טוב, הפוסט הזה קשה. ולא בגלל שהוא ארוך.

John the Savage

New member
אני רוצה להעלות כאן נקודה מזוית שונה

שלא ראיתי אליה התיחסות עד עכשיו. אנשים מנהלים כאן דיונים על השאלה אם מבחינה חוקית זה נחשב לאונס או לא נחשב לאונס, אבל אני לא חושב שזה רלוונטי במקרה הספציפי הזה, מכיוון שאני לא רואה את whassup מגישה תביעה נגד הבחור כך שהדיון הוא תיאורטי בלבד. מה שכן, אני רוצה להעיר את תשומת לביכם לנקודה נוספת שאולי לא שמתם לב אליה עד עכשיו: אני יודע שההודעה הזו מפרטת סיפור של צד אחד בלבד וכו', אבל אם אני יוצא מנקודת ההנחה שהסיפור אכן מתאר את המציאות בצורה מדוייקת, מה שמצטייר מההתנהגות שלו זו תמונה מאד אחידה וקונסיסטנטית של אדם הסובל מהפרעה נפשית, ובאופן יותר מדוייק מהפרעת אישיות (ובאופן עוד יותר מדוייק - זה יהיה חסר אחריות לנקוב בשם של הפרעת אישיות ספציפית, אבל כל התיאור מתאים בצורה מוחלטת להפרעת אישיות מקבוצה B על פי ה-DSM). לכל אורך הסיפור מצטיירת תמונה של אדם שהוא מצד אחד מאד אינטליגנטי וחד הבחנה לגבי אנשים, אבל מצד שני אדם מאד מניפולטיבי וחסר גבולות לגבי אנשים אחרים. אדם שבעצם חסרה לו באופן מוחלט היכולת לראות בני אדם אחרים בתור בני אדם כמוהו וכל שאר בני האדם בעולם הם מבחינתו רק אמצעי לממש את צרכיו ומטרותיו. הוא מסוגל לקלוט מהר מאד בני אדם אחרים, להבין מה מניע אותם ומה הם רוצים לשמוע וליצור רושם של אדם רגיש ומקסים - וכן, יש לאנשים כאלו רגישות לניואנסים שהם מפתחים לצורך מניפולציה של אנשים אחרים, אבל הרגישות הזו היא לא רגישות אמיתית מכיוון שהיא נעדרת יסוד אחד משמעותי - יכולת אמפטיה, ולו ברמה הבסיסית ביותר. חוסר היכולת המוחלטת הזו לאמפטיה מוגדר כהפרעה פסיכיאטרית, ורצוי להיות מודע לקיומם של מקרים כאלו ולהתיחס לכך בהתאם. שוב, כדי להבהיר את עצמי, אני לא עורך כאן דיאגנוזה מעל פני האינטרנט -זה בלתי אפשרי, ואני רוצה להבהיר גם שאני לא פסיכולוג או פסיכיאטר אלא רק אדם המתעניין בתחום. מה שכתבתי כאן זה רק רושם ראשוני שתמקבל על פניו על פי תיאור מקרה שווסאפ תיארה, ואותו בחור הולא לא בהכרח כזה. המטרה של ההודעה שלי היא רק להעיר ולהביא למודעות את העניין שקיימים גם אנשים כאלו (גברים ונשים כאחד), וברגע ששמים לב לכל הנורות האדומות האלו כדאי לעצור ולשאול את עצמכם האם יכול להיות שזה המצב - ולהבין שבמצב כזה זו לא בעיה שניתן לתקן או להתגבר עליה. לא ניתן "לחנך" אותו להיות אחרת. מדובר בהפרעה שאין לה מרפא. מדובר במצב שאתם לא רוצים להכניס את עצמכם לתוכו.

lior 30 rg

New member
אתה דווקא כן עורך ניתוח אופי פסיכולוגי

נתת סימפטומים, הצעת את הסעיף (יותר נכון פרק) תואם ב- DSM. זה פרוגנוזה ודיאגנוזה בספר שלי. האבחון שלך במקרה הטוב שיטחי, במקרה הפחות טוב שגוי. הפרעת האישיות שאתה מתכוון אליה, זו שהמאפיין העיקרי שלה הוא חוסר יכולת אמפטית, היא הפרעת אישיות אנטי סוציאלית. זו לא מחלת נפש והיא קיימת כמעט אצל כל אחד ברמה מסויימת. גם מי שסובל ממנה ברמות קשות יכול להבחין בין טוב לרע, למותר ואסור והיא אינה נמצאת ברשימת הסעיפים שמקנים פטור מאחריות פלילית, בוודאי לא מאחריות מוסרית. ההמלצה שלך להיזהר מאנשים כאלו משולה להמלצה ללבוש גרביים חמים בחורף. נכון זה לא יכול להזיק אבל זה לא מה שימנע שפעת.

בעקרון את הבאת את זה לעצמך.

היית עיוורת תמימה או איך שלא תקראי לזה. אבל בכל מקרה מלכתחילה הבנת שלבן אדם אין גבולות. איך אפשר להפגש עם בן אדם על סמך שיחות טלפוניות שגם בהן לא הצטיין ביכולת האיפוק שלו? אותי היה מפחיד ועוד לאור מצבך הגופני, להפגש ככה עם בחור שלא יודע להחזיק למטה את הדבר הזה שלו.. עזבי...עזבי.. שמרי על עצמך.

magenta73

New member
היא לא הביאה את זה על עצמה.

כן, היא הייתה יכולה להיות יותר רגישה לנורות האדומות, אבל היא לא האשמה פה. אל תנסי לרגע להפוך את היוצרות.

אני ממש לא מנסה..

אבל תהיו תמימים להכל... הבחור רואה שהיא נותנת לו המשך לשיחות הטלפון למרות שהיא מצהירה שהיא לא רוצה. היא הייתה לא משמעים אמביוולנטית לחלוטין. אז מה הוא יבין? שבתוך תוכה אולי הוא רוצה. הוא חתיכת שמוק ואין ספק, משהו לא תקין אצלו היצר המיני שלו קצת מוגבר הייתי אומרת.... אבל היא לא שה תמים לחלוטין בסיפור... בקיצור העיקר שתרגיש טוב עכשיו ותלמד מטעויות...

magenta73

New member
אלוהים...

היצר המיני שלו לא מוגבר, מה שכן, היכולת האמפתית שלו לאחרים מוקטנת. ומה הוא יבין? הוא יבין שהיא אומרת לא. נקודה.

avocumber

New member
"טריק" כזה של גברים- לחזור להיות ילדים,

ואז אי אפשר לכעוס עליהם... כשקראתי על ה"נכון, טוב, את צודקת" שהוא אמר בטון ילדותי, זה מייד החזיר אותי למישהו שהייתי בחדר שלו בבלוגTV. זה לא היה מקרה כמו שלך, אבל הקטע הזה הזכיר לי. כשהוא שידר הוא ביקש שאני אתקשר אליו, רק שהוא יידע שאני אישה ולא גבר. בהתחלה לא רציתי ובסוף (אחרי "נו, רק לרגע" וכאלה) משום מה התקשרתי. בשיחה הקצרה שלנו הוא התחיל לדבר על מין. שאל איזה משהו ואמרתי לו שאני לא רוצה לדבר על הנושא הזה. וגם הוא, בטון קצת מתיילד אמר לי משהו כזה כמו שההוא אמר לך. ודי מהר חזר לדבר על זה. כשקראתי מה שכתבת, בהתחלה זה היה כאילו את ממש כותבת עליו; אבל, לצערנו, יש הרבה יותר מגבר אחד עם הטריק הזה, וגברים מטרידים בכלל... קשה להאמין כמה אנשים יכולים להיות חסרי רגישות ואיך הם יכולים לשים על עצמם מסווה של רגישות. כתבת שאת לא כועסת עליו. אבל את גם לא מתכוונת לחזור לקשר איתו, נכון?

חולשה שלך

הבחור נצל אותך אני הייתי הורג אותו מכל הלב.... בחור שנצל אותך בגלל החולשה שלך הוא לא בחור ולא גבר הוא רק רצה דבר אחד ולא יותר והוא גועל נפש .... לדעתי את צריכה איך שהוא להגיש תלונה למשטרה אליו .... ועם את צריכה מישהו שיבוא איתך השמח בכייף .... בכבוד רב , דודי מרחובות

אבירן171

New member
מונונוקלאוזיס זיהומי, מחלה ארורה

המזל שהמערכת החיסונית של הגוף מפתחת לה נוגדן לבד (זיהום ויראלי אחרי הכל) וכל שצריך הוא לתת לה התרופה סימפטומית ולא אנטיביוטית (שיכולה אף להזיק ולגרום לסיבוכים מיותרים), ממשפחת הפרצטמול (אקמול או דקסמול) או איבופרופן (אדוויל או נורופן), וזה אמור להקל עליך. אם כואב לך הגרון, תמצצי סוכריה או תאכלי דברים קרים (כגון גלידה), לא לשכוח לנוח ולשתות הרבה, ובמקרה שהטחול מוגדל, אחד מהסימפטומים, להימנע מפעילות פיזית מאומצת שעלולה לגרום לקרע בטחול וזיהום פנימי. אגב, מחלת הנשיקה זה סתם כינוי, אפשר להידבק גם משתייה מאותו קש, אכילת מכלים משותפים וכיוצא בזה. לדעתי, יש לך אסמכתא משפטית מההיבט הזה שהמחלה אכן משתקת, ויכולה לגרום לך להגיד מילים שלא היית אומרת אותם אם לא היית נדבקת, איך הייתי ממליץ להתייעץ עם רופא, רופא ולא עורך דין, סתם כדי לדעת, אם המחלה יכולה להיחשב לדעתו כמחלה עם היבט פסיכיאטרי (הכוונה, כזו שאפשר להגיד דברים שאנחנו לא מתכוונים אליהם או לא להגיד בכלל), למרות שאני בטוח שאין לה היבט כזה אבל בטח יש משהו. ומאמי, לצערי נאלצת להיתקל בסחטן ריגשי ומניפולטיבי, אבל חכי, זה דג שמן, הוא עוד יפול בידיים של מישהו אחר. בברכה, אבירן..

your pussycat

New member
תגידי מה חשבת לעצמך????

שהוא רוצה להתחתן איתך או לעזור לך??? על מה???? איך דבר כזה!!!! וחוץ מזה איך את יכולה לחשוב שהוא בן אדם מקסים????? הוא קנה אותך במילים שלו.... כבדיהו וחשדיהו.... וחוץ מזה זה סתם איזה סוטה.....מה חשבת שתמצאי אהבה באינטרנט???? תתעוררי....

dudusch

New member
עם כל הכבוד למילותייך

אפשר למצוא אהבה באינטרנט (יעיד הזוג שהתחתן פה בפורום, וגם אני שהכרתי את ה"לעתיד" שלי בפורומים). כמובן שצריך להפעיל שיקול דעת ולשמור על "כללים" שונים. עם זאת, ניתן לתת לבחורה "ליהנות" מהספק ולהתחשב בנסיבות המקילות מתוקף היותה חולה. יש דרך גם להעביר ביקורת...

lior 30 rg

New member
נושא כאוב, עגום ונוגע ללב.

קודם כל לואססאפפית, אני מקווה שהפצע יגליד, צלקת תישאר, אבל לפחות תוכלי להמשיך הלאה. זהו נושא שהוא על התחום האפור של הסכמה/אי הסכמה. בעברי עסקתי מההיבט הפלילי בתחום הזה ואני יכול לומר שכבר היו הרשעות, ועל פחות מזה (אישון ירחיב אם מתחשק לו) מדובר פה בניצול פגיעות וניצול חולשה פיזית וכתוצאה מכך גם חולשה נפשית. באופן קצת אבסורדי, ככל שהבחור מצטייר כפיקח יותר, כך המודעות שלו למצבה הנפשי והגופני הרעוע של הכותבת גבוהה יותר. הוא יכול לספר סיפורים מפה עד הודעה חדשה, הוא מביא את הצד שלו, כאן בפורום (לא צריך להיות גאון גדול כדי להבין מי זה) באופן לא ממש משכנע וככל שהנימוקים שלו יותר מושכלים, ככה נראה יותר יותר שהוא ידע מה בדיוק הוא עושה. נעזוב בצד את הנושא הפלילי- כל מי שמכיר מחלת הנשיקה, יודע בדיוק כיצד נראה ברגעי תשישות מי שחולה בה, בתשישות של מחלת הנשיקה אי אפשר לטעות וקשה לי להאמין שבן אדם כלכך אינטילגנטי טעה כלכך בניתוח סיטואציה. יכולת ההתנגדות- פאסיבית ו/או אקטיבית של חולה במחלה הזו נמוכה עשרות מונים משל אדם בריא. לא צריך להיות רופא בשביל לראות את זה, מספיק לראות את החולה בשביל להבין. במקום הזה בדיוק נכנס מבחן האדם הסביר נושא הבגידה גם תופס כאן מקום חשוב- מדובר באדם, שלפחות מההודעה ניתן להבין שההיא סמכה עליו, אדם שקנה את אמונה והנה הוא פוגע בה בצורה הקשה ביותר שיכולה להיות, זה אולי פוגע לפחות כמו החלק הפיזי האבסורד הוא שהוואסאפית תשושה מדי בשביל להתלונן, לפחות יהה המקרה שלה תמרור אזהרה. גם לנשים, אבל בעיקר לגברים. גם לכם יש אחריות על המצבים שאתם יוצרים.

לביא30

New member
מנסיון שלי במחלת הנשיקה לאנשים בכלל קשה להאמי

להאמין שאתה חולה. הם בטוחים שהכל בסדר. הם לא מבינים בכלל מה הבעיה.

aaa123

Member
לי בכלל לא ברור שהבחור כתב בפורום הזה.

חוץ מזה אם אפשר להביא להרשעתו אני בעד אבל היא צריכה לרצות בזה קודם. היא אמרה שהיא לא כועסת עליו, ובמצב כזה לא נראה לי שהיא בכלל רוצה להביא להרשעתו בלי קשר למצבה הפיזי. אם היא רק תחליט שהיא רוצה להתלונן אז אני בעד זה שתתלונן אבל במקרה כזה הייתי מציע לה קודם כל לנסות לאסוף ראיות נגדו במקרה שכזה כדי שאפילו לא יהיה צריך לחקור אותה בכלל ,ואפשר יהיה להרשיע אותה ישירות על סמך דבריו. בהנחה שמדובר בעבירה פלילית ,והוא לא מספיק חכם כדי להבין שמדובר בעבירה פלילית אז בהחלט אפשר למשוך אותו בלשון שיודה בביצוע עבירה פלילית,ולהקליט את ההודאה. כמובן שהוא לא יודה ישירות בביצוע עבירה פלילית אבל יכול להיות שהוא יודה שהוא עשה דברים שנחשבים לעבירה פלילית בלי לדעת שמדובר בעבירה פלילית. לא שמעתי ממנה שהוא טען שהיא משקרת,וסביר בהחלט שבשיחה הוא לא יטען שהיא משקרת לגבי העובדות אלא רק שהעובדות שהיא מתארת אינן עבירה פלילית.

lior 30 rg

New member
../images/Emo13.gif אז זה כנראה החוש הבלשי שלי שלא הלך לאיבוד

בשנים האחרונות. עיניים לי וייראו... באשר להליך פלילי...זה תלוי רק בה. איש מקצוע אחד כבר אמר את דעתו (המשפטית) בעניין, אני מחזק את דבריו מההיבט החקירתי, חוקר מיומן יכול לאסוף ראיות ללא קושי מיוחד, היות והבחור לא ממש אוהב לשתוק (ולראיה השרשור הזה). האם יש לה אנרגיה להשקיע בזה? זו כבר ההחלטה שלה, לא מדובר בפרוצודורה קלה, בטח לא בנעימה. במקרה שלו, אין חולק על העובדות אלא על הפרשנות. הוא יצטרך ממש להתאמץ ולהסביר איך בחור כל כך אינטלגנטי יצא כלכך טמבל בסיטואציה הזו. הוא נמצא במצב בו דווקא הודאה וחרטה יכולים להוציא אותו יותר טוב מבחינה פלילית מאשר הכחשה גורפת או היתממות.

למעלה