יהונתן גפן התראיין היום

כל מי שלא חושב כמוך טיפש?

פשוט שאני אדע לא לנהל איתך שיחות..לא נעים לדבר עם מישהו שחושב שאתה טיפש בגלל שאתה אוכל בשר..יש לך חברים בכלל? כל החברים שלך צמחונים? או שאת חברה של התרנגולים? כי עם גישה כזאת חברים לא יהיו לך,טיפשה.

12אני12

New member
הוא לא טיפש כי הוא אוכל בשר

הוא טיפש בגלל הדעות שלו.. בוא נגיד ובאמת שה"גורל" של התרנגולים והפרות הוא למות כדי שנאכל אותם.. נגיד.. זה אומר שאי אפשר לנסות להציל אותם? למה אי אפשר לתת להם לחיות בשקט? בגלל שטעים לך? לכל אחד מגיע לחיות... גם זה בני אדם ואם זה בע"ח.. אם לאכול כלב היה כשר אז היית אוכל כלבים? את הכלב שלך היית אוכל? לא, נכון? "אבל הגורל שלו זה למות" תחשוב על מה שאתה אומר כבר.

טיפש בגלל הדעות שלו?

חצי מהעולם חושב ככה,כולם טיפשים?אף אחד לא טיפש בגלל הדעות שלו. אין לי כח להתעסק בשטויות שלך,אתה לא מבין שלאנשים יש דעות אחרות חוץ משלך ואתה צריך לכבד אותם.תתבגר כבר יא חתיכת מפגר.

אה ואני בת...

ואני מוכנה לקבל כל דבר שאומרים אבל לקטול מישהו בגלל הדעות שלו?אין זה פשוט חוצפה...אני לא יודעת בני כמה אתם כל האלה שמדברים פה ולפי הפרטים שלכם אתם בני 30 אז בונא אתם צריכים בגיל הזה להבין שהעולם ישאר כמו שהוא ואת לא תשנו את העולם,מילא הבנות 16 שחושבות שהם יהפכו תעולם לצמחונים...גם אמא שלי היתה פעם ככה מטיפה לאנשים על זה אבל וואלה מגיעים לגיל 30 כל אחד מתעסק בצלחת שלו ככה זה צריך להיות לפחות.

12אני12

New member
לא יודעת איך הגעת לזה שאני בת 30

(אני בת.. מההודעה שכתבת למעלה). אני בת 18 ואני ממש לא מתיימרת להפוך את כל העולם לצמחונים.. אין לי בעיה עם אנשים שאוכלים בשר.. ההורים שלי ככה, חברות שלי וכו'... פשוט להגיד שהגורל של בע"ח מסוים הוא למות ושאני יאכל אותו, לא רק שזה אנוכי ומטומטם זה גם לא נכון. תאכלו חיות אבל לפחות כשאתם אוכלים אותם תכבדו אותם... ואל תחשבו שזה מובן מאליו שהתרנגולת "מתה בשביל שאני יאכל אותה" כי לתרנגולת הזה יש חיים.. בדיוק כמו שלך יש חיים.

לא דיברתי אליך..

דיברתי לבת 30 המתנשאת הזאתי כאן...לפחות ככה כתוב בפרטים שלה....ואני לא יודעת למה התרנגולת הגיעה לצלחת ואם מגיע לה לחיות או לא מגיע לה לחיות,אני יודעת פשוט שיש אנשים צמחונים ויש אנשים שלא,זה שהם לא זה לא הופך אותם לא לרוצחים ולא לפושעים,זה הכל.

12אני12

New member
איפה ראית

שאמרתי שהם רוצחעם ופושעים? רק אמרתי שאם את לפחות אוכלת אותם אז תני להם את הכבוד המינימלי שמגיע ליצור חי שנהרג לתובת השובע שלך.

שמעי...

שמתי פה תקישור הזה של הבעלי חים ובאמת בכיתי שראיתי את זה ושמתי את זה פה למרות שאני לא צמחונית...נתתי את כל הכבוד שלי לבעלי חים.... ואז באו האנשים האלה וקפצו עלי 'תפסיקי לאכול בשר' 'בשר זה רצח' וכאלה..... ואז זה הרתיח אותי ודיברתי כמו שדיברתי....הם הביאו אותי למצב של להתבטא ככה בגלל הגישה הזאת שמי שאוכל בשר הוא פושע.....בקיצור אין לי כח לזה יותר ועוד יגידו שאני הורסת את הפורום בגלל דברים כאלה אז מי שרוצה להגיב לי אני במסרים....סלאמאת.

enbalush

New member
אלוהים...

ראשית, אין שחר לטענה, שעל-פי היהדות בעלי-חיים נבראו על מנת שנאכל אותם. על-פי סיפור הבריאה, בגן-עדן התקיימו אדם וחווה על תזונה צמחית. רק לאחר המבול (בשעה שכמות המזון הזמין הייתה ללא ספק נמוכה) ניתן לנוח ולבניו היתר לאכול בעלי-חיים - גם זה תוך כדי ההסתייגות מאכילת הדם. ועל-פי הנאמר בישעיה י"א, "וגר זאב עם כבש ונמר עם גדי ירבץ ועגל וכפיר ומריא יחדו ונער קטן נהג בם; ופרה ודב תרעינה יחדו ירבצו ילדיהן ואריה כבקר יאכל תבן", נראה כי באחרית הימים אפילו בעלי-חיים טורפים צפוים לחדול מאכילת בשר. גם אם ניתן לנו היתר לאכול בעלי-חיים, אין פירושו ציווי או אפילו המלצה. ומכיוון שעל-ידי המנעות מאכילת בעלי-חיים אנחנו מונעים כמות עצומה של סבל ממספר עצום של נפשות, מן הראוי לעשות כך, גם אם לא צוונו במפורש, כשם שהחברה שלנו אימצה רעיונות אחרים שלא מצווים במפורש בהלכה, כמו מונוגמיה או התנגדות לעבדות. היהדות דוגלת במניעת צער בעלי-חיים. ההיתר שניתן הוא לשחיטת בעלי-חיים ולאכילתם בלבד. אין היתר לגרימת צער בתהליך גידולם של בעלי-החיים. בניגוד לעבר, לא ניתן כיום לספק את דרישות האדם לתזונה בשרית בלי לגרום צער ניכר לבעלי-החיים. הגידול התעשייתי כיום אינו דומה כלל לאופן שבו גידלו בעלי-חיים בתקופת המקרא - הוא גורם הרבה יותר צער לבעלי-החיים. השינויים הדרמטיים אירעו בחמישים השנים האחרונות, הרחק מעיניהם של הפוסקים. אילו ידעו הפוסקים את העובדות החקלאיות במלואן, הם היו ודאי אוסרים על צריכת מוצרים ממשקים מתועשים.

R h o n e

New member
מספיק לחפור

אני מאמין בעצמי ובמה שאני אומר פסוקו של דבר

Lady In Blues

New member
לעצום עיניים

לא יעזור לך. אבל אדרבא, בפעם הבאה מישהו יעצום עיניים כשאומה אחרת תשרוף את המשפחה שלך כי זה "הגורל שלהם".

Lady In Blues

New member
מקסים.

פגע בך, אה? בפעם הבאה תחשוב לפני שאתה אוכל משהו ששרפו את המשפחה שלו.

מעכבת

New member
אני לא מתכוונת להשתתף בדיון הזה...

אבל שתדעי שאת בין הסתומות. משחקת אותה מצילת העולם ומאחלת למשפחה של בנאדם שאוכל בשר להישרף. תגידי שאת לא מטומטמת..

Lady In Blues

New member
אני?

היי, זה כבר קרב פעם, וזה קורה היום ועכשיו. למה שזה לא יקרה שוב ולמה שזה לא יקרה לו?

Hosh17

New member
בסדר...

לך תגיד את זה למליונים בעולם, או שתחפש פשוט תעסוקה אחרת מאשר לשכנע אנשים בפורומים למה זה טוב להיות צמחוני. אמאלה מפחיד

למעלה