יאללה כבר סופ"ש חברות!

DIE kvar

New member
אפשר לטול ידיים גם בצבא

וגם לשמור כשרות ושבת וחגים די מכריחים אותך גם אם אתה לא יהודי אפילו קיצר סתם לא היה בא לך להתגייס אל תזייני תשכל

MaddyD

New member
שמעי יש ויש

אם באה אליך בחורה ואני מכירה אחת כזאת, היא זהב, דתיה יעני ממש שרצתה להתגיס אבל המשפחה החרימה ופקה פקה קיצר הלכה ונתנה שלוש שנים בבית חולים החליפה סירי לילה ועוד דברים שבאמת... כאילו טוהר לב... בנאדם נותן עם כזה דבר.. כאילו, וואלה עדיף על צבא אפילו אבל לשבת בוינגייט כמו שהבחורה הלא מזוהה עושה, לפלרטט ולצאת כל הזמן ולהגיד שהיא לא עושה מטעמי דת.. יעני מה הקשר בין מחט לתחת

DIE kvar

New member
צודקת

זה נכון שיש דברים שבחורות עושות במסגרת שירות לאומי שממצים יותר את התרומה שלהן למדינה מאשר אם הן היו עושות תפקיד חסר תכלית בצבא. אבל השאלה היא למה הן בחרו בשירות הלאומי לא כי כאן הן תורמות יותר, אלא כי יותר נוח להן. מקרים שבהם המשפחה מחרימה וכו' אני מוכנה לקבל, אמנם בצער רב, אבל אפשר להבין את הבחירה.. מקרים בהם הרב אמר שלא משרתים בצבא אז זה מה שאת עושה, או שאת מפחדת שהחברות שלך לא יקבלו אותך, ובטח ובטח כשאת סתם מחפשת דרך להשתמט מהצבא - אז זה נטו לבחור במה שיותר קל לעשות וזה מראה עלייך שאת הבנאדם הכי חלש בעולם, פשוט אפס. אם תכלס מה שהייתן מחפשות זה לתרום כמה שיותר הייתן עושות שנתיים של צבא ואחריהם שנה או יותר של התנדבות במסגרת כזאת או אחרת.. למה? קודם כל כי צבא זה חובה. כי צבא זה לתרום למדינה בדרך שהמדינה מבקשת ממך. ואח"כ תתרמי איפה שאת רוצה וכמה שאת רוצה ותשלמי את חובך למדינה ולאזרחיה כרצונך החופשי (תעשי מה בזין שלך בקיצור)

עם כל הכבוד שלי לשירות הלאומי

זה כל כך אבל כל כך אבל כל כךךךך לא הרבה מעבר. :\

PennyLaneM

New member
מה כואב לכן?

כל אחת תעשה מה שטוב לה. ממתי אתן נהייתן אלוהים? למה לגרום לאחרים להרגיש רע רק כי אתן עשיתן\עושות שירות צבאי?

MaddyD

New member
כי זה החוק

סימפל אז דאט מה נראה לך? שהשירות הצבאי שלי היה כיף? שלא רציתי לצאת כל שבוע בערך על נפשי? וואלה הייתי רוצה הייתי תוך יומיים מחוצ לצבא אבל לא עשיתי את זה אני צריכה מחיאות כפיים? לא, כי לא עשיתי מעבר למה שנדרש ממני בחוק, אתן לא עשיתן את זה אז כן תרגישו רע עם עצמכן כי אתן משתמטות. מה לעשות זה עניין של אופי לדעתי, כמה אתה מוכן לתת מעצמך כדי לשמור על כלל ואתיקה ומסויימת אפילו אם זה לא הכי נוח או מסתדר בתקופהמסויימת ואת כאילו אפילו לא עושה שירות לאומי שמעי אני לא יודעת למה ואיך את לא עושהצבא אבל גם הצבא לא התיישב לי בתקופה הכי מוצלחת בחיים ואני יכולה לכתוב לך פה סיפורי זוועה על אנשים שהחיים שלהם התהפככו בשנתיים/3 האלה אבל עדיין הם מילאו את חובם . קיצר אלוהים אני לא שומרת חוק כן אתן פשוט לא.

DIE kvar

New member
דנה זה מדהים

איך אני בחיים לא מסכימה איתך עד שזה נוגע לדברים האלה.

MaddyD

New member
שמעי

זה בגדול הולך על ההשקפות שלי בהרבה נושאים אבל יש קודים אתיים שמשותפים לכלל האנשים חוצ מכמה קיצר .. להשתמט זה רע אבל.. ללכת לדי בר ושיעורי תורה? יואו האא אני חולה קצת

עד שזה נוגע לייפוי נפש

ותחושה עילאית של להשמיץ מישהי אחרת כדי להדר את עצמך רק בדברים כאלה אתן מסכימות. זה פשוט נפלא
כל כך לשפוט אחרים, הא?

DIE kvar

New member
יאללה תחזרי לחור שיצאת ממנו

כן, קל לשפוט אחרים ואין בזה כל רע אנשים עשויים מבחירות, וברגע שבנאדם עושה בחירה בזויה בעיניי - הוא הופך בעיניי לאפס מוחלט. לא קרה לך אף פעם? שקרנית.

יהיה לך נוח אם אני אעשה את זה

כי אז תוכלי להרגיש טוב עם עצמך שאת נאורה וטהורה כמו תינוק את לא מסוגלת לשמוע את האמת...

DIE kvar

New member
אני ארגיש טוב עם עצמי גם אם תהיי פה וגם אם לא

זאת אני, אחרי הכל

THE ronch

New member
אוי בחיי תסתמי את הפה שלך כבר

או שתחנקי מכל השטויות שאת טורחת להוציא מהפה. קראתי פה את כל השרשור, ההתערבות שלך בו מלכתחילה הייתה טפשית בעיקר כי גם הפואנטה שכן יש לך- היא פשוט כל כך רדודה, את לא באמת טורחת לקרוא ולנסות להבין מה כותבים לך אלא נשארת באותה גישה צינית ומפגרת שפשוט, כל כך לא מתאימה לרמה פה. ובטח לא לאלה שמתווכחות איתך. ואם נתייחס לנושא עצמו -- אני אחזור בקיצור על כל מה שאמרו לך פה. אף אחת לא ציינה שלהכין קפה בקרייה זה יתר חשוב מלהסתכל על חתיכים בוינגייט, זה פשוט שהתירוץ (מלכתחילה) של 'מטעמי דת' כשבעצם העניין הוא לא באמת כזה, בעיניהן (ובעיניי) בכלל לא תקף. קיימות מאות דרכים לעבור על על החוק בצורה עקיפה, אבל כל הרעיון הוא שחוק הוא חוק, ואם עברת עליו בצורה עקיפה ויצאת על נפשי או על טעמי דת, לא עושה אותך יותר בסדר מכל מטומטמת שפשוט אמרה שהיא לא רוצה להתגייס. אני לרגע לא אומרת ששירות לאומי הוא לא נחוץ או לא תורם למדינה, אבל אם הוא היה חשוב יותר מפקידות בצבא ותורם יותר והכרחי יותר, אני מאמינה שבמקום הפקידויות למינהן המדינה הייתה מוציאה חוק לשירות לאומי חובה, ומי אתן בכלל שתעשו את החישוב הזה במקומן? כל הכבוד לך שאת משרתת בצבא ואת לא אמורה, בחיי, אבל את עדיין חתיכת מפגרת. שלום וסופשבוע נעים לכולן

DIE kvar

New member
כפרה עלייך, התנסחת מצוין

בואו באמת נסיים את הדיון הלעוס הזה

החוקים שלכן...

הידעת שגם סמים זה לא חוקי? ועדיין, עשית אותם, או שאת עדיין עושה אותם, כי את ילדה קטנה שמנסה להכנס לויכוחים שהיא לא מבינה בהם כלום. צאי מהפוזה! ותתבגרי ולעניין: אתן לא יכולות לשפוט מי שלא מתגייס מכל מיני טעמים ועושה שירות לאומי. זה קטנוני והצורה המסריחה שבה אתן פותחות את הג'ורה על מישהי שאומרת לכן שהיא כן תורמת (רק לא בדרככן החוקית)-מסריחה. וזה מרגיז ומקומם אותי. ו-וואלה, חייבים לעשות קצת חישובים במקום הממשלה, אחרת עוד 5 שנים לא תהיה מדינה. (תאמיני לי ילדונת שאם עלה ירוק תכנס לממשלה זה יהיה טוב לפוזה שלך בדיוק שבוע! אח"כ תצטרכי למצוא שטיק חדש...)

למעלה