הרינגטון הסביר יפה איך הכפיה החילונית פשוט קיימת, גם בלי חוק.שתי ימי כפייה חילונית מול 53 ימי כפייה דתית.
כשעיריית תל אביב מאשרת להדביק את בר רפאלי על פני בניין רב קומות באיילון איך אמור לנהוג באיילון אדם דתי? הוא אמור לנהוג עם עיינים עצומות?
הרינגטון הסביר יפה איך הכפיה החילונית פשוט קיימת, גם בלי חוק.שתי ימי כפייה חילונית מול 53 ימי כפייה דתית.
נראה אותך מחר לא עומד דום בשעת הצפירה ותראה מה זאת כפיה...אסור לשמוח, אסור ללכת לבית קפה, למסעדה טובה, צפירה מחרישת אוזניים.
די לכפיה החילונית.יש להפריד את החילוניות מהמדינה.
זה לא משנה אם יש אכיפה או לא, גם חילונים פתחו עסקים בתל אביב תוך ציפצוף על החוק ועיריית תל אביב לא עשתה להם דבר.נראה אותך מחר לא עומד דום בשעת הצפירה ותראה מה זאת כפיה....
מה בדיוק הכפיהאני זורם אם מארבו שימי הזיכרון הם כפייה חילונית, למרות שהרב לאו לא יסכים איתו לפחות בנוגע ליום הזיכרון לשואה ולגבורה.
ראיתי לא מעט פעמים. אז מישהו כועס עליך. וואלה,כפיה.נראה אותך מחר לא עומד דום בשעת הצפירה ותראה מה זאת כפיה....
לא חושב שיש מישהו שלא עומד בצפירה שאכפת לו שמישהו אחר כועס עליו (אגב, זה חלק מהבעיה)ראיתי לא מעט פעמים. אז מישהו כועס עליך. וואלה,כפיה.
אתהאסור לשמוח, אסור ללכת לבית קפה, למסעדה טובה, צפירה מחרישת אוזניים.
יום השבת קדוש וחשוב לי לא פחות מיום השואה בשבילכם, התחבורה הציבורית שאתם דורשים והעסקים שיעבדו בשבת הם בשבילי פרובוקציה פי 100 יותר כואבת.אתהכי גם לפרובוקציה צריך שיהיה קווים אדומים ואתה חצית אותם בהשוואה הדבילית שלך.
לא מספיק ויטמין די.
שאלת אותו מה דעתו על יום השואה שלכם? האם הוא תומך בתזמון ובמנהגי האבלות שלכם?
אתה ודאי שאלת - מה השיב ?שאלת אותו מה דעתו על יום השואה שלכם? האם הוא תומך בתזמון ובמנהגי האבלות שלכם?
לא שאלתי, אין לי קשר אליו, אני לא זה שהביא אותו לכאן.אתה ודאי שאלת - מה השיב ?
זה מראה שאתה, אפילו, לא מבין את ההלכות שאתה מאמין בהם, אחרת היית מודע שפיקוח נפש דוחה שבת וכן כבוד המת ובמיוחד שרובם המוחלט היו שומרי שבת.יום השבת קדוש וחשוב לי לא פחות מיום השואה בשבילכם, התחבורה הציבורית שאתם דורשים והעסקים שיעבדו בשבת הם בשבילי פרובוקציה פי 100 יותר כואבת.
הגמלים לא רואית את דבשתם.
לא הבנתי את הקשר? זה שפיקוח נפש דוחה שבת וזה שרובם המוחלט של הנספים בשואה היו חרדים (טענה לא נכונה) אומר שאני צריך להתאבל דווקא ביום ובאופן שהחילוניים החליטו?זה מראה שאתה, אפילו, לא מבין את ההלכות שאתה מאמין בהם, אחרת היית מודע שפיקוח נפש דוחה שבת וכן כבוד המת ובמיוחד שרובם המוחלט היו שומרי שבת.
רק לידיעתך, שנובעת מבורות בלתי מנוצחת, רובם המוחלט של הניספים בשואה היו חרדים ובאירופה היו 2 זרמים, אלו שרק למדו תורה ואלו ששילבו תורה עם עבודה שהם היו נחשבים בעיניי הקבוצה הראשונה שרק עסקו בתורה כיותר נחותים, כפי שנמשך עד היום.
בוודאי שהטענה נכונה, כפי שכתבתי בתגובתי הקודמת (#61), זאת שהשבת עליה, באירופה כמעט ולא היו יהודים חילונים, היו 2 זרמים, אלו שרק למדו תורה ואלו ששילבו תורה עם עבודה שהם היו נחשבים בעיניי הקבוצה הראשונה שרק עסקו בתורה כיותר נחותים, כפי שנמשך עד היום.לא הבנתי את הקשר? זה שפיקוח נפש דוחה שבת וזה שרובם המוחלט של הנספים בשואה היו חרדים (טענה לא נכונה)
הואיל ועושים אזכרה לכל נפטר בתאריך העיברי של מותו אחת לשנה והואיל ואנו לא יודעים בדיוק את יום מותם הספציי של כל ניספה, קבעו יום אחד לכולם, לכן, אני מצפה שתכבד את היום שנקבע ותעניק, לפחות, כבוד מינימלי, אם אין לך הזדהות.אומר שאני צריך להתאבל דווקא ביום ובאופן שהחילוניים החליטו?
ואתה בכלל יכול לתאר לעצמך כמה כואב שאתם רוצים ללמוד תורה 24/7 ולא מוכנים להקדיש 3 שנים לצבא ולא מוכנים לעבוד לפרנסתכם ועוד אתם לא לומדים תורה מתרומות, אתם דורשים שאנחנו נממן לכם לימוד תורה 24/7 ושלא תצטרך לעבוד בשביל לאכול ותוכלו ללמוד תורה 24/7?יום השבת קדוש וחשוב לי לא פחות מיום השואה בשבילכם, התחבורה הציבורית שאתם דורשים והעסקים שיעבדו בשבת הם בשבילי פרובוקציה פי 100 יותר כואבת.
הגמלים לא רואית את דבשתם.
מי ישמע כמה החילונים עובדים לפרנסתם...לא חסרים חילונים שחיים על חשבון הציבור, ההבדל הוא שלמה שהם עושים הם קוראים "עבודה" למרות שאיש לא צריך באמת את מה שהם עושים.ואתה בכלל יכול לתאר לעצמך כמה כואב שאתם רוצים ללמוד תורה 24/7 ולא מוכנים להקדיש 3 שנים לצבא ולא מוכנים לעבוד לפרנסתכם ועוד אתם לא לומדים תורה מתרומות, אתם דורשים שאנחנו נממן לכם לימוד תורה 24/7 ושלא תצטרך לעבוד בשביל לאכול ותוכלו ללמוד תורה 24/7?
אפשר לחשוב איזה מתמטקאים דגולים יש בעדר הבלטות החילוניות שמנפיקה מערכת החינוך החילונית.אתה מתאר לך כמה כואב לנו שאתם חוגגים את זה שאתם מונעים מהציבור שלכם ללמוד מתמטיקה ואנגלית וטוענים שלימודי מתמטיקה ואנגלית זאת גזרה שיש להילחם בה?
זה התבשיל שאנחנו אוכלים כל הזמן,לא נעים...אסור לשמוח, אסור ללכת לבית קפה, למסעדה טובה, צפירה מחרישת אוזניים.
זה התרגיל המגעיל שהמדינה עושה.זה התבשיל שאנחנו אוכלים כל הזמן,לא נעים...
זה בגלל שיטת הבחירות שלדתיים יש כוח מעבר לאחוז היחסי שלהם וחוץ מזה אתה צודק שנוח למדינה שמאשימים את הדתייםזה התרגיל המגעיל שהמדינה עושה.
מצד אחד אוכפת אינסוף חוקים על האזרחים, איך ללכת ואיך לנשום ואיך לקבל אישור ולשלם מיסים ואגרות לכל דבר מפקידים שונים ומשונים ומצד שני מספרת לכולם שהדתיים אוכפים עליהם כפיה דתית ומסיטה לשם את האש והזעם של האזרחים הפשוטים שלא רואים את התרגיל הזה.
Copyright©1996-2021,Orange Holding Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.