אין לנו אפשרות כזאת כי אין לנו מסורת כל כך
במדינות כמו שהצגת הענפים שמתמקדים בהם הם ענפים שטבועים בתוך המדינה והתרבות שלה. אתה צריך להבין שכל עוד אין ילדים שרוצים ללכת לחוג היאבקות (לצורך העניין) לא תתקיים אקדמיה להיאבקות. כל עוד לא משחקים בכל חוף כאן כדורעף חופים לא תתפתח מסורת של כדורעף חופים, גם אם זכינו בשמש והרבה חופים. אני מאמין שצריך ללכת לפי מספר הספורטאים הפעילים בענף מסויים. כרגע לדעתי בכדורגל ובכדורסל יש הכי הרבה ואחר כך בטניס. גם אם אנחנו לא כל כך טובים בהם אלה הענפים שטבועים בנו כנראה הכי הרבה, גם אם זה לא בדיוק משאלת ליבו של הפורום האולימפי שלנו.
אם רוצים אולי לייצר מסורת צריכים להתחיל מבית הספר. אז בריכות שחייה ואצטדיוני אתלטיקה מפוארים לא יהיו כאן בתיכונים. אבל אם ישקיעו קצת יותר בשיעורי הספורט, יוסיפו כפעילות חובה בבתי הספר (מגיל יסודי) אומנות לחימה אחת - ג'ודו, טאקוונדו (שמניסיון מאוד מושך ילדים), קראטה, אולי מגילאים יותר מאוחרים היאבקות או איגרוף - זה יהפוך להיות חלק מהתרבות של הדור הזה.
בתור אחד מהצעירים פה אני יודע מה זה שיעורי ספורט של היום. ביסודי היה לי מורה שעבד איתנו על הכל - זריקה, קפיצה למרחק ולגובה, כדוריד, כדורעף, כדורסל, ריצות והתעמלות על מזרונים.
כשתעשה את זה 4 פעמים בשבוע 45 דקות בבית ספר (למה לא ??) לנערים בני 15-16-17 אז אחד מהם יגלה שהוא עובר 1.70 בקפיצה לגובה. ואחד רץ 11.5 שניות 100 מטר. ואחד יצליח בריצות ארוכות, ואחד יגלה שהוא אוהב כדוריד\כדורעף\התעמלות קרקע. והרוב אולי לא יצליחו בכלום - אבל יהיו בכושר טוב יותר - וזה כבר שווה משהו.