חנויות יד שנייה

LOLI152

New member
בנתניה, הולך?

בקרוב נפתחת חנות כזאת במתנ"ס בנאות הרצל!

כבר הולכת לפקוד את שתי החנויות שהזכרת

החנות שהחברה שלי קנתה בה היא פלורנטו בפלורנטין 21, אבל בקרוב אעשה לי יום חנויות (אצא מהעיתון ואלך לאיזה שעה- שעתיים). אדווח מה יצא מהטיוליישן הזה.... נועתי היפה, איזה כייף שאת כאן. מתה עליך !!!

matilda1984

New member
מאוד מסכימה לגבי הפסקה האחרונה

אכן התחום מאוד התפתח בארץ

אני בעד

ולא מבינה אנשים שמתנגדים וטוענים שדוחה אותם ללבוש משהו ש"מישהו אחר לבש". נתחיל בזה שבדרך כלל לא מדובר בתחתונים, שהבגדים עוברים כביסה כאמור ובנוסף כמו שמישהי כאן הגיבה - כשאנשים הולכים למלון הם ישנים על מצעים שישנו עליהם עשרות אנשים לפני כן ומתנגבים במגבות כנ"ל, אז למה זה לא דוחה אותם וללבוש מעיל או חולצה שמישהו אחר לבש לפני כן ועברה כביסה מקיפה (אני תמיד גם מכבסת בעצמי לפני שלובשת, כולל בגד חדש מחנות "יד ראשונה") זה דוחה? אני תמיד מוסיפה גם שבגדים חדשים שקונים בחנויות רגילות בהרבה מקרים נמדדו ע"י אנשים לפני שנקנו וגם אם לא, הבגדים האלו עוברים כאלו דברים עד שמגיעים לקולב בחנות ואלו דברים הרבה יותר "גרועים" מאשר בחורה כמוני שלבשה את הבגד בעבר. עוד דבר שאני מזכירה לאנשים זה שהם אוכלים במסעדות בסכו"ם שהיה בתוך הפה של אנשים זרים, אז מדיח כלים במסעדה זה בסדר אבל בגד שעבר כביסה זה לא?

sagilgul

New member
אני חולה על הקטע של יד שנייה.

לפני כל רכישה משמעותית אנחנו בודקים קודם כל ביד 2, ואני יכולה לומר שיש לי מלא דברים שנרכשו במחירים מצחיקים ביד 2. לגבי ביגוד, אם הבגד נקי אין לי שום בעיה לקנות אותו. אני מאד מאד מאמינה במחזור ושימוש חוזר, כל תרבות הרכישות המטורפת פשוט לא לטעמי.

TALf2007

New member
מעדיפה יד שנייה!../images/Emo68.gif

בעיקר בבגדים!!! נהנת מהבגדים ומכך שהמחיר לא בשמיים אבל הכי אוהבת שקית הפתעות שהועברה מ... תמיד מוצאת דברים נחמדים, לפני חודשיים קיבלתי שקית כזו שפתרה את בעיית הבגדים לחודשי ההריון הראשונים. נעליים זה סיפור אחר תמיד לא מתאימות. רהיטים בוודאי כי אז אפשר לצבוע ולהתפרע בריפודים- את שולחן האוכל קיבלתי מאמא שלי (היה של הסבים שלי) את הכורסאות מההורים של החצי ואת המיטה והארון בח. האורחים קיבלתי מתנה מאמא שקנתה במכירה אצל חברים! מוצרי חשמל מעדיפה יד ראשונה בגלל דירוג אנרגיה למרות שעד לפני שלוש שנים היתה לי מ. כביסה שירשתי מסבתא. אגב לפני חודשיים קיבלתי מחברה שפינתה את הבית כירה של גז אחד שמשמת לטיגון בחוץ
החצי לא תמיד אוהב אבל מתחיל להבין את העניין
טל

maybesure

New member
הגעתי מהראשי

אהבתי את השאלה, ובהחלט כן. חנויות יד 2 מאתגרות אותי. כלי בית וביגוד ואפילו נעלים במצב מעולה באים בחשבון. מכשירי חשמל קצת פחות מעניינים אותי וקונה אותם בעיקר חדשים. מותגים לא מעניינים אותי כך שלא משנה לי התווית המחוברת לבגד אלא רק איך הוא נראה ומונח עלי ואם נוח לי בו. מעדיפה לקנות בגדים משומשים לעומת בית שאעדיף חדש תמיד. נראה לי שקל יותר לוותר על מכנסיים שעלו בין 10-50 ש"ח אם נמצאו לא מתאימים - מאשר לשפץ תקלת צנרת או גג דולף או שאר תקלות אפשריות בבתים יד2. הסיכון שבקניית רכב או בית יד 2 גדול בהרבה מהסיכון שבקניית בגד או כלי יד 2 ואיזה סיכון כבר יכול להיות אם מודדים הכל בחנות? המוטו שלי הוא מיחזור קודם כל, וגם סגנון. אני לא מתחברת לכל אופנה שקופצת פתאום כמו מכנסים נמוכי מותן או עליוניות מסימפוניה גזורה ללא עיבודים. אז לסגנון ה"מיושן" שלי מתאימות מאוד חנויות יד2, וכמובן גם אלמנט המיחזור. כי בגדים משומשים זורקים הרבה יותר לפח מאשר מכוניות משומשות.. לא חבל? וכשנגמר לי מהבגדים הללו אין לי ייסורי מצפון להפרד מהם שכן עלו לי פרוטות. כך אני יכולה להחליף לעיתים קרובות יותר את המלתחה שלי בעליות מגוכחות וגם לתרום את מה שכבר לא בשימוש בלי לחשוב פעמיים. ואין אין אין פעם שאני מגיעה לאיזה מקום בבגדי היד2 שלי ולא מקבלת שלל מחמאות. על ההתאמה ועל המראה בכלל. לעומת בגדים חדשים שאני קונה מדי פעם והם בנאלים ועכשוויים מידי לטעמי, וגם עליהם אינני מוכנה להוציא הון עתק. אני קונה רק במבצעים ורק מה שמתאים לי מבחינת המראה. הכי הרבה ששילמתי על מכנסים חדשים היה 70 ש"ח. וחולצה חדשה - 30 ש"ח. חנויות יד 2 אני מכירה באזור שלי, השרון הצפוני. יש המון כאלו חלקן יפות חלקן נראות כמו מחסנים ואליהן לא נוח לי להכנס אז מדלגת: אילנות - דה ז'ה וו - חנות יד 2 מהמקסימות ביותר שראיתי. כלים, בגדים, ספרים ישן וגם חדש. מחירים טובים. המעפיל - מחסן בגדים ענק שבמנה שהיה פעם מכבסת הקיבוץ. לא אהבתי. ערמות של בגדים שקשה להתמצא וגם לא הכל נקי. הכלים מאובקים ובערמות, תצוגה לא נוחה. מחירים זולים.אפשר לדלג. קיבוץ גן שמואל - מיד אל יד - חנות מתוקה מאוד שמשלבת ענתיקות לאספנים, בגדים, צעצועים וכלי בית, מכשירי חשמל פריטי ריהוט ועוד..מחירים טובים. כרכור - הזדמנות שניה - חנות בעיקר לבגדים ואקססוריז. הפריטים מסודרים לפי צבעים - נוח להתאמה. חנות חמודה אבל הפריטים פשוטים על גבול השאנטי. מחירים סבירים. משמרות - מחסן יד2 מאובק, משלב בין בגדים (מעט), ריהוט, צעצועים, כלי בית. לא אהבתי בעיקר כי נראה שאין מיון ומקבלים הכל גם פריטים שאינם תקינים. מחירים סבירים - אפשר לדלג. ויצ"ו פרדס חנה - כייף להכנס ולפדף, בעיקר לנוכח המחירים המצחיקים - 2-10 שקלים לפריט. בעיקר ביגוד, מצעים ומפות, פריטים לתינוקות (קניתי משם 2 שמיכות תינוק שמשמשות נהדר את הכלבה שלנו - 2 ש"ח כל שמיכה במצב מעולה!), מעט כלי בית, תיקים לפעמים. חנות יד2 בקיבוץ מעין צבי - פריטי לבוש וכלי בית וקצת מכשירי חשמל וספרים. מחירים טובים מאוד ומציאות חבל"ז. כפר יהושוע - חנות יד 2 בה כל הפריטים נבחרים בקפידה. חלקם בגדי מעצבים. הכל יפה ובטעם טוב. מחירים קצת יקרים ליד2 אבל שווה במיוחד לאוהבות המותגים. את תרבות היד2 הכרתי לראשונה בארה"ב לפני הרבה שנים עוד בטרם הגיעה לארץ. למען האמת שם אין צורך כי מחירי הבגדים שם באמת מצחיקים במיוחד כשיש סייל. אבל לאספנים של כלי בית, ריהוט, צעצועי וינטאג' וכו' - החנויות האלו הן גן עדן. חבל שאין בארץ את תרבות היארד סייל - היה הופך את הסופש"ים למעניינים
וגם ממחזר היטב פריטים שנזרקים כלאחר יד לפח. גם ילדי התחנכו שאין שום רע במוצרים יד2 וזה בלי קשר בכלל לרכישות של פריטים חדשים שנעשים במקביל כשצריך. בכלל נושא המיחזור אצלנו על סדר היום כל הזמן, ובגדים שכבר לא בשימוש נאספים בשקיות ואחת ל3-4 חודשים אני מעלה הכל לאוטו ותורמת. בקבוקי פלסטיק - למיחזור. סוללות לאיסוף לפסולת מרוכזת ועוד.. אבל האמת היא שרוב האנשים שאני מכירה בישוב שלי הם כאלה, לפחות בכל הנוגע לאשפה הביתית ממחזרים עד כמה שניתן. וכשאני יוצאת מחנות יד2 עם שקית קניות אני מאחלת לעצמי "תתישני"

daoli

New member
מאוד אוהבת חנויות יד שניה, אפשר למצוא שם

דברים מדהימים. ומי שמתעניין בענתיקות יכול להתעשר מזה. בדיוק לפני שבועים סבתא אחת של בחור מהמרכז שאני עובדת בו נפטרה. הוא הביא את כל הכלים הישנים שלה בארגזים לחצר ואמר שאנחנו יכולים לקחת. מה שהוא לא ידע זה שיש שם אוצרות גדולים. כוס אחת קטנה של חברת אראביה הפינית ששוה עכשיו במכירות הפומביות של האספנים 35 יורו. היו שם 12 כוסות כאלה ועוד 12 צלחות שכל צלחת שווה גם היא 30 יורו. היו שם וואזות של אומנית זכוכית מהמפורסמות שיש בפינלנד. וואזה אחת שווה מעל 100 יורו.והיו שם שלוש ואזות. תעשו חישוב כמה כסף עשתה מזה חברה שלי שמבינה בענתיקות ובחרה בקפידה וביררה באינטרנט על המחירים. יש פה בטלויזיה המון תוכניות על חברה כאלה שמוצאים אוצרות, קונים אותם ביורו ומוכרים אותם ב-3000 יורו. מלבד זה אפשר למצוא מעילים מדליקים, רהיטים, מנורות והכל בזיל הזול. אני לעולם לא אקנה שטיחים ולא הלבשה תחתונה. אבל כל השאר בכייף. זה מאוד מקובל פה בתרבות ואף אחד לא מרגיש מושפל כשהוא קונה בחנות כזאת.

matilda1984

New member
שאלה מעניינת...

הגעתי מהראשי והנה התובנה שלי בעניין... אני מודה שלפני כמה שנים היתה לי רתיעה מזה, חנויות יד שניה נתפסו אצלי בתודעה כמעין מחסנים עם ערימות של בגדים מעופשים ומאובקים. א-ב-ל בשנתיים האחרונות חלה אצלי תפנית משמעותית, בן הזוג שלי שחי בחו"ל מספר שנים ונהג ללכת לחנויות יד שניה איכותיות לקח אותי בעיר מגורינו-ירושלים לכמה חנויות יד שניה איכותיות וגם לחנות בת"א וכך ראיתי דבר אחר לגמרי. אני חייבת לומר שכיום חלק גדול מהמלתחה שלי כולל פריטים יד שניה מדובר בדברים מיוחדים שכיום לא מוצאים בחנויות, ואני אישית מאוד אוהבת. לגבי מוצרי חשמל זה כבר דבר אחר, מוצרי חשמל אעדיף לקנות חדשים אם כי יש מקרים יוצאי דופן כמו המצלמה הדיגיטלית שלי שקניתי אותה ממישהו שקיבל אותה והיתה חדשה לגמרי בקופסה ובמחיר הרבה יותר זול מאשר בחנות.

liza26

New member
מודה שיש לי רתיעה מזה

אולי בגלל הקונוטציה של היושן אבל האמת שמוכנה לנסות

GeJuFan

New member
בהחלט!! כל ליכלוך וריח

יורד בכביסה. מדי פעם אפשר למצוא מציאות נהדרות בחנויות יד שנייה, לצערי בארץ קשה למצוא דברי וינטג' של בתי האופנה הידועים יותר והידועים פחות. אבל אם מחפשים מספיק אפשר למצוא דברים נדירים וממש מיוחדים. אני אישית מעדיפה לקנות יד שנייה מאיביי, אומנם רוב המוכרים לא שולחים לארץ אבל אפשר למצוא המון דברים ממש יפים ולעיתים בכלום כסף.

zoe1111

New member
מאוד אוהבת יד שניה

יצא לי לקנות לא מעט בגדים, תיקים, ספרים, כלי בית אין לי בעיה עם זה ויש מציאות ממש שוות לפעמים. מכשיר חשמלי כנראה לא הייתי קונה יד שניה, אבל תלוי בסוג המכשיר ובמחיר.

Jen74

New member
לדעתי יד שנייה זה לא רק חכם זה גם ירוק

אני נוהגת למסור בגדים למשפחה, חברים וגם לנזקקים ממה שכבר לא לובשים אצלנו בבית. לא בהכרח דברים שכבר קטנים עלינו. לפעמים פשוט נמאס ללבוש איזה בגד שנמצא אצלנו כבר זמן רב. למרות הכביסות והזמן שעבר, הפריטים נשארים במצב טוב. כל בגד שהוא קרוע או דהוי בדרך כלל הולך לפח, אלא אם הצלחתי למצוא לבד שימוש אחר. השאר נמסרים לשימוש חוזר אצל משפחה חמה ומסורה.
אני מנסה כבר תקופה ארוכה למכור בגדים שיש אצלי שחלקם אפילו עם הטיקטים עליהם. למי שחובבת מותגים ופריטים מיובאים - גם את זה יש אצלי. שמלות, מעילים, ג'ינסים - הכל יש לי. ממש לא מפריע לי לדעת שמישהו לבש את זה קודם. אגב, לפעמים יכול להיות שבגדים בחנות יד שנייה בכלל מיד רביעית או עשירית. האם הייתי קונה מוצר חשמלי יד שנייה? בהחלט כן. כל עוד הוא עובד ותקין אין סיבה שלא. אני בעד לחסוך ולמחזר כמה שאפשר. יש חנויות יד שנייה בת"א, רחובות וירושלים ואולי בעוד כמה מקומות אבל אלו החנויות שאני מכירה או שמעתי עליהם. עוד לא יצא לי לקנות בגדים מיד שנייה, כי לרוב אני מקבלת אותם בחינם מקרובים ומשפחה שיודעים שאני תמיד צריכה בגדים. אחרי הכל, חוץ ממני יש לי בבית עוד 4 בנות, שלוש מתבגרות - וזה אומר שצריך הרבה בגדים.

david047

New member
לבד

לבד מתחתון וחזיה... ולא כדאי מוצרי חשמל-בעיקר הם- כי לך תדע מה עבר עליהם וכמה תיקונים טופלו .גם אם בשבועת צופים של המוכר אל תבטח ..

בלונד23

New member
חנויות נפלאות עם פריטים מעולים! בטח שאני קונה

אני אהבתי את החנות בשנקין "שתיים". היא נסגרה, לצערי. מצאתי שם כמה מן השמלות הטובות ביותר שלי. נדמה לי אפילו שהן היו שמלות לא ממש מיד שנייה אלא שתפרו נשים בסיכון או משהו כזה (תפירת יד! מדהים!) אני עצמי גם נתתי להם (תמורת שובר לחנות) כל כמה זמן בגדים שחלקם נמכרו וחלקם נתרמו. אני מתכננת גם ללכת לחנות של ויצ"ו כשייצא לי. הכי כיף לחפש ולמצוא משהו מגניב. אפשר גם משקפיים, תיק, וכו'. רק תכשיטים משום מה לא מתאים לי לענוד מיד שנייה. מובן שלא בגדים תחתונים וכאלה. גם נעליים בחייםפ לא, כי זה לא נראה לי הגייני. אבל שמלה? מה רע? מה שכתבו פה על לכלוך, מחלות ושאר מרעין בישין זו סתם הגזמה פרועה, הרי את קונה את הבגד ומייד מכבסת אותו אפילו כמה פעמים או אף שולחת לניקוי יבש, ואז הוא נקי לעילא ולעילא, וזה גם אקולוגי. אשמח אם יכניסו פה רשימת חנויות מומלצות ויכתבו איזו חנות מומלצת בשנקין לאחר ש"שתיים" נסגרה.

למעלה