חרדים, עולים, ופיצוץ אוכלוסין

גוססי

New member
אנו עוד לא יודעים אם הצליחו או לא

ימים יגידו. בכל מקרה, חוסר הצלחתם של החרדים - אם אכן זהו חוסר הצלחה - לא צריך למנוע משינוי לעשות את הדבר הנכון ע"פ האידיאולוגיה שלה.

מה הקשר הצליחו או לא?

זה שהם ניהלו אותו זה כבר אוצר שהם "עושים מה שהם רוצים" כפי שהטבת לומר על שינוי. ההצלחה או כשלון במאבק לא קשורים לעניין בכלל!

מתנדב

New member
בטח שזה קשור אחד לשני....

כי מה שהם ניסו לעשות קצת טוב לחרדים, שמו להם רגליים, ופה שינוי עושה מה שעולה לה בראש...

אויש , באמת!

ניסו לעשות קצת טוב לחרדים? על חשבון אחרים! ובאותה מידה שהמפלגות החרדיות ניסו לעשות קצת טוב לחרדים, כך שינוי מנסה להחלם בכפיה הדתית, ואת הרמזים תקלוט בעצמך.

masorti

New member
העיקר שאתה מסכים לטענה שלי.

מדובר במלחמה דמוגרפית נגד הדתיים. לא שיקולים הומניטריים, ולא דאגה לכלכלת המדינה, ולא שיקולי צדק ו/או מוסר. פשוט נסיון לייבא אוכלוסיות שיתמכו במדינה אתיאיסטית, במקביל לנסיון להקטין את החלק היחסי של האוכלוסיה היהודית-דתית. והכול במטרה להשיג הגמוניה פוליטית ארוכת טווח של המחנה החילוני-רדיקלי.

גוססי

New member
הפראנויה שלך הולכת מחמירה

במקום לחפש כל היום איפה דופקים את הדתיים, מוטב שתנסה להעלות רעיונות מקוריים איך להפוך את המשק הישראלי לפרודוקטיבי יותר. כמה זמן, לפי דעתך המלומדת, ניתן להמשיך במדיניות מכוונת של עידוד המגזר הכי פחות יצרני במדינה? איזה עתיד יש לכלכלה בה פחות ופחות אזרחים עובדים מפרנסים מספר הולך וגדל של אזרחים אחרים שלא מוכנים לעבוד ורק מתרבים ללא חשבון? אדרבא, נסה לפתח תורה כלכלית שתוציא אותנו מהבוץ בלי לקצץ בתשלומי ההעברה ובהוצאות הממשלה, ומובטח לך שתזכה בפרס נובל.

masorti

New member
מה ענין מחט לצלחת?

האם יבוא של גויים הוא הפתרון היחיד והאופטימלי לבעיותיה הכלכליות של ישראל? אתה יודע מצוין שאין שום קשר בין חלוקת המשאבים בתוך הציבור הישראלי לבין מדיניותו של פורז להעניק אזרחות לקבוצות גויים שונות ומשונות. מדובר אך ורק בנסיון להקטין את כוחו האלקטורלי של המגזר הדתי ולהגדיל את כוחו של הסקטור השואף למדינה חילונית לחלוטין. נ.ב. רוצה הצעה לשיפור הכלכלה? ביטול מיידי של כל הסדרי הקיבוצים, והוצאת כל אדמות הקיבוצים למכרז נדל"ן. רק מהכסף שספסרי הנדל"ן ישלשלו לקופת המדינה תמורת אדמות הקיבוצים במרכז הארץ תוכל לשקם את הכלכלה לכמה שנים טובות. (אגב, זה גם טוב לבוחרי "שינוי". הרי הם אלה שרוצים ויכולים לקנות בית צמוד קרקע באיזור כפרי.)

גוססי

New member
לא פתרון אופטימלי ולא פתרון יחיד

גם אם השיקול העיקרי של פורז הוא זה שאתה מייחס לו, זה עדיין שיקול לגיטימי לגמרי. אין במצע הפוליטי של שינוי שום דבר המנוגד לעקרונות הדמוקרטיה, והדרך בה היא מממשת את מצעה אינה מנוגדת לחוק. לא מוצא חן בעיניך? מה לעשות, ככה זה בדמוקרטיה - פעם אתה למעלה ופעם למטה. היום אתה למטה... באשר להצעתך להבראת המשק, חוששני שהיא לא תועיל לטווח הארוך. כל תכנית כלכלית שלא תביא לקיצוץ משמעותי בהוצאות הממשלה ולהגברת המוטיבציה לעבוד תהיה לכל היותר פתרון זמני שלאחריו המצב רק יחמיר. עם הקיבוצים או בלעדיהם, עם נדל"ן או בלעדיו, הבעיה המרכזית שלנו היא תשלומי ההעברה שעולים בקצב מסחרר במקביל לירידה בהכנסות ממיסים, ואין דרך אחרת חוץ מהפיכת המצב על פיו. אילו ממשלות ישראל בשנים האחרונות היו טורחות להתמודד עם המצב לפני שהגענו לסף התהום ניתן היה לעשות זאת בקצב איטי ומרוכך, אבל כולנו יודעים יפה מאד שעם החרדים בקואליציה לא ניתן היה לעשות דבר.

masorti

New member
אני שמח שאנו מסכימים לגבי המניעים..

של פורז. לפחות כדאי להפסיק את הצביעות וההיתממות של אנשי שינוי. דרך אגב, בכלל לא בטוח שהדרך אינה מנוגדת לחוק. אזכיר לך שהחוק פוסל מלרוץ לכנסת רשימות החותרות תחת אופייה היהודי של המדינה. במקור חשבו על עזמי בשארה, אבל בעצם טומי לפיד שואף לאותו דבר. (ואלמלא בג"ץ היה ידוע באהדתו לשונאי הדת, מן הסתם מישהו היה כבר מגיש עתירה בנושא זה.) לגבי הפתרון הכלכלי... אולי כדאי שתעריך את שווי הנכסים הנדל"ניים של הקיבוצים ומולם את הסכומים של תשלומי ההעברות לחרדים. נראה לי שמכירת אדמות הקיבוצים תספיק לממן גם אותך וגם את החרדים עד לתחילת האלף הרביעי.

גוססי

New member
הנטיה הבלתי נשלטת שלך...

להצהיר שוב ושוב "אני שמח שאנחנו מסכימים" בין אם הושגה הסכמה ובין אם לא טיפה מגוחכת, אבל אם זה עושה לך את היום אז קדימה, לך על זה. "אזכיר לך שהחוק פוסל מלרוץ לכנסת רשימות החותרות תחת אופייה היהודי של המדינה" כל עוד לא הוגשה תלונה למשטרה, לא נערכה חקירה, לא הוגשו כתבי אישום ולא נכתב פסק דין הרי שאין כאן כל עבירה. אגב, יתכן שע"פ אותה תפיסה בדיוק אפשר לפסול גם כמה מפלגות חרדיות בתואנה שהן חותרות תחת אופייה הדמוקרטי של המדינה. "ואלמלא בג"ץ היה ידוע באהדתו לשונאי הדת, מן הסתם מישהו היה כבר מגיש עתירה בנושא זה" מה לעשות ואוהדי הדת הם בדרך כלל פנאטים, אנטי-דמוקרטים ופרנואידים? היה זה אות קלון לבית המשפט אילו טענותיהם של אנשים כאלה היו מתקבלות בו לעיתים תכופות. "אולי כדאי שתעריך את שווי הנכסים הנדל"ניים של הקיבוצים ומולם את הסכומים של תשלומי ההעברות לחרדים. נראה לי שמכירת אדמות הקיבוצים תספיק לממן גם אותך וגם את החרדים עד לתחילת האלף הרביעי" תעריך אתה, זו התכנית הכלכלית שלך. אמתין למספרים בקוצר רוח.

masorti

New member
ההצעה שלך לגבי המפלגות החרדיות...

דווקא נשמעת אטרקטיבית... הבה ונוציא אל מחוץ לחוק גם את המפלגות החרדיות וגם את "שינוי" (ואת מרצ, אם תדגול באותו קו בנושאי דת). לי נראה שהנשארים יגיעו לאמנה חברתית בקלות רבה, ויכפו אותה הר כגיגית על המיעוט הפנאטי. לגבי בג"ץ... אתה באמת כופר בטענה ששופטי בג"ץ אוהדים את שונאי-הדת? אז למי התכוון המשורר בביטוי "הציבור הנאור"? ולגבי הקיבוצים... תוכל להתעלם מהעובדות ככל שתרצה. אדמות הקיבוצים שוות מיליארדים ויכולות לממן את תקציבי ההעברה להרבה שנים.

גוססי

New member
שוב אמנה חברתית?

זהו חלום באספמיה. לא ניתן לכפות לאורך זמן הסכמות חברתיות סטאטיות על חברה דינאמית כשלנו. אילו הדבר היה מעשי הסטטוס-קוו המפורסם עדיין היה עמנו. "אתה באמת כופר בטענה ששופטי בג"ץ אוהדים את שונאי-הדת?" אני כופר בטענה כפי שהוצגה. אין כאן כל ענין של אהדה או עוינות. תפקידו העיקרי של הבג"צ הוא להגן על האזרח מפני שרירות ליבו של השלטון, ומאחר והדת עושה שימוש בשלטון כדי לפגוע בזכויות אזרחיות ניתן לצפות שהיא תתנגש תכופות עם הבג"צ. "אז למי התכוון המשורר בביטוי "הציבור הנאור"?" ניתן לנחש שהמשורר התכוון לאותו חלק מהציבור שאינו מתעקש שכולנו ננהל את חיינו לפי כללים שאבדו עליהם הכלח. "ולגבי הקיבוצים... תוכל להתעלם מהעובדות ככל שתרצה. אדמות הקיבוצים שוות מיליארדים ויכולות לממן את תקציבי ההעברה להרבה שנים" לא התעלמתי משום עובדה, ולו רק משום שלא טרחת להציג אף אחת כזו. הצג את המספרים ונראה מה אפשר לעשות בהם.

masorti

New member
בטח שאמנה חברתית..

זה חלום באספמיה בגלל שהפנאטים של שינוי שולטים היום על הציבוריות הישראלית וכן על נתחים חשובים בשלטון. אם מטרידה אותך הדינאמיות של ההסכם, אפשר להקים מנגנון שיעדכן אותו כל עשור או שניים. העיקר שייקבע מראש שמפלגות פונדמנטליסטיות מסוגה של "שינוי" תהיינה מנוטרלות מהשתתפות בתהליך. בתנאים כאלה לא תהיה שום בעייה של יציבות ההסכם. לגבי בג"ץ... היות ולפי דבריך בג"ץ מגדיר כ"נאור" את הציבור שאינו רוצה שננהל את חיינו לפי כללים "שאבד עליהם הכלח", אין לי אלא להסיק שבג"ץ אוהד ציבור זה. בקיצור: גם אתה מודה שבג"ץ אוהד את החילונים ועוין את החרדים. לגבי הקיבוצים... אתה מכחיש שאדמות הקיבוצים שוות מיליארדים? את התקציבים לחרדים תוכל לבדוק בקלות (מן הסתם, בארכיוני "דעת אמת" יש נתונים מדויקים לשימוש התעמולה האנטי-דתית). אז תחשב בעצמך.

גוססי

New member
נו כן, הכל בגלל שינוי

במיוחד אם נתעלם מכך ששינוי לא היתה בקואליציה עד הבחירות האחרונות (מה שלא צריך להפריע לך לתלות בה את כל צרותיך). "אפשר להקים מנגנון שיעדכן אותו כל עשור או שניים" לא, אי אפשר. בקצב בו תהליכים חברתיים מתרחשים אצלנו אפילו שנה היא פרק זמן ארוך מדי. "העיקר שייקבע מראש שמפלגות פונדמנטליסטיות מסוגה של "שינוי" תהיינה מנוטרלות מהשתתפות בתהליך" היית מת ששינוי תיעלם, אה? עוד לא הבנת שדוקא אנשים כמוך הן שהביאו להיווצרותה של שינוי? "היות ולפי דבריך בג"ץ מגדיר כ"נאור" את הציבור שאינו רוצה שננהל את חיינו לפי כללים "שאבד עליהם הכלח", אין לי אלא להסיק שבג"ץ אוהד ציבור זה" הסק כרצונך, אבל מעל כל מסקנותיך (האובייקטיביות לגמרי, כמובן) תמיד תתנוסס העובדה האחת שאין להכחישה: הדת משתמשת בסמכויות השלטון כדי לכרסם בזכויות האזרח, וככזו היא מועדת להתנגש עם כל מי שהדמוקרטיה חשובה לו ועם הבג"צ במיוחד. "גם אתה מודה שבג"ץ אוהד את החילונים ועוין את החרדים" אתה שקרן. מעולם לא הודיתי בכך. הפסק לשים דברים בפי. "אתה מכחיש שאדמות הקיבוצים שוות מיליארדים?" איני מכחיש זאת. אין לי מושג כמה שוות אדמות הקיבוצים, ואתה לא טרחת להביא אפילו הערכה רצינית אחת. כל דבריך בענין זה הם בירבורים באויר ואין בהם אפילו עובדה אחת הניתנת לבדיקה.

masorti

New member
אנשי שינוי שלטו שנים רבות...

בתקשורת ובמערכת המשפטית, וכך קבעו את סדר היום הציבורי. שנה זה יותר מידי? שטויות במיץ. לפי ההגיון העקום שלך צריך גם לערוך בחירות כל חודשיים. העובדה האחת שאין להכחישה היא ששופטי בג"ץ אוהדים את שינוי, וזאת בגלל שרובם המכריע הם אתיאיסטים ושמאלנים. פשוט שינוי מייצגת את הסקטור שאליו הם שייכים ושעליו הם רוצים להגן. בודאי שאדמות הקיבוצים שוות מיליארדים. והבירבור היחיד הוא נסיונך להתעלם מהעובדה הפשוטה שאדמות הקיבוצים יכלו לממן את תקציבי ההעברה למספר רב של שנים.

גוססי

New member
כן, שוב שינוי...

"אנשי שינוי שלטו שנים רבות בתקשורת ובמערכת המשפטית, וכך קבעו את סדר היום הציבורי" נא ציין את שמותיהם של אנשי שינוי ששלטו, כדבריך, במערכות התקשורת ובמשפט וקבעו סדר יום אנטי-דתי. "לפי ההגיון העקום שלך צריך גם לערוך בחירות כל חודשיים" לפי ההגיון שלי אמנות חברתיות מהסוג אתה מדבר עליו צריכות להיות פועל יוצא של ביקוש והיצע, לא של חקיקה קשיחה. תפקידו של המחוקק בתחום זה הוא להגן על זכויות בסיסיות כגון חופש הדת, חופש הבעת הדעה והשויון בפני החוק. במילים אחרות, האמנה החברתית היחידה שאנו זקוקים לה היא הכרה כללית בזכותו של כל אדם לחיות את חייו כרצונו כל עוד הוא אינו פוגע באותן זכויות אצל אחרים. כך מקובל בדמוקרטיות, וזה עובד לא רע בכל העולם. "בודאי שאדמות הקיבוצים שוות מיליארדים. והבירבור היחיד הוא נסיונך להתעלם מהעובדה הפשוטה שאדמות הקיבוצים יכלו לממן את תקציבי ההעברה למספר רב של שנים" עדיין לא טרחת להביא פיסת מידע מוצקה אחת שתאמת את דבריך.

vizini

New member
מכמה סיבות.

הסיבה קצרת הטווח היא שחרדים לא יצביעו לשרון. עולים אולי כן... סיבה בעלת טווח בינוני היא שהעולים, ככלל, הם אזרחים מועילים יותר מאשר החרדים (הם משרתים בצבא, בעלי השכלה ועובדים ומשלמים מיסים). הסיבה בעלת הטווח הארוך היא ששרון לא היה רוצה לראות כאן מדינת הלכה.

tamarhp

New member
הו, סוף סוף!!

מישהו שעונה תשובה לעניין... תודה! הרשה לי להגיב את דעתי האישית.. סיבה א' - לצערנו אינטרסים אישיים זה מה שמוליך את המדינה הזו. סיבה ב' - יש לנו שירשור נפרד, האם החרדים תורמים או לא.. סיבה ג' - אהה. והאם לדעתך האישית זה צודק שבגלל שציבור מסויים במדינה לא רוצה ציבור אחר, יש לו זכות להתעלל בו? (אני לא באה להאשים, אני שואלת אותך ואת כל מי שרוצה להגיב, לדעתכם האישית) ותודה על התשובות לעניין.

tamarhp

New member
קיצוץ, בעיקר

ובכלל כל השנאה הזו וכל ההאשמות (דרעי וכו').

למעלה