ידע מוזיקלי

holo

New member
לפני שאני הולך לישון:

" הכוונה שלי הייתה שהם חייבים לכתוב את המוסיקה בצורה כלשהי - ואני בספק אם זה לא היה בתוים." אין לי כוח להמשיך להתווכח. תחשוב מה שבא לך. אני את שלי ניסיתי להעביר. ליל"ט

FunkyMonk

New member
די באמת, אתה קורא את ההודעות שלי?

קצת מעליב שאנשים מרשים לעצמם להגיב להודעות בלי לקרוא אותן.

The Walrus

New member
בקשר לנגני הליווי

ההוראה שדיק פארי קיבל הייתה ברורה - "ככה הולך השיר, הסולם שלך הוא (סולם). בהצלחה". ז"א, הוא אילתר את הסולואים שלו.

עזוב גל, אין טעם

זה כמו לדפוק את הראש בקיר. ואני מכירה כמה וכמה דברים שעדיף לעשות, במקום זה.

FunkyMonk

New member
היי היי היי

את מגלה פה טקטיקות. זה שהיית כאן לפני לא אומר שאת צריכה להרוס לי את המשחק.

המון ויכוחים על משהו די פשוט...

לדעתי העניה - כשזה נוגע למוסיקה, אין דבר כזה רוק, פופ, ג'אז, קלאסי, אופרה. (טוב יש אבל הבנתם את הפואנטה) מוסיקה היא מוסיקה בכל מקום ומצב ותווים הם בסך הכל השפה של המוסיקה. אז נכון, לפעמים זה יותר קשה ממתמטיקה לניארית, וברור שאפשר להסתדר גם בלי תווים! אני התחלתי לנגן בלי תווים, ואפילו סלדתי מה'סנובים' המלוקקים שקוראים תווים. ורק יותר מאוחר הבנתי שתווים רק יעשירו אותי מוסיקלית, ויתנו לי כלים לדבר מוסיקה כמו שצריך. והיום אני נהנה לפתוח באוטובוס דף תוים ולנתח ולפרש אותו, אם זה עם השיר של התוים ברקע זה בכלל תענוג שאין כמוהו (מומלץ בחום!). יש תוים גם ברוק, יש המון להקות רוק מתקדם, אפילו זאפה שהלחינו בתווים בדיוק מה שרצו. מובן שיכלו בלי זה, אבל זה נוח להם כמו שלישראלי נוח לכתוב בעברית רשימת מכולת, ולא לזכור בע"פ. זה כדאי, זה מומלץ, אם אתה מוסיקאי, יהיה נכון לדעת את השפה של המוסיקה. זה ההכל. מלבד זאת, אז נכון שהנדרקיס היה תותח שלא קרא תוים, אז מה? לא כך אחד הוא הנדריקס וזה לא אמור להיות דוגמא למוסיקאי העתיד - לוותתר על התווים. אני בטוח שאם היו שואלים אותו הוא היה עונה שהוא היה שמח יום אחד ללמוד תוים. הוא למד בדרך שלו מה שאחרים לומדים אצל מורה רגיל. טכניקת נגינה, ותוים זה שני דברים שונים, תן לבנאדם גיטרה וכמה שעות לשחק ותצא לו בסוף מנגינה. ועוד משהו אבל תשמרו את זה בסוד... גיטרה היא כלי שאפשר להסתדר עליו מצויין דווקא בלי תווים, וזה למה הרבה רוקרים באמת לא רואים בזה משהו נחוץ. פסנתר למשל, סקסופון ונבל זה משחק אחר לגמרי, סביר להניח מאוד שבלי תווים אין הרבה סיכויים לשרוד עליהם.

למעלה