חשוב לקרוא!

trigotrigo

New member
יש ויש

יש מוניות חמץ זה טעים הנישואים מוכרים מותר למכור בשר חזיר בארץ זוגות חד-מיניים זה לא דבר שאסור רשמית רק בישראל. חוץ מזה שפרט להכרה רשמית בנישואין מותר להם ועוד איך לערוך טקסי חתונה ולחיות נשואים בהכרה של מי שאיכפת להם. והעובדה שבמדינות מסוימות בעולם מראה שזה אסור מבחינת דת, מראה שכדי לפתור את הבעיה לא צריך להתנגד עם הדת בצורה של מצעד בינלאומי בעיר הקודש ירושלים, למשל, אלא לפתור את זה בדרך משפטית, שלדעתי תעזור הרבה יותר.

אשרת

New member
אני לא יודעת היכן אתה ח, טריגו

א. אין תחבורה ציבורית בשבת , פרט לאזור חיפה וזאת משום שיש שם אוכלוסייה לא מובטלת של ערבים. מוניות מיוחדות עולות הרבה. יש לך כסף לתת לכולם? ב. משום שמותר למכור חמץ בפסח, העסקים לא חוטפים קנסות. בסדר. ג. הנישואין לא מוכרים. אין במדינת ישראל נישואין אזרחיים. לא סתם יש המון בג"צים וכי אנשים נושאים לקרפסין, טריגו. ד. לא ממש מעניין אותי מה קורה בארצות אחרות, משום שאני לא חיה שם, אני חיה פה. לידיעתך, בארה"ב יש מגמה אשר הולכת ומתגברת , בניגוד לרצונו של בוש , להכיר בנישואין חד מיניים, אם כבר, אז כבר. ה. ירושלים היא בירתם של כולם, לא של החרדים בלבד, במיודח שאלו וכל אנשי הדת השונים שמתגוררים שם לא משלמים כלל ארנונה ומי שעוד מתחזק את העיר, זה אותם פריירים שעוד גרים שם ומלשמים ארנונה וחלק מהם הם אותו ציבור ההומו-לסבי. התהלוכה לא נערכת בשכונות חרדיות , ולכן אין שום פגיעה ברגשות של אף אחד. מה לא מובן בזה?

trigotrigo

New member
עוד לא הבנתי איפה את חיה

א. כן, מוניות. לא קורה כלום אם פעם ב.., וגם אני מתאפק. ב. תודה רבה שאת מאשרת, באמת! ג. הנישואין כן מוכרים. עוד אין בארץ מוסד מחתן, אבל הנישואים האזרחיים כן מוכרים. ד. אם כבר, מי אמר שארה"ב מעניינת לי את התחת? ה. ירולשים היא בירתם של כולם. נכון. בדיוק מסיבה זו אף אחת מהאוכלוסיו תהגרות שם לא צריכות להתנהג כאילו היא רק שלה. יש פגיעה ברגשות שלי, ושל עוד הרבה חילונים שמאמינים או שומרים מסורת בצורה זו או אחרת. מה לא מובן בזה?

אשרת

New member
טריגו.

מי שרוצה להתחתן נישואין אזרחיים צריך לטוס לקפריסין והגירושין הן ברבנות. אל תעשה צחוק. לא, לא מוניות. לא לכולם יש כסף. לא כולם יכולים לרשות זאת לעצמך, וזה שאתה מתאפק - יפה לך, לא כולם צריכים לחיות כמוך, ויש אנשים שרוצים לצאת בשבת, או לבקר את המשפחה שלהם בשבת ואין להם אמצעי תחבורה זולים וזמינים. אז למעשה מה שאתה אומר "אתם בריתוק , אתם לא יוצאים היו םמהבית, משום שאנחנו לא רוצים לפגוע ברגשות החרדים, אתם מבינים..." אתה התחלת להסתכל על מה שקורה בארצות אחרות, אז קבל אחד בחזרה. עצם זה שאתה אוסר או מנתגד, אתה מייחד את ירושלים אך ורק לעצמך. זכותך להתנגד, גם אני מתנגדת לכל מיני פעולות שהחרדים עושים, אז? אז אני יכולה להצתנגד מפה ועד אילת.

trigotrigo

New member
אשרת.

אל תעשי צחוק. מי שמתחתן שיחשוב פעמיים, כי להתגרש מעיד על נישואין לא נכונים. לא אמרתי שאני מתאפק לא לנסוע במוניות, אלא שאני מתאפק במשך השבת לתחבורה הציבורית. מה את חושבת לעמצך, שאני לא רוצה לראות את המשפחה שלי? גרים במרחק ארבעה שקלים וחצי ממני, ואני בכל זאת לא נוסע, כי אין. אז אני מתאפק. מחכה למוצ"ש לראות אותם. אני לא מייחד את ירושלים לעצמי. כל דבר שתגידי לא משנה, כי הרי אמרתי שבמידה מסוימת מותר לעשות מצעדים והפגנות. אבל כשזה הופך להכרזה בינלאומית של "לא מעניין אותנו שירושלים קדושה, ומצדינו שתתהפך סבתכם בקבר", זה כבר לא ראוי.

אשרת

New member
מזל שאתה פה.

מאיפה לך לדעת מה הסיבות שאנשים מתגרשים? מה זה נישואין נכונים? האם נישואין נכונים זה זוג שלא מתרגש אבל חי באומללות אחד עם השני? תסלח לי, זכותו של אדם להתחתן בארץ גם בנישואים לא דתיים, ולהתגרש בבית דין למשפחה. זה לא אמור לעניין את החרדים איפה אתה מתחתן והיכן אתה מתגרש. כמו שאמרתי - לא כולם כמוך. לא כולם צריכים לחיות את החיים שלך. וזה לא אומר שאתה צריך למנוע את האפשרות הזאת מאחרים. גם לא כולם גרים מטר מהמשהפחה או מהחברים שלהם, ולא כולם יכולים גם לצאת במוצ"ש, אתה יודע אנשים עובדים יום למחרת. לא ידעתי שאתה המרתק הלאומי. במידה מסוימת? הו.. תודה לך באמת. אנחנו מודים לך שאתה מאפשר לאנשים אחרים במידה מסוימת לממש את זכותם הדמוקרטית להפגין. תודה.

trigotrigo

New member
לא, מזל שאת פה.

נישואין נכונים זה זוג שמתחתן ורק המוות מפריד ביניהם. את העניין של הגירושים צריך לתקן בלי שום קשר לקהילה ההומוסקסואלית. ולא כולם כמוך! לא כולם צריכים לחיות את החיים שלך! ולקהילה ההומו-לסבית אין שום זכות למנוע ממני את האפשרות לחיות בכבוד ובחופש. אני מודה לך על הדיקטטורה.

אשרת

New member
לא , זה לא.

אנשים משתנים במהלך חייהם, לדיעתך. אנשים לא ישארו נישואין רק משום שלכאורה הם רוצים נישואין משולמים כאשר הם אומללים אחד עם השני. אתה לא יודע לאן זה יכול להתפתח, טריגו. אתה מדבר על דיקטטורה? מישהו מנוע ממך לעשות משהו? מישהו מונע ממך לקיים את האמונה שלך? תפסיק עם זה כבר.

trigotrigo

New member
כן זה כן

הרי על זה בנויים הנישואים. כן, אשרת, ברגעים אלו ממש את מונעת ממני לקיים את האמונה שלי. תפסיקי עם זה כבר.

אשרת

New member
באמת?

כיצד אני , זאת שיושבת מאחורי הצג , מונעת ממך לקיים את האמונה שלך?< כיצד צעדתם של אוכלוסייה מסוימת מונעת ממך לקיים את האמונה שלך?< וחשבת שאולי האמונה שלך פוגעת באמונתם של אחרים? תפסיק עם זה אתה בעצמך ולא, אנשים לא נולדו להיות אומללים, אגב.

trigotrigo

New member
בזה שאת אומרת שאני צריך לסתום

ולשבת סגור בבית, כדי שחס וחלילה אני ארד למטה בזמן המצעד

אשרת

New member
אתה יכול לרדת למטה, טריגו.

אף אחד לא שם לך מחסום שם. אבל זכותם לצעוד ברחוב. תתמודד עם זה.

trigotrigo

New member
גם זכותי לצעוד ברחוב

ושלא יהיה בו אף מצעד. רוצה לחיות בשקט.

אשרת

New member
בבקשה , רד למטה ותצעד.

כמו שאי אפשר למנוע ממך לצעוד, כך אתה לא יכול למנוע מאחרים לצעוד. יש לך בעיה קטנה - אתה לא גר לבד במדינה.

אשרת

New member
לא אמרתי שאני חיה לבד.

ולכן אני לא אומרת שצריך לאסור צעדה של חרדים בשכונות חילוניות גם כאשר זה מפריע לתושבים שלהם. אתה לעומת זאת, כן!

trigotrigo

New member
אל תגידי לי מה אמרתי

אמרתי שצריך הכל במידה. אם חרדי רוצה לעשות תהלוכה, שיעשה. אבל שלא יביא את כל העולם ואחותו, ושלא יטרטר עם אותם הדיסקים כל יום בחמש אחרי הצהריים.

דללה

New member
מה הבעיה שלך עם המצעדים???

הומואים ולסביות הם אנשים כמוני וכמוך בדיוק!!!

טשאפק

New member
שוב, אין כאן זכות שנפגעה

חופש דת מתיר לאדם לקיים פולחן דתי כאוות נפשו ולהחזיק בכל אמונה. חופש הדת של החרדים לא נפגע בגלל מצעד הגאווה.

trigotrigo

New member
הוא לא?

שירושלים בעיניהם קדושה, זה לא פוגע? מה שתגיד. אתה כנראה חושב שרק למקופחים יש זכויות. אז אני חילוני מאמין, שאין לו כסף למונית בשבת, וגר אצל ההורים שלו כי הוא לא יכול להרשות לעצמו שכ"ד, ואני מקופח!

למעלה