טורי איימוס-פיונה אפל-ביורק : יש דברים בגו?

avivs

New member
אם הייתי מאמין

שהדרך לקבל אלבום מדהים נוסף מטורי היא על ידי הפסקה של כמה שנים טובות מהוצאת חומרים חדשים, כנראה שהייתי תומך בזה. אבל אני לא מאמין שהפסקה תשרת את האומנות שלה. כל האלבומים הראשונים שלה יצאו אחד אחרי השני בהפרש של שנתיים או שלוש, וזה לא פגע באומנות. טורי יכולה ליצור בכמויות, ואני לא מאמין שהכמות שהיא מקליטה גורמת לשירים להיות פחות טובים, הם פשוט פחות טובים כי לזה היא מסוגלת בימנו, בהתחשב בחיים שלה בנקודה הזו, שכנראה לא מהווים מקור לדרמות שיכולות להתבטא בשירים מדהימים. טורי תמיד הייתה מכורה להקלטה של שירים חדשים ולהוצאה של אלבומים. אני מאמין שאם פיאונה הייתה מקליטה יותר, היא הייתה מגלה שמוזיקה טובה לא צצה לה במקרה פעם בעשור. לפעמים צריך לחפש בכוח וליצור וליצור וליצור עד שמשהו טוב מגיע. אבל זה דורש עבודה. טורי מוכנה לעבוד, אבל לעומתה יש כאלה שמעדיפים להתמסטל ולחכות למוזה שתנחת עליהם. איש איש ודרכו. אני מברך את טורי על זה שלקחה את הדרך הקשה והמאתגרת. *עוד נקודה למחשבה. כשאתה לא מקליט, אתה לא יוצא למסע הופעות כי אין לך באמת מה לקדם. אם טורי הייתה מוציאה אלבום פעם ב5-6 שנים, לא היינו זוכים לשמוע בוטלגים משובחים (ומשובחים פחות), לא היינו זוכים לשמוע חידושים מפתיעים ורגעים מיוחדים כמו הרגע שקורה עכשיו באוסטרליה. אם לא היה יוצא האלבום הזה שהרבה לא אוהבים - ADP, היא לא הייתה מגיעה לארץ כדי לקדם אותו. אז תנו לי את ADP, הופעה של טורי בישראל, ואני אסבול שירים כמו "גלגל מגודל".

רק אני אוהבת את "גלגל מגודל"?|:

ואיזה מצחיק,אני אומרת את זה כשאני יוצאת מנקודת הנחה שלא יכולנו להסתמך על זה שאחרי ההפסקה יבוא אלבום טוב,או אלבום בכלל.(כמו המצב של פיונה) אחרת,בכלל ברור לי שעדיף המצב הקיים.. בכל מקרה,אני מסכימה איתך

avivs

New member
הייתי אוהב אותו יותר בתור Bside

מהאלבום האחרון אני ממש אוהב את "לא נפטרת היום", הוא מגניב, קצב טוב והשירה שלה מדהימה שם, ממש משוחררת ונינוחה. אבל זה לא שיר שמתאים להיות באלבום של טורי אמוס, ולא משנה כמה גרוע האלבום. פעם היא הבינה את זה, היום היא... פחות? בכל מקרה, טורי דיברה הרבה לאחרונה על זה שהאלבומים האחרונים שלה ארוכים כי הם בקונספט של "אלבום כפול" - ככה היא קוראת להם כל הזמן "אלבומים כפולים". רק חבל שאף אחד לא אמר לה שאלבומים כפולים באים על שני דיסקים, לא על אחד ארוך.

avivs

New member
בסופו של דבר מדובר בנשים יוצרות,

לא סתם זמרות ששרות שירים של אחרים ותלויות באנשים שידחפו אותם קדימה. לצערי אין מספיק נשים כאלה היום, או לפחות לא היו בשנות ה90 כשכולם פרצו, אז קל לקטלג אותן באותה הקבוצה.

Gremshnit

New member
למען האמת נוהגים לשלש את טורי, ביורק ופיג'יי

הארווי. כי שלושתן פרצו באותה שנה והופיעו על שער המגזין Q בריאיון מיוחד שנערך עם כולן. והסיבה שנוהגים לקשור אותן תחת אותה רצועה היא מהסיבה הפשוטה שלשלותן מסר דומה: כוח נשי (לא בדיוק פמיניזם), מיניות, סבירת מוסכמויות/שתיקה, אלטרנטיבה-פופ, וכולן בעלות צליל מיוחד. זה נכון שמוזיקלית אין בהכרח שום דימיון (למרות ששלושתן שואבות חלק מההשראה שלהן מאותן מקורות), אך המסר שלהן הוא דומה, ומן הסתם אתה נהפך למעריץ לאו דווקא בגלל המוזיקה, אלא גם בגלל המסרים שאתה מעביר; לכן נוהגים להגיד להשוות ולקשר ביניהן. ככה טורי סיכמה את הדימיון ביניהן: "We have tits. We have three holes. That's what we have in common".

avivs

New member
אחרי כל הניתוחים,

אי אפשר לדעת כמה חורים יש עכשיו לטורי

Gremshnit

New member
חחחחחחחחחחחחחחחח

לפחות את האוזניים היא סותמת עם פיאות.

אני לא חושבת שיש פה אפשרות להשוואה באמת

למרות שהיא כאילו מאד מתבקשת. בין כל הפסנתרניות המוזכרות בשרשור, וגם אלה שלא מפסנתרות אלא סתם, איך יוני מגדיר את זה- לזביות... אבל כל אחת מהן יוצרת דברים בסגנון שהוא מאד שלה [הן אמנם כולן אלטרנטיביות אבל בערך כמו להגיד שהן כולן חורגות מהנורמה, או שונות - וכאילו, זה לא שאפשר להיות שונה רק בדרך אחת, מן הסתם זה בדיוק להפך, רק פותח אפשרויות לשוני, והלינק היחיד בין דברים מורכבים לשמיעה הוא שצריך ראש פתוח באופן מסויים בשביל להנות מהם, וזו אחת הסיבות, הייתי אומרת, לכך שיש למדוברות לא מעט מעריצים משותפים...] וגם, הן בגילאים מאד אחרים ולא פרצו בהכרח באותו הזמן -בכל זאת יש איזה פער דורות, ופער בצורה בה הן דנות בנושאים הלא בהכרח חופפים בהם המוזיקה של כל אחת מהן עוסקת... ועוד כלמיני פערים. קיצר, בלה בלה בלה. שמי שלא מבין את המוזיקה שלהן באמת ישווה. בעיניי הן מיוחדות כל אחת כשלעצמה. זה שהן כולן מוזיקה של ילדות בנות 16 בדיכאון לא עושה אותן בהכרח לברות השוואה. וזיהו

אגב, בשבעה לילות של הסופ"ש היתה השוואה נוספת

והפעם בביקורת על נורה ג'ונס - עליה נאמר שהיא חיוורת בקולה וחסרת אמירה יחסית לטורי. yay
(לא שיש לי משהו ספציפי כנגד נורה ג'ונס או משהו...) go Tori !

רעוּת

New member
כתבו עליה "טורי איימוס בלי העוקץ",

אז חשבתי- "וואי, הם כלכך לא מעודכנים"
.

noosh

New member
אני לא אוהבת את נורה ג'ונס

אלבייטור מיוזיק, בעיניי. היתה התקופה שחרשו על איזה אלבום שלה בכל בית קפה אפשרי וזה אשכרה נשמע כאילו נכנסת לסניף של ארקפה.

Gremshnit

New member
די, עזבו את נורה, היא ממש חמודה ../images/Emo7.gif

ולדעת גם מאוד מוכשרת. 7 שמיעות רצופות ביום של Feels Like Home מדברות בעד עצמן.

אני אוהבת את נורה ג'ונס,אם כי

היא באמת חסרת אמירה. אבל מה הקשר לטורי?
כאילו, מה זה "יחסית לטורי איימוס" , יחסית לכל אמן שיש לו אמירה
אבל הקול שלה גאוני מבחינתי,קונה אותי בשניה. ושני הדיסקים - Feels Like Home ו -Come Away With Me אצלי על המדף ,ונעשה בהם אפילו שימוש די נרחב. מומלץ לנגני גיטרה! פשוט כיף.. (Seven Years,Creep On In וכו' ,באמת שלא חסר שירים שלה שפשוט כיף לנגן ביחד עם הדיסק מתנגן)

למעלה