חרדים, עולים, ופיצוץ אוכלוסין

מתנדב

New member
כן ברגע שאתה לוחץ על השלטר זה יוצר

אש, ותתפלא לשמוע שהליטאים, חלק גדול מהם, לא משתמשים עם חשמל בשבת, רק על ידי גנרטורים...

מתנדב

New member
אני אכתוב לך מילה במילה....

את ההלכה... אסור להדליק בשבת שום מנורה בין שהיא דולקת בזרם חשמל רגיל, ובין שהיא דולקת בסוללות חשמל (בטריות), שכן חוט המתכת שבמנורה מתלהט ונעשה גחלת, ויש בזה משום איסור מבעיר מן התורה, (כמו כן יש איסור הולדת זרם בחוטי חשמל)... ויש עוד הרבה הלכות בנושא זה, אם תרצה דווקא אני יביא לך אותם לכאן, אם זה כל כך מעניין אותך...

"איסור הולדת זרם בחוטי חשמל"

משעשע-מעניין איך הם הגיעו לזה. "שכן חוט המתכת שבמנורה מתלהט ונעשה גחלת, ויש בזה משום איסור מבעיר מן התורה"-אין שום קשר בין דרך פעולתה של נורת להט לבעירה. בשביל בעירה צריך חמצן, דלק ומקור חום. חמצן אין בתוך נורה(אלא אם כן שוברים אותה..), טונגסטן(המתכת שבה משתמשים בנורות הלהט) אולי יכולה לשמש כחומר לבעירה(אני לא בטוח..), וחום יש, אבל בכל אופן, חמצן אין.

saar7650

New member
אתה בטוח שלחיצה על השלטר יוצרת אש?

יש מנורות שאכן חוט הלהט ניתך בהן. כלומר- גורם לשריפה. אך האיסור עצמו הוא איסור מלאכה. כלומר- לא רק עקב הדלקת אש אלא עקב יצירת דבר בשבת. "מלאכת מחשבת" שאסורה על פי התורה.

אין חמצן בתוך המנורה,

מכאן-לא יכול להיות שלחיצה על השאלטר יוצרת אש. (וכן, התגייסתי ואני עכשיו בבית)

saar7650

New member
"אין חמצן בתוך המנורה,"

ראשית- יש בתי מנורה שאכן חוט הלהט ניתך בהן, אתה יכול לבדוק זאת בעצמך. דבר נוסף- לא רק הדלקת אש אסורה בשבת, אלא גם מלאכת מחשבת, כלומר- כל יצירה. וכאשר אתה מדליק אור, אתה יוצר פה דבר שלא היה. גורם לסגירת מעגל חשצלי ומשלים את המלאכה של הדלקת האור. אגב- כבר בבית?.... פששששששששששששששש כולה התגייסת וכבר בבית?!... היו ימים...

אבל זה לא ממש קשור...

התכה היא פעולה שונה מבעירה. בקשר לאיסור "מלאכת מחשבת"-גם כשאתה(סתם דוגמה) מערבב מלפופונים חתוכים עם עגבניות אתה יוצר דבר שלא היה(סלט ירקות, אפילו שעגבניה זה פרי). אני בבית כי הטירונות שלי מתחילה ביום ראשון ואין להם מה לעשות איתי עד אז, היו אמורים לשלוח אותנו לנקות את בסיס הטירונות אבל משום מה זה לא יצא לפועל בסוף(אני שמח
).

saar7650

New member
"אבל זה לא ממש קשור..."

"התכה היא פעולה שונה מבעירה."- תקן אותי אם אני טועה אבל הבעירה גורמת להתכת חוט הלהט. דבר נוסף- ישנן הגדרות למלאכת מחשבת ואי אפשר להביא את כולן לפה. אם אתה רוצה אני אנסה להפנות אותך לקישורים כדי שתבין זאת טוב יותר. רק אציין שערבוב סלט אינו קשור כאן לעניין מלאכת מחשבת. בכל מקרה- סחטיין על עניין הצבא! אבל, אהם אהם, סליחה שאני מאכזב אותך- אתה הולך לאכול הרבה חצץ בשנים הקרובות! העיקר שתיקח את הכל בכיף... גם את החצץ...

הממ...

אני צריך לברר את העניין לעומק. הבעירה גורמ לשריפת חוט הלהט, התכה זו פעולה אחרת. אני אברר מדוע הנורות "נשרפות" אחרי זמן מסויים, אם העניין קשור בשחיקה מתמשכת, משמע-בעירה מתמשכת, אז אכן מתרחש תהליך של בעירה בנורה, אבל למיטב ידיעתי(ממשהו שקראתי לפני כמה שנים) בתוך הנורה אין חמצן אלא כמה גזים אצילים לכן לא יכולה להתרחש בעירה, אבל אברר את העניין. חצץ זה כיף

מתנדב

New member
אולי תפתחו שרשור חדש שעוסק בזה...

אתם רק מערבים 2 נושאים בשרשור אחד, וחבל מאוד, כדאי להקפיד על זה...

lala897

New member
לא נכון.

זה החלטה של מי שהחליט שהשמש זורחת מצד מזרח ושוקעת במערב. ולכן זאת עובדה ולא ניתן לשנות אותה כי ככה נברא העולם בצורה שכל מי שאמא שלו יהודיה הוא יהודי.

מתנדב

New member
כנראה שהשר פורז מעדיף גויים בארץ

מאשר http://news.walla.co.il/?w=/90/418953

איזה שטויות!

זה לא שהוא מעניק להם אזרחות או משהו! ואין כאן שום העדפה! למה לא להעניק מעמד תושב קבע לאדן שמזדהה עם המדינה, רואה בה את ביתו ומוכן לקבל עליו את חוקיה(שהם לא קלים, אהמ*שירותצבאיחובה*אהמ)? חוץ מזה כולה 3000 איש, מה הביג דיל?

masorti

New member
הביג דיל הוא הבחירות המוניציפליות..

באוקטובר יוכלו כל הכושים העבריים להצביע למועצת עיריית דימונה (גם תושבי קבע זכאים לכך), והם יזכרו טוב טוב למי הם חייבים את מעמדם האישי.

masorti

New member
אז שנינו מסכימים...

שפורז מעניק אזרחות (או תושבות קבע) לגויים כדי לחזק פוליטית את המחנה החילוני בכלל ואת שינוי בפרט. הוא אשר אמרתי... מדובר על מלחמה דמוגרפית נגד הציבור הדתי. כדאי שפורז לא יסתתר מאחורי נימוקים "הומניטריים" שקריים.

גם.

אני לא יודע מה בדיוק יושב לו בראש, וכנראה באמת זה מה שיושב לו בראש, אבל מחינתי מגיע להם לפחות המעמד של תושב קבע מסיבות שפירטתי כבר בשרשור, ולכן זאת פעולה נכונה לדעתי.

מתנדב

New member
היום זה 3000 איש ומחר זה יהיה גם

3000 איש, וכן הלאה, ותמיד זה ישאר רק בכולה 3000 איש...

למעלה