חרדים, עולים, ופיצוץ אוכלוסין

vizini

New member
איך קיצוץ קשור להתעללות?

ואיך דרעי קשור להתעללות?

פלסטיק

New member
תפרידי בין עובדות לססמאות

1. כמו שאני קורא את אריק שרון וביבי נתניהו הנימוקים שלהם הם ציניים וקצרי טווח. מי שאהב את "ביבי טוב ליהודים" יאלץ לאכול את תבשיליו כשר אוצר. 2. מי הציע גיור המוני לכל העולים? 3. החרדים צריכים לשמוח שיבואו הרבה עולים. העליה האחרונה הביאה לכאן פריחה כלכלית שאיפשרה הרבה קיצבאות שבין השאר הגיעו אל החרדים. החרדים צריכים לשמוח עם כל עולה שבא ומוכן לעבוד ולתרום. 4. משפחה ברוכת ילדים זו משפחה שיכולה לטפח את ילדיה כך שיוכלו למצות את הפוטנציאל שלהם. בדרך כלל זו משפחה של 2-4 ילדים ומי שיש לו יותר זמן וממון המשפחה עשויה להיות גדולה יותר. כן ירבו משפחות כאלה. 5. נתניהו ושאר שרי הממשלה (ולא רק אריק שרון) פשוט משווים את תנאיהם של כל בני העם בארץ. לא יהיה שוויון אבל הפערים יצומצמו בקצת. באמת יש בעיה להבין מדוע אדם שעובד מקבל משכורת נמוכה יותר מאשר לו היה מפסיק לעבוד. 6. עד היום כל הקיצוצים שבוצעו היו בעקבות החלטות של הממשלה הקודמת (שבה בין השאר ש"ס היתה חברה). ההחלטות על הקיצוצים של הממשלה הזו עדיין לא יושמו.

tamarhp

New member
אוקיי...

1. משתגיד.. 2. שרון. הוא הציע שהגיור יהיה עפ"י ההלכה, אבל בלי התחייבות לשמירת מצוות. 3. אין לי בעיה כאשר העולים תורמים. יש לי בעיה כאשר הם מקימים קבוצות ניאו נאציות, או כאשר מתגברת האנטישמיות. 4. זה עניין של דיעה.. 5. זו התוכנית המקורית, אבל זה לא מה שקורה בפועל. בפועל מקצצים מאלו שאין להם - כמו מהנשים החד הוריות, כשהחברים בממשלה ממשיכים לעשן סיגרים של 100 דולר. 6. עניין של זמן.. ושוב, תודה גם לך על התשובות הענייניות.

פלסטיק

New member
בואי נראה

2. אם הגיור הוא על פי ההלכה, איפה הבעיה? מישהו מנסה להמציא הלכה חדשה? סיפור אמיתי: אני מכיר זוג (חילוני) שאימצו תינוק בן יומו. ולאחר מכן נולדו להם עוד שני ילדים. עכשיו תראי את הדרישות האבסורדיות. עד לפני 50 שנה התינוק לא היה צריך לעבור שום גיור משום סוג שהוא. עכשיו המציאו הלכה חדשה. כעת לא רק שדורשים מהילד גיור אלא גם שהילד ישמור מצוות. כעת מה תעשה המשפחה? תשנה את אורח חייה? אצבע משולשת הילד ישאר בבית בשבת כשכל המשפחה תסע לבקר את סבא וסבתא? אצבע משולשת בריבוע. פשוט הילד אם ירצה כשיהיה בן 18 יתגייר, ואם לא אזי לא יתגייר. לפי הסטטיסטיקה יש עשרות אלפים כאלה שסתם מתעללים בהם ושבשבילי הם יהודים לא פחות טובים מכל יושב מאה שערים אז אריק שרון הציע שיגירו לפי ההלכה ולא לפי כל מיני המצאות חדשות כדי למנוע התעללות של הממסד הרבני. 3. לי יש בעיה עם כל מי שהוא ניאו נאצי. גם אם הוא ח"כ מש"ס שדואג לטוהר הגזע. 4. אכן עניין של דעה והבעתי את דעתי. 5. אין כזה דבר אישה חד הורית. האחרונה ילדה לפני 2003 שנים וקצת. כמעט לכל הילדים יש אבא ותפקיד של אבא זה לדאוג לילדים שלו. אדם לא צריך לקבל כסף כי הוא פרוד/גרוש מבן זוגו, כי הוא לובש שחור או כי עיניו כחולות. אדם צריך לקבל כסף בגלל שהוא מסיבות שאינן תלויות בו לא יכול לקיים את עצמו ומשפחתו. מקצצים בגלל שיש כאלה שמקבלים מהקופה הציבורים כשהם כן יכולים לפרנס את עצמם. הם אלה שגוזלים מפיותיהם של אלמנות יתומים זקנים ונכים. החבר בממשלה יכול גם להצית את הסיגר שלו בשטר של 100$ אם זה כסף שהרוויח בכבוד וביושר. כדי להרוויח את ה 100$ האלה הוא שילם 500$ מיסים אז זו חוצפה להגיד לו מה לעשות אחרי שתרם כל כך הרבה מכספו. 6. נכון, אבל אם אפילו ש"ס הבינו שכבר הגיעו מים עד גועל נפש כולם צריכים להבין את זה. וטוב שכולנו נשאר בתחום הענייני. כמו בכל ויכוח

tamarhp

New member
אני אנסה לענות על מה שהבנתי...

2. זו בדיוק הבעיה. אתה חושב שהגיור הוא גיור עפ"י ההלכה, ורק בתקופה מאוחרת יותר הומצא החוק שצריך לקיים מצוות. זו טעות! הגיור עפ"י התורה, הוא כאשר גוי מקבל עליו לקיים את כל מצוות התורה! ואז, אחרי שהוא שלם עם ההחחלטה שלו, עושים לו ברית מילה וכו'. גיור ללא קיום מצוות הוא לא גיור עפ"י התורה! כל מטרת הגיור היא על מנת שהגוי, שהפך ליהודי, יקיים מצוות! שהרי זוהי מטרתו בהצטרפות לעם ישראל! 3. כנ"ל. אבל, אדם חרדי נורמלי גאה בכך שהוא חלק מהעם היהודי ויש לו קשר עם בורא עולם, לכן לא נראה לי הגיוני שאדם שומר מצוות יהיה ניאו נאצי או אנטישמי. הוא בעצם יהיה נגד עצמו.. 5. אתה יודע שבמציאות זה לא ככה.. הקיצוץ הוא לא ממש משווה בין המעמדות, למרות שזוהי המטרה. 6. אני כבר לא זוכרת מה היתה השאלה..

פלסטיק

New member
נראה

2. אני בדוגמא שלי אינני טועה. תינוק בן יומו לא היה נדרש לגיור, זו המצאה מהזמן האחרון. 3. גם אדם חילוני נורמלי לא יהיה נאו נאצי או אנטישמי. גם הוא יהיה נגד עצמו. 5. אני בעד מתן עזרה לנזקקים. לא בעד מתן עזרה לפי קבוצת מגדר וכוח פוליטי. אני לא מבין מה הבעיה בזה 6. מה היתה התשובה: הסברתי שהקיצוצים עד היום נעשו לפי החלטות ממשלה בהן היתה חברה ש"ס. כנראה אפילו ש"ס הבינה שלא ניתן יותר להמשיך בדרך הזו.

tamarhp

New member
טוב..

2. כעיקרון, כאשר משפחה מתגיירת, מגיירים גם את התינוק, אבל כשהוא מגיע לגיל 13 (13 אצל בנים, 12 אצל בנות) הוא צריך להחליט אם להמשיך לחיות כיהודי או לא, ואם כן - עושים לו גיור מחודש (נדמה לי) זה מה שאני זוכרת, אם זה לא נכון - תתקנו אותי. ועניתי עפ"י ההלכה. 3. נו, בסדר! מה רצית להגיד? 5. ואיך יחליטו מי נזקק? נחזור לתלושי המזון וזהו? 6. מה איכפת לי מש"ס.. היא עושה לצערי הרבה טעויות..

פלסטיק

New member
המשפחה לא התגיירה - היתה יהודית

המשפחה היא משפחה יהודית מדורי דורות פשוט אימצה תינוק איך יחליטו מי נזקק? בדיוק כמו היום. תלושי מזון זה לא מנגנון להחלטה של מיהו נזקק אלא מנגנון סיוע, לא כדאי לבלבל בינהם.

tamarhp

New member
אהה

בספר עריסת הבמבוק (סיפור אמיתי) יש בעיה בדיוק כזו. זו הורים יהודיים אימצו תינוקת סינית. מה שהם עשו - הם גיירו אותה כשהיא היתה קטנה, וכשהיא הגיעה לגיל 12 היתה לה בחירה מחודשת באיזו דרך היא מעדיפה ללכת (אני לא זוכרת אם עשו לה גיור מחודש, אם תרצה אני אוכל לבדוק). אבל ככה זה עפ"י ההלכה. ספר מומלץ, ד"א. מיהו נזקק? אם זה יהיה בידי הממשלה, הם יכולים להחליט לא דווקא עפ"י נתונים אמיתיים.. לצערנו גם אינטרסםי אישיים קובעים בממשלה הזו, ולא רק טובת העם.

גוססי2

New member
כן, יש הסבר

רוב העולים מוכנים לעבוד קשה ולהיות אזרחים מועילים, בעוד החרדים נחושים בדעתם לא לנקוף אצבע למחייתם ומעדיפים שאחרים יפרנסו אותם.

lala897

New member
כן בדיוק

מאד יעילים- מקימים תנועות ניאו נאציות. מענין מאד שאבא שלי עובד כמו חמור לפרנס אותי וגם אמא שלי עובדת וגם ההורים של 90 אחוז מהחברות שלי. שתי ההורים עובדים קשה מאד למחייתם. אז פעם הבאה כשאתה אומר את זה עוד הפעם תכוון את דבריך לאוכלוסיה מסויימת. כי זה מתחיל להעלות לי את הלחץ.

גוססי2

New member
זה הניחוש שלי

אולי הוא לא נכון, אבל יש בו מידה מסויימת של הגיון. "מאד יעילים- מקימים תנועות ניאו נאציות" ורבנים חרדים אונסים את תלמידיהם (ועכשיו אחטוף צעקות על ההכללות שאני עושה). "מענין מאד שאבא שלי עובד כמו חמור לפרנס אותי וגם אמא שלי עובדת וגם ההורים של 90 אחוז מהחברות שלי" זה נהדר ויפה, אבל ע"פ הנתונים הנמצאים בידינו הנורמה החרדית שונה.

lala897

New member
אם אתה יודע מראש על הצעקות אז למה

אתה חוזר ומכליל וחוזר ומכליל???? לא הבנתי את הקשר בין תנועות ניאו-נאציות לאנסים. מה שאני מנסה להסביר לך שלדעתי הגעתי למסקנה שאין כ"כ נורמה חרדית כי כל חברה מתוך החרדים מתנהגת שונה.

גוססי

New member
למה את מכלילה לגבי העולים?

האם רוב העולים עוסקים בפעילות ניאו-נאצית?

tamarhp

New member
לא הכללנו

אבל חלק גדול מהעולים הם לא יהודיים וזה רק טבעי שחלק גדול מהלא-יהודיים יהיו אנטישמיים.

גוססי

New member
נכון שחלק מהעולים לא יהודים

וזה רק מראה לנו לאיזה מצב עגום הגענו, שדוקא אלה שרואים עצמם כיהודים הטובים ביותר אינם מוכנים לתרום כמעט ולא כלום לחסנה החברתי של מדינת היהודים, בעוד לא-יהודים עושים זאת בלב חפץ. "וזה רק טבעי שחלק גדול מהלא-יהודיים יהיו אנטישמיים" אין בכך שום דבר טבעי. אנטישמיות, ממש כחרדיות, היא תוצאה של חינוך. יתכן שפה ושם יש כמה עולים נגועים באנטישמיות, אבל זו לא הנורמה (בדיוק כשם שרבנים האונסים את תלמידיהם אינם הנורמה בקרב החרדים).

tamarhp

New member
תראה

הגדרת "יהודי" הוא לא בהכרח מי שתורם למדינה, אלא מי שנולד לעם היהודי. לכן, " שדוקא אלה שרואים עצמם כיהודים הטובים ביותר אינם מוכנים לתרום כמעט ולא כלום לחסנה החברתי של מדינת היהודים" אינו רלוונטי. הם מנסים לתרום בשטחים אחרים - כמו הצלת חיים, התנדבות, צדקה וחסד, אבל לא דווקא בתרומה למדינה עצמה. מבחינתם הם עוזרים לעם היהודי, ולא למדינת היהודים (יהודים?)

גוססי

New member
הסכמנו על כך שחלק מהעולים...

אינם יהודים, אבל מדינה בריאה בנפשה ובגופה - גם אם היא מוגדרת כמדינה יהודית - זקוקה פחות ללומדי תורה כפייתיים ויותר לאזרחים פרודוקטיביים שישרתו בצבא ויעבדו. עם כל הכבוד להתנדבות, משק מודרני זקוק לכוח שיניע אותו מבחינה כלכלית, ואת הסחורה הזו החרדים וילדיהם ממש לא מספקים.

למעלה