יום האם

אז זהו שבשבילי

גננת כזו היא לא די מוחלט לילדים שלי (נו, זה כבר יהיה לנכדים שלי...). ועדיף לי לפני שהילדים שלי פוגשים בכאלה לתת להם מעטפת מגן כנגד. ולכן בייחוד בגיל הרך והחשוב הזה חשוב לי מאוד מה הגננת חושבת. לא רק עושה. ודרך אגב - ה"גורו" היה צריך להיות במרכאות אם לא הבנת. אין לי גורואים - יש לי חתולים...

אבא גאה

New member
היא לא תדבר עם הילד

ותסביר לו שכן יש לו אמא...... אבל היא לא מוכנה לשנות את "יום האם" ל"יום המשפחה" גם אם היו לה בגן ילדים שאין להם אמא. אני הייתי מוציא את הבן שלי מהגן הזה, אם בנושא כ"כ חשוב לי ושלדעתי עלול לגרום לפגיעה מיותרת בילד אין בגן רצון להתפשר. אני לא מבין מה "יום המשפחה" פוגע במישהו? למה בכלל איכפת למישהו אם יחוגו את יום המשפחה?

אני חושבת שמה שליאת ניסתה להגיד

זה ש.. זה לא רלוונטי לנושא. זה שיש ילד שאין לו אמא לא אומר שצריך לשלול את יום האם.ככה אני הבנתי אותה ועכשיו לשאלה אחרת הרי אושר יודע שיש אמהות בעולם למה ביום האם יהיה לו קשה יותר (קשה לי להאמין שיש איזה שהיא גננת שלא תשנה את המשמעות של היום בשבילו). אני חושבת שאם יהיה יום האב אני יסביר לילדים שלי שמכיוון שאין להם אב בשבילם זה עוד יום האם. וכמו שכבר אמרתי התיחסות לאב בגן היא חשובה כי גם הם יהיו אבות פעם והם צריכים לדעת שאבות צריכים להיות מעורבים במשפחה.

חכי, חכי.. שהם יגדלו קצת...

לפני שנה, ג'וניור חזר מהגן עם ברכה ליום המשפחה, ציור שלו ותמונה שלו מודבקת עליו, וכל זה עם כיתוב מודפס: "לאמא, אבא ומשפחתי האהובה". אנחנו חוללנו שערוריה של ממש. על תפקיד האב במשפחה, הם אכן צריכים ללמוד... ובד"כ יש להם מאיפה... בין אם זה מביקור בבתים של חברותים, אצל דודים או אצל סבסבתא, משפחות עם אבא יש בכל מקום, וקשה להניח שהם לא ייתקלו ב"מודל" הזה, או ילמדו מהר מאד שזה ה"סטנדרט". אז, טיפה לגיטימאציה למודל שבו הם צומחים, היא יותר מ-חיונית בשבילם.

אבא גאה

New member
נכון, אושר יודע שיש אמהות בעולם

אבל למה להתעקש ולעשות משהו שיכול לחזק את הכאבים שלו? תראי, בכל תוכנית טלוויזיה יש אמא וכמעט תמיד לאמהות יש תפקיד הרבה יותר משמעותי מאשר לאבא, אז הוא רואה את זה, כמובן. בכל ספר (כמעט) יש אמא- אז אנחנו משתדלי למצוא גם ספרים שיש בהם רק אבא, או שהאבא הוא הדמות המרכזית בחיי הילד. אני לא נמנע מלרכוש ספרים שהאמא היא המרכזית אני רק מנסה לאזן.... מצד שני אני לא אלך לרכוש ספר שמדבר על למה אי אפשר לחיות בלי אמא, או מה החשיבות של האם, או כמה שהאמא משפיעה ועושה לנו טוב בחיים - למה? כי יש גבול - כי אני לא רוצה להכאיב לו. ולגבי הגננות - הנה קראת את הסיפור של פרח? הגננת לא היתה רעה, אבל לא שמה לב לפרט הזה והילד שלה קפא במקום, ככה נעים? גם לי היו שני מקרים עם הגננת של אושר שהייתי צריך להזכיר לה שלפעמים "אין אמא" (למרות שידעה זאת טוב מאוד) ואני שוב שואל - למה כ"כ קשה למישהו להגיד :"אחלה, נחוג את יום המשפחה"? מה רע ביום המשפחה שמכיל באהבה את כל סוגי במשפחות ולכולם נעים וטוב בלב? אני ממש לא מבין.

בעיניין ספרים..

דווקא יש עכשיו רנסאנס של דמות האב... וכבר קשה מאד למצוא ספר אחד לרפואה, שאין בו איזה אבא מוצלח, שאופה תפוחים עם הילדים (ושוכח אותם בתנור / פליקס), או מצייר ציורים מצחיקים ("כך ולא כך" - מכיר? יש שם רק אבא!), או לפחות אומר לאמא ללכת לסופרמרקט ("איבוד זה לא שם של מקום"), רק בשביל לשמוע אח"כ איך היא איבדה שם את הילד
... אני חושבת שגננת שמאבדת את הרגישות לדקויות כאלה, צריכה לשבת עם עצמה בשקט, ולברר, אם לא אבד לה מה שנחוץ כדי להיות גננת...

בדיוק מהסיבה שערבה כתבה

גם יום המשפחה יכול לעשות בעיות גם יום הולדת סתם יכול להוות בעיה ואני לא נגד יום המשפחה לדעתי זה רעיון מעולה. יכול להיות שאתם צודקים ו אני לא ממש מכירה מה זה עושה לילדים וזה מעציב אותי לשמוע שזה מה שזה עושה להם.

אבא גאה

New member
נכון, אושר יודע שיש אמהות בעולם

אבל למה להתעקש ולעשות משהו שיכול לחזק את הכאבים שלו? תראי, בכל תוכנית טלוויזיה יש אמא וכמעט תמיד לאמהות יש תפקיד הרבה יותר משמעותי מאשר לאבא, אז הוא רואה את זה, כמובן. בכל ספר (כמעט) יש אמא- אז אנחנו משתדלי למצוא גם ספרים שיש בהם רק אבא, או שהאבא הוא הדמות המרכזית בחיי הילד. אני לא נמנע מלרכוש ספרים שהאמא היא המרכזית אני רק מנסה לאזן.... מצד שני אני לא אלך לרכוש ספר שמדבר על למה אי אפשר לחיות בלי אמא, או מה החשיבות של האם, או כמה שהאמא משפיעה ועושה לנו טוב בחיים - למה? כי יש גבול - כי אני לא רוצה להכאיב לו. ולגבי הגננות - הנה קראת את הסיפור של פרח? הגננת לא היתה רעה, אבל לא שמה לב לפרט הזה והילד שלה קפא במקום, ככה נעים? גם לי היו שני מקרים עם הגננת של אושר שהייתי צריך להזכיר לה שלפעמים "אין אמא" (למרות שידעה זאת טוב מאוד) ואני שוב שואל - למה כ"כ קשה למישהו להגיד :"אחלה, נחוג את יום המשפחה"? מה רע ביום המשפחה שמכיל באהבה את כל סוגי במשפחות ולכולם נעים וטוב בלב? אני ממש לא מבין.

tooshot

New member
עכשיו נחשפת!!!

עדין... לא קראתי את כל התשובות אך לא יכולתי להתאפק מלקרוא: הודית שאתה חיפאי ( או קריתי)...

פרח7

New member
אין בעיה עם החיפאים...

עם החיפאים?! אין בעיה! בעיה?! עם החיפאים? אין!!!! להפך... החיפאים הם היחידים שחוגגים את יום האם בתאריך הנכון...בחנוכה כמובן!!!

פרח7

New member
הי, נתנו לך מחמאה....

אז תסמיק בצניעות, תעפעף ותרסרס בריסיך הארוכים... כן, ככה ...

אבא גאה

New member
אני כשנותנים לי

אני מיד לוקח. גם המחאות. אבל ממה היא הבינה שאני חיפאי
, זה מעניין אותי.... מה? המבטא? חיתוך הדיבור? מה יש לומר?

tooshot

New member
כי רק חיפאים...

חוגגים את יום האם/ אב/ משפחה בתאריך המצחיק הזה. לפתע מתחיל להראות לי שרוב גדול בפורום הוא בכלל חיפאי. יותר פשוט לרדת לפטוש לדבר. לא?

אבא גאה

New member
אז חיפאי אני לא ../images/Emo70.gif

ןממש לא פשוט לרדת לפטוש לדבר כי אני גר בקנדה. אם כי גרתי בחיפה כשנה ןחצי עם בעלי לפני הילד ופשוט היה אחד המקומות החביבים עלי....איך קוראים לפיתה הזו עם הבשר עליה? יאמי כבר מגרגרת לי הבטן....

פרח7

New member
יש כאלה שהם לא מקיימים

מצוות מגורים בחיפה למרות זאת הטובים שבהם, מחזיקים באזרחות הכבוד של חיפה (אזרחות לא אזרחית). יותר פשוט לרדת לפטוש אבל מה עם חניה? אגב שמת לב שבגימטריה פשוט ופטוש הם אותו....?

למעלה