יום האם

מאיפה אני אשיג שמאלץ...

כשכל החנויות סגורות ובעוד כמה שעות אני כבר מתחילה לקלף ת'תפוחי אדמה?
אח אח שמאלץ. שאמא שלי עושה. עם בצל ועוד דברים טעימים בפנים. עם מלח על לחם שחור. זהו.

פרח7

New member
בחיפה...?

חחחחחח מסתבר שהכל אפשר להשיג בעיר התחתית של חיפה...

אז... אני אחשוב,

שבשתי עוגיות יש אמנם מעט מאד מרגרינה... ומבחינתי, למרות שהילדימות שלי צומחים על ברוקולי וטופו, טיפת המרגרינה שיש בשתי עוגיות, שווה את הידיעה שילדה מסויימת תהיה חולה אם תאכל חמאה, ולכן אנחנו בגן,נמנעים מחמאה, למרות שבבית לפעמים אנחנו אוכלים חמאה. אחרי הכל, זה לא ציאניד...

טרודי

New member
ואת בטוחה שהיא תהיה חולה

אם תאכל את טיפת החמאה שיש בשתי עוגיות? כמו שכתבתי בהודעה אחרת בשרשור הזה, "אלרגיה לחלב" היא בד"כ רגישות לאחד מחלבוני החלב או ללקטוז (סוכר החלב). בחמאה יש כמויות מזעריות-עד-אפסיות של חלבון ולקטוז - על עטיפת החמאה במקרר שלי כתוב שבמאה גרם חמאה יש חצי גרם חלבון וחצי גרם פחמימות. לדעתי אם הופכים את החמאה ל-ghee (חמאה צלולה הודית) אז נפטרים גם מהאחוז הזה. לא שווה לנסות? אולי מרגרינה היא לא ציאניד, אבל היא ממש לא בריאה, וחבל לאכול את זה אם לא חייבים.

הילדה ההיא..

היום כבר עלתה לכתה א', ואנחנו לא רואים אותה הרבה... האמת שגם כשהיינו בקשר קרוב, לא התעניינתי מקצועית במהות האלרגיה שלה. מה שאני כן ראיתי, זה שפעם, (דווקא אצלינו בבית זה היה צריך לקרות?
) היא אכלה אצלינו, ואני, בלי לחשוב, פיזרתי שומשום שנקלה במעט חמאה על הברוקולי, עם קצת מלח. כעבור שעה, היו כתמים גדולים אדומים בכל מני מקומות על גופה של הילדה, ומייד הזעקנו את אמא שלה. כל הערב ניסינו לנחש מה גרם לאלרגיה... ברוקולי, שומשום, מלח... שום דבר מהחי לא היה בארוחה. (הילדה אלרגית לכל דבר שמוצאו מהחי
). למחרת אישתי נזכרה שהפעם, קלינו את השומשום בחמאה, ולא בשמן זית , כהרגלנו... ככה. ו- אנחנו אוכלים מדי פעם המוןןן דברים לא-בריאים: שניצלים של טבעול, סוכריות, פיצה, שוקולד, מנגל במפגשי-פורום... זה לא מזוננו היומיומי, מאידך, גם עוגיות בגן מכינים רק פעם בשבוע, ואז כל ילד לא אוכל יותר משתיים או שלוש. אגב, גבינה, שאוכלים בגן לארוחת הבקר, אמא של אותה הילדה (כמו האמהות של הבת שלי), היתה מביאה לה גבינת-טופו "במקום".

טרודי

New member
וואו, אלרגית לכל דבר מן החי!

זה לא רק "אלרגית לחלב". זה משהו אחר לגמרי, ובזה אני לא מתיימרת להבין כלום.

פרח7

New member
יום המשפחה

עלו שם שני נושאים שהתערבבו קצת. 1. האם יש להתחשב ברגשותיו של ילד שאין לו אמא ע"י הרחבת המושג "יום האם" ליום המשפחה. 2. האם יש מקום לתת קרדיט רק לאמהות על גידול הילדים (אהבת אם וכו') ואלה הגיגי: 1. כן, יש להתחשב בילד שאין לו אמא לידו. אין בהרחבת החגיגה כך שתכלול את כל חברי המשפחה פגיעה באף אחד (מלבד אולי באמהות אגוצנטריות שהיו שמחות שהפוקוס יהיה רק עליהן) 2. קרדיט, הערכה ואהבה לאמהות כן, רק לאמהות? לא! לדעתי יום האם הוא מושג מיושן, שבא לשמר את מעמד האשה בבית. כאילו אומרים: כל הכבוד שאת לבד מגדלת את הילדים... המשיכי בעבודה הטובה. חבר דתי שלי אמר לי פעם: "אצלנו (הדתיים) יש לנשים את התפקיד הכי חשוב... הן המגדלות והמחנכות של הדור הבא אנחנו מעריכים אותן מאוד על זה, כל הכבוד לנשים!!!" יאללה יאללה

זכויות "אחרים" - ניתוח פוליטי ../images/Emo3.gif

כתבתי הודעה זו גם בשרשור המקור, אבל אולי לא לכולן יהיה זמן וכוח להכנס לשם. אני סבורה שיום האם - במקור נועד להביע הערכה לעבודת האמהות הבלתי מתוגמלת בעליל, ובכך שירת מטרה כפולה באורח פרדוקסלי. מצד אחד, העבודה הקשה של גידול ילדים זכתה להכרה והערכה (מה שהיום לא קורה מספיק). מצד שני - זרקו לאמהות עצם, ואז לא צריך להתמודד עם מחשבה על תגמול אמיתי ורציני. מצד שלישי, ההלל לאמהות - עושה אינדוקרינציה לגבי תפקידן ה"אמיתי" ומפחית את רצון הנשים לצאת מהבית לעבוד בחוץ. השינוי ליום המשפחה כאילו אומר - עכשיו שאתן הנשים, שוות (כאילו ;dahh;), אין צורך להעריך אתכן באופן אישי, אלא את כולם. אבל מה שזה באמת עושה, זה לטשטש את העובדה שעבור מרבית הנשים (ואתמן יודעותים שלא כולמן משתתפותים כאן בפורום) - מציאות החיים של אמהות נעשתה רק זוועתית יותר, בין הדרישות הן להיות אמא ועקרת בית והן לפרנס. רק לסבר את האוזן - פרופ' אריאלה פרידמן החוקרת ענייני כוח עוצמה ומיגדר, מספרת כי נשים עובדות - בבית ובחוץ - חודש יותר מגברים בשנה. חודש - הכוונה לעשרים וארבע שעות במשך שלושים יום. ומה הגברים עושים בזמן זה? קוראים עיתון וצופים בטלויזיה. אז בעיניי יש משהו צבוע בהפיכת יום האם ליום המשפחה. אני רוצה לקחת כדוגמה את מה שקבוצות "אחרים" עשו עם כינויי הגנאי שלהם. הומואים ולסביות אימצו את כינוי הגנאי גיי והפכו אותו לשלהם. אפרו-אמריקאים קוראים אחד לשני לעיתים "ניגר", אבל אוי למי שיקרא להם כך מבחוץ. בעיניי היה הכי שווה, לו נשים ואמהות היו מאמצות את יום האם בחזרה, עם תכנים פוליטיים. לא של הכרת תודה של הילדים, אלא של החברה. עם קצת מחשבה על התאמת החברה, התרבות ואורח העבודה - לחיי אמהות. סוף המניפסט.

מעין- 1 במאי של הנשים?

יש פה בעייתיות... על הרצף שבין הפרדה בדלנית שמעניקה לנו כוח, לבין הפרדה בדלנית שמנציחה חולשה... זה כמו חרב הפפיות של המימונה...

פרח7

New member
מתן קרדיט יום בשנה הוא תגמול ראוי?

יום האם הוא מס שפתיים ותו לא. הוא מחמאה ליום אחד ואחר כך מה? חוזרים לעבוד בשלוש משרות (כל משרה 8 שעות עבודה) כולל שבתות וחגים.

ממש לא תגמול ראוי. להפך.

מטרת יום האם הפוליטי יהיה להעלות למודעות את אי ההתאמה בין תנאי החיים בחברה (למשל - שעות עבודה, למשל - משכורות נשים, למשל - אי הכרה בהוצאות מטפלת כפטורות ממס ועוד ועוד) לבין דרישות מאמהות. ואחרי שזה יעלה למודעות - נוכל לפעול למימוש.

פרח7

New member
הכרה בהוצאות מטפלת זה טוב

אבל תסבירי לי למה רק לנשים? זה בדיוק העניין. גידול הילדים והאחריות עליהם לא צריכה להיות רק על הנשים. ואם יש אבא חדהורי שיוצא לפרנסת המשפחה ונעזר במטפלת/מעון.... למה הוא לא יקבל את ההכרה בהוצאות אלו?

אבא גאה

New member
הערכה זו שתינתן ביום

האשה הבינלאומי, ואת יודעת מה שיחגג יום בשבוע "יום האשה" (איך יום שלישי? מתאים לך?) אבל למה "יום האם" לילד בן שלוש שאין לו אמא?????? זה נקרא לי כרוע צרוף. ההודעה של ליאת שמא שכתבה אותה כ"כ בנחרצות והביעה חוסר נכונות להתפשר "ושהילד יתמודד עם המציאות" היתה רעה, אני מקווה שהבן שלי לא יפול על אשת חינוך עם כזו דיעה. (ואין בכך משום להגיד שליאת אינה אשת חינוך טובה, אלא שהדיעה הזו שלה עושה לי גוס-באמפס)

כן אבל ליאת גם כתבה ש

אם ההורים יגידו לילד שאין לו אמא היא לא תצא נגד זה. והילד שלי ושלך מתמודד עם המציאות בכל מקרה.

ואת באמת חושבת שהדעה הזו

לא תעבור לילדים? אולי לא בצורה ישירה, וזהלפעמים יותר גרוע. עם הישיר אפשר להתמודד, עם הסמוי לעומת זאת כמעט בלתי אפשרי.

ואת חושבת שאין עוד כמה שחושבים

כמו ליאת והם לא יעדנו את זה. אני צריכה לדעת איך להכין את הילדים שלי לזה. ובעיקר אני חושבת שאיך שאני יתיחס מאוד משמעותי לאיך שהם יתיחסו. ולא הייתי רוצה שהם יחשבו שזה מעליב.יותר הייתי הולכת על דרך ה"יש אנשים שחושבים ככה אני חושבת שהם טועים" אף פעם לא חשבתי שליאת היא גורו אני מכירה אותה מעט מאוד זמן. וגם אם היא טועה בזה עדיין היא יכולה להיות גננת נהדרת לילדים שלי.

למעלה