טורי איימוס-פיונה אפל-ביורק : יש דברים בגו?

טורי איימוס-פיונה אפל-ביורק : יש דברים בגו?

אי פעם הבנתם למה תמיד קושרים אותן תחת רצועה אחת? אתם מסכימים עם זה? אני אישית חושבת שמי שרושם את זה(מבחוץ) מעיד על מידת ההתעמקות שלו בכל אחת הזמרות-יוצרות האלה, כזאת שצמודה לקרקעית. בשיא הכנות,אני לא מוצאת דמיון בין שלושתן,חוץ מהעובדה ששלושתן זמרות שמעורבות במוסיקה שלהן. אני לא חושבת שהסגנונות והגישה דומים בכלל,ויותר מזה - כל אחת מהן ממש מדגישה את הייחוד והשונות שלה. מה שהכי קרוב לקשר בין טורי לפיונה זה הפסנתר והכנות. אבל שוב,אלה שני מאפיינים כ"כ נרחבים,שזה אדיוטי לומר שהן דומות רק בגלל זה. פיונה הרבה יותר אגרסיבית(בהגשה ובגישה שלה) מטורי,הרבה יותר מחוספסת - שני דברים שגם אם טורי תתאמץ להיות, היא לא תצליח.(הכי אגרסיבי שלה זה וויטרס בונוס,שמה שמביא את האגרסיביות זה ההפקה המפוצצת והקולות המוזרים שהיא עושה,שת'כלס הם לא אגרסיביים בכלל
רק משקפים גישה והלך שיר). ויש עוד אינסוף השוואות. וביורק, ביורק בכלל תופעה. ביורק כ"כ נפרדת מהכל. באמת, באמת שאני לא מבינה. אולי רק בקטעים מסויימים מאוד בשירה שלה,אבל לא יותר מזה|: אז אין טעם בכלל להתחיל את ההשוואה,אפילו לא לשם הדגמה... בכל מקרה,מה דעתכם בעניין.. אגב ,מ"מוסיקה נטו" - "טורי אמוס, אחת הזמרות הכי אהובות אצלנו (אלבומה הקודם American Doll Posse נכנס הישר אל הפסגה במאי 2007), נכנסת אל המקום הרביעי עם אלבומה העשירי Abnormally Attracted To Sin ("הליקון"). " הזוי קצת,לא?|:

אגב,הגעתי לנושא מתוך זה-

שהמורה שלי לפסנתר סיפר לי שאחד החברים שלו אמר לו שלדעתו :"פיונה אפל לוקחת את טורי איימוס בסיבוב", אבל הוא לא מסכים עם זה.. ומתחבר יותר לטורי איימוס. אז מה דעתי. (אמר את זה אחרי שהתריע קודם לכן שיש מצב שזה יעצבן אותי
שלום כיתה מינוס א' ). בכל מקרה,אמרתי לו שאני באמת לא מבינה את ההשוואה ולמה היא נחוצה, כי פיונה וטורי כ"כ שונות לי. כאילו,מה שטורי משדרת לי הוא כ"כ אחר.... (את פיונה שמעתי פחות) ואם יש לי בסיפור הזה עצבים מעורבים זה רק בהקשר של ההשוואה עצמה
כי באותה מידה אני יכולה לצאת בהצהרה ש:"פול סיימון לוקח את ג'ימי הנדריקס בסיבוב" (או לחילופין) נכון. שניהם ממין זכר וממוקדים בגיטרה. אבל,מה הקשר?

Mr Bing 17

New member
אני את ההשוואה הזו שמעתי הרבה יותר לגבי

טורי ורג'ינה, והאמת היא שעכשיו הן מתקשרות לי אחת לשניה רק בגלל שראיתי כל כך הרבה השוואות ביניהן. אני חושב שפעם גם קראתי איפשהו על השוואה משולשת בין טורי לרג'ינה לפיונה, אבל זה כבר יותר מדי בשבילי, ופיונה לא באמת קשורה לאף אחת מהן בראש שלי.

ayswmsi

New member
ויש גם

את ה-טורי-פי.ג`יי-ביורק, שזה בעיניי הטריניטי, או תמיד השוו בין טורי לקייט בוש, שזה מעט יותר הגיוני.. לגבי השאר, זו סתם סוגייה של נשים שעושות מוזיקה עמוקה וכאלה. אין מה להשוות או בשביל מה.

avivs

New member
הדבר היחיד שפיונה משדרת

זה בטלה. לא נראה שמוזיקה מעניינת אותה. פעם בכמעט עשור היא משחררת משהו, ובין לבין אין כלום. היא סתם זמרת מבחינתי. אפשר לא לאהוב את המוזיקה הנוכחית של טורי, אבל לפחות רואים שהבחורה חיה את המוזיקה. היא לא יכולה שלא להקליט, לא יכולה שלא להופיע. אז כן, זה פחות טוב, אבל היא לא יושבת בבית ומחכה למוזה.

noosh

New member
../images/Emo45.gif

ועוד קצת על זה - פיונה ממש מוכשרת. הבחורה כתבה את Never Is A Promise בגיל 16, היא ממש מוכשרת. אבל כשרון, כך למדתי במעט השנים בהם אני מתעסקת ביצירה כזו או אחרת, הוא לא זה שיוביל אותך. באופן כללי, לשומקום. הוא טוב, ונחמד, ובואו נגיד שהחיים הרבה יותר קלים ויפים כשהוא ישנו, אבל הוא לא מספיק. הוא חייב לבוא ביחד עם עבודה קשה, ואתגר, ודחף, כי אחרת הוא פשוט... שם. גורם לאנשים לקנא בך when you do your thing, אבל גם לשכוח ממך כשאתה לא. בלי עבודה, בלי אתגרים ובלי עשיה, אין יצירה. פשוט אין. זה לא רק שאין -תוצר-, זה שאין -עשיה-. אין התקדמות, אין התפתחות, ואין דרך. ליצור זה לחקור. זה להתנסות. זה לכתוב דפים על דפים ולזרוק אותם לפח ביאוש, לשבת ליד כלי הנגינה שעות ולא להצליח לבצע מהלך, או לא להצליח לקלוע לתוים הנכונים. זה להאבק עם הצבע, להאבק עם החומר, להסתובב ולחזור ולהתחיל מחדש. וזה לטעות מיליון פעמים בדרך, עד שמגיעים לאנשהו. אז כן, טורי אולי עברה את תקופת השיא שלה. ויכול להיות שעכשיו היא משחררת אלבומים גרועים (או פשוט לא לטעמנו, אם כי לדעתי הם לא טובים פשוט כי הם לא נובעים מהמקומות שמעניינים אותי, שהם נבעו מהם פעם), ויכול להיות שהיא בכלל לא הכיוון שלנו ושאנחנו מעדיפים להתרפק על זכרונות העבר. אבל טורי לא נחה, טורי לא סופרת את זרי הדפנה (וזה לא שחסרים לה) ואומרת "וואלה... עברו 10 שנים, אולי נשחרר משהו". טורי עובדת, כל הזמן, ולא רק בתחום המוזיקלי. היא מחפשת, היא חוקרת והיא משלבת את הדברים שמעניינים אותה זה בזה. היא מתנסה במדיה אחרת, היא ממשיכה להופיע, ואולי התוצרים שלה פחות מעניינים אותי, אבל אני נותנת לה המון, המון קרדיט על הדרך. ולא סתם היא זו שגרמה לי להתחיל ליצור, שנתנה לי את הכוח, ההשראה והאתגר. זה לא רק LE, זה כל מה שעמד מאחורי LE, וכל מה שהיא עדיין. ולא, לפיונה אין את זה. צר לי, הבחורה מוכשרת ו-Tidal הוא אחד האלבומים הנפלאים. היא חדה, היא קוהרנטית והיא מבצעת נפלא, אבל היא לא יוצרת. חבל.

רעוּת

New member
בלה בלה בלה.

בסופו של דבר- זאתי לא עושה כלום, וזאתי עושה זבל. וביורק סתם מפחידה אותי. צריך למצוא זמרות חדשות לחפור עליהן או משהו.

avivs

New member
לא עושה רושם שאת מתקשה

בתחום החפירות
וראיתי עכשיו ביוטיוב קטעים מההופעה בארץ
רוצה עוד

Gremshnit

New member
חחחחחחחחחח את חולה

בכל אופן, אולי לא תסכימי איתי, אבל ליידי גאגא ממש מזכירה את טורי איימוס. כאילו, יותר בכיוון של טורי איימוס בתקופת Y Kant Tori Read, אבל כזו שהולכת בדרך הנכונה. ובכלל, יצא לה קליפ כל כך 100מם עכשיו. Bad Romance.

רעוּת

New member
למה לא?

שתיהן שטחיות ומפגרות. רק שליידי גאגא לפחות מודעת לעצמה
. אה, וגם יש להן אותם מעריצים, אז בכלל

Gremshnit

New member
לדעתי השיר דווקא יותר חלש.

כאילו, הוא לא משהו בלתי ממכר ובלתי ניתן לשמיעה (ההפך הוא הנכון), אבל יש יותר מדי דימיון בינו לבין הלהיטים הקודמים שלה... הייתי מאושר אם היא הייתה עושה יותר שירים בסגנון I Like It Rough...

noosh

New member
אוווו זה אחד השירים היותר טובים שלה.

(I Like It Rough) בהתחלה ממש לא אהבתי את Bad Romance, אבל אחרי שראז שם לי אותו בלופים בנסיעה לתל אביב כבר התרגלתי
. והוא באמת טוב. שלא נדבר על הקליפ, אשאב ממנו השראה לסטודיו
.

Gremshnit

New member
חחח ברור, זה לא שיר רע,

פשוט יותר מדי דומה. ותגידו, נראה לכם זה דב אמיתי בקליפ?

noosh

New member
אני מקווה שלא, אבל נראה לי שהיא מסוגלת

אחרי שהיא רצחה כפר שלם של קרמיטים ולבשה את המנהיג שלהם על הראש...

למעלה