יהונתן גפן התראיין היום

Lady In Blues

New member
תראי לי אריה אחד

שמנהל תעשיה שלמה של גידול זברות, השבחתן ואכילתן. ברגע שתלכי לך לערבות הסבאנה ותצליחי לצוד איזה פרה או שור בידיים חשופות (כמו שאנחנו אמורים לעשות, לפי שרשרת המזון) אני בעצמי אשמח להביא לך את הסכין והמזלג. יודעת מה, לכי אפילו על איזה כידון קטן מעץ ואבן! עלי! עד שהמצב הזה לא יקרה, אני יכולה לבשר לך בחגיגיות שזאת לא שרשרת המזון. בני אדם שוברים את שרשרת המזון, הם לא חלק ממנה. כמו שכתוב כאן בהודעות רבות, שרשרת המזון נועדה לשמור על איזון הכמות בין בע"ח והאדם פשוט מפר את האיזון הזה כשהוא מגדל בע"ח לצורך אכילה ויוצר תעשייה שלמה.

TairAtias

New member
אם בני אדם היו חיים בטבע

הם היו נאכלים וצדים פרות בידיים חשופות כיום בני האדם הם הראש של ראש שרשרת המזון ואני לא מתכוון לשנות את זה, אני לא אצליח לשנות את זה ואני גם לא רוצה לשנות את זה. יום טוב

R h o n e

New member
אני לא אפסיק לאכול בשר מסיבה אחת

שזה טעים לי ואני נהנה , אבל גם אם מיליוני תושבים בעולם יפסיקו לאכול בשר עדיין ימשיכו להרוג את החיות עבור בשר. אנשים חיים מזה ואי אפשר לאכול תלב כל 2 דקות . אני לא אומר שלא עצוב לי שככה עושים את זה אבל אלה החיים והם לא פיירים אנחנו אוכלים פרה שאוכלת יונה שאוכלת תולעים שאוכלים אותנו כשאנו בקבר.

Lady In Blues

New member
אל דאגה!

אני בטוחה שהפרה צדה את היונה בהתאם לשרשרת המזון
ואז הצטלמה לעטיפה של הדיסק, וזה...

נתוש ז

New member
עשה את שלו...בכיתי באמצע...עצרתי את זה

נראה לי אני מתחיל להיות צמחוני =\ (וזה לא בצחוק) =\\\\\ כ"כ כואב...

enbalush

New member
מצד אחד כואב לי על מה שראית

מצד שני אם זה מה שצריך לעשות כדי לגרום לאנשים לראות את האמת ולהפסיק את הסבל, אז יאללה תציל 4,000 בע"ח~! כל מה שאתה צריך לעשות זה להיות צמחוני. צמחוני מציל 4,000 בע"ח בחייו בממוצע.

נתוש ז

New member
לא..אין דבר כזה..הורגים פחות אם פחות אוכלים.

הרי לא זורקים בשר סתם ככה...

R h o n e

New member
ממש לא.

אף פעם לא משתנה המלאי בסופר רק בגלל 6 או 7 אנשים שלא קונים. אנשים אחרים קונים במקומם.

enbalush

New member
אתה פאסימי, אתה יודע?!

התנועה לשחרור בעלי-חיים הגיעה להישגים לא מועטים מאז החלה לפעול: חלה ירידה תלולה במכירות הפרווה, חברות קוסמטיקה רבות נכנעו ללחץ הציבורי וחדלו לערוך ניסויים בבעלי-חיים, ובמדינות רבות בעולם עברו כמה חוקים הנוגעים לרווחתם של בעלי-חיים במשקים, הכוללים בין השאר איסור על פיטום בכפייה של אווזים, גידול עגלי חלב בתנאי בידוד וגידול תרנגולות בכלובי סוללה. בנוסף לכך, כמות הצמחונים בעולם עלתה באופן משמעותי, ומושג הטבעונות - שהיה כמעט לחלוטין לא קיים בעבר - חדר לחברה. אף על-פי שיש עוד דרך ארוכה מאוד לפנינו, אין לזלזל בהישגים שלנו עד עתה. פרט לכך, ניתן להניח שככל שהתנועה לשחרור בעלי-חיים תצבור תאוצה, פעילותה תתקדם יותר - ככל שיותר אנשים מצטרפים למאבק, יש יותר זמן, כסף וכישורים העומדים לרשותנו. עליית כמות הצמחונים באוכלוסייה מנפצת את מיתוס חשיבותה של אכילת הבשר לבריאות האדם, ואף מקטינה את הלחץ החברתי לאכול בשר. שינויים בהרגלי הצריכה מביאים למגוון יותר גדול של מוצרים מן הצומח, מה שמקל על ההחלטה לוותר על מוצרים מהחי. כל מאבק לשינוי חברתי בתחילת דרכו נראה כבלתי מעשי וקיצוני. הרעיון, שלנשים צריכה להיות זכות בחירה כמו לגברים - שבימינו מתקבל כמובן מאליו - היה לפני מאה שנים רעיון רדיקלי. שינוי זה בגישה התאפשר רק בזכות אנשים, שהאמינו שאפשר לשנות גם בתקופה שזה נראה חסר-תקווה. גם אם לא נצליח להפוך את החברה על פניה, בהתחשב בעובדה שישראלי ממוצע אוכל יותר מ-4,000 בעלי-חיים במהלך חייו, אפילו אם נשפיע רק על אנשים מעטים, יש בכך משום הישג משמעותי.

enbalush

New member
על זה אני מדברת, על האלימות הזו שצריך לרסן

אם היית צמחוני היית הרבה פחות אלים ומאיים.

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

גם יגאל אמיר היה צמחוני.... מי שצמחוני הוא מלאך?אני מכירה פול אנשים צמחונים שהם לא.

למעלה