../images/Emo39.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif
זה נוראי. תמיד היום הזה גורם לי להיכנס לכ"כ הרבה מחשבות.. איך אנשים או מה שהם לא יהיו יכלו פשוט לעשות את זה? לבחור אנשים,לומר להם לשכב על הריצפה..ופשוט לירות בהם..ולמה? כי הם יהודים.כי יש להם דת שונה. זה בלתי נתפס.. אתמול בערב היה לנו טקס בבצפר,מאחוריינו ישבו ניצולים ופשוט בכו,וזה היה כ"כ כואב לראות את זה...ולנסות לחשוב מה עובר להם בראש...מה הם עברו. זה גורם לי לחשוב על סבא וסבתא שלי שהם נורא מופנמים בקשר למקרה הזה,לא מדברים על זה..מעדיפים שלא.. גם אני מעדיפה לא לדבר על זה לידם כדי לא להזכיר להם .. למרות שלא משנה מה,הם תמיד יזכרו בזה..לצערי. מה שהם עברו ומה שהם ראו...אף אחד בחיים לא יבין.. ילדים,הורים,סבים וסבתות...הם נרצחו כי הם נולדו לדת אחרת..כי הם היו גזע נחות...הגזע השמי.. סבתא וסבא שלי ניצלו בנס...ואני גאה בהם שהם שרדו את זה.. בטח אותה תקופה נראתה להם כמו נצח.. התמונות שמראים לנו נוראיות...לראות מולך אנשים שהם מחוסר מזון שלדים...לראות תמונה של ערימה של גופות,אחת על השניה מעורר בי בחילה וכאב.. ראיתי סרט על היטלר , עוד לפניי יום הזיכרון..ופשוט ראיתי איך רוצחים את האנשים וזורקים את הגופה הדקיקה הזו מהר...כשהמצלמה פנתה למטה , אל מתחת להר(לאן שזרקו את הגופה) ראו הר שלם רק מגופות רזות ולבנות ועירומות. וכל הקטע הזה שלא משלמים להם פיצויים,שום גרוש! זה מגעיל..זה כ"כ מכעיס... אבל העיקר שמשקיעים כסף באירועים ליום העצמאות או משהו כזה.. לדג' יש מופע לייזר ביום העצמאות של 12 דק'-מופע שעולה 10 מיליון שקל..לא עדיף לחלק את זה לאלה שבאמת צריכים ולאלה שבאמת מגיע להם?! חשוב לי לשמוע עוד ועוד על השואה כדי שאני אוכל להעביר את זה הלאה..כי כשלי יהיו ילדים,הדור שהיה בשואה-כבר לא יהיה... יש רק אותנו ואת ההורים שלנו שעלייהם מוטלת האחריות להעביר את זה האלה.. איך אפשר להכחיש שואה? איך? אנשים עם "מזכרת" לכל החיים,היה להם שם...נתנו להם מספר.יש להם מספר. יהי זיכרם ברוך
ושימח שמם של כל הגרמנים הנאצים.. אני יהודייה,ואני גאה בזה. חפרתי.גם אם אף אחת לא תקרא את זה,אני אמרתי את כל מה שיש לי לומר.בערך.