חנויות יד שנייה

מאוד אוהבת לקנות :הדברים שם לא כמו על כולם

לרוב שיש איזה טרנד,כולם ברחוב הולכים עם זה ואז נראים כמו במפעל. בחנויות של יד שניה יש דברים מיוחדים ,שונים ומעניינים. וכך גם ממחזרים דברים. כמובן שיש לי קווים אדומים:הלבשה תחתונה,נעליים וכד', אבל כל דרב שאני קונה ,אני כמובן מכבסת שוב היטב,וקונה רק דברים טובים. אצלנו באזור זה מאוד מקובל,ויש המון חנויות כאלו,שהדברים נחטפים שם ממש. לדעתי הדברים שבאים משם הם בעלי אופי ונשמה מיוחדים. אבל שוב,זה השקפת עולם.

חנויות יד שניה ../images/Emo99.gif

זה כייף , וחבל שאין באזורי אחת שווה , יש לי חברה מקיבוץ מסדה שרוכשת בחנות כזו בגדים שווים ואפילו חדשים לאחרונה הביא סיר לחץ חדש עם המדבקיות והתגים, במחיר מגוחך של 50 ש"ח ..(איטלקי.ברזוני- מחירו בחניות כ 400 שח) ומסחטת פרי משוכללת ב20 ש"ח ...ועוד עוד ..ולאיש הביאה גלביה לבנה רקומה ביד ב10 שח .. הכי אוהבת לחפש ולמצוא דברים מיוחדים ,עתיקים , יש סָמוֹבַר רוסי(מחם) מכסף שאני זוממת עליו, אבל רוצים עליו מעל לאלף ש"ח.
כבר שנה מחכה שיורדו מחיר. בחנויות יד שנייה החדשות אין ריחות לא נעימים, ואני מרגישה כמו במחסן אוצרות.

los 5

New member
כיף לפשפש ולמצוא מציאות איפה החנות שהחברהקונה

wind22

New member
בהחלט כן!

במיוחד כשבעלת החנות הקבועה שלי מתאימה ומתקנת את הבגד במדויק למבנה הגוף ולמידה שלי. היא אלופה! יש בדים סינטטים שאני לא מסוגלת ללבוש אבל באים עם סבלנות, מודדים הרבה ואין סיכוי לא לצאת עם משהו מיוחד, שונה ויושב טוב.

גסטרו

New member
לפני כ 20 שנה היתה בשינקין חנות יד שניה

לבגדי ילדים , מצאתי שם בזמנו בגדים יפהפיים חלקם חדשים לנסיכה דאז (שלא מזמן קנתה לעצמה סוודר יפהפה בחנות יד 2 בירושלים) אין לי כל סלידה- כביסה אחת וזהו.

GeJuFan

New member
אפשר את שם החנות הקבוע?

אני תמיד שמחה לקבל המלצות לעוד חנויות, אני בלי רכב ככה שאני לרוב די מוגבלת לחנויות באיזורים מסוימים.

wind22

New member
בוודאי!

זו חנות מאוד מאוד ותיקה. שפעם שכנה במעלה רחוב שינקין. היום ממוקמת ברחוב גאולה (ת"א). בעלת החנות היא גילי. ושם החנות: אובססיה. לא מאוד זול, אבל שווה את זה!

wind22

New member
נכון!

מה שמצחיק הוא שהיתי קונה שם קבוע בתור נערה. ואז השנה "גיליתי" את החנות ואת גילי מחדש.

Tula1

New member
הבעיה היחידה זה שלפעמים המוכרות מסתכלות עליי

כאילו נפלתי מהשמיים.... יצא לי כמה פעמים להגיע לחנויות כאלה כדי לחפש דברים מעניינים, לא כי חסר לי כסף לא הרגשתי נעים ומזמין ואני מדברת על כמה חנויות ואני לא מהמתלבשות מפואר, להפך, אני תמיד עם ג'ינס וטי שירט ולשאלתך- אין לי שום בעיה עם יד שנייה, דווקא אשמח לקבל בגדי ילדים יד שנייה, רק בשביל המיחזור.....

אני מכורה

אני מכורה ליד שניה. חושבת שזאת דרך זולה להתלבש באופן מקורי וחד פעמי ולא להראות כמו כולם וגם - וחשוב לא פחות, מדובר בתרבות מאוד ירוקה (ואנטי קפיטליסטית). במקום לזרוק ולקנות בכל פעם בגד חדש (שגם מיוצר חלילה בסווט-שופס) מחליפים, מעבירים הלאה, מתחלפים ומקבלים כל הזמן המון בגדים ובזול (וגם אביזרים וכלי בית דרך אגב). בגדים וחפצים שהם עם אופי, עם ייחוד ועם זכרונות. דברים שמתגלגלים וביחד יוצרים ממש רצף היסטורי (כן, אולי אני קצת נסחפת) ברוב חנויות היד שניה אפשר גם להביא בגדים משלך ולקבל עליהם זיכויים לקנייה באותה החנות. את הדברים שבעלי החנויות אינם רוצים אפשר להשאיר והם תורמים לנזקקים - שזה כמובן, מבורך ועוד דרך אגב אחד אחרון, רוב חנויות היד שניה היום מעוצבים, נראים וגם מריחים כמו בוטיקים ולא כמו מחסני בגדים מסריחים ודוחים - כך שמי שיש לו חוויה לא טובה מפעם, אולי יכול לתקן אותה היום

Rosewood

New member
מגניבב..:)

יש חנות שאת יכולה להמליץ לי עליה שנותנים זיכויים ואפשר גם לקנות באותה חנות? או בכלל חנויות יד 2 של בגדים,רצוי באזור המרכז:) תודה

אני בעיקר מתמקדת ב:

בתל אביב: בוטיק "אדרת" ברח' בוגרשוב 52 (או 53.. לא זוכרת) "אהבה לשנייה" - רח' רש"י פינת קינג ג'ורג'

למעלה