יום הזיכרון לשואה ולגבורה

Fall Out Inbar

New member
בסדר. כל עוד את לוקחת את זה איך שאת רוצה Oם

שהיא תבין ותעכל את זה .. ומה שלא יהיה- איך שבא לה! גם לי יש במשפחה אחד בן מאה, והמפתיע הוא שהוא במצב דיי טוב, הוא הולך, ורואה, קצת חירש באוזן אחת, אבל .. יחסית לגיל מאה- הוא בסדר.

Little McMickey

New member
../images/Emo16.gifיהי זכרם ברוך../images/Emo16.gif עשיתי חפירה..תקראו....

בשבילי.. זה יום עצוב, כל כך עצוב בשבילי. במיוחד שהשנה ושנה שעברה למדתי על כך באנטנסיביות בשיעורי הסיטוריה, ואהבתי את זה לדעתי את כל הדברים והפרטים על כל מה שקרה.. והרבה פעמים שאלתי את עצמי את השאלה "איך?" "למה?" "איך אפשר להיות כאלה חסרי לב וחיות???" "איך לאנשים לא היה את הלב לקום והתנגד לו!" היו כל כך הרבה אנשים שפשוט פחדו, וזה חבל.. ובכלל הארצות האחרות, מעצמות.. אם הן היו מתערבות בזמן קצר יותר כל זה לא היה מתרחש.... תמיד בשיעורים הייתי סוטת מהנושא שעליו דיברנו והייתי משוטטת לי בספר, מסתכלת בתמונות, מתעניינת בכל מה שקרה, כל סיפור ושיר שהיה מסומן בריבוע כחול כמשהו מיוחד. תמיד הייתי מקשיבה כשהיו מביאים עדויות לביצפר והייתי רואה תלמידים אחרים מפהקים ומדברים עם חבריהם, כמה חוסר כבוד יכול להיות! פשוט חוצפה...זה סיפור של העם שלכם, אח שלכם.... אצלי במשפחה יש ניצולת שואה, היא לא מדברת על זה אבל... אני מרגישה קרובה לזה כל כך. גם בגלל שהייתי בפולין וזה נגע בי וזה ממש העביר מסר בגלל שהייתי שם. הרגשתי כאילו אני יודעת איך זהלהיות שם כשעמדתי באותו מקום שבו הורידו יהודים, באותו מקום בו שרפו יהודים, באותו מקום בו הם נצמדו לגדרות התיל שאותם צילמתי.. ובכלל צמרמורת בחדר הגזים.. הסתכלתי למעלה וממש ראיתי את הגז מתפזר.. הרגשתי חנק ורצתי החוצה. כשהיינו ליד הבורות שאליהם זרקו יהודים, ממש דמיינתי איך מתחתיי ממש מתחתיי נמצאים גופות ושלדים של יהודים.. אנשים בדיוק כמוני... וכמו כל אחד אחר שבגלל דת מסויימת, חשיבה שונה.. נרצחו, על כלום אין איך לתאר את ההרגשה הזאת, באמת שלא מבינים את כל הסיפור אם לא הולכים לפולין, כל יום השואה מקבל משמעות אחרת. ביום הזה,יום השואה אני אוהבת לראות סרטים ועדויות על השואה, במיוחד סרטים דוקומנטרים וכל מיני סרטי תעודה בערוץ ההיסטוריה, הדבר שהכי מעניין אותי לקרוא עליו ולראות זה על השואה.. לא שזה ממש עוזר לי במבחנים בהיסטוריה.. אני חושבת שמיציתי.... אין לי עוד מה להגיד, בעצם יש.. אבל אם אני אמשיך זה לא יגמר.....

גרבע

New member
../images/Emo105.gif זה ממש בלתי נתפס.

הם כאלה מפגרים.חסרי לב.לא אנושיים. היו להם ילדים בבית. היה להם משפחה וקרובים.והם באמת לא עצרו לחשוב על מה שהם עושים ? מעניין מה עם הנאצים.מה הם חושבים להם עכשיו.

Fall Out Inbar

New member
למרות כל מה שתיארת. .אני לאח ושבת שבאמת אפשר

להריגש.. כמו שהרגישו שם.. את הקור, הרעב, החוסר- הבנה למה, למה? רק בגלל שהם יהודים.. שזורם לא דם אחר.. אבל למה? אה ודרך-אגב.. הרבה מדינות התערבו, העיקר ברית המועצות ואנגליה.. וגרמניה הפציצ את המקום שסבא שלי גר בו באנגליה, אז.. וול, כן עזרו, אולי מאוחר מדי. אבל מצד שני, כל זה.., בכלל לא היה אמור וצריך לקרות.

RockStar2

New member
יום עצוב ו...

תמיד שאני בו,אז אני נזכרת כמה אנשים נהרגו ואני ממש עצובה שהם שמה נהרגו וסבלו ואני כאן "נהנית" מהחיים....לחשוב שמלא אנשים שמה בכו על חתיכת לחם קטנה ואני פה אוכלת לחם מתי שאני רוצה וכמה שאני רוצה... היום הזה ממש ממלא בי עצב.........................:(:(:(:(:(:(

DoLi it is Me

New member
../images/Emo222.gif כה.. ופתאום, אני מרגישה ממש טיפשה..

השבוע גנבו לי את המקפיי השמש החדשות שלי וכ"כ התבאסססססססססתייייי לא הפסקתי לבכות לחברות שלי וזה.. ועכשיו אני מבינה עד כמה זה לא חשוב ואיזה חומרנית הייתי><.

adiozery101

New member
רק לחםם ?!

פירה שניצל סלט חומוס עוף ממתקים גלידותת הכלל !! הם מתוו מרעבב פה אנשים מתים מהשמנת יתרר !!

adiozery101

New member
P: אבל סתם משהו שלא קשור חחח

רק שתידעי שבעולםם אנשים הכי מתים מרעב .. כאילו עם כל זה שזה נשמע מוזרר אז במדינות העולם ה3 מתיםם מלאא אנשים מרעבב !! כימעט כמו שמתים מהשמנת יתרר

../images/Emo7.gifאוווף אל תשימו תמונות זה ממש עצוב

התמונות האלה גורמות לזה להיות עוד יותר עצוב זה גם ככה קשה לקבל את זה כמו שזה .. והתמונות ממש מעציבות אותי .. היה לנו טקס יפה היום, יחסית לכל שנה .. ואני לא יכולה לראות את כל הסרטים האלה של יום השואה זה נורא עצוב איך אתם מסוגלים לראות את זה ?! את כל מה שעבר עליהם ... אני לא אומרת לכם להפסיק לראות זה פשוט מוזר לי כי אני אף פעם לא רואה את זה ..

../images/Emo204.gifהוי.

בדיוק היום בשיעור של סטייל אנד קומפוזישן דיברנו על זה. וקראנו קטע מהספר של ויקטור פרנקל, "האדם מחפש משמעות". באנגלית, כמובן. לי תמיד יום השואה מתקשר עם החלום המוזר שהייתי חולמת כל שנה. עכשיו הוא הפסיק. וזה גם תמיד גורם לי להרגיש עצובה וקצת מפוחדת; אתן יודעות, משהו כמו, יכול להיות שאני הייתי שם, אולי זה יכול לקרות שוב, ואז אני מצטמררת ומנסה להתנער מכל הדברים האלו. לצערי לא נסעתי לפולין אף פעם [הבצפר בכלל לא היה בכיוון. ><], למרות שהייתי רוצה. אבל ספרות קראתי כלכך הרבה. יש את "בית הבובות" ואת "הייתי עוזרו של מנגלה באושוויץ" [שזה ספר פשוט מפחיד, לא מומלץ לאנשים שמסויטים בקלות], וכמובן כל הספרים עם ההרבה אמונה בפנים ["אריות בשלג", "האש שניצחה את הדרקון" וכו']. אני קוראת את הספרים, מצטמררת, בוכה, אבל יודעת שאם אני לא אלמד ואדע יותר, אני לא אוכל להשיב לשאלות. כי הרי היום יש כלכך הרבה שאלות, כלכך הרבה מכחישים! קחו את אחמנדיג'אר [שילך לעזאזל. ><], למשל: מכחיש שואה לפני ולפנים! שלא לדבר על כל התנועות הניאו-נאציות [שחלקן פועלות בארץ, והרי לא מזמן תפסו חבורה אחת כזאת שהראש שלה היה פאקינג יהודי! נו, "מהרסייך ומחריבייך ממך יצאו"...] שמשתוללות ברחובות בלא פוצה פה ומצפצף. ושאני לא אזכיר כאן את ניצולי השואה, שסובלים קשה. רובם אנשים מבוגרים מאד, לפעמים עניים מאד, שעברו כלכך הרבה ייסורים בחיים שלהם ויצאו מהם, וניצחו בכך שהקימו משפחות והעמידו צאצאים, והראו לנאצים שהינה, עם ישראל חי וקיים. ועכשיו, לא מזמן, ניסו להוכיח שיש קשר בין החוויות הקשור שעברו שם, בשואה, לבין מחלת הסרטן שחלקם לקו בה. אני חושבת שיום השואה צריך להיות בלב של כולנו, כי כולנו יהודים - לא משנה דתי, חילוני, ספרדי, אשכנזי. זה קרה ליהודי באשר הוא יהודי, וגם המתבוללים לא נמלטו. נזכור היום את כולם, ומחר, בצפירה, נישא את זכרם בליבנו. יהי זכרם ברוך.

Little McMickey

New member
../images/Emo90.gif../images/Emo28.gifובכלל אני חושבת שזה זוועה מה שעושי

שעושים היום לניצולי השואה... בדיוק ראיתי את התוכנית "מוסר השילומים" הזה שהם מראים ומחפשים את הסיבה למה לא מעבירים אליהם כספים.. פשוט חוצפה שמשלמים לכל כך הרבה אירגונים אבל לנצילים לא.. פשוט... ארר והספר הזה "הייתי עוזרו של מנגלה באושוויץ"... מעניין אותי איפה אני אוכל למצוא אותו.. אולי בספרייה עירונית? מעניין יהיה לקרוא

גילולית

New member
../images/Emo205.gifבית הבובות של ק.צטניק נכון?

אני זוכרת קטע כזה שחילקו לנו, וגם היום מדריך שלי הקריא את זה בטקס בבצפר, קטע מהעדות של ק.צטניק מהמשפט של אייכמן- זה אחד הדברים המרגשים ביותר. גם התמונה של ק.צטניק כשהוא התעלף מעל דוכן העדים. " אין הזמן שם כפי שהוא כאן, על-פני כדור הארץ. כל שבר רגע הולך שם על גלגל זמן אחר. ולתושבי פלנטה זו לא היו שֵמות. לא היו להם הורים ולא היו להם ילדים. הם לא לבשו כדרך שלובשים כאן. הם לא נולדו שם ולא הולידו… הם לא חיו לפי החוקים של העולם כאן ולא מתו. השם שלהם היה המספר ק. צטניק (= המספר שקעקעו באושוויץ על זרועו של כל עציר במחנה)…" ק.צטניק אומר אסיר מחנה ריכוז בגרמנית. סתם הוא עניין אותי בגלל המשפט שהוא אמר בעדות, אז חקרתי טיפה
כשהוא התעלף במשפט

../images/Emo204.gifכן.

יש לי קורס מיוחד על השואה [לקחתי אותו במסגרת שיעורי פדגוגיה], והוא מאד מאד מעניין. בכלל, במכללה יש מחלקה שלמה שמוקדשת ללימודי השואה, ובע"ה שנה"ב אני אלך לקחת קורס אחד. אני מקווה.

sweet shir

New member
פאק, קראת ספר על מנגלה? :|

אני חושבת שאני בחיים לא אהיה מסוגלת.

למעלה