טלמון סילבר - במיוחד בשבילך

אז למה שלא תתחילי מדברים

שידועים? למשל. ברשות התקיימו בחירות, בהסכמת ישראל. בבחירות אלו השתתף החמאס, בהסכמת ישראל. אבל קרה משהו לא צפוי: החמאס ניצח בבחירות, שנערכו לפי הכללים המקובלים על ישראל, והרכיב ממשלה. ישראל החליטה להתעלם מהמגמה הבולטת של התמתנות החמאס, ולהתחיל מיוזמתה ב"רוגז" - להטיל מצור כלכלי על הממשלה הנבחרת, להרעיב את העם הפלסטיני הנצור, לחסום את מעבר הכסף למשכורות עובדי המדינה ברשות. למה? ממשלת החמאס הציעה שביתת נשק גורפת, אבל ישראל סירבה, והתעקשה על המשך המעצרים והחיסולים. החמאס מצדו נצר אש במשך כמעט שנתיים, אבל ישראל המשיכה לרדוף את אנשיו. נכון, היה ירי הקסאמים מצד ארגונים פלסטיניים אחרים, אך גם ישראל המשיכה ברדיפות ובחיסולים של אנשיהם, וכאילו חיפשה את ההסלמה (בדיוק כמו שכותב "אישמרכז": להסלים! להסלים! להסלים!) למה? מה היה קורה, אם היינו מסכימים לרגיעה ולהפסקת אש? העולם היה נחרב? בשביל מה היינו צריכים את ההסלמה הזאת? ככה עכשיו יותר טוב?

תיקונים:

הבחירות נערכו בהסכמת ישראל - נכון החמאס השתתף בהסכמת ישראל - לא מדוייק, פשוט לא מנענו מהם להשתתף, ת'כלס זה כמו הסכמה. הבחירות היו דמוקרטיות - נכון (אז?) "מהמגמה הבולטת של התמתנות החמאס" - כן בטח, איזו התמתנות... החמאס מכיר בישראל - לא!, החמאס זנח את השאיפה לפלשתין בין הים לירדן? - לא!, החמאס מכיר במפת הדרכים? - לא!, החמאס עמד באיזשהו נקודה עמד להתפרק מנשקו? - לא!, החמאס באיזושהי מנע, כממשלה ירי של קסאמים? - לא! כל השאר? קישקוש, זה כלום, רק זה משנה. הקסאמים לא הפסיקו, החמאס ממשיך לתת להם לעוף, זה שהוא עצמו לא ירה אותם זה לא רלוונטי, הוא הממשלה, הוא החזק ברחוב, הוא יכול לכפות הפסקת אש, הוא בחר שלא, אז פעלנו, נכון שהתירוץ לפעולה היה החטיפה והרג החיילים, הפעולה הזאת היתה צריכה לבוא אחרי הקסאם הראשןן אחרי היציאה. ממשלת חמאס לא הציעה הפסקת אש גורפת, החמאס הציעה שהוא יהיה בהודנה, מה עם וועדות ההתנגדות?, מה עם הג'יהאד האיסלמי, גדודי אל אקצה? לגבי "להסלים! להסלים! להסלים!" התתכוונתי ללבנון, גם שם קורים דברים. צודק, אנחנו לא צריכים את ההסלמה, אנחנו גם לא צריכים את ההסלמה שלהם! אנחנו יצאנו מעזה, מעזה היה צריך להיות שקט מוחלט! לא קסאם בודד, לא מרגמה, לא משנה אם זה חמאס או ג'יהאד, כולם אותו חרא, אין הבדל. לגבי לבנון, נסוגנו לקו הבינלאומי, רצינו את אחרוני יפי הנפש, עד הסנטימטר האחרון, החיזבאללה ממשיך לירות קטיושות, יושב על הגדר, רואה הכל וחוטף חיילים מהשטח שלנו!, אז שם צריך לשנות את חוקי המשחק לחלוטין, שם צריך להסלים ולא להרגיע עד שהחיזבאללה יושמד או יהיה רחוק מאד מהגדר ולא אפקטיבי.

../images/Emo6.gif מה "תיקנת"?

אכן, החמאס עוד לא הסכים לקפוץ עם הראש לים, כדי לרַצות את אנשי "מרכז"
החמאס נצר אש כשנתיים - אנשי "מרכז" לא ראו לא שמעו על כך. כשהם ניצחו בבחירות, ישראל החרימה אותם מייד - ובו זמנית דורשת שהם יכירו בה! הם מציעים שביתת נשק, בלי "להכיר" - אנחנו מסרבים, ואומרים ישירות שנמשיך להכות בהם כמה שאנחנו רוצים, ודורשים מהם להציב את הלחי השנייה. מתקבל "מסמך האסירים" המכיר במדינת ישראל - אנשי "מרכז" לא ראו לא שמעו
יש סיכוי שמסמך זה יתקבל רשמית - אבל ישראל מתעקשת להסלים, ו..."מתפלאת" שגם הם נלחמים ושובים חייל צה"ל. על ההצגה הזאת של ה"יציאה" מעזה דובר כבר כל כך הרבה, שרק שוטים מופלגים או אידיוטים מלידה מקבלים אותה ברצינות. עם זאת, אני נאלץ להזכיר, שרצועה זו היתה ונותרה סגורה מכל עבר, בים באוויר וביבשה, ע"י ישראל הכובשת, בעיקר למעבר סחורות חיוניות, יבוא ויצוא. ובמקביל, גם נמשך הקטל וגזל הקרקעות בגדה - ולהזכיר למי ששכח(
) - הגדה והרצועה זה אותו דבר, אותה ארץ כבושה, אותו עם כבוש. לחזור על סיפור חדר-השירותים למי שעוד לא שמע?

מי ביקש ממנו לקפוץ לים?

אותי הוא לא צריך לרצות, הוא צריך להתאים את עצמו כדי להפוך את עצמו לפרטנר, להפוך לסוג של אבו מאזן רק אם יכולת, נכון להיום יש לו רק רצון (סוג של רצון, גם זה לא ברור), שום יכולת. החמאס נצר את האש - נכון, מה הפלא?, הוא נפגע קשות, אז הוא צעק הודנה. מאז הוא השתקם, התחמש מחדש, ייצר קסאמים, סיפק אותם ואיפשר ירי שלהם על ידי על ידי אירגונים אחרים - זה פעיל מספיק, האירגון הוא עדיין אירגון טרור, האידאולוגיה היא עדיין אותה אידיאולוגיה. החמאס הוא אירגון טרור, ישראל כבר הכירה עקרונית בכך שצריך לסיים את הכיבוש (קווי 67' או קווים אחרים - זה נתון למו"מ) וברעיון שני מדינות לשני העמים, אנחנו הכרנו בעובדה שחמאס נבחר באופן דמוקרטי, ידוע ומוסכם שהוא הריבון אצל הפלשתינים, לא הכרנו באידאולוגיה שלו והרעיונות שלו, אלה שני דברים נפרדים לחלוטין. הם לא מציעים הפסקת אש, הם מציעים רק שהם יפסיקו את האש - טקטיקה, יש עוד אירגונים, המסמך לא מחייב אותם והחמאס לא יכנס איתם ראש בראש כדי לסיים את האש, עוד פעם, מבחינתינו- כולם אותו חרא, טרור זה טרור ולא משנה מה שם האירגון, הפוליטיקה הפנימית שלהם באמת לא מעניינת. מסמך האסירים לא מוותר באופן רישמי על חלום פלשתין הגדולה, החמאס לא שינה את אמנתו, המסמך גם לא סותר אותה, בסך הכל ניסוח מעורפל למציאות שתמשיך את הטרור נגדינו, אין וויתור על "זכות" השיבה (4 מיליון איש!), הטרור ימשיך מהגדה, לא כל האירגונים מחוייבים אליו, אין קול אחד מנחה בחמאס, מי הבוס? משעל? דף?, הנייה?, אני לא סומך על סידור כזה. אין חיילים בעזה (הפעילות הנוכחית לא נחשבת), אין מתיישבים יהודים בעזה = אנחנו לא בעזה, זה הכל, אם היה שם שקט ובטחון שלא היו עוברות סחורות לא אזרחיות אז עזה היתה פתוחה מכל הכיוונים, בלי סגר, עובדים שלהם היו מועסקים כאן, האוכלוסיה לוחצת על החוטפים לא לשחרר את החייל, אז אנחנו לוחצים על האוכלוסיה, ככה זה עובד. ישראל הותקפה לא כי "הסלימה" היא הותקפה כי היא היתה טיפשה מספיק לא לשנות את כללי המשחק מהיום הראשון בו היינו בחוץ, כלומר להגיב כמו מדינה נגד מדינה על תוקפנות טרוריסטית על הקסאם הראשון שיצא משם, ללא קשר לאיזה אירגון ירה אותו. היציאה מעזה היתה טקטית, היא לא קשורה לגדה, זה לא נעשה חינם ורבע מיליון מתיישבים לא יפונו בחינם בעבור עתיד לא ברור, לך יש רק הנחות, להנחות אין ערבויות, לי אין הוכחה ביד שזה יהיה אכן סוף הסיכסוך, חוץ מזה אני לי רצון להפוך למדינה דו לאומית לצד פלשתין, אם כבר אני בעד חילופי אוכלוסין מלאים, כל ערביי ישראל לפלשתין ואז נפנה את כל המתנחלים, ובי-ם תהיה פשרה. אני מדבר על עזה, הגדה זה הגדה, שתי שטחים גיאוגרפים שונים, נכון העם אותו עם, אז? אותו עם נמצא גם בקווי 67' (20% מהאוכלוסיה שלנו) ובירדן (80% מהאזרחים), מה הנקודה שלך?

למה שקרים עלובים...

מה שהוא אומר זה מאוד נכון ונשמע מאוד הגיוני ואם אתה בהינף יד תפסול אותם, לא יהפוך אותך לפחות נכונים.

א. לא אחזור כמו תוכי 1000 פעם על

אותם הסברים. אין לי כוונה להתחרות עם "אישמרכז" ב...הצפה. ב. בנוגע לניסוח ("שקרים עלובים"), הרי רק העתקתי את הסגנון של הגולש הנ"ל - ר' למעלה בשרשור זה. ג. עניינים, הטענות שלו, שהוא אינו מתעייף לחזור עליהן שוב ושוב, אינן נכונות עובדתית. כבר הפרכתי אותן שוב ושוב, לאט ובפרוטרוט, בלי שום "הינף יד". וכבר נמאס לי להוכיח לגולש הנ"ל שיש כיבוש, ושל"קו הירוק" יש משמעות, ושההצעה "הנדיבה" שלו לנתק מישראל ריכוזי אוכלוסיה ערבית היא פרובוקציה נטו, שמטרתה היחידה היא ליבוי הדה-לגיטימציה של הציבור הערבי בארץ.

הוא עדיין תקוע בדברים שמעולם לא

אמרתי. מעולם לא טענתי שאין כיבוש, מה שכן ההגדרה שלי לכיבוש שונה משלו. ישראל אכן עדיין לא סיימה את הכיבוש. טלמון לא הוכיח דבר בכל הקשור לקו הירוק, מקסימום הוא מצטט את האו"ם, לא יותר. ההצעה שאני מציא היא הפרדה בין העמים, מה שהוא מציע זו כניעה מלאה לפלשתינים ולטרור ללא תנאי כאשר הוא מתבסס רק על הנחות וההיגיון הפרטי שלו, הוא מציא מדינה פלשתינית וצידה את ישראל כמדינה דו לאומית. מדובר בפנאט שמאל קיצוני בעל עיוורון קשה במיוחד.

Lilac Wine

New member
מעניין למה היא המשיכה

יש דברים שאתה לא יודע! בשביל המודיעין קיים. שתהיה לך שבת שלום,ועזוב את יובל לנפשו. הוא הכי שפוי פה.

מי שקורא להסלמה (ומקבל אותה)

לא נראה לי "הכי שפוי פה"
ולך לא יזיק לקרוא לפעמים עיתונים, כדי להיות טיפ-טיפה בעניינים

Lilac Wine

New member
אני קוראת+

ולא הכל כתוב בעיתונים נשארה לך עין מרוב הקריצות?

Lilac Wine

New member
מסמך האסירים

זה שהחמאס אישר אותו,כביכול, לא אומר כלום. לא אתפלא אם זה תעמולה תקשרותית והצגת החמאס כשוחר שלום בעוד שפלגיו יורים קטיושות(אז אל ת**** את השכל לגב זה,ותפסיק לרחם עליהם יטותר מדי או להפוך את החמאס לטהורים באותה מידה הם היו יכולים לרצוח מישהו ממשפחתך בזמן נסיעתם באוטובוס) כפר בילעין-מה לגביו? סובל מהגדר? לא נורא.אנחנו סבלנו מספיק מפיגועים. לא מצדיקה את הגדר כל עוד היא לא בתחום הקו הירוק,פה ישראל טיפשה. אבל בכלליות אני בעד הגדר,אני מקווה שבעתיד היאבאמת תהיה בתחומי 67'

את קצת ממהרת,

עוד שמעתי שהחמאס אישר אותו, למרות שאסירים חמסניקים חתמו עליו. ועדין לא הבנתי, אם הם מסכימים/יסכימו להכרה בגבולות 67, למה שלא נעשה אתם שלום בתנאים אלה? למה שלא נביע לפחות הסכמה עקרונית להסדר כזה? מדוע עלינו להעדיף למפרע את המשך המלחמה נגדם ואת הפיגועים באוטובוסים? הרי הם הוכיחו שהם יכולים בהחלט לנצור אש. ואם ישראל תסכים לשתף פעולה עם ממשלתם הנבחרת, במקום להילחם נגדה, אזי גם נוכל לדרוש מהם להטיל מרותם על שאר הפלגים, ולהכריח גם אותם להפסיק את המלחמה. לא כך? אבל איך אנחנו יכולים לדרוש מהם או להציע להם דבר כזה, שנראה לי הגיוני ביותר, אם אנחנו הם אלה שמסרבים לשתף פעולה עם ממשלתם הנבחרת, מפעילים נגדה עיצומים מרגע שהיא נבחרה, ויוזמים מצדנו הסלמת מלחמה נגד הפלגים האחרים? התשובה לכך היא, בדיוק כפי שציינת, ה...יצר הרע! להמשיך ולשלוט בהם, ובעיקר - באדמותיהם. את באמת כל כך תמימה, שאת מאמינה שהגדר בבילעין ובמקומות אחרים עוברת רק "במקרה" בעומק השטח שלהם? לא קראת את הפרסומים מלפני כשבוע, שפרסמו את מה שהיה ידוע גם בלאו הכי, שהמטרה הברורה של הגדר לא היתה לא ביטחון ולא בטיח, אלא בפירוש גזל אדמות? כל השאר - הצגות. גזל האדמות, הרחבת ההתנחלויות, עקירת המטעים של הפלסטינים - זה שורש הבעייה! מכאן מתחילים כל הפיגועים באוטובוסים.

Lilac Wine

New member
אמרתי במקרה?

אל תכניס מילים לפי. ואין לי כוח להתווכח איתך על הנושא הזה,בזבוז זמן.

Lilac Wine

New member
יש

אבל חורה לי העניין שאתה מייצג אנטיישראליות בצורה צינית ובזלזול למי שלא באותה דעה כמה שלך(כול כל הקריצות והחיוכים וההכללות) ואני אומרת לך את האמת,לי אין מושג איך כל אחד אחרי מרגיש כשהוא קורא את הודעותיך או את כל התאוריות החדשות של נירו,אבל אותי זה מכעיס מרגיז ומעציב(לא שאני באה אליכם בטענה שתפסיקו לחשוב מה שאתם כותבים,אלא אני רק מנסה להסביר למה זה גורם לי-אז אם תוכל להיות יותר נחמד באופן בו אתה מתבטא אז נוכל להתחיל ליצור "שלום" קטנטן
) בסה"כ אנחנו פה כי לכל אחד איכפת מהמצב בדרכים אחרות. וד"א בתור פעיל שמאל(בעד שלום אחווה וכו'-או כל הגדרה אחרת) יש בך מן השנאה אל ישראל,וכל סוג של שנאה סותר את מה שאתה מנסה לייצג. עוד משהו,כפי שדנה אמרה,האם פעם באמת דיברת עם מתנחל? אתה לא חושב שאתה קורבן של התקשורת? ולמה אתה חושב שאתה יודע הכל,לגבי מה קורה בשטחים וכו',למה אתה חושב שראשי החמאס באמת צמאים לשלום הוגן(ואני אומרת הוגן!)? איך אתה יכול לתת לגיטמציה לרוצח? איך? עזוב את הפלסטינאים כאזרחים,אלא המנהיגות שלהם.

למעלה