טרין, תקפיצי את השרשור אידיאולוגיה

Gilliana

New member
אני בכלל לא בטוחה לגבי זה

ואת יודעת משהו? לגבי מהגרים זה אפילו נבון עוד יותר. לדעתי אסור לתת למהגר זכות הצבעה מיידית אלא רק כעבור X שנים שהוא חי באותה מדינה. מה קורה אצלנו למשל? הביאו הנה מיליון רוסים שחלק לא מבוטל מהם "קפצו הנה לרגע". מה הכוונה? חיו בישראל שנתיים שלוש והמשיכו הלאה - לרוב לארה"ב, ובעליות הקודמות זו היחה תופעה הרבה יותר נפוצה. את עדיין חושבת שמן הראוי לתת לאנשים כאלו זכות הצבעה? לדעתי לא - צריך לקבוע מינמום של שהות במדינה כדי לאפשר הצבעה ויש עוד אין ספור דוגמאות - זה לא רק עניין של שפה, זה גם עניין של יכולת הבנה מינימלית. את חושבת למשל שצריך לאפשר לאדם מפגר להצביע? ואני לא מדברת על רמת פיגור קלה. ולרוצח? לטעמי חד וחלק התשובה היא לא.

היא לא אזרחית נכון?

וגם אם כן, את מציעה לשלול מבעלי זכות הצבעה את זכותם? אני לא רוצה להזכיר לך את הפעם היחידה בהיסטוריה שבה נשללה אזרחות (והזכויות הנלוות לה) מאזרחי מדינה.

Gilliana

New member
טוב, זה לא ילך...

אתה לא מוכן לחשוב מחוץ לקופסא ועל כן המשך הדיון הזה חסר טעם. שאלתם איך לדעתי צריכה להתנהל מדינה - כך לדעתי צריכה להתנהל מדינה, סוף.

miss mcmillan

New member
לא צריכים להסחף

הסינון פה הוא לא על בסיס שרירותי (גזע, מין, דת) אלא על בסיס יכולות וקיבולת. לא כל אחד יכול להנהיג כמו שצריך.

JustThomas

New member
בגדול אני מסכים עם הרעיון

אבל לא להשתמש במבחני איי-קיו ואינטיליגנציה (על כל סוגיה) לדבר. זה לא בהכרח מדד שמראה כמה בן אדם מסוים כשיר בשביל לקבל החלטה שתהיה לטובת הזולת. שרשור מעניין
(וגיאלי, מחכים לתגובתך...)

miss mcmillan

New member
אני חושבת הרבה יותר בכיוון

בכיוון של מבחני אישיות, כישורים נפשיים, יכולות אנליטיות, וכו'. אייקיו באמת, באמת שלא עוזר לנו כאן.

JustThomas

New member
עדיין,

יכול להיות בן אדם מדהים עם כישורים אישיים נפלאים אבל עם השקפת עולם פשיסטית למשל. זה לא סותר.

Gilliana

New member
אז שיהיה פשיסט

אם יהיו מספיק אנשים שיבחרו בו והוא יעלה לשלטון, מה לעשות? הרוב בחר, הרוב קובע. אני לא מערערת על השקפה זו או אחרת - אני מדברת על כישורים וכישורים בלבד. השקפה היא עניין של חופש הביטוי וחירות המחשבה - מותר לאנשים להיות בעלי השקפה פשיסטית, בדיוק כמו שאני יכולה להקים מחר מפלגה שהקו המנחה שלה הוא להוציא את הדת מחוץ לחוק - אם יהיה מי שיבחר בי זה סימן שאינני היחידה ששואפת לכך - נכון? זו רק דוגמה כמובן, אבל מטרתה להמחיש שלא מדובר כאן בהשקפת עולם.

0Pandemonium0

New member
מונרכיה סוציאליסטית.

אל תתפלאו אם זה לא מוכר לכם, כי השם הוא המצאה שלי. צריך לפרט מה זה, או שברור מהשם?

Gilliana

New member
זה פאראדוקס

איך יכולה להיות גם מונרכיה וגם סוציאליסטית?

miss mcmillan

New member
מילייה, אתה נחשד בפלצנות

עד שלא תוכיח את חפותך
כלומר
תסביר למה התכוונת.

0Pandemonium0

New member
מיד!

מובן שמונרכיה סוציאליסטית היא פרדוקס, כי השיטות סותרות זו את זו ודבר כזה מעולם לא התקיים. אני בעד שלטון יחיד, מונרכיה, אבל אני גם בעד שהשליט היחיד הזה יהיה שווה לשאר העם במעמדו, סוציאליזם. אני חושב שדמוקרטיה היא טעות ענקית. העם טיפש והפוליטיקאים שקרנים. מה גם שראש הממשלה אפילו לא יכול להעביר חוקים בעצמו, וצריך את הסכמת שאר חברי הפרלמנט/כנסת. למשל, אם ראש הממשלה התעלה על עצמו והחליט להעביר איזשהו חוק שייפגע בשרים (למשל, הורדת החסינות או איך שלא קוראים לזה), זה בחיים לא יעבור, כי כולם מושחתים ואף-אחד לא ירצה להעביר חוק שייפגע בו. צריך שליט יחיד שיוכל לעשות מה שהוא רוצה. אבל צריך גם שכל האנשים בעם יהיו שווים ובעלי זכויות שוות, אפילו השליט. כמו שראש הממשלה היום יכול להיכנס למעצר על פשע שביצע, כך יוכל להיעשות גם לשליט יחיד. אני מקווה שהבהרתי את הכוונה שלי

Gilliana

New member
זה עדיין פארדוקס

וזה גם בלתי יישים ולא ריאלי לחלוטין כי מי יפקח על השליט? זה ייגמר כמו בימי רומא העתיקה והשליט הזה קרוב לודאי שיסיים כמו יוליוס קיסר...

0Pandemonium0

New member
תראי, אני לא מתווכח כרגע אם השליט

מושחת או לא, כי זה לא משנה. גם ראש ממשלה יכול להיות מושחת, גם מלך יכול להיות מושחת, גם קיסר יכול להיות מושחת, כל מנהיג כלשהו יכול להיות מושחת, ולא משנה השיטה הפוליטית שבה הוא נבחר או תומך. ואת גם לא יכולה לפקח על כל העולם, בחייך. ומי יפקח על ראש הממשלה? מבקר המדינה? ומי יפקח עליו? אלוהים?

Gilliana

New member
אבל זה בדיוק גם מה שאני אומרת!

הרי אין לדבר סוף, אז כיצד זה פותר את הבעיה?

0Pandemonium0

New member
זה לא.

כל שליט יהיה מושחת, ולאף-אחד לא יוכל להיות מפקח. אז את בעד אנרכיה?

Gilliana

New member
בהחלט לא

לכן אני חושבת שאסור בכל מקרה שיהיה שליט בודד כי הרבה יותר קל לנטר ולאזן כאשר יש קבוצה של אנשים ולא אדם אחד ויחיד החורץ גורלות.

למעלה