יום הזיכרון לשואה ולגבורה

O0NoNi0O

New member
../images/Emo16.gif

לא הלכתי לבית ספר. היום הזה היה קשה לי מידי. לא יכולה להגיד למה, פשוט קשה לי. אני נשארת ביית כול שנה. אתמול היה טקס של הצופים, היה ממש יפה. על הדף, אין לי קשר ישיר. הקשר היחידי שיש לי זה השייכות לעם היהודי. כול הזמן אני מדמיינת אותי במצב הזה, את המשפחה שלי. זה נוראי. איך אנשים יכולים לעשות דבר כזה? זה נוראי. איך הם מסוגלים?

sweet shir

New member
וואי, גם אני ככה. מדמיינת את עצמי

במצבים האלו. בכל שנה אני רק מגלה עוד ועוד דברים מזעזעים. כל דבר יותר נורא מקודמו.

Fall Out Inbar

New member
כמה ימים של מחשבות ..

אחרי הפעולה שהייתה לפני יומיים, הבנתי בפעם הראשונה בחיים- שאני גאה במי שאני. גאה לגור בארץ הזאת, למרות כל הדפייקס שבה, וכל המלחמות שבה. גאה לומר ולהרגיש ש.., אני יהודיה! אפעם לא לקחתי את היום הזה ברצינות שצריך לקחת אותו, אולי זה חלק מההתבגרות והדרך האחרת שמבינים וחושבים על דברים, אבל הרגע שבאמת נשברתי והתחלתי לעכל, למרות שאי אפשקר באמת להבין את כל מה שהלך שם.. הרגע הזה היה כשראיתי בפעולה תמונה של יחלד, כ"כ רזה.. כיביכול בערך בגילי, שוכב, מת. לא מרצח, ירי או משהו כזה.. פשוט מרעב. ואז הבנתי , שכל התלונות שלנו, רעבה\קר לי\חם לי והלאה והלאה.. גם הילדים האלה הרגישו את זה .. אבל להם לא היו למי להתלונן!! הפעילות של הסוף, כשנתנו לנו לספור אורז, והגענו ל-160 ושאלו אותנו אם היו לנו רגשות לאוזרז.. וענינו "לא, למי יש רגש לאורז" ואז אמרו לנו שככה הגרמנים היו ליהודים.. ואפילו יותר גרוע .. אז באמת הבנתי שכל מה שקרה שם, באמת קרה. ומה שמעצבן אותי יותר מהכל זה ש .. -האנשים שניצלו, פחות מחצי מיליון, גם הם לא חיים חיים טובים ובריאים. אפילו לא אחרי מה שהם עברו. -בכל המדינות, ארה"ב,גרמניה ובכל אירופה יש חוק שאוסר ניאו-נאצים, אבל רק בישראל, ה ארץ של היהודים, אין שום חוק שכזה..! -האנשים שמכחישים את השואה. השישה מיליון אנשים שנרצחו בלי רגש ובלי מחשבה, ועוד מי-יודע-כמה שנעדרים וחסרים- הם לא מספיקים לכם כהוכחה? בחיי, שבחיים לא חשבתי על הנושא הזה כ"כ הרבה. ואפילו יותר מזה, בחיים לא הייתי גאה במה שאני. כמו שכתבי למעלה. בחיים לא הייתי כ"כ גאה - להיות יהודיה.

Sharon Kez

New member
../images/Emo16.gif. פשוט כל כך מזעזע...

קשה לי למצוא את המילים בכלל.. אין לי קשר ישיר - משום צד. אבל כמובן שזה לא גורם לי להרגיש פחות 'מחוברת' לעניין אם אפשר להגיד את זה ככה.. הייתי בשני טקסים, והיום בבצפר היה ממש מרגש. אני פשוט לא יכולה לחכות למסע לפולין. יש מישהו סופר מוכשר שכותב שירים ומלחין אותם ומנגן והכל - והוא שר שיר שהוא כתב אחרי המסע לפולין וזה היה כ"כ יפה, ואחרי זה הוא הקריא קטע שהוא כתב - ובשלב הזה פשוט נשברתי. המילים... הוא מדהים הוא ממש העביר את המסר זה היה כ"כ חזק.. ממש ירדו לי דמעות. ואתמול ראיתי רשימות שינדליר, בפעם הראשונה. בשבילי זה חובה לראות סרטים כאלו ביום הזה, כמה שיותר. אני לא יכולה להסביר מה אני מאחלת לכל מעריצי היטלר המטורפים שמראים בחדשות - גם בגרמניה וגם אצלנו בארץ. הייתי הורגת אותם.

LiMcFLY

New member
../images/Emo42.gif../images/Emo47.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

זה כזה עצוב =/. אני ממש מדמיינת איך חיו ככה באותה תקופה, זה קשה כ''כ. עכשיו אני הכי מרחמת על המשפחות השכולות האלה. אין לי ממש מה להגיד חוץ מזה. זה ממש עצוב.

kelly7i

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo71.gif

" כאן במשלוח הזה אני חוה עם הבל בני אם תראו את בני הגדול קין בן אדם תגידו לו שאני "

N e r d y

New member
וואי אני לא מבינה מאיפה זה מוכר לי

ופתאום קלטתי שלמדנו את זה אתמול בשיעור ספרות, זה לבגרות...

Vansi McDorky

New member
../images/Emo210.gif../images/Emo14.gifוואי זה שיר אחד החזקים.

בדיוק הסבירו לנו עליו..... חזק.

ענבז

New member
../images/Emo108.gifבא לכן לכתוב הסבר?

זה היה בטקס העירוני.. והם עשו את זה ממש חזק עם חמש בנות שעמדו אחת אחרי השניה ככה: _ _ _ _ _ ורק הראשונה צעקה את זה, ואז הן זזו ככה _ _ _ _ _ ואז שתי הראשונות צעקו, וככה זה המשיך אבל לא הבנתי כל כך את המשמעות של זה...

kelly7i

New member
כן שמעתי באמת שעשו את זה ככה../images/Emo71.gif

אפשר להציג את זה בכל כך הרבה דרכים חזקות. והסבר? וואו, קשה לי לדעת מאיפה להתחיל, כי אפשר להסביר את זה כל כך הרבה, וזה בעיקר העוצמתיות שיש בשיר הזה. ננסה להסביר: מי שכתבה את הסיפור היא בעצם אישה, ~אמא~, שכותבת את השיר הזה בקרון של רכבת הנשלחת לאושוויץ-להשמדה, היא נמצאת שם בקרון עם בנה הקטן. ואז היא אומרת שאם נראה את בנה הגדול, שנלקח ממנה\הופרד ממנה והיא לא יודעת איפה הוא, אז שנמסור לו "שאני" וה"שאני" הזה יכול להתפרש לכך שהיא לא הספיקה לכתוב מה ~היא~ רוצה להגיד לו. שאני מה? שאני אוהבת אותו? שאני מתגעגעת אליו? שאני בחיים? או שקוראים את השיר הצורה מעגלית- " שאני [שורה אחרונה] כאן במשלוח הזה.[שורה ראשונה] " אז זה חלק מההסבר, יש עוד חלק שמסביר שזאת שכתבה את הסיפור, אמרנו שהיא אמא, והיא קוראת לעצמה חוה, כמו בתנ"ך, הויא מדמה את עצמה לאמא הראשונית, חוה הייתה גם היא אמא, האמא הראשונה לפי התנ"ך, ולחוה היו שני בנים- קין והבל. בשיר האישה שבקרון אומרת שהיא נמצאת עם בנה הקטן-הבל, והיא לא יודעת איפה בנה השני-קין, ואפשר גם לראות את הדמות של קין בתור הסמל לנאצים, כי בסיפור בתנ"ך קין הרג את אחיו- הבל, אז פה זה מתקשר בהקשר שכולנו בני אדם, ואז באים הנאצים והורגים את היהודים, שמה הם בעצם? הם אחים לאנושות שלהם. ואז אפשר לראות את המשפט "קין בן אדם" בתור אירוניה, כי זה בעצם מעשה לא אנושי. ויש את הקטע שהשיר לא סגור, וקוראים אותו בצורה מעגלית כמו שאמרתי, וזה שהכתובת מדמה את עצמה לדמות אמאית מהתנ"ך ואפשר לקרוא את השיר שוב ושוב בלי סוף זה מעצים את תחושת האמהות שבעצם כל אמא מהרכבת יכולה להגיד את המילים האלו, ובגלל זה גם ראית בטקס שהקריאו את זה אחד אחרי השני, עם יותר ויותר קולוץ, יותצר ויותר קולות שכביכול הנשים מהרכבות מנסות לדבר ולהגיד לעולם שהם שם- בקרון הזה. [ויש עוד אפשרות להבין את המילה "שאני" אולי בעצם שהיא אומרת ש~היא~ היא בעצם רוצה להגיד לו שהיא עוד בחיים] וואו, כמה כתבתי, מקווה שאפשר להבין מזה משו=| ועוד יש לי מחר מתכונת בערבית.. =\

McFly rullz

New member
../images/Emo192.gifיווו!היה לנו את זה בטקס ולא הבנתי מזה

אומר... תודה על ההסבר! זה כזה מרגש

kelly7i

New member
כי לחצתי על דבר כזה ששם את זה שם><

ואז זה מכניס אותי לתחרות המצטופשת שלהםXD אני צריכה להעיף את זה.

למעלה