוב את הנכדים מלכתחילה וטבעם של הילדים לשמוח כשיש סבים וסבתות ודודים ודודות.
&nbsp
מיתוס הוא פרי יצירתו של האדם וכמו שיצר אותו כך יכול להפריך אותו אבל הטבע אין חזק ממנו ואת העובדה הזו חוויתי בעצמי כי כתבתי כבר נדמה לי שכאשר הייתי ילדה אחותי ואני נמנענו מללכת לסבתי בצורה גורפת בגלל מלחמת מעמדות בין הוריי וכך מצאנו את עצמנו בורחות לסבתא וסבא. נהנינו כאמור מכל רגע. יש בידינו ירושה (לא כסף) יקרה עד מאוד. היום כשיוצא לנו לשוחח על כך לא מבינות איך הורינו יכלו לעשות זאת ולנסות למנוע מאיתנו (לא הצליחו) קשר מאנשים שעיצבו בדרך עקיפה את חיינו.
&nbsp
אז כן, יש גם כאלה שאינם ראויים כשם שיש הורים שאינם ראויים. לטעמי הורה שלא מאפשר קשר או ממתקים לילדיו כשבא לסבים (בתנאי שלשני הצדדים) חיי בסרט שהוא שומר על בריאותו כי בחוץ החברה יש לה משקל לא קטן. לשמור ילד בצמר גפן כי יש מחשבה רעה על הסבתא זה במילים מנומסות, עוול. אבל כל עניין לגופו.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
את צודקת בעיניי על מה שאת רואה ומבחינתי זו נקודת מבט שלך והיא מכובדת. לדעתי את רואה את עניין של כבוד האדם כדריסה. טעות בהעברת המסר.
&nbsp
&nbsp

בת האש

New member
דא, זו בדיוק הטענה שלי

שהמסר שמשפחה זה חשוב מאוד תמיד עבר לא כמו שההורים שלי תכננו. אם אתה לא יכול להיות דוגמא אישית, אתה עלול להפוך לדוגמא אישית *שלילית*, גם אם זה בכלל לא מה שהתכוונת לעשות...
&nbsp
אני לא "מסוייגת" מקשרים משפחתיים. אני פשוט לא מקבלת את האקסיומה שמשפחה זה הדבר הכי חשוב בעולם ששווה להקריב בשבילו המון.
&nbsp
ובנוגע למיתוס השייכות להורים - זה לא באמת משנה. כרגע אנחנו חיות בחברה בה ההורים הם האחראיים הבלעדיים על ילדיהם. וכל עוד הם לא מתעללים בהם, הם קובעים. לסבים ולסבתות אין שום מחוייבות חוקית לדאוג לילד, אין להפ הסדרי ראיה, הם לא משלמים מזונות. אין להם אחריות על הילד. כל החובות הם של ההורים, ולכן כל הזכויות.
&nbsp
ובנוגע ל"טבע" - זה נכון שזה הטבע, אבל אנחנו בני אדם, והחברה חשובה הרבה הרבה יותר מהטבע. אז הנה, למה לא שמחתי כמו שהייתי אמורה לשמוח מהמשפחה שלי? אחרי כל כך הרבה זמן קריאה פה היית אמורה להתקל בכמה וכמה נשים (אם היה פה גבר אז פספסתי) שסיפרו על איך שהן עצמן או הילדים שלהן מתייחסים אחרת לחלוטין לסבים משני הצדדים, ואיך הם לא אוהבים את הסבא והסבתא מצד אחד, בגלל ההתנהגות שלהם.
&nbsp
ועוד משהו בנוגע לחברה - תאמיני או לא, גם בימינו יש הורים שהילדים שלהם אוכלים בריא. כן, כן, בריא ממש. וזה אומר נניח ממתקים פעם בשבוע, או פחות. ואין להם בעיות חברתיות. פעם, רק לפני דור, היו אוכלים עוגה בשבת וזהו, לא ממתקים בבית הספר, ובגן, ואצל סבתא, ובסוף יוצא שיותר אנשים מתים מסכרת מאשר מתאונות דרכים...
&nbsp
בניגוד לנזק הרגשי שאפשר להתווכח עליו, הנזק הבריאותי ממתקים מוכח.
&nbsp
ובחזרה לרעיון הפשוט -הילדים שייכים להורים שלהם. אין לך, ולאף סבתא אחרת, שם זכות עליהם, מלבד זו שיבחרו לתת ההורים. כל עוד את מניחה שמגיע לך, את פשוט חייה בסרט. זכותם של ההורים לאסור על הסבים והסבתות לתת לילד ממתקים. הם אלו שיצטרכו להזריק לו אינסולין כשהוא יחלה בסכרת - לא את. הם אלו שיצטרכו לאסור עליו לאכול ממתקים ביום אחר - לא את הם אלו שנושאים באחריות לבריאותו הפיזית והנפשית - לא את.
&nbsp
והמחשבה שאת יודעת טוב יותר מההורים מה בריא לילד ומה לא, מה יפגע בו ומה לא - היא לא רק יהירה, היא מנוגדת לכל הקונספט של אחריות. מי שקובע זה מיש נושא במחירים ובהשלכות. ואלו ההורים. ולכן הם קובעים.
&nbsp
ואני חושבת מחשבות רעות על כל הסבים והסבתות שמאביסים את הילדים שלהם בממתקים בתור צורה של פינוק. לדעתי זה לחסוך במאמץ על קשר רגשי אמיתי. לתת דוגמא אישית של חוסר יכולת לדחות סיפוקים ולחשוב לטווח הארוך. כי בגלל השמחה של הסבים מלראות את ההנאה הרגעית של הילדים, הם פוגעים בבריאותם לטווח הארוך. הנטייה להאביס ממתקים היא די חדשה - פעם פשוט לא היה כל כך הרבה, הייתה אולי עודה לשבת וזהו. והתוצאות שלה הרות אסון לבריאות האנשים.

ההשערה שסוכרת נגרמת מאכילת סוכר,

או קשורה לאכילת סוכר, רחוקה מלהיות "מוכחת". כן מוכח הקשר להשמנה, אבל ספציפית לאכילת ממתקים? ככל הידוע לי, לא.

yeshpitaron

New member
הגזמת. חבל שאת לא יודעת כמה ממתקים אכלו במשפחתי

אבי וסבתי עצמם ואני עד היום והבריאות שלי טובה משל לא מעט אנשים צעירים ממני.
&nbsp
סכרת לא מגיעה בהכרח ממתקים, יש לא מעט סיבות ונסחפת שהגעת להאינסולין. זה קורא משום שאת פשוט רוצה להמעיט בערך הסבים והסבתות.
&nbsp
אגב, גם השמנה. יש מי שמשמין מאוד גם שלא אכל ממתקים (כמוני וכמו ילדיי למשל) אבל אכל מאכלים עטירי שומן ופחמימות וכך חשוף למחלות כולסטרול כשההורים חושבים שעשו לו טובה שאסרו עליו ממתקים.
&nbsp
אז נכון, לא להגזים ואם ילד חולה סכרת אזרום אתך שאם הסבים נותנים בכל זאת לא לתת להם זכות לראותם אבל מכאן עד לאסור כי זה לא הילד שלהם ולעשות מזה כזה סיפור-זו לא יותר משתלטנות. (אפילו כלתי שעברתי אתה דרך ארוכה מסכימה איתי שאפשר לפנק בממתקים אבל לא להגזים).
&nbsp
אני לא חושבת שזה מה שעושה קשר עם סבים וסבתות אבל זה חלק מהנאת הילדים. תוספת של תיבול אחר, תבורך. לא מאמינה שסבא וסבתא (רק הזקנים ביותר) מסיימים את אהבתם או הקשר שלהם בזה...יש גם סיפורים והצגות!!! ומשמורת, ושירים, וטיולים, ומתנות אחרות ואירוח מפנק של המשפחה ועוד דברים שאולי את לא נחשפת להם. ורק אם הכלות והחתנים יאפשרו.
&nbsp
אהבה מגיעה לא פעם דרך האוכל ומשתנה בהתאם לגיל. לתת לאדם מאכל אהוב או משהו שגורם לו שמחה, מקרב. שוב, לא להגזים אבל אם ילד מגיע לסבתא יום בשבוע והוא מקבל ממתק שוקולד אחרי הארוחה - פשע של הורים לאסור עליו (בתנאי שאין לו סכרת נעורים או משהו כזה ).
&nbsp
לא אמרתי שאני יודעת טוב מההורים אבל יודעת בדיוק כמוהם ואולי גם הם לא יודעים יש מחקרים ויש הוכחות בשטח...אכתוב יותר מזה, ילדיי טחנו ממתקים שאנשים פערו פה. ילדים אחרים שאני מכירה לא אפשרו להם, מי שהולך לרופא שיניים זה לא ילדיי. אני בחיים לא ראיתי רופא שיניים מלבד פעמים ספורות. מכורה לשוקולד ואוכלת כמויות עד עד היום(ולא אני לא שמנה).
&nbsp
דחיית סיפוקים של ילדים משתנה מאדם לאדם. ילד שלא יודע להתאפק לא יתאפק גם מול מורה או הורה ולא רק מול סבתא. ואל תחשבי שהורים שאוסרים באופן גורף הם נחשבים לנאורים.
&nbsp
אגב, שכנים שלי משפחה שלמה גדולה של כמה אחים לא אוהבים ממתקים ושוקולד וארבעה מהם חולי סכרת (אינני יודעת אם נקראת נעורים אבל פתאום חטפו באמצע החיים. סכרת יכולה לפרוץ גם מטראומה).
&nbsp
זה שלא שמחת במשפחתך, אולי משהו קורה שם. מעט מאוד אנשים קורה להם. אולי המשפחה שלך קרה במיוחד? אולי קרה משהו שעשו לך ואת זוכרת? אולי הרעילו אותך? אולי לא קיבלת כלום כולל כלום? ואולי זה המבנה הרגשי שלך...
הכל עניין של מינון. לא משנה מי אתה, הורה או סבא או מורה. אם תנהג בדרך המלך, הכל טוב. לא לעשות דרמה מכל דבר. זה עניין של בגרות.
&nbsp
סבא וסבתא זו לא הנאה רגעית. בחיים לא שמעתי ולא קראתי אפילו פרט למקום הזה שמשהיא מתנגדת כל כך לסבא וסבתא. או לחמות. העקרון שלך זה עקרון שנראה על פניו רצון להצטדק ולהיות בשליטה זה הכל. אולי נפגעת מהסבים שלך וזה כבר סיפור אחר.
&nbsp
&nbsp

נראה לי שלא התכוונת לשרשר אליי -

אולי תבקשי מפרפרי אהבה שתשרשר את התגובה שלך למקום הנכון, כדי שהנמענת תראה אותה
.

בת האש

New member
סכרת נגרמת מכל מה שגורם לסוכר בדם לעלות

יותר מזה, אנשים חולי סכרת (סוג 2) שאוכלים תזונה שכמות הדברים שגורמים לסוכר בדם לעלות (שזה בעיקר פחמימות וסוכר, אבל לא רק) מינימלית, יכולים לחיות טוב מאוד בלי תרופות.
&nbsp
בכל מקרה, לדעתי הנזקים שנגרמים מאכילת ממתקים מוכחים מספיק כדי שארצה להמנע מזה. מה שלא אומר שאסור לתת ממתקים בכלל - רק במידה. השאלה היא באיזו מידה אני מהסבים מתואמים. ובעוד שלי יש מזל - אמא שלי תמיד הייתה תומכת ברעיון של קינוח אחד ביום, וחמותי הרבה יותר מקפידה ממני - כבר שמעתי סיפורי אימים. על סבתות שבשיל לפנק נותנות ביום אחד את כמות הממתקים שאצלי אוכלים בשבוע, או אפילו ביותר משבוע!
&nbsp
בעיני, זה לא סביר. ואני הייתי עם כל הצער מרווחת מאוד מפגשים עם סבתא שכזו, לאולי פעם בכמה חודשים. לכל דבר יש גבול, ואני הייתי מרגישה גם שמרעילים לי את הילד, וגם שמצפצפים עלי ולא מתחשבים בי בכלל.
&nbsp
וה"לא סביר" הזה הוא באמת מה שבעיניי לא סביר, גם בלי הוכחות לנזק. כי צריך איזון בכמויות של מה שאוכלים...

בת האש

New member
זה נראה לי עדיף, אבל לא ממש פרקטי

גם כי חלק מהמפגשים הם לא בנוכחותי, וגם - איך את מתארת את זה? סבתא מחלקת ממתקים לכל הנכדים ורק הילד שלי לא מקבל? או שהיא נותנת לו ממתקים כשאני רגע לא שמה לב ואומרת לו להחביא ממני? או שהיא באה לתת לו עוגה, ואני אומרת לא, והיא מתחילה להתנהג בפולניות?
&nbsp
אני לא מצליחה לדמיין שום סיטואציה כזו שנראית לי ולו מעט סבירה. למען האמת, אנשים סבירים מצליחים להגיע להסכמים סבירים, אז הבעיה מלכתחיל קורית רק עם סבים שמתהגים בצורה מפוקפקת.
&nbsp
ובכל הסיפורים האלו שאני מכירה, הניסיון לאכוף את זה רק יגרום ליותר נזק. למשל בסבתא שמנסה לשכנע את הילד כמה הוא מקופח ומסכן, וכמה אמא שלו רעה. למען האמת, בסיטואציה כזו (שקרתה במציאות. לא לי, תודה לאל) הייתי אומרת לסבתא שההתנהגות של הלא מקובלת והולכת באותו הרגע. כי יש לי את הגבולות לאיך שאני מוכנה שיתנהגו אליי.
&nbsp
אבל אולי יש סיטואציות שזה יכול לעבוד בהן. כמו עם סבים שלא מקפידים מספיק שלילד לא יהיה קר, אבל לא מתנגדים אם מלבישים את הילד בבגדים חמים בנוכחותם.

כל המפגשים שלכם הם עם האחים שלך?

ויש לכם כל כך הרבה מפגשים? מכובד ביותר. אני לא מדברת על מפגשים עם כל הנכדים האחרים, אלא על מפגש של המשפחה שלך עם הסבים. כשכולם נמצאים זה סיפור אחר. אם יש מפגשים שאת לא יכולה לבוא אליהם, אפשר לא ללכת אם רוצים - זה לא מחייב מעבר למפגש פעם בכמה חודשים.
כשהסבתא של הנכדות שלי עוברת את הגבול (למשל אומרת להן משהו רע עליי) אין לי בעייה לריב איתה על זה בנוכחותן. לא צריך לעזוב בגלל זה את המקום, כי לא באנו בשבילי - אבל זה גם לא אומר שצריך לאפשר את ההתנהגות הזאת. כשהיא תהיה במצב שארגיש שממש אין לה שום שליטה בעניין, אסביר לילדות את העניין, ולא אריב איתה. גם זה חלק מללמד אותן על העולם ועל הקבלה של אחרים.

בת האש

New member
אנחנו חוגגים חגים עם המשפחה, וגם באים לבקר בצורה מתואמת

לא תמיד עם אותו צד של המשפחה, אבל הסיטואציה של לחלק ממתקים היא סיטואציה אמיתית.מיוחד עם אמא שלי. רק שכאמור, אמא שלי ממש סבירה בכמות. אבל אותה סיטואציה ויותר ממתקים? באמת שאני לא יודעת איך הייתי מתמודדת עם זה. כלומר, כשזה קרה פשוט דיברתי עם אמא שלי, והיא הסכימה איתי. אבל לו היא לא הייתה מסכימה? כל הפתרונות שעולים בדעתי הם פשרה, ופשרה לא מוצלחת במיוחד.
&nbsp
לא הייתי מוותרת על המפגש המשפחתי בגלל זה, אבל על סתם מפגש? כנראה שכן (אני ואחי משתדלים להגיע לבקר באותו הזמן, כדי שהילדים יוכלו לשחק ביחד. זה לא תמיד קורה, וזה לא כזה תדיר כמו שאולי יצרתי רושם, אבל סיטואציית חלוקת הסוכריות לנכדים היא סטנדרטית בהחלט, וכל אפליה תורגש ותצרום).
&nbsp
אני לא רוצה להעמיד את הילדים שלי במצב בו קרוב משפחה נותן לכולם ממתקים ורק להם אסור. וגם לריב עם אמא שלי בנוכחות הילדים זה לא ממש רעיון טוב - היא מוכנה לקבל הערות, אבל ממש רגישה לכל מה שלדעתה הוא "פגיעה בכבודה", ויש לה גישה די מיושנת בנושא.
&nbsp
<זה נשמע כאילו אנחנו נפגשים לעיתים קרובות, אבל למען האמת אין איזשהו לוח זמנים. חוץ מהחגים. וזה אף פעם לא מפגש בשביל הנכדים. זה *אנחנו* המבוגרים נפגשים ומדברים. הילדים באים כי הם קטנים ואי אפשר להשאיר אותם לבד. מפגש של אחד הסבים עם הנכדים זה משהו אחר לחלוטין, ולא ממש קשור אליי. כלומר, חוץ מהחלק הפרקטי של לתאם. וזה לא קורה לעיתים קרובות.>
&nbsp

מאוד מעניין הדמיון הרב

בין התאור שלך של המפגשים שלך עם הסבים שלך לבין המפגשים של הילדים שלך עם הסבים שלהם בנוכחותך.
מתי הסבים נפגשים עם הנכדים בלעדייך? ומה הם עושים איתם אז?

yeshpitaron

New member
לפעמים נכדיי מבקשים יותר, אני שואלת מולם

את ההורים. הם עוכנים במקומי. הם לא אצלי כל יום אז כשבאים אני נותנת ולא, הממתקים הם לא עיקר הביקור אבל מאחר שהם שמחים והוריהם מרשים ואני אוהבת :) מאפשרים לי לתת להם וזה משתנה. כשהם אצלי לבד אני נותנת במידה ואם צריך יותר מתקשרת לשאול. שוב, לי אישית לא מפריע. לא יכולה לאסור משהו שאני עצמי אוהבת אז נאצלת לשמור המינון שנראה סביר בעיני ההורים. הייתה תקופה שמהדלת נכנסו עם אנטי וזה הפריע לי מאוד. הרגשתי תחת פיקוח של עובדים סוציאליים גם אם על שטויות (לשבת ללמד אותם משהו למשל). היום זה נעלם והכל הסתדר.

yeshpitaron

New member
לא מלעיטה את נכדי ולא נותנת לה מה שאוסרים עלי ואינו

מוגזם. כשבאו בהתחלה ומהכניסה לדלת אמרו מליון לאווים, אמרתי תודה ואני לא נוגעת יותר כי לא נוח לי להיות תחת פיקוח מטופש ולא אפרט שוב אבל דוגמאות כמו לא ללמד אותם משהו...היום זה הסתדר וכולם מרוצים.
&nbsp
אז ממתקים אני נותנת אך במידה בשונה ממה שעשיתי עם ילדיי...

רחי2

Member
מזכיר לי סיפור

חמותי מכורה לצילום. לא חובבנית או משהו, אבל מצלמת תמיד גם אם זה סתם יושבים לאכול צהריים. יש לה אלבומים מלפני 30! שנה.
כשביתי נולדה, כל יום הייתה מצלמת אותה מכל זווית. הייתה מרימה יד-מצלמת. שמה יד בפה-מצלמת. אני זוכרת אפילו בבית חולים, ילדה בת כמה שעות, דפקה לה פלאש ישר לפנים. אני ובעלי היינו בהלם.
הדבר היחיד שחשבתי זה במקום באמת להנות ולשחק עם הנכדה, היא פשוט עומדת מהצד מאחורי מצלמה. מנציחה רגעים שהדבר היחיד שהיא תזכור מהם זה רק מה שצילמה ולא את החוויה עצמה. פעם עשיתי קורס בצילום ודיברו על האנשים שמתחבאים מאחורי מצלמה, בעיקר בעידן שלנו.
בשלב מסוים הייתה רוצה לצלם את הבת שלי, והבת שלי פשוט לא רצתה. חמותי כעסה עליה באותו רגע, פעם אחת אפילו רדפה אחריה.

אשמח לאמץ אותה!

אני מאוד אוהבת צילומים של הילדים. אצלנו אבא שלי צילם - בשנים האחרונות הוא מצלם כמעט רק בכל פעם שאנחנו (או מבקרים אחרים) עוזבים, ואפילו הקטנה בת ה-3 יודעת שכשעוזבים צריכים להצטלם ביציאה. לשמחתי גם הגיסות שלי חובבות צילום, כך שיש לנו צילומים גם מאירועים משפחתיים. אני גם מצלמת, אבל לצערי תמיד מתמלא לי מקום האחסון ואני "משותקת" ולא יכולה לצלם.
צילומים זה נכס לדעתי - ואם ממילא את לא רוצה שתהיה לה אינטראקציה עם הילדים כל כך, אז את צריכה לשמוח על זה שהיא מאחורי המצלמה...

yeshpitaron

New member
גם אני אשמח. ולנו יש במשפחה גם כן כמה צלמים וחלקם

מקצועיים מכורים שכל הזמן מאחורי המצלמה. לא מפריע לאיש. מעניין שמפריעה לך כל תנועה שלה. שמת לב?
&nbsp
אז הילדה לא רוצה להצטלם, נו? אז הסבתא נעלבה קצת...בגלל זה היא מכשפה? רעה? אולי בכלל זה מה ששידרת לביתך. תראי איך את מפרשת את היחס שלה. בדיוק על פי דרכך אחרת, אין! היא לא בסדר. שליטה. שליטה ושוב שליטה.

ayaht

New member
א. כל עוד ההורים כשירים, הם אלו שקובעים לגבי גידול הילדים

זה החוק. זה לא מיתוס.

ב. לתת כבוד לסבתא, זה לא להרשות לה לעשות מה שבא לה.

ג. "לתת כבוד" זה לא חובה ולא חוק.
כבוד זה רגש שאנו חשים כלפי מי שמתנהג בצורה שגורמת לנו לכבד אותו.
כל השאר זה אילוץ מזוייף.

ד. אפשר להראות אהבה לנכד (ולכל אדם) בהרבה מאוד דרכים.
לא רק ע"י ממתקים.

ה. סבא וסבתא זה בונוס. כיף למי שיש, בתנאי שהם מתייחסים אליו בצורה ראויה.

למעלה