טורי איימוס-פיונה אפל-ביורק : יש דברים בגו?

avivs

New member
אוי, EM מעצבן.

יש שם כמה דברים נחמדים, אבל בכללי הוא מרגיז באוזן.

אמנם שני הראשונים מדהימים,

אבל אני לא חושבת שהאחרון נופל מהם בכל כך הרבה, וגם אם כן - ליפול מהם לא בהכרח אותר לא להיות ממש טוב, או להיות מאכזב. אני מאד, מאד אוהבת אותו, וממש לא חושבת שהוא מתקרב לנפילות של טורי, גם איף יו וור טו קול איט א נפילה. אה, ונועה, היא לא נחה הרבה שנים. כאילו שאת לא יודעת את כל הסיפור שהיה שם. ואם אחרי כל זה נמאס לה קצת והיא רצתה לקחת הפסקה מליצור ולנסות לדחוף את זה לאנשים שרוצים שהיא תשנה את עצמה בשבילם - זה רק מובן. וגם אם לא, אם היא סתם מרגישה שלא יוצא לה מה שהיא רוצה [מי אמר שהיא לא יוצרת? רק בגלל שהיא לא משחררת כלום? היא נראית לך כמו מישהי שמסוגלת לא ליצור בכלל לאורך זמן? אולי היא פשוט מיצתה את הפרסום? אולי הוא הגיע לה עד לקישקעס כבר? אנחנו הרי יודעים כמה קשה לה עם ביקורת. ויש פה עוד אלף אולי-אים. אני באמת באמת לא חושבת שעצלנות היא העניין פה, וגם אם היא חלק ממנו. זה לא עושה את פיונה לטיפה, טיפה פחות מוכשרת.] אה. ואני לא חושבת שצנזורה היא עצלנות. להפך. אני חושבת שהיא הכרה במציאות. מה שאצל טורי אובביוסלי הרבה פחות קיים בשנים האחרונות, ע"ע בוטוקס, לבוש הזוי, ביצועים הזויים למי אנד א גאן, דמויות, אלוהים יודע מה. היא הרבה פחות מדברת, אליי, אישית, ואני בטוחה שלא רק.

noosh

New member
היא גם הרבה פחות מדברת אליי,

אבל לפחות היא מדברת. ואולי היא לא מדברת אליי, אבל לדעתי היא מספיק שלמה עם השפה שלה כדי לדבר בה. ואני אסתכל על זה בבוז, אבל כל עוד היא באמת מאמינה במה שהיא עושה ולא עושה את זה מתוך תאווה לכסף או משהו כזה, אז סבבה. לא לטעמי, אבל אינ מעריכה אותה על העבודה. לא אמרתי שפיונה לא מוכשרת, להפך, רק אמרתי שהיא מאוד, מאוד, מאוד מוכשרת. אבל אני מצטערת, אולי יש אלפי אולי ואולי יש מיליון סיבות ואני ממש לא באה לשפוט את למה היא לא יוצרת או משחררת או עושה משהו, אבל אני גם לא רואה שומדבר, אני לא שומעת שומדבר, ואם היא לא מדברת על אלבומים, או מופיעה עם קטעים מדי פעם (ואני לא מדברת על להצטרף לטורים של אמנים אחרים), ואם היא לא נמצאת בשטח - אז היא לא כלכך יוצרת, לפחות לא משהו ש, לפי דעתה, שווה שיקשיבו לו. ויכול להיות שהביקורת העצמית שלה הרבה יותר גבוהה ונכונה משל טורי - כבר אמרתי כאן הרבה מה דעתי על האחרונים שלה - אבל היא גם מונעת ממנה להיות קימת בתודעה היוצרת של הקהל שלה. ולכן היא גם מאכזבת. כלכך הרבה שנים ואפילו לא קטע אחד שהיא מרוצה ממנו, שהיא חושבת שראוי לצאת לרדיו או להיות מושמע? או שזו חתיכת ביקורת עצמית מטורפת (בכל זאת, הבחורה מוכשרת וזו נקודת המוצא), או חוסר יצירה. יכול להיות שהמנתח שלי שבר את היד ולכן הוא לא יכול לנתח אותי עכשיו חודשיים, אני באמת לא באה להגיד שזו "לא סיבה טובה", אבל סביר להניח שאני אלך למנתח אחר.

רעוּת

New member
לפחות היא לא הפכה להיות פארודיה על עצמה.

לא צריך ליצור בכל מחיר. נכון, היא צריכה לדאוג לא להיעלם מהתודעה ולהופיע וכל החרא הזה, והיא לא עושה את זה. אבל גם את טורי הייתי מעריכה הרבה יותר אם היא היתה עושה טור בלי אלבום גרוע שהיא צריכה לקדם מאשר טור עם אלבום גרוע. ופיאות, ומראה בוטוקס. זה יותר מאכזב.

noosh

New member
אבל גם ב-ADP היו פאות ובוטוקס

ואלבום שנחשב בעינייך גרוע. ובכל זאת הלכת להופעה בארץ. ונהנית (עד כמה שאני יודעת, לפחות). וגם עם AATS, בכל זאת לא הסכמת לשמוע ממני מילה על ההופעה של טורי השנה, עם כל השנאה שלך כלפיה. אז למה, בעצם, אם את כלכך לא סובלת אותה, והיא כלכך מאכזבת?

רעוּת

New member
לא למדת הבנת הנקרא?

אמרתי שהיה עדיף שהיתה עושה טור בלי אלבום גרוע שהיא צריכה לקדם, כלומר, בלי לשיר איזה 7 שירים מ-ADP במקום שירים טובים. לא אמרתי שהיא לא יודעת להופיע או משהו. והופעות שלא הייתי בהן פשוט לא מעניינות אותי, זה למה.

לגמרי מקבלת את מה שאת אומרת

ואף מסכימה. אולי אני פשוט יותר מתחברת להתנהות של פיונה משל טורי- ע"ע, אם הייתי הן הייתי בטח מתנהגת כמו פיונה rather than לשחרר דברים כל כך מאעפנים יחסית כמו שטורי עושה... והרי עם פיונה, הסיכוי הסביר הוא שמדובר בביקורת עצמית מטורפת, או מיאוס בתעשיית הפרסום, או כל דבר - חוץ מחוסר יצירה - אני בטוחה שתסכימי איתי אם תחשבי על זה לעומק... ונניח שלא. זה לא מפריע לי לשבת ולהאמין עליה דברים טובים, עדיין
למרות שכן. ברור. הייתי פאקינג מ-ת-ה. שהיא תוציא משהו חדש. מי יודע, אולי זה עוד יקרה [ואם כן, נותר רק לקוות שזו לא תהיה נפילה רצחנית, כי אז, כאמור, אישית לפחות, הייתי מעדיפה שפשוט תִמנע מזה..] אה, ופור דה רקורד - אם המנתח שלי עדיין מנתח אבל הוא נהיה פחות טוב? אני אישית אלך למנתח אחר *טוב* -אני עדיין רוצה את היד שלי מתפקדת על הצד הטוב ביותר, אחרי הכל
כמו סבא של חברה שלי, שהוא *שוויץ* אולי המנתח הפלאסטי הכי מפורסם בארץ בתקופתו, ומה לעשות, כמו שקורה בחיים - יצא לפנציה, והיום נותן רק ייעוצים, כי מה לעשות שהיכולות פוחתות עם הגיל החל משלב מסויים, והוא מודע לעצמו ולמציאות... ואני מניחה שהוא בימינו ימליץ על מי שהוא חושב שהכי טוב - ולא ינתח בעצמו. ואלה היו חמש דקות על

אני גם ממש חולקת עלייך.

מעדיפה את טורי יוצרת. יוצרת זבל,אבל יוצרת- מאשר טורי לא יוצרת. אני פשוט יודעת שהייתי מתאכזבת בכמה רמות יותר(בצורה משמעותית) אם היא לא הייתה מוציאה כלום בשנים האחרונות. הייתי ממש לוקחת אישית וללב(נו,אפשר בדרך מעוותת כלשהי להבין איך). לא לראות את טורי יוצרת היה הרבה יותר קורע אותי מלהסתכל על היצירה שלה ולהגיד :"וואי,זה כ"כ לא מדבר אלי. מקווה שאליה. או מקווה שלא? (ובדיוק כמו שנועה אמרה) ניחא,לפחות היא מנסה. משתדלת. מראה לי שהיצירה היא חלק ממנה. והנה,היכולות והחיבור שלה עם הפסנתר עדיין מבליחים לרגעים,ו-הנה ,זה היה קטע מעבר יפה. אם רק כל השיר היה הולך ככה... " זה נותן תקווה! זה מראה שמשהו עדיין קורה,מתבשל!ולעיתים אפילו נוגע! אז אולי,אולי עוד שנה.. או שנתיים.. הבזק הנגיעה הזה יהפוך לשיר שלם,והנה נשכח לה את כל הימים הרעים
נגיד שהיא באמת כבר טעמה את כל הטעמים,ניסתה את כל הסגנונות,גם הגרועים שבהם. ועוד כמה שנים נשב ונצחק,היא ואנחנו - על המקומות האלה שהיא העזה לבקר בהם
ואז היא תצטדק ותאמר שהיא הייתה חייבת את זה לעצמה, וזה בנה אותה בסופו של דבר. בדרך לא דרך. ועכשיו היא יודעת בוודאות מה אמת ומה לא
נו,חזון אחרית הימים וכאלה,כן
המשמעות היא שלפחות זה משהו,היצירה הזאת. והמשהו הזה ממש הכרחי,במצבים קלושים כאלה. ואם לא היה אפילו "משהו" להיאחז בו,המצב היה נראה הרבה יותר מייאש.. ומאכזב. מבחינתי,לפחות.

וול, כנראה שזה סימפלי עניין של טעם וריח-

אני מכבדת מעט וטוב יותר מאשר הרבה ופחות טוב, אחרים אולי לא. נסכים שלא להסכים?

בחפץ לב../images/Emo3.gif אבל בכל זאת,

אני קצת אלחץ עלייך.. נסי באמת להרגיש איך היית מרגישה אם טורי הייתה מפסיקה ליצור. מה זה באמת היה עושה לך!! (כאילו,זה לא שאמרתי שעד עכשיו לא היית כנה
אני רק מוודאת|: )

רעוּת

New member
'אכזבה ייאוש ומוות' מתארים יותר טוב את

האלבומים שהיא כן הוציאה לאחרונה, ואני לא מתכוונת במובן החיובי של מוות מחיתוך ורידים אקטיבי לצלילי ג'ופיטר או משהו.

אוף נו,ידעתי שמתישהו תגיחי להערה כזאת../images/Emo46.gif

גם את היית מעדיפה שהיא הייתה מפסיקה ליצור?

למעלה