טרין, תקפיצי את השרשור אידיאולוגיה

Gilliana

New member
שלא תחשבי שהאמונה שלי לא

לפחות באופן שבו הם עשויים כיום - וברור שיש לשנות אותם, אבל בכל מקרה - לעומת המצב הנוכחי שבו כל דפר, כל אידיוט וכל רפה שכל יכול להתמנות לתפקיד ציבורי בכיר, זה יהיה שיפור לאין ערוך. אולי נתחיל למשל לקבוע את הרף למינויים כאלה בתעודת בגרות למשל? כיום אין שום חוק שמחייב חבר מפלגה להיות בעל תעודת בגרות, או אפילו לסיים 12 שנות לימוד לצוך העניין...

AnnabeI Lee

New member
העובדה שכל דפר יכול להתמנות

לתפקיד ציבורי היא תוצר של זה שאנשים משכילים מעוניינים בעיקר בלהתלונן, ולא בשינוי אמיתי (לא שאני חושבת ששינוי אמיתי יכול להגיע להגיע על ידי מערכת בחירות ממשלתית, אבל הגבלה על מי שיכול לבטא את עצמו הוא בטוח לא הפתרון.) יש מישהו מהמנהיגים הגדולים עכשיו בארץ שלא סיים 12 שנות לימוד? אני בספק. ובכלל, הסתכלי על ארצות הברית. שני המתמודדים בבחירות האחרונות סיימו את לימודיהם בייל, אני לא חושבת שאף אחד מהם היה מוציא את ארצות הברית מהבוץ שאליו היא הוכנסה.

Gilliana

New member
בוץ???

בואי לא נגזים - לא הייתי קוראת לזה בוץ, אבל מכיוון שאני לא רוצה להתחיל כאן וויכוח פוליטי אני רק אגיד שאני מוכנה "להתחלף" עם ארה"ב כל יום, כל שעה, כל דקה. לגבי המנהיגים שלנו - נכון שכרגע אין כאלו שלא סיימו 12 שנות לימוד אבל זה עדיין לא מעיד על כישורי ההנהגה שלהם. לכן אמרתי - לימודים גבוהים הם לא הקריטריון היחיד.

AnnabeI Lee

New member
(בוץ ועוד איזה)

אבל אנחנו הולכות במעגלים. גם מבחני אישיות למיניהם תלויים בנורמות חברתיות ויש מצב שהמון מהן שגויות, אבל המצאות המבחנים האלה מבטלת את האפשרות שהן אי פעם ישתנו.

Gilliana

New member
אני לא אומרת שלא

ואין מצב אידאלי ב-100% - השאלה היא רק מה יותר גרוע ממה: המצב שיש כיום לעומת המצב שאני מציעה או לא? לדעתי לפחות, המצב בנוכחי הוא הגרוע מכל וגם אם מבחני האישיות יהיו שגויים בחלקם, זה עדיף על המצב הנוכחי בכל מקרה. מעבר לזה אני כבר חושבת שזה תלוי בהשקפת העולם הפרטית של כלל אחת מאיתנו שלא נראה לי שנצליח לגשר ביניהן.

השיוויון לפח?../images/Emo64.gif

רק אנשים בעלי DNT IQ ונתונים מולדים יוכלו לשלוט? ומה האחרים? נשלטים? את יוצרת הפרדה מאוד דיכוטומית (ועוד מלידה) בין בעלי זכויות לנטולי זכויות.

Gilliana

New member
חלילה - לא מלידה

אני רק גורסת כי אך ורק בעלי כישורים מתאימים יוכלו לשמש בתפקיד נבחרי תיבור - בדיוק כמו שזה לגבי כל מקצוע אחר. אני סבורה שזה הגיוני וצודק לחלוטין - בדיוק כשפי שלא כל אחד יכול להיות רופא, או מהנדס או כל בעל מקצוע אחר שדורש כישרוים מתאימים.

הבעיה היא

שבמסגרת של דמוקרטיה, בעלי המשרות הבכירות אינם מגדרים כ"תחת מינוי" אלא כ"נבחרי ציבור", וככאלה לכל אחד יש זכול לבחור ולהבחר. השאלה החשובה היא - האם את חושבת שלא לכלם יש זכות לבחור ולהבחר, לייצג מגזר, סקטור או איגיאולוגיה, או לתת דעתו בשאלה מי מייצג אותו בצורה הטובה ביותר?

Gilliana

New member
אבל אני לא מדברת על דמוקרטיה

זה בדיוק העניין - ואם זה לא היה ברור אז אני אחדד שוב: האם לכולם יש זכות להבחר? התשובה היא לא חד משמעית. האם לכולם יש זכות לבחור? בערבון מוגבל. לדעתי ישנם בהחלט קריטריונים שיפסלו אדם מלהיות בוחר דוגמת אלו שציינתי באחת ההודעות הקודמות כאשר הקו המנחה הוא בעיקרון שאם אדם אינו יודע עבור מי ו/או מה הוא מצביע (ואלוהים וגם אנחנו יודעים שלא חסרים כאלו) - הוא לא יוכל לממש את זכות הבחירה.

הוא יכול טכנית

לעומת זאת בשיטה שלך, את מונעת מאנשים מסויימים להצביע ומאנשים מסויימים להבחר. אזרחים סוג ב' או אנשים סוג ב'?

Gilliana

New member
אויי, נו - צא מהקופסא המחשבתית!

האם זה שאדם X לא התקבל ללימודי רפואה הופך אותו לאזרח או לאדם סוג ב'??? ודאי שלא! אז זה בדיוק אותו הדבר! הרי נכון להיום אתה אפילו לא חייב לסיים 12 שנות לימוד כדי להיות נבחר ציבור אז עצור ורגע ותחשוב בעצמך מה הגיוני, הוגן, ויעיל יותר. נכון לעכשיו אתה רק חוזר על מנטרה של "אזרחים סוג ב'" ו-"שוויון לכל" בלי לבחון מה באמת עומד מאחורי כל אלו.

תחשבי שאת חיה במדינה כזו

ואת לא מספיק טובה כדי לבחור או כדי להבחר. למעשה, לא יהיה אף אחד שיגן על האינטרסטים שלך, אין לך ייצוג, אין לך say, את לא מסוגלת להשפיע על מה שחשוב לך במדינה או להגן על הזכויות שלך. את לא רואה את הבעיה?

Gilliana

New member
הלוואי והייתי חיה במדינה כזו

זה כל מה שיש לי להגיד בנושא. ואם אני לא מספיקה טובה כדי לבחור או להבחר - אז אני לא, מה לעשות? באותה מידה אני יכולה להיות לא מספיק טובה כדי להתקבל ללימודי רפואה, עריכת דין וכיו"ב. במקרה כזה יש מי שיגן על האינטרסים שלי כביכול? גם לא. אני לא רואה שום בעיה - להיפך.

0Pandemonium0

New member
זו אמירה טיפשית שאת לא מבינה את

משמעותה. איך את יכולה להשוות בכלל את הזכויות הבסיסיות של האדם, הזכויות שאיתן הוא נולד, לזכותו להיות רופא או עורך-דין? חופש המחשבה שווה לחופש לרפא? חופש הביטוי שווה לחופש לעריכת-דין? אולי תעברי לאיזו מדינה דיקטטורית כזו שבה באמת אין לאזרחים שום זכויות, אם זה מה שאת רוצה. תודיעי לנו איך זה.

Gilliana

New member
זה רק מוכיח...

... שהתפיסה שלך מקובעת, צרה ומרובעת. מי קבע עם אילו זכויות אדם נולד??? אדם לא נולד עם שום זכויות, זאת בדיוק הבעיה - שכולם חושבים שמגיע להם הכל. ומה קשור חופש המחשבה לכאן? דבריך גם מוכיחים שלא הבנת מילה ממה שאמרתי אבל יודע מה? אני לא מתכוונת להתווכח איתך - מי שמתיימר לקבוע עבורי מה אני מבינה ומה לא, לא ראוי מבחינתי להמשך התייחסות בכלל.

0Pandemonium0

New member
כך מה שאני אומר כאן הוא דעתי ותו לא

אם אני אומר שאת לא מבינה את פירוש האמירה שלך, מובן שאני חושב שאת לא מבינה. אני לא קובע לך דבר ואין לך ממה להיעלב. אני חושב שהגישה שלך מוטעית מיסודה. לאדם באשר הוא אדם ישנן זכויות מסוימות, ואי הכרה בהן תחזיר אותנו לימיה האפלים של האנושות או למשטרים דיקטטוריים, שבהם בטוח שאנו לא רוצים. את ודאי מסכימה איתי שאדם אינו חפץ, ושיש להתייחס אליו כאל אדם בעל זכויות. מובן שהזכויות אינן טבועות בגנים שלנו ואנו לא נולדים איתן, אך מעצם היותנו אנושיים, המשטר מעניק לנו זכויות בסיסיות שחובתו של כל אחד לשמור עליהן. זה שברוב המקרים זה לא קורה, זה עניין אחר. אני פשוט מנסה להבין את הגישה שלך. האם היית רוצה שיתלו אותך בכיכר העיר על כך שקראת לאנשי הממשלה מושחתים? לא, אף-אחד לא היה רוצה את זה, לכן קיימים חופש הביטוי וחופש המחשבה, שאת חושבת שאינם הכרחיים. נסי להעמיד את עצמך בסיטואציה שתיארתי וחשבי האם באמת לא צריך את הזכויות הללו.

Gilliana

New member
הייתי מציעה ש...

... תקרא שוב את מה שאתה בעצמך כתבת ותגיד לא לי - לעצמך, האם כך נשמעת "הבעת דיעה". מי שהביע את דעתו הייתי אני - מי שתקף אותי בצורה לא נעימה בשל כך - היית אתה. דעתי אומרת X ודעתך אומרת Y - אולם אתה בחרת באופן די בוטה, תסלח לי, להפגין עד כמה דעתי לא נחשבת לעומת דעתך. כנראה ששכבר יש כאן אנשים שיש להם זכויות יתר ולא ידענו על כך... אני עדיין לא מבינה מה הקשר בין חופש הביטוי והמחשבה לזכות להצביע - מעולם לא אמרתי שלאנשים לא יורשה להביע את דעתם בחופשיות. רואה איך אתה מסלף את כל מה שאמרתי? לכן אני חושבת שחבל להמשיך בכלל את הדיון...

0Pandemonium0

New member
קראתי שוב את הודעתי והיא אכן בוטה.

כמובן שזה לא אומר שזו קביעה, אלא רק דעתי, היא פשוט מנוסחת בצורה לא כל-כך נכונה, ואני מצטער. באמת אין טעם להמשיך את הדיון הזה.

למעלה