שלום לך ואסופ המקסימה,
קראתי את כל השרשור והוא גרם לי להרגיש ממש, אבל ממש רע. ההרגשה המחרידה הזו עימתה אותי עם התהייה: מה *היא* מרגישה כרגע? מן הסתם זה הרבה יותר קשה לך מאשר לי. הלוואי ויכולתי פשוט לחבק אותך ולהגיד לך: אל תקראי. בגלל שמבחינה רגשית, קשה לי לכתוב לך הודעה של תמיכה בתוך ים של אטימות ורשע - ארשום כמה נקודות, אולי זה יצא קצר, ואם כן - אשמח לדבר אתך במסרים. אז ככה: 1. לגבי הצד הפלילי של העניין - אישון סיכם את הדברים בצורה די ברורה. בכל אופן, אני לא עו"ד פלילי כמוהו, אבל אישית אני לא רואה כאן שום "שטח אפור". 2. אני לא חושבת שאת צריכה לרוץ ולהגיש תלונה במשטרה, את לא נשמעת לי מסוגלת להתמודד עם זה כרגע (אם כי לא הייתי רוצה לקבוע שום דבר בשמך). אבל אני כן חושבת שכדאי לך מאוד להתקשר ל - 1202 שטל נתנה לך. יש שם אנשים מדהימים שעוזרים הרבה. 3. הזדעזעתי עמוקות לקרוא הודעות בסגנון של "אולי הייתה כאן אי הבנה", "זכותו לנסות להתעקש, אם הסכמת - זבש"ך" וכדומה. ברור לי שיש כאן במקרה הטוב אטימות ובמקרה הרע רשע של ממש + הרבה עידוד סמוי של אלימות מינית. אי הבנה קורית, כשאני ומישהי שטסה יחד אתי מתבלבלות במזוודות. או לחלופין, כשרופא שיניים קובע אתי תור ביום שלישי ומחכה לי לשווא כי הגעתי ביום שני בטעות. כשמישהו סוחט ממישהי (ועוד מישהי חולה במחלה לא קלה בכלל) יחסי מין על ידי שימוש במניפולציות רגשיות, נג'וסים, התעלמות מהרצון שלה וכד' - זו לא "אי הבנה". זו סחיטה מחליאה ביותר וכפיית יחסי מין בדרך שאינה כוח פיזי (אפילו מערכת המשפט מכירה באפשרות כזו. על אחת כמה וכמה אנשים ברי דעת). 4. שיהיה לך ברור שלאף אחד אין שום זכות לסחוט ממך יחסי מין. התעלמות מהרצון המפורש שלך אינה חיזור לגיטימי ואינה "אי הבנה" כמו שאמרתי קודם. יחסי מין נורמליים בין אנשים נורמליים הם משהו ששני בני הזוג מקיימים באינטראקציה, ברצון, בהנאה, מתוך תשוקה הדדית. יחסי מין נורמליים הם *לא* משהו שגבר מנסה לסחוט מאישה, ואם הוא מצליח להגיע למצב שבו אין התנגדות אקטיבית ונמרצת אז הוא שיחק אותה. זה נכון שבחברות שמרניות מקובל להתייחס לכפייה מינית רק ככפיית מין פיזית, וכל עוד הגבר מצליח להביא את האישה למצב שהיא לא צועקת ולא בועטת - אז יש כאן מין בהסכמה. אבל ברור שהגישה הזו משרתת בעיקר גברים, ובעיקר גברים שלא אכפת להם האם בכלל רוצים להיות אתם, העיקר לדחוף ולהשפריץ. לעומת זאת, אנשים *אנושיים* - לא מקיימים יחסי מין באופן חד צדדי עם מישהו שצריך להביא אותו להסכמה על ידי לחץ וסחיטה רגשית. 5. ראיתי את הודעתה של מג'נטה שבה היא פונה לנשים - אני מבינה את הרצון של מג'נטה להאמין, שהכל תלוי בנו ואנחנו לא תלויות ברצונם הטוב של האנסים. אבל למרבה הצער, אני חייבת להשבית קצת שמחה. גברים שכופים יחסי מין בדרך מניפולציה, סחיטה רגשית ולחץ פועלים במישור *פסיכולוגי*. הם משחקים על הגבול הדק בין הסכמה לאי הסכמה, הם מכניסים אותך להלם (כמו למשל במקרה בו את פוגשת אדם מקסים ואז קשה לך להבין שהוא כופה עליך משהו), הם מנצלים מצבי עייפות, מבוכה ואי נעימות וכד'. לא משנה כמה ערנית תהיי - את לא יכולה להיות כל החיים ב"היכון". אני בעלת עסק די מנוסה ואפילו ממולחת אפשר לומר, ועדיין לפעמים סוגרת עסקאות לא טובות עם אנשים שעושים עלי מניפולציות, ש"עובדים" עלי, שלוחצים עלי. ההבדל בינינו הוא, שהנזק שנגרם לי פחות משמעותי מהנזק שנגרם לך. אני חושבת, שלא משנה כמה אסרטיבית תהיי - כמעט ואי אפשר להבטיח שאף אחד לא יסחט אותך, לא ינצל את מצבי ההלם שלך, לא יפעיל עליך מנילפולציות. זה יכול לקרות לכל אישה רווקה שפוגשת גברים חדשים. לוקח זמן, עד שמישהו חדש מתחיל להיות אדם אמין שאת יודעת שהוא לעולם לא יפגע בך. לכן אני אומרת - אל תאשימי את עצמך. נפלת על חלאה. הוא החלאה, לא את. תהיי חזקה. ודברי אתי במסרים אם בא לך. לי לקח 17 שנים להבין שכפיית יחסי מין אינה "אי הבנה" ואינה "הטימטום" שלי. תני לי לנסות לשכנע אותך בכך בפחות מ - 17 שנים (אם בא לך כמובן).