יהונתן גפן התראיין היום

חתכת מגעילה

מי שאוכל בשר זה לא אומר שאין לו רגש לסבל של אחר....את ממש מגזימה..את לוקחת הכל גרנדיוזי ולא לוקחת כלום בפרופורציות...זה כאילו שאני יאכל בשר ואת תקראי לי 'רוצחת!!!!!!!!' את הולכת עם הראש בקיר.... את רואה רק את עצמך..תפתחי תעינים שלך אנשים הולכים ואוכלים ונהנים והנאה של בני אדם נגיד אמא ואבא שלך אנשים כמוך אמורה להיות לך יותר חשובה מתרנגול שכל מהות החים שלו זה ללקט גרגירים.... אז יש לו מטרה כמו שאמרתי והמטרה היא להאכיל את ההורים שלך והקרובים שלך למרות שברור שהם יחיו טוב גם בלי זה אבל זה מה שעושה אותם שמחים אז תשמחי איתם ותבכי עם החיות אבל אל תעשי ממני איזה רוצחת.

enbalush

New member
לא ליאור

אני לא רואה רק את עצמי, אתה זה שרואה רק את עצמך ולא אכפת לך מסבל של אחרים. קיצוניות היא מושג יחסי - אנשים רואים כקיצונית כל עמדה שרחוקה מהעמדה שלהם. עד לפני כמה מאות שנים, ואפילו פחות מכך, ההנחות שנשים הן שוות זכויות לגברים, או שבני הגזע השחור לא נועדו לשירותם של בני הגזע הלבן, נשמעו מאוד קיצוניות - זאת מכיוון שהן היו שונות מהעמדות המקובלות בחברה. כיום, לא רק שאינן נחשבות לקיצוניות אלא שהן מובנות מאליהן. בחברה שלנו, שבה בעלי-חיים נחשבים כאמצעים חסרי זכויות לשירות האדם, זוהי קיצוניות לחשוב שיכול להיות אחרת. אבל אילו היינו חיים בחברה שבה פגיעה בבעלי-חיים אינה מקובלת, דווקא העמדה שגורסת שמותר לפגוע בבעלי-חיים הייתה נראית לנו קיצונית.

ואייי

קוראים לי מיה לא ליאור ואני בת. ואני רואה רק את עצמי? את רוצה להכחיד את כל האוכלי בשר,לשלוח אותם לכלא,לחסל אותם,להשאיר בעולם רק אנשים כמוך,אני רואה את עצמי?אני נותנת לגיטימציה לכל דבר וזה יפה ואני מעריכה אנשים שכל כך מרחמים על הבעלי חים שלא מוכנים לאכול אותם אבל וואלה יש כאלה שלא מסוגלים אז מה תעשי תשלחי אותם לכלא? זה כמו הכפיה הדתית של הדתים,הם ינאמו לך שעה על כמה שהדת היא חשובה ושאם את לא מאמינה באלוהים אין צורך בחים שלך,אז יאללה שכל אחד יחיה את החים שלו.

enbalush

New member
יש אנשים שלא מצליחים לעצור את עצמם

מלאנוס ילדם, אז מה? אני אשב בצד ואשתוק? וגם אם זה היה חוקי הייתי מתנגדת לזה וזה לא כמו דת! זה כמו כל התעללות בחסרי אונים.

Lady In Blues

New member
בטח שאת מסוגלת.

פשוט תגידי שאת לא רוצה
ואז נדע שאין בך חמלה כלפי השונה. כי זאת האמת ואין מה לעשות עם זה. היית אומרת מראש וחוסכת לי זעזוע עמוק מרמת האנוכיות, האטימות והרוע שאת מפגינה פה.

סבבה

אני מפגינה אטימות ורוע? אני אוכלת בשר,זה הפשע הגדול שלי,כמו הפשע שאני בטוחה שחלק מהמשפחה האהובה שלך עושים,להם את לא תקראי רוצחים ולי כן? תקשיבי הויכוח הזה הגיע לרמות שלא חשבתי שהוא יגיע,חשבתי שאת בנאדם אחרי הכל שמכבדת את השונה ומבינה שיש אנשים שאוכים בשר ויש אנשים שלא וזכותם..את כנראה לא מבינה את זה אז תשארי בדעה שלך אין לי מה להגיד לך יותר....לא הצלחת לשכנע פה אף אחד,הצלחת רק לעצבן. אני לא באתי להגיד לך לאכול בשר אבל את באת להגיד לי להיות צמחונית ולשכנע אותי כמה זה טוב...אני כולה ניסיתי להסביר לך על הבני אדם שחיים מסביבך שלא כולם רוצחים....בקיצור אני לא יודעת אני לא יודעת מי את ומה את ואם החלטת שאני רוצחת רק כי אני אוכלת בשר אז יש לך בעיה בחשיבה..אני לא אתווכח איתך..יום טוב.

Lady In Blues

New member
הנאה?!?!?!?!

חיים של משהו פחות חשובים מהנאה שלך??? וואו, אני חושבת שהגעתי לתחתית האטימות של המין האנושי. מה השלב הבא? לאנוס מישהי כי את נהנת מזה? לדרוס חתולים כי את נהנת מזה? המהות של התרנגולת היא לא "ללקט גרגרים" המהות שלו היא לשרוד. ואת זה את שוללת ממנו! אני לא אומרת את זה לאנשים בכלל, אבל מהתגובות שלך ניראה שאת באמת רוצחת

סליחה שאני לא קשורה אבל...

איך לעזעזל אפשר להשוות אונס לאכילת בשר?!?! זה לא נקלט לי!! עצוב לי שאת משווה בין אכילת פרות לאונס... אני גם לא כ"כ בעד לאכול בשר... הייתה תקופה שהייתי צמחונית.. ומנסה להמנע מלאכול בשר כמה שיותר... אבל, להשוות בין אכילת בשר לאונס?!?!?!?!?!? זה כ"כ דפוק ההשוואה הזאת...

InfectedM

New member
למה?

בשני המקרים את לוקחת בכוח דבר שלא מגיע לך על מנת להגיע לסיפוק רגעי. הבעיה היא שבחברה של היום אחד נראה לגיטימי והשני לא. אבל במהותם הדברים לא שונים בהרבה.

enbalush

New member
מה ההבדל?

זו פגיעה אכזרית וגם זו פגיעה אכזרית, והמטרה היא להשביע סיפוק. מה ההבדל?

Simple Sam

New member
?!?!?!

גם אני צמחונית ואני מסכימה איתך אבל את לא צריכה להטיף לאנשים אחרים מוסר. שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה ואל תקפצי עליה. תחיי עם עצמך איך שאת רוצה אבל אל תנסי להחדיר לאחרים את האידיאולוגיות שלך בדרך תוקפנית כזאת.

בדיוק...

גם אמא שלי צמחונית מסיבות כאלה שזה מזעזע אותה ההריגה של החיות האלה אבל היא בחים לא אמרה לי כלום ואני אוכלת לידה חופשי שוארמות והיא ממש לא אומרת לי כלום או מסתכלת עלי מוזר.. שכל אחד יאכל מה שטוב לו.

12אני12

New member
אני גם צמחונית

אבל אני מוכנה עוד לקבל אנשים שאומרים לי שהם לא אוכלים בשר ומכל מיני סיבות אבל למרות זאת מבינים שזה לא מוסרי לאכול אותם.. אבל אנשים שמצדיקים את כל זה .. זה כבר קצת יותר קשה לקבל.

Stillillgal

New member
חאמודה

קודם כל, אני אתה ולא את אני לא רואה בזה שום "הטפה". זה לא משהו דתי או אמונה זה משהו אכזרי שקורה וצריך להמעיט אותו כמה שאפשר להגן על החלש ולחשוף את האמת הנוראית

נתוש ז

New member
צמחוני הרוג פי 10-100 יותר בעלי חיים מאדם

שאוכל בשר..את יודעת כמה בעלי חיים יש על הירקות שאנחנו הורגים? פרה אחת מספיקה ל10, אבל צריך המון של סלק בשביל יום אחד של שובע של אדם אחד... ועל כל סלק המון בעלי חיים... למרות שממש הזדהתי עם הסרטון..וממש ממש כאב לי בשבילהם...אני לא בטוח שהדבר השני הוא אופציה טובה יותר

enbalush

New member
רעיון נחמד מה שכתבת, אבל זה לא נכון...להיפך

על מנת לגדל בעלי-חיים בתעשיות המזון, יש להאכיל אותם במזון צמחי (בעיקר חיטה וסויה) בכמות רבה יותר מכמות המזון שאנו מפיקים מהם בסופו של דבר. אילו נשתמש בכל הקרקעות שבהם אנו מגדלים מזון לבעלי-חיים לגידול מזון לבני-אדם, נוכל לייצר כמות מזון גדולה פי 20 ויותר מהדרוש להאכלתה של כל האוכלוסייה האנושית (כמובן שנוכל גם להשתמש בקרקעות העודפות בהרבה צורות אחרות). השאלה האמיתית היא אם אנחנו יכולים להרשות לעצמנו להאכיל את העולם במזון מהחי, ולא ההפך.

Lady In Blues

New member
אין בע"ח בשדות חקלאיים

שלהם אני גוזלת את הסלק. את פשוט מדברת שטויות. זה לא שאני הולכת לקוטפת לי סלק בשדות ישראל בהן רועות פרות
בכלל, מתי לאחרונה ראיתם בע"ח שהוא לא כלב/חתול/עכבר/חרק מסתובב באזוריכם? בהנחה ולא מדובר בשמורת טבע וכל זה.

One Echoe

New member
זו לא הדרך

לגרום לאנשים להפסיק לאכול בשר. אני טבעוני בעצמי ופעיל לזכויות בעלי-חיים, אך איני חושב שזו הדרך הנכונה לגרום לאנשים להבין מה עובר על בעלי-חיים. אני ממליץ לך לקרוא כאן לפני שאת נכנסת שוב לשיחה עם אנשים על זכויות בעלי-חיים.

TairAtias

New member
חחחחחח נו איזה שטויות

זה פשוט טעים ותאמיני לי, כשאני אוכל סטייק אדום ועסיסי עם מלח המלח לא עושה את הטעם ולא נותן את המרקם את שרשרת המזון אי אפשר לבטל ואי אפשר לשנות, את לא רוצה לגרום לנחשים להפסיק לאכול עכברים ולאריות להפסיק לאכול זברות נכון? אז גם לא לגרום לבני אדם להפסיק לאכול פרות ותרנגולות

למעלה