יום שחור למערכת המשפט בישראל

יום שחור למערכת המשפט בישראל

בית משפט העליון קבע היום שאישה שבדתה על גבר הטרדה מינית,אסור לפרסם את שמה. בית המשפט קובע מפורש שהאישה בדתה את הסיפור, ובכל זאת יוצא להגנת האישה השקרנית, שלמעשה העידה עדות שקר מעל דוכן המשפט. היום כל אישה יכולה להתלונן על כל גבר באשר הוא, ואם היא תצליח להערים על בית המשפט אז היא קיבלה את מבוקשה,והגבר ישב בכלא או יענש על מה שהוא לא עשה. ובמקרה שהיא תיתפס ששיקרה, בית המשפט יצא להגנתה. זהו! אין לי מה להגיד! מדינת חלם! הפקירו את דמם של הגברים. בית המשפט פ-ח-ד מאירגוני הנשים ויצא להגנת אישה שרצתה להמיט קלון על גבר חף מפשע! והוא עוד נותן לה פרס,ומעודד נשים אחרות לנצל את המצב. לא נדבר על גברים בעלי עסקים שמעבידים נשים שעלולים להיות מקור טוב לסחיטה או לקידום ואם לא תמיד העובדת יכולה לגרום להרס חייו של המעביד. ואם היא תיתפס כשקרנית גם בית המשפט יגן עליה. למה? כי היא אישה! בושה למערכת הצדק בישראל.
 

אלמרה

New member
האיזון מחייב דבר קיצוני יותר!!

אולי לא לפרסם את מי שאישה התלוננה נגדו והוא כן הורשע? כי אולי זה יהרוס לו את המשפחה... (טיעונו המטופש של השופט בפסיקה הנ"ל).... אני רק דואג להדדיות!
 
אסור להקצין!

אם רוצים לאזן צריך לאזן בצורה שתועיל ולא כדי להרוס. להחמיר את העונש בגברים שהורשעו בביצוע מעשים של עברות מין. ובין היתר לתת הרתעה בענישה קשה אם יתפסו שהן שיקרו מעל דוכן העדים בבית משפט. בסופו של דבר הן גם גורמות נזק בלתי הפיך לבנות שבאמת עברו מצבים קשים. והיום בית משפט עשה עוול.
 

שילה1

New member
נראה לי כי יש עוד הבט לדברים....

מאחר ועבירות מין נכללות בקטגוריה של צנעת הפרט,הרי שעל בסיס זה קמה הפסיקה. ועל כן-אם יפורסם שמה של המתלוננת,יובהר לכולם כי הגישה תלונה בנידון. על כן סבורה כי הפסיקה במקומה. במילים אחרות:סבורה כי אין לפרסם ברבים פרטי מתלוננות או מתלוננים בעבירות מין,ללא קשר לקיום או אי קיום העבירה. ועוד פרט קטן:זה שבית המשפט קבע?יפה,עדיין לא אומר באופן אבסלוטי כי "לא היו דברים מעולם". ובבית משפט כמו בבית משפט(לצערי הרב):מי ש"משחק" משכנע יותר,הוא זה שזוכה. ולא הבנתי איזה נזרק נגרם לבנות ש,עברו מצבים קשים".כל מקרה עומד בפני עצמו,וכך נבדק. והאמינו לי,יודעת על מה מדברת,ולא משמועות.
 
כל דבר לגופו!

אם נניח באה בחורה ואומרת: כן,אני סתם העללתי על פלוני אלמוני תלונה כי...והיא מפרטת איזה נושא שלא קשור למה שהוא עשה, האם על בית משפט לדאוג לצנעת הפרט שלה? למה כשנעצר "חשוד" בעברות מין,( למעט כשמדובר על קטינים) מצלמות הטלוויזיה מצלמות חופשי? שלא יהיה מובן מהדברים שלי שאני מצדד בפושעי מין, אני פשוט אומר שנשים שניצלו את אימון מערכת המשפט לא ראויות להגנה בדבר צינעת הפרט. ההרס והחורבן שאישה כזאת הביאה על אדם חף מפשע הוא גדול מאוד. ולכן מן הדין שהיא תיענש בצורה שתרתיע בנות אחרות להתלונן לשווא, ואם תהיה ענישה לנשים כאלה, מערכת המשפט והציבור יאמין לנשים שמתלוננות יותר כי ידעו שאישה לא תסכן את עצמה להעיד שקר. (אם תדע שיש עונש על כך) היום לאישה אין מה להפסיד, באופן תיאורתי את פוגשת אותי ברחוב ויכולה לטעון שהטרדתי אותך מינית. אחרי כל שלב החקירות והדיונים את בטוח לא תיפגעי. בכל מיקרה את תיזכי להגנת מערכת המשפט, בעוד אני אאלץ לשכור עורכי דין ולהאיבק על שמי הטוב בכל ערכה שהיא. כך הצדק לא ניראה ולא נעשה!
 

שילה1

New member
אדם..אישה נפגעת ומאוד במהלך חקירה

ודיונים משפטיים בעבירות מין.זו עובדה!חוזרת על טראומות שעברה,ו"סובלת" עורכי דין המפשפשים בחיי המין שלה.ומה עוד שאת הנזק הנפשי,אם נגרם,לא יכולים לעמוד בכסף,ולא בעוצמה.(מתכוונת לנפגעי עבירות מין ככלל,גם גברים,כמובן.) ובכל זאת-סבורה כי פרטיות נדרשת בנושא,ואף חשובה,ולו רק כדי לעודד נשים וגברים אחרים להתלונן. כולם וכולן ראויים להגנה על פרטיותם,ואין לעשות הבחנה,מאחר ובמדינה דמוקרטית,כולם שווים בפני החוק. לנושא ענישה-על מסירת פרטים כוזבים נענשים,ולצורך כך קיימת מערכת המשפט.ולכל אדם שמעיד שקר יש מה להפסיד,האמן לי. ביחס למבצעי עבירות מין-מצלמים אותם ומפרסמים "למען יראו וייראו",ויש מדינות בהן מפרסמים שמות של עברייני מין שהשתחררו מהכלא,כדי להזהיר את הציבור. ועם כל זאת,לא מסכימה לדעתך,אם כי מכבדת אותה. ולא יכולה להסביר לך כאן,השקפתי באה ממקום אחר.
 
אנחנו לא חלוקים בדיעותינו.

אישה נפגעת מאוד במהלך חקירה ודיון משפטי. אין ספק בכך. וגם אין ויכוח בפירסום עברייני מין, אני לא חולק עלייך. גם אני חושב שצריך לעודד נשים וגברים להתלונן על עברות מין. אני בא בטענה אך ורק בנושא אחד בלבד. (שלפי מיטב הבנתי את לא חולקת עלי) אישה שהיא שיקרה בטענה של הטרדה או תקיפה מינית. לא על אישה שלא הצליחה במסגרת הראיות להוכיח את טענתה, אלא על אישה שאחרי כל שלב החקירות והדיונים מתברר שהיא בדתה את כל הסיפור מליבה. אישה כזאת לא נפגעה במהלך החקירה,מהסיבה הפשוטה שהיא לא עברה שום הטרדה או אונס. היא באה להיתלונן ממניעים אחרים, על אישה כזאת ורק על מיקרה כזה אני טוען שזה לא הוגן לבית משפט מונע לחשוף את זהותה. כאן כבר הופקע הנושא המיני,אין כאן נזק נפשי כי היא לא עברה את המיוחס לה. מין הראוי לפרסם ברבים את שמה כדי שאני ויתר הגברים בארץ ידעו להיזהר מימנה בנוסף לסיבה של: למען יראו וייראו.
 

ליאון ב

New member
רעיון

אדם שהתלונן על תקיפה מינית/אונס אך נשבר בחקירה והודה שבדה את הסיפור מלבו -- קנס כספי על הוצאות החקירה, העונש הקבוע בחוק על הוצאת דיבה בנסיבות מחמירות, עונש מאסר על תנאי וכמובן רישום בתיק שלו במשטרה כך שאם ינסה זאת שוב לא יאמינו לו. אדם שהתלונן על תקיפה מינית/אונס ומסתבר מעבר לכל ספק סביר שנתן עדות שקר -- כמו הקודם בתוספת מלוא העונש בחוק לגבי עדות שקר (כלומר גם קנס גם דיבה גם מאסר בפועל וגם על תנאי) הענישה הקיימת במקרים של הפללת גבר באונס הם מגוחכים ואינם מרתיעים, לדעתי. כתבתי בלשון זכר כדי לא שלא ישתמע מזה שנשים הן שקרניות מטבען.
 

אלמרה

New member
../images/Emo45.gifבעד צנעת הפרט!!! ללא ספק!

אם המחוקק קובע שבעבירת מין חלה צנעת הפרט - אחלה! אבל צנעת הפרט רק של המתלוננת (שהיא אישה) ולא גם של הנאשם (שהוא גבר)? זו צביעות והתחסדות. וברור ונהיר כי גם אני לא בעד עבירות מין בפרט ולא בעד עבירות כל שהן בכלל. אבל נקיטת איפה ואיפה באופן מפלה ובוטה כל כך - מקוממים אותי. לדעתי אין זכות של הציבור לדעת מצדיקה חשיפת כל הפרטים של הנאשמים וגם של המאשימים ואני לא מתנדב להחליט מתי צריך לפרסם. אבל הכלל הנקוט צריך להיות - שוויון!
 

ליאון ב

New member
בקשר למעבידים

הבוס שלי לימד אותי עצות שימושיות כדי להימנע מנשים נקמניות שיכולות להעליל עליך מיני הטרדות מיניות וכו': 1. כל ראיון עבודה נעשה כאשר יש עדים בחדר (ורצוי עדה אישה). אם אין עדים, דוחים את הראיון! 2. כל שיחה של עובד/ת עם הבוס נעשית עם דלת פתוחה תמיד, בשעות העבודה הרגילות, כשיש עוד אנשים במשרד. בכל מקרה אחר, דוחים את השיחה. 3. להימנע מלהעסיק בחורות צעירות מדי, מושכות מדי, פרובוקטיביות מדי. להעדיף העסקה של נשים מבוגרות יותר, נשואות עם מראה ייצוגי. 4. למנות אדם (שהוא לא הבוס) בחברה שמטפל בכל טענות העובדים. רצוי שאדם זה יהיה אישה.
 
העצות טובות,אבל...

העצות הם דרך יעילה להינצל מנשים שקרניות. אבל יש בעיה אחרת במקרה הזה. 1) כמעביד אם יש לפני גבר שרוצה לעבוד, אני מראיין אותו,ואז כשבאה הבחורה אני צריך "להפלות" אותה עד שאוכל למצוא "עדה" במהלך הראיון. זה די מעליב במיוחד בחורה שאין לה כוונות רעות. 2)להימנע מלהעסיק בחורות צעירות או מושכות וכו' אתה מעמיד את עצמך חשוף לתביעה אחרת, שאתה פוסל מועמד רק בגלל מינו, דבר שיכול להתפרש כגזעני. 3)ברגע שאתה מעסיק עובדת,וזה מצריך אותך כמעסיק בעוד הוצאות מיותרות כמו מינוי אישה שתטפל בכל טענות העובדים, השכל אומר שתיקח גברים וזהו. מה אני צריך את כאבי הראש הזה... וזה שוב פוגע ומפלה נשים.
 

שילה1

New member
ליאון..הסיפא שבסעיף 3..מקוממת אותי!

לא מאמינה שגברים בעידן המודרני חושבים כך,ועוד פחות-מבצעים כך. ורק לסבר את האוזן:מאמינה ביכולות של נשים,גם בתפקידים בכירים,תמורת שכר זהה לזה של גברים. ואכן העולם לא ורוד כלל,וראוי שנשים שמקופחות,לא תשבנה בחיבוק ידיים.
 

ליאון ב

New member
אם היית קוראת היטב

היית מבינה שאני מתאר מצב קיים ולא את דעתי האישית, מצב שאת יודעת טוב מאוד שהוא נכון לחלוטין. יש חוק. אין אכיפה. המדינה לא עושה די בהגנה על זכויות אזרחיה, אבל מקפידה בחירוף נפש על תביעת חובותיהם. ביזיון.
 

שילה1

New member
לא מסכימה,ולא מכירה.מכירה רק מצב של

עבודה שווה תמורת שכר זהה. 'צטערת.אני אישה שעומדת על המגיע לה! ולבטח אינך מבטא דעה אישית,אלא את דעת הרב.האם אין זה חמור דיו?
 

ליאון ב

New member
אני לא מבטא דיעה

ממש ממש לא. תלכי לרשתות השיווק הגדולות. כמה קופאים גברים את רואה שם? תלכי למשרדי פקידויות גדולים. כמה פקידים גברים את רואה שם? את ודאי מכירה את הסטטיסטיקה בנושא. אישה שעומדת על המגיע לה? לעובדת פשוטה אין שום דרך לברר כמה מרוויח עובד גבר, אלא אם כן יספר לה זאת בעצמו. יתרה מזאת, לחברות גדולות יש סוללה של עורכי-דין שישכנעו את השופט שההבדל בשכר הוא בגלל שהכישורים/ותק/מוטיבציה שלה נמוכים יותר ו/או יביאו כל מיני נתונים שמוכיחים שהיא לא בדיוק העובדת המצטיינת. היא עלולה להפסיד במשפט, לשאת בהוצאות משפט, ובסופו של דבר גם יפטרו אותה ממקום העבודה. אישה קשת-יום שיש לה ילדים לפרנס, לא בדיוק תלך על "הרפתקאה" כזאת, וזו הסיבה לקיום המצב הזה.
 

שילה1

New member
מדברת על משהו אחר.לא מירדת לעומק

דעתי,ולא כאן המקום להסביר,על מנת לא לסטות מהנושא המעניין שהובא לכן.
 
מה שלי צרם בכתבה זו לא העובדה

שאסור לפרסם את שם המתלוננת, אלא כי השופט חשין מודה שהבחורה שיקרה והיתה קנוניה נגד אותו עובד ציבור,יחד עם זאת הוא מחליט ש:..."אין צורך בדימיון מפליג כדי לדעת ולהבין שבמגזרי אוכלוסיה מסוימים עשוי פרסום שמה של המתלוננת להביא לפירוק משפחתה, ואולי אף לפגוע בחייה".... אז עכשיו אני שואלת את עצמי שאלה...גברים או נשים???יש הבדל בביצוע פשע כלשהו??? בואו נראה שני מצבים: מקרה א':גבר הורשה בסחר בסמים (סתם נזכרת ב"שקרן" מאתמול- ח"כ לשעבר גונן שגב).הגבר מ"מגזר מסויים" (כדברי השופט),פירסמו את שמו,הטיל קלון על משפחתו בעצם המעשה, המשפחה מנדה אותו,החברה גם כן, הגבר ה"אומלל" שם נפשו בידו.מת לבד. מקרה ב': אשה הורשאה בסחר סמים. האשה מ"מגזר מסויים". לא מפרסמים את שמה, המשפחה או שמנדה אותה או שלא, החברה או שמנדה אותה או שלא,לאשה יש סיכוי לשקם את עצמה או שלא. קאפיש????? רק כשנשאף לצדק שווה ללא הבדל מין, דת וכדומה- אולי נהיה ראויים להיקרא יום אחד "מדינה נאורה". ולגבי השופט חשין??? אישית אצטט את אריק אנשטיין ואגיד "זמנך עבר"!!!ומקווה שיעשה זאת לפני ה-21 לחודש.
 
ועוד הבהרה...

מרגע שהבחורה התגלתה כשקרנית,הרי החשש מפירוק משפחה או פגיעה בחיים לא יגרמו כי אותה משפחה לא ידעה את האמת,אלא בגלל שאותה אישה היא פושעת!!! ועל כך ההתקוממות שלי,ולדעתי נעמ"ת וכל אירגוני הנשים היו צריכים לקום בקול צעקה. אבל זו רק אני.
 
למעלה