יום הזיכרון לשואה ולגבורה

גילולית

New member
../images/Emo205.gif../images/Emo45.gifהיה מישהו, ניצול שואה שאמר

שהוא חושב שאם היטלר היה יודע למה הייתה גורמת השואה, הוא לא היה עושה אותה מלכתכילה. בין היתר זה גם הקמת המדינה אני מניחה. למרות שלא בטוח.

Little McMickey

New member
../images/Emo90.gif../images/Emo28.gifוגם, בנות.. תזכרו תמיד את היום הזה

ואל תשכחו אפעם את כל הסיפורים ששמעתן.. כי יבוא יום והוא מתקרב ולא ישארו עוד ניצולי שואה כדי לספר מה קרה, את הסיפור שלהם. כל יום מתים לחות 30 ניצולי שואה... ועוד יש ברחבי העולם. אבל מספרם פוחת כל יום וכל שנה. אז תזכרו את זה, תקנו ספרים.. תקליטו על קלטות ועל DVD סיפורים [לי יש בבית 4 ספרי עדות של כל מיני אנשים] ככה שתוכלו לספר לילדים שלכן ולנכדים ולנינים.. את סיפורם של היהודים ושל עם ישראל ועל הטבח הנורא הזה. כי אסור לנו לשכוח, אף פעם

יעליקק

New member
../images/Emo15.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

וואו, 6 מיליון. זה ממש לא נקלט, כל הסיפור הזה- כל הגזענות הזאת. שהרגו אותם רק בגלל שהם יהודים. הם באמת חשבו שיהודים הם לא בני אדם, הם התייחסו אליהם כ"כ גרוע שפשוט אי אפשר להאמין לזה ... נזכור ולא נשכח

m o r 1 0 2

New member
../images/Emo16.gifהיום החשוב ביותר../images/Emo16.gif../images/Emo168.gif

יום שכואב לי ואני בטוחה שלכולם
אני עדיין תוהה ולא מבינה איך הכל קרה... את האכזריות של הגרמנים והנצאים למינהם, הרוגז,הכעס,הרצח,הדם,פשוט הכל
אני לא מבינה איך בן אדם יכול להגיע לרמה של שפל, לדעתי כל מי שהיה שותף במטרה היו צריכים לענות אותו קשות, ושיחווה את כל מה שהיהודים עברו
עבורי זה יום קשה,וכל פעם שאני מתחילה לחשוב על זה,אני מרגישה מועקה ועצב
יהיה זכרם בררוך
נזכור תמיד ולא נשכח|נר

NoNo xD

New member
../images/Emo176.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

יותר מחצי מהמדינה שלנו מתו בשואה . 6 מיליון . אי אפשר לקלוט את זה , זה יותר מידי . רק בגלל שהם יהודים החליטו שלא מתאים שהם יחיו , שלהם לא מגיע . זה נורא . |נר יהי זכרם ברוך

דנושש XD

New member
../images/Emo39.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

זה נוראי. תמיד היום הזה גורם לי להיכנס לכ"כ הרבה מחשבות.. איך אנשים או מה שהם לא יהיו יכלו פשוט לעשות את זה? לבחור אנשים,לומר להם לשכב על הריצפה..ופשוט לירות בהם..ולמה? כי הם יהודים.כי יש להם דת שונה. זה בלתי נתפס.. אתמול בערב היה לנו טקס בבצפר,מאחוריינו ישבו ניצולים ופשוט בכו,וזה היה כ"כ כואב לראות את זה...ולנסות לחשוב מה עובר להם בראש...מה הם עברו. זה גורם לי לחשוב על סבא וסבתא שלי שהם נורא מופנמים בקשר למקרה הזה,לא מדברים על זה..מעדיפים שלא.. גם אני מעדיפה לא לדבר על זה לידם כדי לא להזכיר להם .. למרות שלא משנה מה,הם תמיד יזכרו בזה..לצערי. מה שהם עברו ומה שהם ראו...אף אחד בחיים לא יבין.. ילדים,הורים,סבים וסבתות...הם נרצחו כי הם נולדו לדת אחרת..כי הם היו גזע נחות...הגזע השמי.. סבתא וסבא שלי ניצלו בנס...ואני גאה בהם שהם שרדו את זה.. בטח אותה תקופה נראתה להם כמו נצח.. התמונות שמראים לנו נוראיות...לראות מולך אנשים שהם מחוסר מזון שלדים...לראות תמונה של ערימה של גופות,אחת על השניה מעורר בי בחילה וכאב.. ראיתי סרט על היטלר , עוד לפניי יום הזיכרון..ופשוט ראיתי איך רוצחים את האנשים וזורקים את הגופה הדקיקה הזו מהר...כשהמצלמה פנתה למטה , אל מתחת להר(לאן שזרקו את הגופה) ראו הר שלם רק מגופות רזות ולבנות ועירומות. וכל הקטע הזה שלא משלמים להם פיצויים,שום גרוש! זה מגעיל..זה כ"כ מכעיס... אבל העיקר שמשקיעים כסף באירועים ליום העצמאות או משהו כזה.. לדג' יש מופע לייזר ביום העצמאות של 12 דק'-מופע שעולה 10 מיליון שקל..לא עדיף לחלק את זה לאלה שבאמת צריכים ולאלה שבאמת מגיע להם?! חשוב לי לשמוע עוד ועוד על השואה כדי שאני אוכל להעביר את זה הלאה..כי כשלי יהיו ילדים,הדור שהיה בשואה-כבר לא יהיה... יש רק אותנו ואת ההורים שלנו שעלייהם מוטלת האחריות להעביר את זה האלה.. איך אפשר להכחיש שואה? איך? אנשים עם "מזכרת" לכל החיים,היה להם שם...נתנו להם מספר.יש להם מספר. יהי זיכרם ברוך
ושימח שמם של כל הגרמנים הנאצים.. אני יהודייה,ואני גאה בזה. חפרתי.גם אם אף אחת לא תקרא את זה,אני אמרתי את כל מה שיש לי לומר.בערך.

גילולית

New member
../images/Emo205.gif../images/Emo201.gifעל סבא וסבתא שלך../images/Emo23.gif

הם אף פעם לא סיפרו לך את הסיפור? את פשוט כל כך צודקת בנוגע ל60 שנה האידיוטי הזה- זה אפילו לא יובל, 50,100 ,כלום! זה כאילו "אה, איזה קטע, עוד 10 שנים עברו והמדינה עדיין קיימת. בוא נעשה מסיבה בשווי 2 מיליארד דולר ונהרוג את כל העניים והזקנים!" פשוט רצח עם><"

adiozery101

New member
הרגו 6000000 מיליון יהודיםם

אבלל הרגוו כימעט את כל העם הצועניי בקושי נשארו צועניםם כאילו 10 15 שנהה כבר לא יהיו צוענים בעולםם ! !

גילולית

New member
../images/Emo205.gifכן,אני יודעת אבל בכלל לא דיברתי על זה../images/Emo12.gif

אץ בטוחה שהתכוונת להגיב לי?חח

adiozery101

New member
../images/Emo9.gif

לא זה היה אמור להיות לדנוש XD אבל סתם בכללי זה היה אכזריי

sweet shir

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

"כל עוד אני בין החיים, אתם אחיי פחות מתים." אמרו את זה היום בטקס. משפט מדהים. היום הזה כ"כ חשוב בשבילי. זה בלתי נתפס מה שקרה. לא משנה כמה סיפורים אני שומעת, זה עדיין בלתי נתפס. והשנה זה אפילו יותר קשה, אחרי שהייתי ביד ושם בשנה שעברה. חובה לכולם ללכת שם. חובה. הטקס בבית ספר היום היה ממש מרגש, כולנו דמענו. ניצול שואה עלה והתחיל לדבר בכעס ועצבים... זה היה כ"כ עצוב.

גילולית

New member
../images/Emo205.gifאיזה משפט חזק.

(כמה אני מגיבה בשרשור הזה
) לנו היה כמה ניצולי שואה שדיברו, ושניים ממש חמודים ששרו, והקריאו שירים שהם כתבו- שירים ממש יפים. חפירה: היה קטע כזה, שהיו 5 אנשים על הבמה שהקריאו. ואז מישהי התחילה לומר את השיר הזה: כאן במשלוח הזה אני חוה עם הבל בני אם תראו את בני הגדול קין בן אדם תגידו לו שאני... ואז אחרי ה"שאני.." היא אמרה כאן ועוד מישהו אמר כאן ואז הם הקריאו את זה ביחד ועוד מישהו הצטרף ועוד מישהו עד שזה נגמר ב:"כאן" זה היה ממש מיוחד כזה.

sweet shir

New member
אצלנו הניצולים דיברו עם כל השכבה שלי, ואז

הדליקו נרות זיכרון לזכר המשפחה שלהם. (ואז אחד מהם היה מי שכתבתי מקודם). וכן, משפט ממש חזק.

sweet shir

New member
כאילו הם דיברו בצורה כיתתית. בפני כל כיתה

בנפרד. ~בתוך הכיתה~.

McFly rullz

New member
../images/Emo192.gifכמה היה עצוב בטקס היום בבצפר../images/Emo10.gif../images/Emo7.gif

גרבע

New member
../images/Emo105.gif אצלנו היו ילדים מפגרים

הם דיברו כל הטקס. והמורות אמרו לנו שקט ודיברו |: ומורה אחת צעקה על מישהו שהאלפון שלו ביד ואז הפאלפון שלה צלצל -_-

McFly rullz

New member
|איזה סתומים.אצלנו כולם בכו.../images/Emo7.gif

היה קטע שתלמידה הקריאה קטע על אמא שצריכה לבחור איזה מבין 2 הילדים שלה היא תיקח שיחיה ופתאום היא התחילה לבכות וסיימה בזה שהיא לא בחרה אפחד . כמה בכיתי=[

למעלה