טוב אז חזרנו ל1988

guinnart

New member
זה לא רק הצמרת

זה גם ספורטאים בני 21 וקצת שעוד לא הגיעו להישג משמעותי אבל יש להם כשרון. אם אין להם קומבינה יהיה להם מאוד קשה להמשיך להתאמן ברמה שתאפשר להם לפרוץ בגיל 24. בארץ ממש מעטים מצליחים להעלות את הרמה שלהם בכזה גיל ומתפספסים הרבה ספורטאים שהיו יכולים להיות מצוינים.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אביך עובד 7 ימים בשבוע במאמץ קשה שעות ביום?

 

ברוכי2

New member
לא, המכולת פתוחה רק בין 13:00-14:00

ובחודשי האביב בלבד שרוח קלה מנשבת לו בעורף....
איזה מין שאלה זאת?
דרך אגב לאבי אין מכולת אבל זה לא עקרוני
 

trilliane

Well-known member
מנהל
גם בשבתות וחגים?

ובמידת הצורך הוא יכול לקחת מחליף או עוזר? כן, ברור לי שלעצמאי לא קל לעשות זאת, ועדיין, עקרונית הוא יכול שמישהו יחליף אותו. ספורטאי לא. ובסופו של דבר בעל המכולת לא מייצג את ישראל בתחרויות בין-לאומיות... אז ההשוואה שלך לא רלוונטית מלכתחילה ולכן השאלות היו כדי להבהיר זאת.
 


 

yati6

New member
אין לנו אפשרות כזאת כי אין לנו מסורת כל כך

במדינות כמו שהצגת הענפים שמתמקדים בהם הם ענפים שטבועים בתוך המדינה והתרבות שלה. אתה צריך להבין שכל עוד אין ילדים שרוצים ללכת לחוג היאבקות (לצורך העניין) לא תתקיים אקדמיה להיאבקות. כל עוד לא משחקים בכל חוף כאן כדורעף חופים לא תתפתח מסורת של כדורעף חופים, גם אם זכינו בשמש והרבה חופים. אני מאמין שצריך ללכת לפי מספר הספורטאים הפעילים בענף מסויים. כרגע לדעתי בכדורגל ובכדורסל יש הכי הרבה ואחר כך בטניס. גם אם אנחנו לא כל כך טובים בהם אלה הענפים שטבועים בנו כנראה הכי הרבה, גם אם זה לא בדיוק משאלת ליבו של הפורום האולימפי שלנו.

אם רוצים אולי לייצר מסורת צריכים להתחיל מבית הספר. אז בריכות שחייה ואצטדיוני אתלטיקה מפוארים לא יהיו כאן בתיכונים. אבל אם ישקיעו קצת יותר בשיעורי הספורט, יוסיפו כפעילות חובה בבתי הספר (מגיל יסודי) אומנות לחימה אחת - ג'ודו, טאקוונדו (שמניסיון מאוד מושך ילדים), קראטה, אולי מגילאים יותר מאוחרים היאבקות או איגרוף - זה יהפוך להיות חלק מהתרבות של הדור הזה.

בתור אחד מהצעירים פה אני יודע מה זה שיעורי ספורט של היום. ביסודי היה לי מורה שעבד איתנו על הכל - זריקה, קפיצה למרחק ולגובה, כדוריד, כדורעף, כדורסל, ריצות והתעמלות על מזרונים.

כשתעשה את זה 4 פעמים בשבוע 45 דקות בבית ספר (למה לא ??) לנערים בני 15-16-17 אז אחד מהם יגלה שהוא עובר 1.70 בקפיצה לגובה. ואחד רץ 11.5 שניות 100 מטר. ואחד יצליח בריצות ארוכות, ואחד יגלה שהוא אוהב כדוריד\כדורעף\התעמלות קרקע. והרוב אולי לא יצליחו בכלום - אבל יהיו בכושר טוב יותר - וזה כבר שווה משהו.
 

yati6

New member
לא רק מתישה, גם משנה את התכנון לשיא היכולת

בשחייה למשל. לי אישית ברור (ואין לי שום ידע בשחייה) שאמרי גניאל לא חשב בכלל על לונדון והכין את עצמו לשיא לאליפות אירופה. קשה מאוד להגיע לשני שיאים תוך זמן כל כך קצר.
 

חוטהשני

New member
אבל ברוב האולימפיאדות חזרו <כמעט> בלי מדליה...

ב-1996 לפי מיטב הבנתי (ברוב האולימפיאדה היינו בלונדון...) למרות הציפיות מהג'ודו.... אם גל פרידמן לא היה מביא מדליה מהשיט היינו חוזרים ללא מדליה... (תזכירו לי למה גל לא היה בסידני 2000 - נדמה לי שגם בגלל עסקנות...)

ב-2000 זה היה אפילו רחוק מזה - אלמלא הזכיה של קלגנוב בקיאקים גם כן היינו חוזרים ללא מדליה...

ב-2004 הג'ודו נתן הופעה טובה יחסית ואריק זאבי זכה במדלית אדד. ובשייט גל זכה במדלית זהב !!!

ב-2008 גם כן בקושי זכינו במדליה ובזכות צוברי זכינו בארד...

בתכלס' אנחנו לא מעצמת ספורט - אבל עדיין צריך לעודד גם את השחקנים שנתנו הופעה יפה וטובה. (גם שטילוב נתן הופעה באמת מכובדת !)
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא קשור לעסקנות; עמית ענבר זכה ונסע

בדיוק כמו נמרוד משיח. יש לנו יותר מגולש אחד ברמה אולימפית (באותו דגם), אבל החוקים הם שכל מדינה יכולה לשלוח רק אחד...
 

חוטהשני

New member
האם אי אפשר לשלוח שני שחקנים.. בשיט הרי אנחנו טובים יחסית - חבל באמת שאין אפשרות לשלוח יותר מנציג אחד לכל דגם...
 

JonJon9

New member
לא, אי אפשר-

כל מדינה יכולה לשלוח נציג אחד כדי להבטיח מצב שלכולם יהיה ייצוג שווה.
חוץ מזה, מדובר בשייטים- לא ב"שחקנים".
 

uma cuica

New member
עסקן? גלעדי הבטיח מיליון שקלים לזוכה בזהב

בנתיים הוא שומר אותם אצלו בבנק שלא ילכו לאיבוד חלילה
 

לונג

New member
בישראל פשוט לא אוהבים ספורט

זה מתחיל משעורי ספורט ביסודי שבמקרה הטוב נותנים כדור ולכו תשחקו, ובמקרה הרע סתם שיעור חופשי, ממשיך בזה שאחוז מאוד קטן מהנערים עוסקים בספורט מקצועני (הרי בכל סדרת טלוויזיה מאמריקה תלמידי תיכון מתחרים בעשרות נבחרות שונות של הבית ספר) ואחוז הרשומים כספורטאים בארץ מהנמוכים בעולם המערבי, ונגמר בזה שמספרי הצופים במגרשים הוא נמוך מאוד ביחס לאוכלוסייה, אפילו בכדורגל שנחשב כביכול לספורט המועדף בארץ (ואני לא מדבר על מכבי כדורסל כי שם באים יותר מאהבת ניצחונות מאשר מאהבת ספורט).
אנחנו פשוט לא כ"כ אוהבים ספורט בארץ ובעקבות זה גם לא ממש מצליחים. אני לא בטוח שזה דבר כל כך רע.
 

uma cuica

New member
זה עניין של חינוך

זה לא גזרה מהשמיים

חוץ מזה שזה דבר טוב זה מפחית אלימות מעודד משמעת, כבוד, נותן מסגרת,מעודד חריצות (בעידן הבטטות של הטלווזיה/מחשב) מעניק בטחון והערכה עצמית לילדים,מוציא מהם מרץ משפר ריכוז מחנך למצוינות ועוד ועוד ועוד לא חסר שלא תטעו-שיפור ספורט בארץ זה לא מותרות או פינוק זו דרך מעולה לשפר את איכות החיים בארץ באופן משמעותי, ולהעניק ערכים וחינוך טוב יותר- המדליות באולימפידה זה רק פרס בונוס של מסורת.
 

guinnart

New member
זה גם משפר הישגים בבית הספר

עשו ניסוי במחוז בארה"ב שהיה בתחתית ההישגים - ונתנו למורה לספורט שהיה "משוגע לדבר" וטירטר למנהלי המחוז בשכל משאבים להנהיג תכנית אימון מקצועית של שעת ספורט בכל בוקר לכל התלמידים (אבל לא סתם ריצה - אלא מבוססת על מדדים של ניצולת חמצן, יחס בין כדוריות דם לבנות ואדומות וכו', הגדרת יעדים ברורים ותכנית אימון לכל ילד על בסיס מדידה ראשונית ועוד).
התוצאה - לא רק שהכושר של הילדים השתפר (ואף הפך להרגל חיים - כך מצאו מחקרי ההמשך), אלא המחוז הזה קפץ אל אחד משני הראשונים בארה"ב במבחני הישגים בקריאה, חשבון וכו'.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
תלוי למי; אני הייתי בלתי-אתלטית מקטנות...

גנטיקה של הורים שגם הם בלתי-אתלטיים... עוד בחוג לבלט (שאהבתי מאוד) היה ברור שרקדנית לא תצא ממני וגם בשיעורי התעמלות הייתי פשוט גרועה וזה לא שהייתי בטטה, ממש לא... אבל לא כולם טובים בכול. בסופו של דבר די שמחתי שלא הציקו לי יותר מדי בשיעורי התעמלות, זה משהו שמתאים למי שהוא מתאים, אבל עוד חינוך לא היה עוזר כאן.
 
למעלה