בשם האמת לשושה
האם יש אמת שושה, האם מישהויודע מהי, האם זכות הצבור לדעת היא לא בלון נפוח או אסימון שחוק לגופו של עניין. אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שהיה משפט במהלך המשפט נשמט שמו של הנתבע, כבודו נרמס,הוא זכה במשפט ולשם האיזון את מבקשת לדעת מי היא זו שתבעה אותו. עצם זכיה במשפט צריכה להשיב לו את כבודו- הוא הצדיק את חפותו לא מספיק לו ?שיתבע ויוכיח את הנזק המוחשי שנגרם לו ויזכה או לא. בדוגמאות שניסחתי בכוונה, הוכחתי לך שכבודי נרמס, נגרם לי נזק מוחשי ועדיין, אין לי את מי לתבוע ואני שקועה לנצח בעלבוני - אין צדק בעולם לנתבע, שהוכיח את חפותו, ולא מסתפק בה, יש את מי לתבוע. זכות הצבור לדעת במקרה של הטרדה מינית אונס ושאר מרעין בישין נועדה להרתיע את הפושע ולא לפגוע במתלונן. ולכן אם יש לכאורה תפוח רקוב אחד מזוהה, שבית המשפט הרחיק אותו מהארגז, איזה עניין יש לצבור להחזיר אותו אליו ולהרקיב את כל התפוחים השווים, בעניין שלנו את כל התפוחות השוות ? את כמו הדם שנשפך ברבים (של פרט זה או אחר מצערת ככל שיהיה), יש לחשב נוכח כמות הדם הרב הנוסף שייגר בעטיה של כוונה כמו זו שאת מייצגת להציל את כבודו הלכאורה אבוד. ובעניין הדם שנשפך, הרבה יותר מציק לי עינוי הדין של "נאשמים" שמשפטם נגרר, או הם עצורים על לא עוול בכפם, או יושבים בכלא עד לגזר הדין, ובסוף אומרת להם המדינה אופס, טעינו. אני חושבת שנושא ההטרדה המינית הפך לקטע "קטנוני" כזה של נשים. אני רוצה להפנות אותך לפסק דין מאד מעניין שהתקבל באנגליה, לטובת נשים שעובדות בתעשיית הכסף. הן מחו ותבעו על כך, שחלק מהריטואל במקומות העבודה, לקיים מפגש עם קליינטים במסגרת ארוחת ערב שווה, ואחר כך להמשיך איתם למועדוני חשפנות ולספק להם נערות VIP . התובעות כולן בעלות מישרה בכירה מאד, הרגישו שבדרך פסולה זו מונעים מהן את הכבוד ואת היכולת להשתתף בארועים כביכול מקצועיים. בלי ספק, לפני שהן הגיעו לאן שהיגיעו הריטואל של זילות וולגריות ביחס לנשים היה חלק מהענין, הופעתן במקומות שהן תופסות חייב שינוי, ומשלא בוצע, הן פנו לבית המשפט. הדהוד דומה התקבל גם במשפטים שהתקיימו נגד מריל לינץ ודומיהם בוול סטריט. ואני חייבת לציין, שכל הנוכחים מנהלים בכירים מאד, מרופדים בהמון כסף ואפשרויות. אז מה?