יום הזיכרון לשואה ולגבורה

McFly rullz

New member
../images/Emo192.gif../images/Emo16.gifאני לא יכולה להגיד כלום מלבד שזה

מזוויע מה שבני אדם יכולים לעשות לבני אדם.

גילולית

New member
../images/Emo205.gifאין מילה מספיק זוועתית כדי לתאר את מה

שאני מרגישה. אין מילה מספיק זוועתית לתאר את מה שהם הרגישו. האנשים האלה, שאתה שומע על מחנות השמדה בארץ שבה השורשים שלה. סבתא וסבא רבא שלי באו מאוקראינה, לפני השואה, מן הסתם. היום בטקס(אצלנו בבצפר זה בערב) באו ניצולים, ופשוט ישבתי שם וחשבתי איזה אנשים אמיצים הם. אני חושבת על מה אני הייתי עושה אם הייתי חיה בתקופה ההיא ואני יודעת- שאני לא הייתי שורדת. אני לא חושבת שיש לי את הכח הזה לתת לרצון לחיות לגבור על אי היכולת לחיות- ובעזרת זה להמשיך לחיות. הניצול שנאם בבצפר שלנו סיפר שהוא היה באוקראינה במחנה בו הושמדו 270000 יהודיים. ולא יכולתי שלא לחשוב, שכשסבא וסבתא רבה שלי עזבו את אוקראינה הם ודאי השאירו שם קרובי משפחה, ושחלק מה270000 יהודים שהושמדו במחנה ההוא באוקראינה, הם אולי קרובי משפחה שלי. אני חושבת על ילדים שבגילי היום שם- ושרדו. איך? אני חושבת על ילדים שהיו שם, והושמדו. מיליון וחצי ילדים שלא הספיקו להקים משפחה, לא הספיקו לחיות. לקחו מהם את החיים. פשוטו כמשמעו. בגלל כל הדברים האלה ועוד המון מעבר לזה, אני חושבת שיום השואה הוא אולי היום הכי חשוב לציון בלוח השנה היהודי, והעולמי כאחד. אני מרגישה כאילו הרגע כתבתי תשובה למבחן בהיסטוריה XDD, אבל ככה אני מרגישה.
כפול 6 מיליון ומאתיים חמישים אלף, לזכר כ ששת המיליון ומאתיים חמישים אלף האנשים שנרצחו בשואה- המורה שלי אומר שאסור לקפח את ה250 אלף, כי זה מספר מדהים בגודלו בפני עצמו של רציחות. והוא צודק

McFlyRoni

New member
../images/Emo109.gif../images/Emo16.gif לזכר 6 מיליון יהודים ../images/Emo16.gif

שנרצחו על ידי ה...יצורים החולניים האלה שאי אפשר לקרוא להם 'בני אדם' בכלל. יימח שמם לעד.

DoLi it is Me

New member
../images/Emo222.gif ../images/Emo16.gif אני-לא-מפסיקה-לבכות

סבא שלי היה לוחם בצבא האדום והציל הרבה יהודים [הוא יהודי בעצמו><] וירו עליו ובגלל שהוא החזיק סיר ביד הוא ניצל.. ויצא שהכדור פגע בו רק במרפק[עכשיו הוא לא יכול להוזיז ואתה ><]. וסבתא שלי ז"ל הכינה טנקים באוקראינה ללוחמים[אלו שלחמו נגד הגרמנים><], וסבא ז"ל השני היה בגטו><, וסבתא שלי השניה ברחה עם כל המשפחה שלה לאוזבקיסטאן וגדלה במספחה בוכרית. לא יודעת.. התחשקר לי לספק לכן ^_^. למי שיש יס שתראה [נראלי ביס 3] את הסרט ה'מסע של נינה' ולמי שיש יס מקס שתקליט מחר ..י ש בעשר ועשרים... יהי זכרם ברוך

גילולית

New member
../images/Emo205.gifאוי התמונה הזאת|צמרמורת|

סבא וסבתא וסבא וסבתא שלך אנשים מדהימים!!

Little McMickey

New member
../images/Emo90.gif../images/Emo28.gifזו אחת התמונות המפורסמות מהשואה

... אני תמיד אזכור אותה..

kelly7i

New member
גם אני קראתי../images/Emo71.gif

ואיזה עבר עצוב ומצמרר יש לכל הסבים וסבתות שלך

just orr

New member
../images/Emo16.gif X שישה מיליון.

מממ... למזלי, אין למשפחה שלי קשר ישיר עם מה שקרה באירופה באותה תקופה (סבא שלי עלה לארץ לפני השואה), אבל אני (באתי להגיד 'כמובן', אבל מסתבר שזה לא כל כך מובן מאליו) מרגישה שייכת למה שקרה שם ומרגישה מחוייבת לזכור, וכשאהיה גדולה גם לספר. הקשר שלי לשואה? בלב. יחד עם כל אלה שנהרגו או נפגעות נפשית או פיזית. חשוב לשמוע חוויות משם, ככל שהן לא נעימות- ככה הן עוזרות לנו יותר להבין מה באמת עבר על אנשים שנשפטו ע"י אחרים ונרצחו רק בגלל דתם. 6 מיליון כאלה. קשה לתאר את ההרגשה שלי, אני מרגישה זרה למה שהנאצים חשבו ועשו... פשוט לא יכולה להבין אותם. "האדם רע מטבעו". הממ. יהי זכרם ברוך.

OneStepCloser

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

Lex 1

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo129.gif ../images/Emo16.gif

אין לי קשר ישיר לכך. סבתא שלי הייתה באירופה בתקופה אבל בגלל שהיה לה דרכון אמריקאי היא הצליחה להגיע לארץ ועד לתקופה מסוימת היא הייתה מקבלת פיצויים מגרמניה. שנה שעברה נורא רציתי ליסוע לפולין כחלק מהמסע החשוב הזה שעוברים ולצערי לא יצאתי. אני חושבת שכל מה שאני אגיד לא יכול להמחיש את מה שאני מרגישה. אני רק מקווה שישתפר מצבם של ניצולי השואה בארץ ושתמיד נזכור את היום הזה. ואחרי הכל יש לנו מדינה היום.

Little McMickey

New member
../images/Emo90.gif../images/Emo28.gif...זה כל כך מוזר לחשוב שאולי

אם השואה לא הייתה מתקיימת אז לא הייתה לנו מדינה.. אחרי הכל זה הדבר שנתן את הדחיפה הזאתי של יהודים להקים מדינה.. וחבל שנאלצנו לשלם מחיר כל כך גדול וכואב..

Lex 1

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo129.gif ../images/Emo45.gif אני תמיד חשבתי על זה ככה

למעלה