ידע מוזיקלי

ידע מוזיקלי

היי, מהו היה הידע המוזיקלי של הפלוידים כאשר הם התחילו ליצור מוזיקה? האם הם היו קוראים תווים? למשל ידוע שהביטלס היו מנגנים לפי שמיעה והידע התאורטי שלהם היה מאד מצומצם. (תקנו אותי אם אני טועה)האם מישהו מהם למד מוזיקה בצורה מסודרת? ומהו הידע המוזיקלי של הפלוידים היום בהקשר של כל השאלות הנ"ל? איך באותם שנים התחילו הנערים לנגן ומה הייתה הצורה שרובם רכשו רכשו את הידע? (אני מתאר לעצמי שבשנים האלו לא היו קונסרבטוריון מסודרים וכו') תודה ושלום. סוף הודעה.

שלום חן

New member
סליחה, אבל, אתה בטוח../images/Emo35.gif

דווקא, הייתי בטוח שריק רייט מעביר את האנפורמציה לקלידים מהראש דרך הידיים לקלידים, יעני, הוא לא ידע תווים. תקן אותי אם אני טועה

afon

New member
משפט מחתרתי משהו

להגיד שתווים לא קשורים לרוק משול ללהגיד שהצבע ירוק לא קשור לחסה. אם אתה לא גאון מוזיקלי, אם הכישרון המוזיקלי שלך הוא ממוצע לחלוטין, ללא תווים (או כל מערכת אחרת של חוקים מוזיקליים) יהיה לך נורא קשה להתקדם ויותר מזה לשמר את המוזיקה. והרי רוק הוא מוזיקה עממית, מוזיקה של כולם, לא רק של גאונים בדמות הנדריקס וגילמור, חשוב לזכור את זה.

Silvernaor

New member
אמ... היא דיי צודקת

לפי המון גיטריסטים שאני מכיר (ואני לא מדבר על כאלה שהתחילו גיטרה, אלא על תותחים) כשלומדים גיטרה, ברוב המקרים, לא ממש לומדים תווים והרמוניה ותאוריה מוסיקלית, זה יותר בכיוון "שכתוב לך את האות G תעשה ככה עם האצבעות" ואותו דבר לדברים כמו CMaj7, יודעים איך לעשות אותו, אבל נגיד ואני אבוא לגיטריסט ואני אגיד לו "תעשה ספטאקורד מוגדל של דו מז'ור", הוא לא ידע על מה אני מדבר... כמובן שאני לא עושה הכללה, לא אמרתי בשום אופן שכל הגיטריסטים לא יודעים לקרוא תווים, אבל הרוב ככה...

ובכל זאת, מיליוני מוסיקאים

הצליחו גם בלי לדעת תווים. רוצה לשמוע גיטריסט מדהים? האזן לרוברט ג'ונסון. או היוברט סומלין. או בי בי קינג. הם ובני דורם, לא למדו מוסיקה בצורה פורמלית. הם בוודאי ידעו את שמות האקורדים, אבל תאוריה הם לא למדו. נגינה הם למדו אחד מהשני. זה לא הפריע להם להיות גאונים, ולהשפיע על דורות של מוסיקאים. כל אחד יכול לנגן רוק. לא צריך לדעת תאוריה בשביל זה.

afon

New member
זו בדיוק הנקודה

כל הכבוד לאיש שמכר את נשמתו לשטן, הוא מוכשר, אני לא. רוק הוא מוזיקה עממית, פשוטה, כמו הבלוז שהזכרת, מוזיקה שנגישה לכל אחד (בהאזנה, בהנאה, בניגון) אבל אני לא רוברט ג'ונסון, אני לא גאון מוזיקלי, אני לא יודע לבודד תווים על פי שמיעה וליצור הרמוניות בעזרת המוח שלי, אני צריך שמולי יהיה כתוב, בצורה פשוטה ונוחה מה אני שומע ומה אני מנגן, זה בדיוק למה תווים, וכן גם תאוריה, חשובים ברוק. הם לא הכרחיים, הם לא מחוייבים המציאות, בהחלט אפשר להסתדר בלעדיהם, אבל למי שהוא לא גאון מוזיקלי (כהגדרה מדעית) תווים הם בהחלט כלי מצוין, נוח ויודעת מה? הכרחי. לא כל דבר צריך לשחוט על מזבח האתוס.

itaikuskus

New member
היא לא אמרה שתוים לא קשורים

היא אמרה שתוים לא רלבנטים. היא צודקת.

RoieL

New member
לא נכון

בגלל שג'ימי הנדריקס לא ידע תווים אז רוק הפך להיות מין ז'אנר שכדי לקחת בו חלק צריך ידע עלוב בתאוריה? זה לא חוק, ויש גם לא מעט גיטריסטים "מוזיקאים", עד כמה שזה מפתיע.

קרא תגובתי לעיל

ללמוד תאוריה זה דבר נחמד, אבל לא חיוני ברוק. אין יתרון למי שלמד מוסיקה באופן פורמלי, על פני נגן אינטואיטיבי, ברוק. יש לזה משמעות במוסיקה קלאסית, אבל לא במוסיקה עממית.

זה נכון אבל לא נכון

מוסיקה יכולה להיווצר ללא ידע מוסיקלי פורמלי כגון תווים או טאבים או כל מה שנוגע לזה. יש המון אמני רוק שהצליחו בלי ידע מוסיקלי אלא רק אם כשרון ושמיעה טובה מה שלהרבה נגנים יש . אבל! אם רוצים ליצור רוק או כל מוסיקה שגם עממית יש צורך בידע בסיסי של טוניקה סולמות וכולי. כדי שנגנים בלהקה יוכלו לתקשר זה עם זה בשפה כוללת הם צריכים לדעת ידע מוסיקלי ותאוריה. שמות האקורדים הפופולרים יותר כגון A,G.D. וכולי הם בעצם שמות אחרים ויותר פשוטים לשמות התווים מה שנהוג בכל העולם מאז ומתמיד. כל נגן מקצועי יודע את הידע הבסיסי ובלעדיו לא יכל ליצור מוסיקה עממית . כמובן שצריך גם כשרון ולא רק ידע כי רוק בהחלט מתבסס ברובו על כשרון מוסיקלי אבל מחייב ידע בסיסי בתאוריה (ולא תאוריה מורכבת כמו השמות המפוצצים שמוסיקאים אומרים אלא סולמות טוניקה תווים בסים לתווים קצב ומקצבים. מקווה שהסברתי את עצמי והבנתם משהו

כן ../images/Emo13.gif

נגנים, לפחות בעולם המערבי, יודעים את שמות התווים, האקורדים, ולהבדיל בין סולמות שונים. זה בלתי נמנע, אם מנגנים בהרכב ורוצים לסנכרן בין הכלים.

אז אני מקווה שהצלחתי להסביר

למה גם ברוק כמוסיקה עממית חייבים תאוריה אפילו בסיסית ביותר

זה לא ממש נכון

אם תיקחי מישהו שלא למד בחיים תווים כמובן שלא תהיה לו בעיה לנגן עם קצת כישרון. אבל אם תיקחי את אותו אחד ותלמדי אותו תיאוריה יהיה לו הרבה יותר קל לנגן בקבוצה או לעבוד בלהקה. או להלחין הרמוניה לשיר

The Walrus

New member
אז מה?

הבנאדם שאל שאלה, הוא ביקש תשובה. הוא לא שאל האם קריאת תווים רלוונטית לרוק, הוא שאל מי מהפלויד ידע לקרוא תווים, ואני חושב שמגיע לו תשובה בלי קשר לדעה האישית שלך בעניין. תארי לך שבנאדם יכנס לפורום וישאל שאלה על שיר מסויים וכולם יגידו לו "עזוב, זה שיר גרוע"... זה לא מה שהוא שאל, אני חושב שצריך לענות לו ישירות. ודבר שני, לדעתי לכתוב משפט כל כך סובייקטיבי והחלטי בלי לנמק אותו זה די לא רציני.

Silvernaor

New member
אני רק יודע

שריק רייט הוא היחיד שבאמת למד מוסיקה והיה לו ידע במוסיקה קלאסית ושאר הדברים...

למעלה