יום האם

אבא גאה

New member
אני מתווכח!

אבל לא איתך.....

אבא גאה

New member
חוק מס' 1 בויכוחים

הוא שצריך לא להסכים בנושא מסויים בינתיים אני די מסכים איתך ברוב הנושאים.... זו בעיה וזו בעיה.

מסיבה כלשהי זו מילה פחות "ראשונית"

מהמילים אמא ואבא. למרות שכן, אני עושה שימוש גם בה. אבל הרעיון לא היה לטשטש את צורת המשפחה שלו, אלא פשוט לתת מקום לנקודת הראיה שלו.

חס וחלילה לטשטש

מה נראה לך אני מנסה לטשטש? (אולי אני מטושטשת אבל זה כבר סיפור אחר...
פשוט לנו כהורימות לסביותים... אין את כל התבניות והמילים שיש להטרוסקסואליות. אנחנו אופימות עוגות מאפס. ואחת המילים החדשות יכולה בפירוש להיות הורים. (טוב.. טוב... - הורימות)...

הבן שלי אומר "אימות"

(כצורת ריבוי של אימא) וזה נשמע לי חמוד, אם כי נראה לי שלא יחזיק לאורך זמן. הורים נשמע לי קשור יותר לגיל ההתבגרות שאת קרובה אליו יותר- עת הם נוהמים/מלחששים לחבר/ה בטלפון- רגע אני אשאל את ההורים שלי- אמממממא אני צריך כסף ל.....

מוזר מאד...

מה, שתי נשים עם אותו הילד???
טוב לשמוע שהוא כבר בריא!
ושאלה: מה הוא מצייר כשאת מבקשת ממנו לצייר את המשפחה שלו? כשחזרנו ממפגש חנוכה, קטינא הצביעה על שורת ברושים, ואמרה: "זה כמו המשפחה שלנו: גדול כמו אמא, קטן כמו ג'וניור, בינוני כמוני, ויותר גדול, כמו הנסיכה." ואיפה אמא-הדס, שאלתי? "אה".. היא היססה רגע, ושדרת הברושים כבר היתה רחוק מאחורינו... "הנה, יש פה עץ כמו אמא הדס!". מישו אמר פעם, "תסביך אלקטרה"???

לצייר את המשפחה הוא יודע

אמא אחת גדולה, אמא אחת קטנה (זו אני, כי אני צעירה יותר), וילד. לפעמים עוד ילד (את אחיו הקטן, הוא לפעמים מכליל, ולעיתים מודיע שהציור בלעדיו). ולפעמים גם את הכלבלובית. לכן זה כל כך עצוב לי שלמרות שזו התבנית שבתוכה הוא חי, ותבנית שמוכרת לו היטב גם מחלקים אחרים ואהובים במשפחתו הקרובה, הוא כבר מתבטא באוטומט של 'אמא ואבא'. שלתמונת 'משפחה', כפי שהוא פוגש בעולם החיצון, המשפחה שלו בעצם לא משתבצת. אולי אם היתה לו גננת כמו שהיתה לנסיכים ממשפחת קונדטוטולס, שהיתה מובילה את הילדים למסקנה ש'משפחה=אהבה' (ולא משפחה=אמא+אבא), וטורחת לייצג גם משפחה חד-מינית בסיפוריה והתייחסויותיה למשפחות ביום יום, הוא היה מסוגל לשקף את המשפחה שלו כחלק מההגדרה הכוללת.

"בשבילי, בשבילך, כן אנחנו משפחה"...

יש קלטת כזו, שנקראת "משפחה זו אהבה".. עם ברני, הדינוזאור הדביל... מכירה? הילדותים שלנו פעם היו צופותים בה כמעט מדי יום... אולי באמת אני אנער ממנה את האבק... אולי תראי אותה לגננת שלכם?

טוטולס

New member
יש להם גם אימהות שמבלפות... ../images/Emo12.gif

כבר מזמן, כשהסתכלנו על תמונה שצולמה כשנה אחרי שאני וקונדסונת נפגשנו, והרבה לפני שהם נולדו, והנסיכה שאלה איפה הם היו, עניתי להם (בספונטניות וללא תכנון) שהם היו בראש שלנו, ואחר-כך בלב שלנו. בהזדמנות אחרת, הם פיתחו את זה והסבירו שמהלב הם קפצו לבטן שלנו... ואני חושבת שאנחנו נותנים משקל יתר לאמת המדעית (היתכן שאני כותבת זאת?
), ולא מעריכים מספיק את חשיבותה של האמת הרגשית בשביל הילדים. זאת-אומרת, ילד באמת בא מאהבה--לא מביצית וזרע! ובמובן המטאפיזי, הילדים שלנו כולנו הם תוצרי האהבה (של שני ההורים) ולא איזה איחוד וחלוקה של גנטיקה. ו
על שם המשפחה החדש שמצאת לנו (קונדטוטולס?!)

בקשר להתאמת הגן לילדימות

או להיפך ענו כבר חכמים וטובים ממני (דרורית?? את מפולניה, השתגעת? מה זו הצניעות הזו? מייד לחבוש כופע פולניה ולחזור הביתה...) שהסכמתי עם כל מילה שלהם. קיצוניות, במקרים כאלה, אינה מביאה לכלום. ולכן נראה לי שאין אקסיומה כן או לא אלא תשובת אמצע. ובקשר לליאת, מאז שהתחלתי לקרוא אותה כל פעם (עד שעברתי לפורום פמיניזם אבל זה כסר סיפור אחר) ישבתי והנהנתי כמו איזה אוטומט. ואז אמרתי לעצמי (ואפילו לזוגתי) שיש פה משהו לא בסדר. לא יכול להיות אדם שאני אסכים איתו כל הזמן (חוץ משמנתו כמובן...
) אף אחד לא מושלם ואצלה הכל כל כך נכון. ואז התחלתי לקחת מרחק ולבחון את תשובותיה ולקרוא בין השורות. וגיליתי כל מיני דברים והדבר העיקרי הוא התיחסותה לאם. ולתורמים הביולוגיים. אצלה אין דבר כזה (לעניות פולניותי כמובן) אמא היא אמא היא אמא. והגורו נעלם. ונשארה אישה עם לפעמים דברים חכמים ולפעמים לא. וזהו. מגילת חנוכה.

לפעמים שוכחים...

שכשמדובר בהתאמה של גן או כל מערכת שהיא לילד האחר ,לא מדובר בפריבילגיית על..אלא רק כדי לאפשר לו נקודת התחלה כמו לכולם(עד כמה שהדבר ניתן..)לאפשר את היכולת ללכת,להיפתח לדבר,להנות ולצמוח מתוך מציאות אפשרית לו ולא מתוך מציאות שמראש מעמידה אותו במקום נחות ובלתי אפשרי וכ"כ בלתי מאפשר...והרעיון הוא בסה"כ שנק הפיתחה של כל הילדים באשר הם תהיה דומה...ומשם ודאי שכל אחד צומח אחרת וטוב שכך..

1רב

New member
ואם אני אספר לך

שמרגרינה זה ממש דבר לא בריא וככה יוצא שכל הילדים קיבלו משהו מאד לא בריא כי מישהו אחד אלרגי לחמאה? מוזר קצת לא?

אבא גאה

New member
כן אבל רוני, מה הקטע?

אם יש ילד שאלרגי למשהו, ניתן להכין לו משהו מיוחד עבורו וניתן גם להכין משהו שמתאים לכולם....לא חייבים להיות מפסידים בגן של אושר יש ילד שאסור לו שוקולד אז עשיתי עוגת תפוזים - היה אחלה...מישהו הפסיד משהו? למה קיצוניות לכל דבר?

טרודי

New member
בוודאי שאפשר

ואם לא חמאה, אז שמאלץ (שומן אווז). הרבה יותר בריא. מה את חושבת, שאבותינו באירופה לפני מאות שנים הכינו קישקע ממרגרינה?

למעלה