כן שמעתי באמת שעשו את זה ככה../images/Emo71.gif
אפשר להציג את זה בכל כך הרבה דרכים חזקות. והסבר? וואו, קשה לי לדעת מאיפה להתחיל, כי אפשר להסביר את זה כל כך הרבה, וזה בעיקר העוצמתיות שיש בשיר הזה. ננסה להסביר: מי שכתבה את הסיפור היא בעצם אישה, ~אמא~, שכותבת את השיר הזה בקרון של רכבת הנשלחת לאושוויץ-להשמדה, היא נמצאת שם בקרון עם בנה הקטן. ואז היא אומרת שאם נראה את בנה הגדול, שנלקח ממנה\הופרד ממנה והיא לא יודעת איפה הוא, אז שנמסור לו "שאני" וה"שאני" הזה יכול להתפרש לכך שהיא לא הספיקה לכתוב מה ~היא~ רוצה להגיד לו. שאני מה? שאני אוהבת אותו? שאני מתגעגעת אליו? שאני בחיים? או שקוראים את השיר הצורה מעגלית- " שאני [שורה אחרונה] כאן במשלוח הזה.[שורה ראשונה] " אז זה חלק מההסבר, יש עוד חלק שמסביר שזאת שכתבה את הסיפור, אמרנו שהיא אמא, והיא קוראת לעצמה חוה, כמו בתנ"ך, הויא מדמה את עצמה לאמא הראשונית, חוה הייתה גם היא אמא, האמא הראשונה לפי התנ"ך, ולחוה היו שני בנים- קין והבל. בשיר האישה שבקרון אומרת שהיא נמצאת עם בנה הקטן-הבל, והיא לא יודעת איפה בנה השני-קין, ואפשר גם לראות את הדמות של קין בתור הסמל לנאצים, כי בסיפור בתנ"ך קין הרג את אחיו- הבל, אז פה זה מתקשר בהקשר שכולנו בני אדם, ואז באים הנאצים והורגים את היהודים, שמה הם בעצם? הם אחים לאנושות שלהם. ואז אפשר לראות את המשפט "קין בן אדם" בתור אירוניה, כי זה בעצם מעשה לא אנושי. ויש את הקטע שהשיר לא סגור, וקוראים אותו בצורה מעגלית כמו שאמרתי, וזה שהכתובת מדמה את עצמה לדמות אמאית מהתנ"ך ואפשר לקרוא את השיר שוב ושוב בלי סוף זה מעצים את תחושת האמהות שבעצם כל אמא מהרכבת יכולה להגיד את המילים האלו, ובגלל זה גם ראית בטקס שהקריאו את זה אחד אחרי השני, עם יותר ויותר קולוץ, יותצר ויותר קולות שכביכול הנשים מהרכבות מנסות לדבר ולהגיד לעולם שהם שם- בקרון הזה. [ויש עוד אפשרות להבין את המילה "שאני" אולי בעצם שהיא אומרת ש~היא~ היא בעצם רוצה להגיד לו שהיא עוד בחיים] וואו, כמה כתבתי, מקווה שאפשר להבין מזה משו=| ועוד יש לי מחר מתכונת בערבית.. =\